Wednesday, September 16, 2009

NIZAR OIII !!! ADAKAH RBF DAN ANWAR SAMA-SAMA PENIPU ?

Ternyata dalam dunia politik Malaysia hari ini, rakyat tidak percaya kepada angka dan fakta. Rakyat lebih percaya kepada khabar angin dan persepsi. Bagilah berapa puluh meter pun fakta,rakyat tidak peduli. Tetapi cukup diberi setengah inci khabar angin atau fitnah rakyat akan percaya dan mereka akan tokok tambah supaya jadi beratus-ratus meter. Itulah realitinya politik Malaysia hari ini.

Menjelang 16 September tahun lalu, pelbagai khabar angin yang kita dengar,baik melalui mulut ke mulut, internet serta sms. Kononnya Ahli Parlimen A akan lompat pada sekian tarikh, Ahli Parlimen B akan lompat pada sekian tarikh. Manakala pada sekian-sekian tarikh pula parti komponen itu,ini akan keluar daripada BN dan menyertai Pakatan Pembangkang.

Siapa yang cipta semua khabar angin tersebut ? Tidak lain tidak bukan Anwar and The Geng. Khabar angin tersebut bukan sahaja tersebar dalam negara,malah hingga ke luar negara. Ianya telah menimbulkan suasana tidak tenteram dalam negara dan menjejaskan ekonomi negara.

Tetapi, bila saya pula bercakap benda yang sama pelbagai tuduhan buruk dilemparkan kepada saya oleh juak-juak PKR. Adakah kerana saya bernama RBF, maka saya layak dicaci, dihina dan sebagainya. Apabila Anwar Ibrahim mencanangkan penipuan tentang 16.September, tidak pula anda mencacinya. Malah anda terus menerus percaya kepadanya. Adakah dia sudah menjadi wali ?

Apa yang saya cakap di blog saya seminggu dua ini hanya berdasarkan kepada apa maklumat yang saya dapat. Bila ianya akan berlaku saya belum pasti. Tiada orang sebodoh Anwar yang mendedahkan strategi secara terang-terangan. Akhir sekali sampai ke Taiwan dikejarnya. Yang lebih malang lagi adalah penyokong-penyokong yang bertaraf lembu yang percaya hidup-hidup pembohongan Anwar.

Jika apa yang saya cakap ini tidak benar, mengapa dalam masa 10 hari ini sampai tiga kali Khalid Ibrahim panggil semua Adun bermesyuarat. Jika tidak ada angin masakan pokok bergoyang.

Walau apa pun yang anda hendak kata kepada saya, semuanya saya terima. Tetapi satu saja ingatan saya WE HAVE THE NUMBERS !

22 comments:

Anonymous said...

WE HAVE THE NUMBERS !
Ha,Ha,Ha. Syok sendiri ajelah kamu ni. Si RBF terjun dgn labu2nya, bairkan, biarkan

Pembantu Khas ADUN Selangor said...

Salam,

Perbezannya ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mendedahkan nama-nama Ahli parlimen yang terlibat.

Tetapi di dalam blog saudara ini dinyatakan nama-nama ADUN yang melompat dan kononnya menandatangani surat tidak percaya kepada Datuk Menteri Besar Selangor.

Terdapat beberapa ADUN yang nama seperti saudara senarikan itu akan membuat laporan polis dan menyaman blog anda.

Insyallah tidak lama lagi anda akan menerima "surat cinta".

Sekian, terima kasih.

Salam Aidilfitri.

mek said...

kihkihkih...
biasa la tu geng. kalu untung kat dia, semua ok je. kalu kita buat bende sama, tp rugi kat dia, dia kata la mcm2.

kalu org lompat masuk kem dia, dia kata "mereka pejuang rakyat yg berani". tapi bila org lompat keluar tinggalkan kan dia, dia kata "tak hormati pilihan rakyat"...

bila kalah p/raya, SPR tak telus la, pengundi hantu tolong la. bila dia menang, SPR "very professional" plak. pengundin hantu pun ntah lari abis ke mana...

tapi aku tak setuju sket la bila ko kata diorang tu "penyokong bertaraf lembu".... ko nih dah menyentuh sensitiviti agama laa...

wakakakakaka....

Anonymous said...

Apa dah jadi RBF? Saspen jer..

Anonymous said...

syabas RBF..anda telah berjaya saiko juak2 PR yg jumud..sbb lebih percaya dengan fitnah dan dakyah dari ketua mereka yg hanya tahu bermain politik ter jijik pernah ada di negara ini..bila mereka buat semuanya betul hebat terhebat..tp bila sebelah pihak menyatakan sesuatu yg bertentangan..mereka seperti panas punggung mcm2 dorg kata..Ingat juak2 PR Anda boleh..kami pun boleh!!..jgn igt Anda Hebat..ada lagi yg lebih Hebat..apa2 pun Tahniah RBF..keep a good work..ingat..WE HAVE THE NUMBERS!!!(Ayat sape yg mulakan..pk lah sendiri)...

Grand Marquis said...

Ha ha. Betul tekaan gua yang RBF bikin gempak ala ala Anwar tahun lepas.

:-D

Sian Dia said...

Salam Bro,
Ko ada dvd siri Numbers ke ni?heheh

House PK said...

Kalau berani kau saman la, aku berjanji aku akan memepertahankan sahabat aku ini!

Macama bagus sangat pakatan haram punya balaci ni!

Anonymous said...

haha teringt aku petahun lpas

Nik Aziz Gay Sundal said...

