Saturday, April 18, 2009

PANAS !!! SIVAKUMAR LACURKAN JAWATAN SPEAKER KEPADA SAUDARA MARA CHIN PENG (NGEH & NGA)


AMARAN ! kepada sesiapa yang nak copy paste dokumen dibawah ini untuk dibawa ke blog anda ,saya benarkan. Tetapi jika ada sebarang risiko anda tanggung sendiri. Saya hanya tanggung risiko untuk diri saya sahaja.

Jika ibu x-pkr ( http://x-pkr.com/ ) berpesan jangan keluar bermain waktu maghrib nanti disorok hantu tetek,ibu saya pula berpesan kalau takut makan ubat,jangan jadi doktor,alang-alang mandi biar basah. Alang-alang makan asam biar sampai cirit-birit. Kalau takut dengan risiko jangan bermain blog(wah ! ibu saya pun pandai blogging ler). Berkata benar walaupun pahit. Jangan baling batu sembunyi tangan. Itulah pesan ibu saya...

Walau bagaimana pun anda digalakan untuk menyebarkan maklumat ini.

Dokumen ini saya dapat daripada seorang india yang bernama Mr.Krishna yang saya jumpa di Bukit Gantang tempohari. Anda boleh rujuk link dibawah ini.

http://faisalrohban.blogspot.com/2009/04/luahan-hati-vsivakumar.html

Dibawah ini adalah bukti bagaimana Sivakumar 'melacurkan' jawatan speaker yang disandangnya kepada saudara mara Chin Peng.

Dalam dewan undangan negeri antara adun dan speaker mereka ada sejenis sistem untuk mereka berhubung dalam bentuk teks message.(saya tak pasti apa ke nama alat itu) Senang cerita ianya seolah-olah instant msg(YM).

Untuk bertanya siapa yang perlu berucap ,berapa lama masa dan sebagainya Sivakumar harus merujuk kepada Ngeh dan Nga.

Ayat please control,tutup mic,u must firm,bagi orang ni berucap pula,jangan bagi BN berucap,suruh dia berucap petang.Itulah antara arahan yang sering diarah oleh Ngeh dan Nga terhadap Sivakumar. Jika Siva ingin melanjutkan sedikit masa untuk wakil BN berucap harus dapat kebeneran Ngeh dan Nga dulu. Mereka akan kata NO.

Hingga ke satu tahap Ngeh mengarahkan supaya Sivakumar halang Adun Kubu Gajah berucap dan tutup mic beliau.

Tetapi sivakumar tidak boleh mengikut arahan mereka kerana ianya mengikut peraturan dan beliau takut menjadi isu lain kerana sidang tersebut disaksikan oleh para wartawan.

Hingga Nga terpaksa berkata kepada Sivakumar. Jika u tak mahu kawal ,saya tukar u.

Itulah gambaran sebenar cengkaman,kawalan,dan kuku besi Ngeh dan Nga terhadap Perak.

Kesimpulannya,kita tidak boleh menyalahkan Sivakumar seratus peratus.Beliau hanya sebagai alat sahaja. Beliau terpaksa melakukan semua ini. Musuh utama kita yang kita perlu 'lumpuhkan' adalah Ngeh dan Nga.Lumpuh saja dua orang ini semua akan selesai. Mereka berdua ini dalang segala-galanya.

Sivakumar 'melacurkan' jawatannya kepada Nga Kor Ming

SILA KLIK PADA IMEJ UNTUK MELIHAT DENGAN JELAS

You = Speaker



SILA KLIK PADA IMEJ UNTUK MEMBACA DENGAN JELAS

SILA KLIK PADA IMEJ UNTUK MEMBACA DENGAN JELASSILA KLIK PADA IMEJ UNTUK MEMBACA DENGAN JELAS

TAK PAYAHLAH .IF U DONT WANT TO CONTROL ,I REPLACE U !! APA NI ?- kata Nga kepada speaker dun Perak. Terus kecut telor Sivakumar bila kena 'sound' begitu. Rujuk ms 5 yang bergaris hitam.



