Saturday, March 28, 2009

PADAN MUKA ! LAPORAN POLIS TERHADAP BLOGGER PEMBANGKANG

Saudara Nazmi Rosli pada petang tadi ditemani oleh saudara SD Johari Hj.Yassin telah membuat laporan polis terhadap laman blog dan web seperti berikut
  1. http://perisik-rakyat.com
  2. http://politikbanjar.blogspot.com
  3. http://www.tranungkite.net
  4. http://perakbangkit.blogspot
Laporan telah dibuat di Balai Polis Klang pada jam 4.44 petang.

Tujuan laporan dibuat adalah untuk melindungi keselamatan beliau,keluarga dan harta bendanya kerana laman-laman blog dan web diatas telah menyiarkan gambar beliau,kereta,pejabat dan alamat kediamannya.

Laman-laman web atau blog diatas telah menuduh saudara Nazmi adalah pengendali laman blog perak bangkit yang terlibat menyiarkan gambar tatu pada badan manusia yang bertulis "kill nizar".Sedangkan saudara Nazmi BUKAN pemilik blog perak bangkit seperti yang dituduh oleh blogger perisik rakyat.

Inilah sikap TIDAK BERTANGGUNGJAWAB penulis-penulis blog pro pembangkang.Mereka sesuka hati menulis dan menyiarkan BERITA FITNAH terhadap orang tanpa usul periksa dan bukti yang sahih.

Pemimpin kencing berdiri,pengikut kencing berlari.Apa nak dikata lagi ! Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi ?

Mereka semua telah diajar oleh pemimpin-pemimpin mereka untuk membuat dan menyebarkan BERITA-BERITA FITNAH. Sama juga seperti harakah dan suara keadilan yang digantung tiga bulan oleh KDN sekarang.Hidup mereka sepanjang masa hanyalah membuat fitnah.Harapkan serban sebesar bakul sahaja di atas kepala dan kopiah seputih salju,tetapi hati hitam legam.


Saudara Nazmi juga telah memberitahu saya,gambar kenderaan beliau diambil di tempat letak kereta di pejabatnya.Dan beliau telah melihat rakaman CCTV ,gambar serta waktu orang yang merakam gambar kereta beliau,kerana ianya dirakam oleh CCTV di tempat letak kereta di pejabatnya.Pengawal keselamatan disitu juga ada menyaksikan seseorang telah datang mengambil gambar kenderaannya.

Saudara Nazmi akan mengambil tindakan MENYAMAN semua laman blog dan web diatas dengan seberapa segera. Beliau sedang berjumpa dengan peguamnya sekarang di Subang Jaya untuk tindakan selanjutnya.

Sila klik untuk melihat laporan polis.


















21 comments:

Dino B Yap said...

Jagan bagi muka degan golongan penfitnah2 ni. Saman depa sampai depa terduduk tak boleh bangun.

Kumbang said...

Salam bro,
Bagus kasi ajar siket.
suka-suka hati fitnah orang..

ruang bicara faisal said...

suka hati mak bapak mereka ja tuduh orang.

langsung tak pikir keselamatan anak bini orang yang tak bersalah

Ampes said...

Diharap Sdr. Nazmi bersabar dan tawakal pada ALLAH SWT. Geng² Republic Coalition semua tu dah tahap desperate. Dah kehausan idea, sebab tu dorang akan cari apa saja untuk dijadikan cerita. Apa² pun diharap Bloggers BPN dapat merembat bloggers² pakar fitnah tu sampai terkincit dalam seluar lepas ini.. dasar iblis bertopengkan manusia .. kecik² tak nak mampos.. dah tua menyusahkan orang lain..

ruang bicara faisal said...

fitnah sudah menjadi makanan kepada mereka

sebagaimana api menjadi makanan kepada jin dan setan

kalau sahabat buka blog perisik rakyat,tu saudara akan sejuk hati tengok hadis dan kata2 manis diatas.

tapi semua itu topeng shj.hati jahat dan busuk
berpandukan satu mms tanpa hujung pangkal beliau terus tuduh org sebarangan.

garamanis said...

Salam Bro,

Kepada Saudara Nazmi diharap bebanyak bersabar.Ini adalah salah satu tindakan despret Fuckatan Riot Dungu yang dah kesempitan idea dan tiada maruah melakukan serangan bacul tersebut.

Kepada Saudara Nazmi harap bebanyak bersabar. blogger Fuckatan Riot kepanasan ketika ini.

megat said...