Pembantu Khas ADUN Selangor, di persilakan. Yang pasti Badrul Amin akan lompat keluar dari Parti kuat rasuah.

Juwa said...

Goli den. Melalaklah engko dgn ayat WE HAVE THE NUMBER. Dah kebulur sgt ke nak tawan Sgor. Kesian ko ni rbf, mengalahkan org gila meroyan. Jgn lah nak cari publisiti murah dgn cara tu. Malu kaum kita nanti.

The Numbers said...

kepada pembantu Khas Adun Selangor ntah sape2 la nih..kenapa anda kalut sampai kata ADUN2 yg terlibat nak buat laporan polis..kan Pihak Anda selalu laung2kan kata Polis nih jahat la..kejam la..tak adil lah..sebelahi org2 tertentu la..alat Kerajaan Persekutuan lahh..dan mcm2 lg yg dilabelkan..alih2 nak buat laporan polis pulak..tau plak nak buat laporan polis..nt tak sebelahi Anda mcm2 anda akan kata kat PDRM nih..SPRM tak mao lapor ka!!!PBB tak mao laopr ka..CIA tak mao ka....buat la laporan kat BRIGED AMAL PR Anda tuh kan lebih baik dan telus konon..Ni la org kata cakap saja pandai politik sja lebih..tp bila tak puashati mintak gak tolong PDRM..apa2 pun negara kita ada penguatkuasa dan undang2 berperlembagaan..patuhi la apa yg telah ditetapkan agar Negara Msia Tercinta ini terus Aman dan Makmur..baru kena Angin skit dah gelabah nak buat laporan polis tu sja kerja juak2 PR ni..cba Anda tengok masa DSAI kata nak tawan putrajaya 16 Sept 2008 terang2 satu Penipuan pada RAKYAT MSIA siap bagitau kat Luar Negara lagi.siap kejor ADUN sampai ke Taiwan lagi..tak malu ka.habiskan duit Rakyat kejar ADUN2 tu ..Ada Kerajaan nak saman menyaman..lu pk laa..Kerajaan ni Professional telus dan berkredibiliti..Tunggulah PRU13 takdak harapan lah juak2 PR nih..salam.

Anonymous said...

Alahai JUWA..ko tak igt ke sape yg mula kan WE HAVE ThE NUMBER..tak ke ketua kesayangan korang jugak DSAI..org Melayu tuh (skang mngkin bukan kot)..sape yg memalukan org Melayu dulu..wakakakaaka..ckp mcm best je..tak buat homework ke apa..Piirahhhaa JUWA aka SAKIT JIWA..hehehe

Anonymous said...

yg korang bangang sangat pi percaya sapa suruh .. ada rbf suruh ko percaya dan baca apa dia tulsi dan yang korang semua ni meroyam xtentu pasal kenapa .. lain kali kalau takut dilambung ombak jangan berumahd i tepi pantai .. piiiraaah lu orang macam keling mabuk todi .. lu buat tak apa orang buat tak buley undang undang keling rimba mana korang pakai nih

Bawal said...

Takpe RBF... kalau Anwar bolih buat apsal orang lain tak lih buat..

Tapi yang satu tu hang jangan ikuit...

Susah.. Nabi tak mengaku umat.. walaupun ngan isteri hang sekali pun..

Anonymous said...

Kata polis tak leh caya, SPRM tak leh caya... awat nak report polis plak...p laa repot kat ronnie ....dia kan gangster... Insyallah 13 Mei akan berulang...berulang untuk keakhirnya... berulang untuk memberi hak kepada yg berhak....

ali said...

Juwa,

ada org kata "read between the lines"

nak ingatkan yang Anwar dok pakai ayat ni dulu "WE HAVE THE NUMBERs"

ikut pada pahaman nko
- anwar dulu MELALAKLAH
- anwar dulu KEBULURLAH
- anwar dulu MEROYANLAH
- anwar dulu MENCARI PUBLISITI MURAHLAH
- anwar dulu MEMALUKAN KAUM LAH

Anonymous said...

kepada juwa...

ko tk malu ke bila DSAI wat lawak zoo tahun lepas?ke ko cukup gembira ngan angan2 mat jenin DSAI tu..ini la manusia PR..betul kata mufti perak.bila baik kat depa depa sokong laa..bila kene tang depa melalak mcm tk ingt mati huhu.insaf la wahai sahabat..kite sume sama je kat dunia ni.hamba Allah sumenye..tk kira parti aper pun..yg baik masuk syurga.yg banyk buat dosa neraka tempatnya..bkn ditentukan oleh TUAN GURU

Anonymous said...

Badrul Amin?? lompak pun tak guna.. sape nak dia tu??.. wakkakakaka..koookokokok

Nik Aziz Gay Sundal said...

Aku harap Pemimpin BN yang di kaitkan melompat keluar parti pada September 16 akan saman 1 trillion dollar kepada peliwat. Habis satu dunia peliwat tipu

sudin said...

segala ayat2 mengatakan RBF gila meroyan ke hape ke sama aje boleh ditala pada anwar. dia pun buat gila yg sama tahun lepas

dark tranquility.... said...

hahahhaa
ini menunjukkan yg PR takut dengan bayang2 sendiri...
dlu die wat xkan ko xleh wat tol x RBF.
aq sokong ang....
kita tawan selangor
xkesa la bile
aq ttp sokong ang
WE HAVE THE NUMBERS....
CHAIYOK
DOAKU SENTIASA MENGIRINGI PERJUANGAN ANDA!!!