Sivakumar 'melacurkan' jawatannya kepada Ngeh Koo Ham









ANDA BOLEH CARI PERSIDANGAN DUN PERAK DI YOU TUBE UNTUK PADANKAN DENGAN TRANSKRIP DIATAS INI.

70 comments:

Kumbang said...

Salam bro,
Ini sudah lebih...ingat Nizar je boneka rupanya Siva pun boneka.
PR pandai menghasilkan boneka.
Kenapa lambang tak letak lambang patung je.

Anonymous said...

kera dapat bunga... macam tu la jadi nya.. tepuk dahi tuanku sultan!

FAISALAAA said...

aduh..sng nye korg percaya ngan taktik politik murahan ni..tgk name fail kt atas tu..dh tentu die amek dr pc die..sng cite reka sndri..haih..BPN mmg kering idea laa nk hentam org..semua bukti bg yg leh buat sndri..sedih la BPN

garamanis said...

BRO,

SIVA NAK PI TANDAS PUN KENA MINTA IZIN SAMA NGEH..

HEHHEH

ruang bicara faisal said...

kpd FAISALAAA

kalau kamu merasakan saya menipu,sekarang juga saya cabar kamu buat laporan polis malam ini juga,kerana membuat dokumen dan laporan palsu.

saya cabar kamu.

berani kerana benar,takut kerana salah

Pemuda-LembahPantai said...

Satu pendedahan yang berguna. Inilah nasib Siva dan Nizar yang dah jadi boneka kepada kerajaan DAP di Perak.

Anonymous said...

Bukan je jadi boneka, malah telah menjadi pak turut dan macam umpama kerbau dicucuk hidungnya.ikut mana arahan diberi dan diperintah. nasiblah sekarang dah tak ada lagi pak turut ini.

Anonymous said...

Dah macam kerbau dicucuk hidungnya......

mid said...

kepada FAISALAAA
dah tentu la nama fail atas tu pc sendiri, sbb da copy dari pc speaker dan print kat pc sendiri. ko FAISALAAA buta IT.

joey said...

jotan69 said...

apa yang PR buat sekarang betul... walau pun rosak moral

joey said...

jotan69 said...

apa yang PR buat semua betul... walaupun rosak moral

sahm said...

penyokong depa ni hidup in denial kot... takleh terima so called 'pemimpin' depa buat silap. come on man...

Rakyat Jelata said...

SIVAKUMAR is KING. Layari laman www.selamatkanperak.blogspot.com

ramli said...

yang dulu kata adun pas kedah kutuk sultan pe cite.camni gak la.transkrip.diam je.alahai melayu.segan la cani.bulat2 je terime.sian

Anonymous said...

Bro;
satu cara nak pastikan benar atau tidak sila semak transkrip rasmi DUN, kalau ada co-incident yang berlaku seperti dalam transkrip di atas memang kesian kat rakyat perak. curse nizar & siva sebab benarkan perkara macam ni berlaku.
terimakasih

Urutu said...

Oooo! Sapa dia puppet master.......'Nganga' dan 'Sengeh' rupanya....

ruang bicara faisal said...

saudara anonymous

anda boleh lihat di you tube

cari persidangan dun perak

tengok camna mereka halang raja ahmad adun kubu gajah berucap.sama dengan transkrip ini

we dasan said...

kalau betui yor lerr ade print screen dari komputer, ini nampak meno kome buat dalam pc kome ha ha

ruang bicara faisal said...

we dasan

kome kalau tak percaya boleh cari dari you tube,kemudian padankan dengan skrip itu.

kalau rasa teman menipu,teman persilakan kome buat laporan polis malam ni juga. ini bukan perkara2 main.

teman berani kerana benar,takut kerana salah

FAISALAAA said...