PR sedang menjamu selera taik taik Fitnah..

haha..tuhan bayar cash..

megat said...

tuhan bayar cash tuan..

sekarang ni biar dia tau langit tinggi rendah..

parFUCKkari said...

tapi yang pelik nyer camne lak si nazmi nih boleh hubungi rakan-2 BPN...

camne lak rakan-2 BPN boleh tolong dia...
ataupun nazmi adalah benar PERAKBANGKIT...

pelik pelik...

GOMO said...
This comment has been removed by a blog administrator.
huh said...

bodoh!!!!

ruang bicara faisal said...

kpd PARFUCKKARI

nazmi adalah rakan saya.saya yang beritahu dia tentang penyiaran gambar2 beliau & kereta dlm blog2 tersebut.

nazmi sama sekali bukan perak bangkit.

bukan taraf dia menulis seperti ayam yg dilakukan oleh perak bangkit itu.

dia orang ada standard punya.tengoklah apa jawatan yang dia sandang kat tempat kerja dia.

dia bukan org tepi jalan seperti PARFUCKKARI yang ambil nama blog org lain buat nama blog sendiri.maklumlah nak tumpang glamor org lain.
populariti murahan.nak glamor binalah populariti sendiri,bukannya main ciplak org punya.

ruang bicara faisal said...

TERNYATA SEBARANG INFO DRP PUAK2 PAS ,PKR DAN DAP NI MEMANG FITNAH JA.SAMADA DI BLOG,WEB HARAKAH KAH KAH KAH,SUARA KELDAIAN DLL SEMUANYA BERITA FITNAH,

MEMANG DAH SAH DAN NYATA.HARI INI SAHABAT AKU SENDIRI YANG KENA.

Pejuang Bangsa said...

betul ,saman jgn tak saman !!

mereka ini mmg penulis tidak bertanggujawab spt Pahang daily itu kena sebab fitnah saiful bukhari

mereka ini sbnarnya penakut ,berani menulis tetapi realiti nya penakut !! mereka ini bukan pejuang sebenar

ayor lemuju said...

Simpati pada sdr Nazmi. Tapi apa rasional babitkan blog perakbangkit dalam repot tu?

ruang bicara faisal said...

kpd ayor lemuju

t.kasih kerana simpati kpd sahabat saya saudara nazmi.berat mata memandang,berat lagi bahu memikul.

perak bangkit disabitkan kerana beliau turut menyiarkan alamat dan no pendf kereta nazmi diruangan komen.perak bangkit seorang blogger yg tidak bertanggungjawab.beliau hanya tahu buat posting dan lepaskan begitu saja tanpa pemantauan.

ada bebrapa komen telah dihantar kpd perak bangkit memberitahu nazmi adalah BUKAN perak bangkit,tetapi sampai kesaat ini perak bangkit tidak memadamkan komen terhadap saudara nazmi itu.

ini bermakna perak bangkit pun terlibat sama penaya org.dia hanya fikirkan dia lepas saja.beban org lain yg menggalasnya

sd mat said...

sd jo itu adalah sahabat saya.kami berkawan lama semasa dalam keadilan dulu.tapi sayang perjuangan dan pengorbanan dia terhadap keadilan selama ini sia2 dan dia tidak sempat merasai hasil perjuangan kerana mengambil keputusan tinggalkan pkr.

nampaknya beliau mengamalkan prinsip anjing yang sentiasa setia kepada tuannya.begitulah sd jo.beliau lebih setia kepada ezam berbanding kepada parti.jika dia setia kpd parti sudah tentu dia bergelar yb sekarang,kerana sebahagian kawan2 dia sudah bergelar yb.

Panglima Perang Cyber said...

Moga rakyat akan sedar apakah perangai sebenar PR yang suka aibkan orang.

Kesian Saudara Nazmi dan moga pihak berkuasa akan segerakan siasatan..

badok said...

Apa cerita ...apa cerita????...jg kata org buat fitnah sedang kan komen kita pulak yg lebih dr fitnah... kalo nak terangkan kebenaran hujjah dg baik dan fakta.. aku tgk tulisan 'kill nizar' tu... kalo nko rasa itu bkn tulisan nko..nko mod apsal nko tak delete jer..tapi nko ttp siarkan... nko nak saman sapa??... laman web??...

badok said...

Apa ra... nak siar komen pun lambat ker?

ruang bicara faisal said...

saudara BADUT

apa yag anda merepek ni.

baca ja laporan polis itu sampai habis.kalau tak faham juga maknanya saudara memang betul BADUT.