Tuesday, September 29, 2009

NIZAR MANGKUK ! ANTARA SLOGAN-SLOGAN MENARIK DI KELANTAN

Kerajaan PAS yang memerintah Kelantan memang terkenal dengan kebijaksanaannya dan kehebatan mencipta slogan-slogan untuk menarik perhatian rakyat. Tapi hanya setakat itu sahajalah. Bila tiba bab perlaksanaan, hancussss.....

Dibawah ini saya sertakan dua slogan terlebih dahulu. Banyak lagi akan menyusul selepas ini.

Komen anda dialu-alukan....


14 comments:

antipkrsarawak said...

SOKONG PAS KELANTAN!

pejuangmuda said...

Kalau ia pun dah benci ngan TGNA, Jangan la ubah slogan2 tu. Ang yang menipu ni. Ang cuba menipu pembaca blog ang dengan paparkan slogan2 yang dah siap di edit. Betul ke cara ang tuuu????? Babai...

Anonymous said...

Juga dalam pemerintahan HamPAS banyaknya tumbuh kuel dan patong budda dinegeri Serambi Mekah ni...jadi slogan Negeri Serambi Kafir pun tepat juga lah

Anonymous said...

caya laaa RBF..blogs lu memang mantap..gua hari-hari baca.....semua member gua pon hari-hari baca...dah macam baca utusan malaysia...teruskan dengan berita menarik dan sahih sahaja...jangan letak berita palsu dan fitnah macam haprakah daily...

antiPR said...

alamak bang RBF

kenapa gambar first tu slogan jawi dia x sama pulak dgn slogan ruminya?

saya rasa posting ni patut ditarik keluar kerana ini memudahkan anjing2 Pakatan Reput (PR)utk menyerang bang RBF secara bertalu2 sampai bang RBF susah nak jawab nanti. gambar pun cam x real je

ikhlas dari
antiPR

Anonymous said...

Dear Brader Faisal....

Teruskan menulis. Kalau boley masukkan sekali isu2 semasa or berita semasa dlm blog ni.

Selama nie Harakah jer yg kuat Merakah. Dgn adanya blog brader ni, aku dah x bkk lg Harakahdaily tuh.

ALL THE BEST!

Anonymous said...

betul ke yg aku lihat ni...'cerdik' nya akal dia orang..

Anonymous said...

kahkahkahkah

Anonymous said...

hahahaha....perjuangan kulitt....

Anonymous said...

Salam,

Bukan ke tulisan jawi tu 'Bertani itu ibadah'?

Latipah Nomokario

ruang bicara faisal said...

kpd antiPR, saya sedar yg tulisan jawi tersebut bertulis BERTANI SATU IBADAH. Saya sengaja biarkan.

mesej yg saya hendak sampaikan seperti berikut. dulu bila pak lah lancarkan pertanian satu perniagaan,pas kata pak lah undur ke belakang kerana memberi tumpuan kpd pertanian.

sekarang mereka pula yg tukar slogan itu kpd bertani satu ibadah.

sebab itu saya tukarkan kpd menipu satu ibadah. kerana kerja mereka memang nak menipu saja sepanjang masa.

Anonymous said...

Bang, lain kali explain la skali,jangan ubah terus. Rumi kata tipu ibadah, jawi kata bertani ibadah. tertipu lak saya nie.
pepehal pun, explain la dulu ek

lordapes said...

halamak korang nih. RBF buat lawak sarkastik pun tak dapat tangkap ke?

bila Tun Mahathir cakap dia tangkap anwar dulu pun, korang percaya ke? dia pun buat lawak sarkastik je tu.

tengok dan gelak. dah ar. haha. PAS MMG PENIPU!

photoshop said...

aku perati lama dah... bro RBF ni mmg banyak pakai reverse psycho. korang blajo2 la read between the lines... baru best gelak guling2...

taktik memfitnah dgn editing, super-impose/photoshop, cut/paste gambor2/video2 camni, sbenarnye dah lama geng2 PR duk buat. elok jek penyokong2 diorang percaya bulat2. takdek lak yg nak siasat dulu. takdek lak yg pikir pakai logik. takdek lak yg teliti details betul2. pakai telan je la mentah2...

tapi bila orang lain buat, tetiba diorang jadi cerdik la pulak. boleh lak menilai. boleh lak pikir logik. nampak lak yg cacat-cela nya. sedor lak gambor tu tipu...

macam yg aku ckp sblom ni la... yg puak2 fanatik (read: fanataik) PAS n PKR tu, da mmg tak leh wat apa dah. ko bagi la kias ke, direct ke, tp kalu dah mmg bkn geng dia yg cakap, makna nya semua salah le.. semua fitnah... semua tipu. even kalu ko bagi ayat Quran sekali pun diorang kata tu ayat Quran Hadhari, bukan Quran asal...

lantak korang le... sok2 syurga yg di janji kan utk korang tu nanti pun ntah2 syurga super-impose...