blogers skrg mmg brani..smpai xtakut jmpe polis..nk tau sbb pe??sbb diorg xpnah tunjuk muke depa..stakat bende cmni sng2 je nk denied..klu dpt trace ip pon..hanye dpt tau dr mane die past..n xtau sape..polis xkan tgkap org tnpa bukti..tgk je la kes perak bangkit tu??ade sape2 kne tangkap sbb kununye fitnah si nazmi tu..klu korg btol2 brani..letak muke korg kt blog ..amacam??sudi terima cabaran gue??hehehe..

msg ntok puak2 BPN je ni..sbb diorg pnakut smuanye..hehe,,

ruang bicara faisal said...

muka saya ada terpampang di profile. tak pernah alih drp dulu sampai sekarang

lain kali sebelum bercakap check dulu betul2

Anonymous said...

Bro, aku percaya ngan posting kau ni 100%. Takkan begini teknikal masih ada yang tak tahu menilai.. kesian nizar dan rakyat perak khasnya. Ingatlah sedara-sedara aku, sape lah yang memerintoh kamu yee?? isk isk isk.. sedor ler diri.

ruang bicara faisal said...

terima kasih kerana percaya

nizar pun tergolong dlam golongan sedara mara chin peng.kerana dia dan ngeh adalah sepupu (serius)

megat said...

orang yg buta IT & buta hati jer akan kata benda ni palsu.
paling teruk puak buta perut memang langsung takkan terima walau pun di sertakan dengan bukti

Anonymous said...

Ni mana dapat ni? Kalau fikir logik la, susah nak reka skrip macam ni. Orang yang nak reka tu kena bayangkan dia betul-betul berada dalam dewan. Macam orang tu sendiri yang alami. Takpun orang tu gila sampai dia boleh dapat halusinasi apa yang berlaku dalam dewan.

Kalau benda ni betul, ni dah jadi bukti speaker bertindak sebagai partisan. Adalah bukti nak alihkan dia dari tempat dia.

Kalau benda ni betul, kena tunjuk kat sultan ni. Lepas ni pasti DAP tak berani datang istana dah. Nak kena tembak dengan askar rejimen Melayu sultan datanglah dekat.

Elok En Faisal tunjuk benda ni pada pihak-pihak yang berkuasa nak ambil tindakan pada mereka-mereka ini.

YangMengarut

Panglima Perang Cyber said...

Kah kah kah kah kah... ngoook betul la kau ni...

aku suka ayat kau "cuba cari dekat utube kemudian padankan - tengok camna mereka halang raja ahmad adun kubu gajah berucap.sama dengan transkrip ini"

kah kah kah kah kah... lawak ngooong... asal orang bagi maklumat je terus percayaa sampai semabh-sembah lantai... "berani kerana benar, takut kerana salah"...

nampak sangat ngoook..!

Kalau kau berani kerana benar, takut kerana salah, kau pergi la buat report dekat balai polis sendiri dengan bukti yang kau ada ni.

apahal dok suruh orang yang tak percaya pulak buat report?

kalau kau percaya dengan bukti yang kau ada, kau pergi la report, buduh..!

ni mesti kes dapat maklumat tapi sendiri tak percaya betul ke tak, lepas tu tunggu orang lain pi report.

apa-apahal kaalau tak betul, orang yang pi report tu la yang kena pasal buat paloran palsu kan kan kan???

skrip ni lama sangat dah aku hafal...

ngoookkk tal habis-habis kome ni..!

FAISALAAA said...

muke yg gelap n samar2 tu..ok laa..abg faisal ni kire agak beranilaa..tnjuk gk laa rupe n bntuk bdn..hehe..jap2..korg kate nk jthkan PR kn??nape xg buat laporan polis??korg dh ade bukkti?xpon buat sidang media ke??nape nk kene tggu pnyokong PR buat??pelik kn??kte bukti yg mgemparkan...hehe..

ruang bicara faisal said...

kpd faisalaaa
kamu yang cakap saya tipu,maka kamu lah yg kena buat laporan polis.

