Sunday, August 2, 2009

ORANG GILA DATANG DEMO BERTALI LEHER




Saya sebenarnya sudah malas untuk berbicara lagi pasal mamat ni. Tetapi telatahnya yang lucu,sehingga saya dan rakan-rakan ketawa berderai-derai hingga membuatkan saya terpaksa juga berbicara pasal mamat ini.

Tapi bicaranya pendek saja...

Saya pun tidak tahu apakah jenis penyakit yang dihadapi oleh mamat ini. Mungkin sawan,mental,parkinson atau juga meroyan. Tetapi kebiasaannya meroyan ini hanya dihadapi oleh wanita yang dalam pantang selepas bersalin.

Akan tetapi,mungkin di zaman moden ini meroyan juga boleh dihadapi oleh lelaki selepas hilang jawatan.

Lihat gambar pertama dan kedua ,mamat ini datang ke demo Anti ISA pun siap bertali leher. Apakah penyakit yang dihadapi oleh mamat ini. Orang lain yang datang semuanya berpakaian santai sahaja. Tetapi dia ?

Lihat gambar ketiga,pada masa itu beliau hadir ke majlis pelancaran mogok lapar di Ipoh ,pun bertali leher juga,malah siap dengan kot lagi.

Gambar keempat pula ialah semasa persidangan DUN bawah pokok,juga berkot dan bertali leher.

Amat malang kepada penyokong PAS,kerana dipimpin oleh orang nyanyuk,gila dan mental. Semua ada dalam PAS.

9 comments:

Hawaii five -O said...

salam

dorang ni giler glamour... baiklah dorang2 ni masuk tanding AF ....

bukan apa , aku pun pening sbb apa dorang sungguh2 nak hapus ISA...

mgkn dorang ni nak lancarkan serangan ala gerila kot...

satu lagi... Anwar lah paling banyak gunakan ISA masa dia jalan kan perintah kuku besi semasa dia dlm kerajaan....

Anonymous said...

Nanti mati pakai tali leher jugak ke ha ? hehehe.......

- Haris Rawang

sikucingsiam said...

hehe..
kucing teringat masa kucing kecik-kecik dulu, ada sorang gila yang selalu pakai tali leher merayau tak tentu hala kat depan sekolah kucing dulu! bila balik sekolah aje, dia selalu duduk cakap sorang-sorang tepi bus stop depan sekolah! peristiwa ni dah 20 tahun berlalu, ingatkan orang gila tu dah mati, rupanya hidup lagi!!! wakakaka!!

Anonymous said...

hahahahha... camtu bersepahla org gila ni... apa jadah coach bola sepak pakai kot tali leher kat match bola... gila tul..

Anonymous said...

pakai tali leher pun salah ke? kalau pakai seluar pendek iyolah jugak salahnyo bukak aurat... kalau si mek ijat kepala hotak berjamboi tu hang tak kata salah pulak eh... pribumi takkan perkasa kalu tak buat apa yang Maha Penciptanya suka...

Anonymous said...

Hawaii five-o, bila masa Anwar guna ISA masa dlm kerajaan? masa dia jadi pemangku PM pun mana sempat nak gunakan ISA.. dia bukan Menteri Dalam Negeri pun masa tu.. come on la.. x yah la komen tanpa hujah..ntah2 ko silap tgk kot.. mahathir yg bnyk guna ISA masa tu.. hang rabun ka? - Neo

Anonymous said...

fakap u alllll.awas penjilat2 umngok

Anonymous said...

Korang ni macam Melodi TV3 la pulak.. ada mamat tu tanya vokalis kumpulan apa ntah yg datang ke press conference pakai singlet.. sama je pesen macam hangpa.. pakai baju pun salah.. pikir biar le panjang sikit.. kot2 DSN sblm tu pegi majlis rasmi memang le pakai neck tie..kemudian dia pegi pulak ke tempat2 tu habis takkan la nak salin pakai baju tshirt dalam kete pulak... ishk..iskh..pesen pendek akal semua org buat salah..

Anonymous said...

confirm gila..