Tungaklangit said...

salam sahabat Faizal

perkara ini bukan suatu joke yang boleh kita ketawakan

saya cadangkan perlu dimaklumkan kepada semua rakyat perak mengenai salah laku pemimpin dap dan pkr terhadap kuasa dalam DUN Perak yang dimuliakan

kita takut mereka yang terbabit ini akan menrosakkan bangsa dan negara kita

salam

saya sokong pembongkaran saudara

penunggu gunung tunggal said...

orang melayu nama saja berpelajaran.
tapi bodo.

bergaduh sesama sendiri. sebab tak ikut ajaran islam.

Anonymous said...

boleh caya ke sama BN

ruang bicara faisal said...

kpd tungaklangit

saya setuju dgn anda. kalau boleh sebarkan benda ni semaksimum mungkin.

sebarkan melalaui sms,biar rakyat perak tgk sendiri kat sini. atau print keluar dan tabur di perak.

ruang bicara faisal said...

kpd pengunggu gunung tunggal

soalan pertama saya,awak melayu tak ?

kalau awak melayu makanya awak pun turut sama bodoh. melayu yang dok sokong sedara mara chin peng tu lagi bodoh. islam yang dok takbir bila kristian baca quran tu lagi sial.

senang cerita beginilah. pas yang menyebabkan masyarakat melayu islam berpecah. dimana ada pas di situ ada perpecahan.

sebab itu saya kata sekarang mari kita bersatu,buang yg keruh ambil yg jernih.

tapi org pas yg tak sedia bersatu. mereka tolak habis ppemimpin yang berbincang pasal kerajaan perpaduan dgn bn. mereka calonkan group erdogan saja.

siapa yg tolak penyatuan melayu ? PAS !

Anonymous said...

"kpd FAISALAAA

kalau kamu merasakan saya menipu,sekarang juga saya cabar kamu buat laporan polis malam ini juga,kerana membuat dokumen dan laporan palsu.

saya cabar kamu.

berani kerana benar,takut kerana salah"


HAAAA..APA LAGI DH CABAR TAK BERANI KE..INILAH PERANGAI ORG PR..DIA TAU LAR TU PERKARA TU BETUL..TUPASAL TAK BERANI..INILAH JENIS ORANG YG SOKONG BUTA TULI..TAK INSAF LAGI TU..

Mata kecik sebelah..

tengkujoh said...

bro.... kalu betui hangpa pi balai polis buat repot xusah tunggu sape2..hang terus report jek....kiranye hangpa ni jenis berani kerna benar n bukannye lontar batu sembunyi tangan..
tulis ni kena ikhlas gak n tahu hukum hakam...silap2 taip...silap2 tulis rupa nya pbwk fitnah or penyebar fitnah parah 2 bro...payah nak jawab nanti

Kembara Politik said...

Salam,

Bravo!

ruang bicara faisal said...

kpd tengkujoh

salam

t.kasih atas ingatan anda.

benda ni tak perlu buat report polis. ini soal kredibiliti seorang speaker yang pegang jawtan tetapi terpaksa merujuk kpd orang lain untuk buat keputusan

dan motif saya ialah ingin memberitahu kpd orang ramai bahawa apa yang diperkatakan selama ini bahawa ngeh dan nga yang control perak adalah benar.

kepada sesiapa yang rasa saya menipu atau cuba mencemarkan imej speaker,maka org itulah yang perlu buat laporan polis.

tentang tulisan yg ikhlas itu,saya sentiasa ambil berat saudara.sekali lagi terima kasih atas ingatan anda. sama-samalah kita mengngati satu sama lain.

FAISALAAA said...

hehe..bkn xbrani buat laporarn polis..tp kang tkt kne fitnah ckp buat laporan palsu plak..klu btol la cite ni btol..buat laa siddang media..tv3 konfem skong korg punye..n biar org2 atasan PR yg menjawab..kan itu lebih bgs..klu stakat bckp kt blog..xdpt bantu ape2 pon..aku tggu faisal ni buat sidang media atas name BPN..br laa mcapai objektif BPN..pmbela negara..hope fhm laa kn..heheheh

Anonymous said...

FAISALAAA AKA NGEHNGOK BODOH!

SELAMA INI YANG PR BUAT TUDUHAN TU ADA KE BUAT SIDANG MEDIA? INI BERKAITAN KREDIBILITI LA BODOH. SPEAKER YANG SEPATUTNYA MENJADI PENGADIL YANG TAK BERPIHAK DAH DIREMOTE OLEH NGEH DAN NGOK...SILAP NGEH NGA...NGEH NGEH NGEH

IKHLAS DARI:
NGEHNGOK

:)

langhafur said...

Ini text message masa persidanganke? Wow! memang hebatla 3 Abdulni, ambik kursus secretaryke? Ada tak sampai seminit, boleh buat text message, perfect pulaktu...konpius aku..betulke rekaan ni..?

langhafur said...

Ini macam punya turr... memang hebat 3 Abdulni. Ambik kursus secretaryke? Ada yang tak sampai seminit, text message boleh perfect. Kalau secretary, dia tulis laju sebab dia copy saja. Ini bg arahan bertext message yg lengkap,grammar ok dengan ejaan almost perfect..Obamapun tak seterer depa..manala korang dapat scriptni...

Anonymous said...

tak abis2 wat fitnah...blogger keymark!!
faisalrohban?? kau ni meraban2 ke?? arghh tuihhh

fazilogic said...

Tahniah Faisal. Pendedahan yg cukup berani dan kredibel.

FAISALAAA said...

kredibiliti??klu stakat ckp kt blog ape yg korg leh buat??siva tu stil jd speaker??bodo kan korg ni?bende cmni pon xleh pk..pttlaa name pon ngeknogk

Anonymous said...

Tak habis-habis kamu cuba nak perbodohkan orang Melayu.

Nak reka skrip pun tukar sikit selang masa bagi mesej tu.

Kalau yakin 100% laporlah sendiri. Dedahkan dan tanggung apa-apa kemungkinan. Yang kamu main misteri, suruh orang lain lapor buat apa.
Silap hari bulan orang yang lapor tu yang kena, bukan kau. Masa tu kau cakap sorri bung ... aku ingat aku betul...sorri. Tu je. Orang kalau dah lama baca blog sedar baik dari PR ataupun UMNO, banyak "scoop" tu bikin sensasi je.

FAISALAAA said...

faisal rohan..aku tgk semua sidang dun perak..yg aku nmpak speaker xda pon taip2 kt pc die..time bile die mndapat arahan mcm yg ko ckp tu??aku tgk die asek belek kertas je??klu btol sistem tu ade dlm dewan..pc puak bn xda ke?ke pc PR je ade application tu??mohon penjelasan ok!!

Anonymous said...

the doc proof to be Tulen! They already admint there is this type of software.
http://malaysiakini.com/news/102813

Org Cina like me feel so ashame!!!!! Org Cina yang gila kuasa control SPeaker control MB next time he 1 2 control Sultan if he possible.

Kick all these nonsense ppl out from DUN

Anonymous said...

JANGAN CUBA NAK MENIPU!!! SAJA SAJA INGAT RAKYAT MALAYSIA BODOH?

Anonymous said...

lu ni pukima betul....jangan suka suka marah org cine org chin peng...lu org pun org dari luar tanah melayu....jgn lagak sgt...racial sial betul

Parpu Kari said...

BRO FAIZAL, INILAH MASALAH DENGAN PENYOKONG FUUCKATAN RIOT, MEREKA NI AKAN ANGGAP SEMUANYA TIPU, MEREKA NI TERLAMPAU TAKSUB!

SENANG CERITA LA TAKSUB NAK MAMPOS, DEPA NI KALAU SI ALJUBURI TU TUTUH DEPAN MATA PUN DEPA TAK AKAN PERCAYA PUNYA, DEPA KATA ITU SEMUA LAKONAN SEMATA-MATA...MEREKA NI DAH JADI SESAT, HATI DAH PENUH DENGAN KUNYIT!

DAH DIBAGI BUKTI PUN MASIH TAKNAK PERCAYA LAGI! BERTAUBATLAH WAHAI MANUSIA YANG DAH SESAT!

Anonymous said...

Bro! Ada penah dengar cerita ini kah?

" Si Buta yang tak penah melihat wajar gajah cerita pasal bentuk gajah....."

jangan putar cerita benar kpd palsu dosa besar dan yesal di akhirat nanti tahu!

Anonymous said...

Apa kata pula dengan MCA MIC GERAKAN PPP dan lain2 ahli koponen BN sebagai BONEKA kayu jahanam 52 tahun UMNOOOO.......

Anonymous said...

bodoh!...tech sekarang terlalu maju....siapa tau itu benar atau tidak...hakim pun x saksama...sudah lama tiada keadilan di malay sial ini apabila mahathir berkuasa

Anonymous said...

sebagai Muslimin jangan menuduh dgn apa yang tidak berasas....

(Mereka dibiarkan menuduh dengan yang demikian) supaya mereka memikul dosa-dosa mereka dengan sepenuhnya pada hari kiamat dan juga memikul sebahagian dari dosa orang-orang yang mereka sesatkan dengan tidak berdasarkan pengetahuan yang benar; sesungguhnya amatlah buruknya dosa-dosa yang mereka lakukan itu.
(Surah 16.25.)

Anonymous said...

Aku pun boleh buat pakai Microsoft Word, weih.

Brother said...

pendedahan ini betul cuma kurang manis apabila nama chin peng di kait kan, kalau boleh saudara faisal buang kan perkataan chin peng itu.

kemarahan rakan kita berbangsa cina ada rasional nya

Anonymous said...

kalau betul pun memang padan la wei.. Sivakumar tu baru sepenggal jadi speaker. maybe masih perlu bimbingan & panduan.

Kalo nak kata boneka tu aku rasa Najib la boneka Mahathir sekarang yang memerintah Malaysia ikut suka aku.

Anonymous said...

"kalau betul pun memang padan la wei.. Sivakumar tu baru sepenggal jadi speaker. maybe masih perlu bimbingan & panduan."

ye la bila dah pandai nanti ngan kau2 dia jual.
sedih betul, ramai melayu bodoh macam kau ni

Anti Pencacai Banjingan Najis said...

HAhaha..sekarang ni zaman serba moden la bro..
Setakat benda2 cmni kacang je nak bt..
ader script, pastu reka....
hahaha...bodo..
bace skit je trus caye...
Aku tanye dak BBBEEENNNDDD yg tuli tu la...
sape yang bt software tu??terjadi ngan sendri ke or ade brok2 yg bt????So tak mustahil la nak wat bnde2 camni....jgan jadi dungu la bro..mudah percaya bnde2 yg camni...ni lah kerja puak2 banjingann Najis yang nak memecah
belahkn perpaduan antara PR....hahahaha..
Moral of the story...jangan le jadi pencacai yang tak bermaruah..racist...hahaha..

Anonymous said...

dear Anti Pencacai Banjingan Najis said..

melayu cam you la yg kita cari.
bangang.

menang sorak.

Anonymous said...

Wahai kawan-kawan, kita sebarkan dulu skrip ni dan biar rakyat yang lain fikirkan betul ke tidak, nak buat laporan polis ke tidak atau nak benamkan PR dalam PRU 13 sampai bila-bila. Sebarkan sahaja, guna sms, e-mail, print jadi risalah dan sebagainya. Bukan apa kalau benar kita dapat selamatkan negara dari komunis dan pengikut2nya yang lupa diri dan kalau salah mereka kena buktikan ini salah. Insya allah rakyat berbagai kaum dapat hidup aman seperti sebelum ini.

saiful konon said...

FAISALAAA said...

aduh..sng nye korg percaya ngan taktik politik murahan ni..tgk name fail kt atas tu..dh tentu die amek dr pc die..sng cite reka sndri..haih..BPN mmg kering idea laa nk hentam org..semua bukti bg yg leh buat sndri..sedih la BPN
April 18, 2009 11:23 PM

Aku lagi sedih MCA ngan MIC pun tak nah baring atas jalan untuk umno. Ni anak bangsa aku sendiri pi buat kerja bodo camtu kat DAP.

Ambros said...

Salam Faisal,

Satu pendedahan yg amat aku kagumi.

Kepada penyokong tegar pakatan rusuhan.. apo nak dikato..dah terang lagi bersuluh. Buangkanlah penyakit denial syndrome tu.. the lamer and the loser lots..thats what u are.. hahaha..

adios!

Local Fighter said...

Bro faisal,
Nampaknye pendedahan saudara sungguh merimaskan puak2 pakatan haram PR (sebab belum register dgn SPR..ngeh..ngeh..ngeh).

Aku setuju istilah Chin peng digunakan sbb DAP mmg membawa fahaman komunis dan sosialis. Sbb isu moral bukan menjadi ukuran menjadi pemimpin.

Kita penyokong UMNO ada kalanya mengkritik juga kepimpinan kita tp puak2 jumud PKR dan PAS ni terlalu taksub dgn pemimpin. Ini sifat jahiliyah ni.

Tuduh UMNO membonekakan parti kompenan lain tp sekurang2nya org Melayu Islam tetap dominan dlm apa jua keputusan yg dibuat.

Kesian aku tgk org PKR-PAS ni. taksub tak bertempat. anak2 jadi mangsa..lahirnya generasi kuat memberontak!!

Anonymous said...

Weii... lain kali bila nak palsukan dokumen, jangan lupa tambah letterhead kerajaan. Jangan lupa padamkan alamat C:\ juga, dan nombor mukasurat. "1 of 5" hahaha

Bahasa pun tulis macam minah hantar handfon sms... ha ha ha

MANTRA said...

Salam... nak minta maaf dulu, i pasted and linked yr posting to my FB... untuk semua tau siapa Ngeh n Ngah sebenarnya...

And I link to my blog too...

Kamal said...

Haha. good one! Ingatkan Speaker Perak ni pandaiii sangat. Rupa-rupanya bodoh nak mampos. Speaker remote-control rupanya!

barulah kita tau Ngeh-Nga ni lah paling sial. Mereka dua ni lah Menteri Besar & Speaker dan ketua kerajaan Perak yang sebenar. Yang lain semua dibadutkan! PAS & PKR Perak yang bodoh!

Kamal said...

Sapa yang kata benda ni tipu bacalah berita ni!


http://malaysiakini.com/news/102813

Bodoh punya penyokong Pakatan Rakyat

Anonymous said...

salam..OMG!! sy sungguh terkejot dgn pndedahan text ini..sy x tahu bomoh ape nga suda pkai kasi mabuk itu keling..tp inilah padahnye kalo cinabeng suda berak taik babi..lobang idung besar pun ditutup dgn si mancung siva nih..kpd nizar sengeh kambing tu..balikla kpd agama ALLAH..mungkin suda kene nasi kangkang nga la jd mcm nih..sbg seorang penuntut undang2..sy sungguh kcewa dgn sikap tamak manusia nih..kalo zaman rasulullah..rmai yg x brani jd pemimpin..tp skrg..rmai pule yg berebut..ingtlah nizar..jikalau ajal kamu besok..ade c nga n keling nk doakan sedare??renung-renungkan...wassalam...

Anonymous said...

GENG UMNO PUNYA BANGANG SAMA TAHAP CAM KERBAU PENDEK... KALU NAJIS/MAHAFIRAUN KATA HANGPA KENA MAKAN TAIK, SAH HANGPA AKAN MAKAN TAIK TU... WAKAKAKAKAKAKA.... BANGANG SUNGGUH!