Wednesday, September 16, 2009

NIZAR OIII !!! MEREKA NAK SAMAN SAYA !

Komen asal rujuk di sini

Ini adalah antara komen yang diterima oleh saya. Mamat yang menghantar komen ini mengaku dirinya Pembantu Khas Adun Selangor. Ewah...ewah...ewah.... bangganya dia memberitahu jawatan dia. Setakat mana benarnya kita pun tak pasti. Tetapi saya yakin beliau menipu.

Kalau benar dia Pembantu Khas Adun, maka beliau akan beritahu nama beliau dan dengan Adun mana yang beliau kerja.

Walaupun dia menipu, tapi tak mengapa saya tetap jawab komen beliau.

Kata beliau : Perbezannya ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mendedahkan nama-nama Ahli parlimen yang terlibat.

RBF Jawab : Datuk Seri Najib (Peng BN Sel) dan Datuk Noh Omar (Timb Peng BN Selangor) sehingga kini tidak pernah pun keluar satu patah perkataan daripada mulut mereka tentang pertukaran kerajaan di Selangor dan senarai nama-nama Adun yang terlibat.

Kata beliau : Tetapi di dalam blog saudara ini dinyatakan nama-nama ADUN yang melompat dan kononnya menandatangani surat tidak percaya kepada Datuk Menteri Besar Selangor.

RBF Jawab : Sama juga dengan blog,sms dan cakap mulut ke mulut daripada penyokong-penyokong PKR menjelang 16 Sept tahun lepas. Kononnya yang bakal melompat, Anifah Aman,Ghaffur Salleh, Ismail Sabri,Fuad Zakarshi dan ramai lagi. Mereka buat boleh, saya buat tak boleh ke ?

Kata beliau : Terdapat beberapa ADUN yang nama seperti saudara senarikan itu akan membuat laporan polis dan menyaman blog anda.

RBF Jawab : Kecil tapak tangan, nyiru saya tadahkan. Silakan saman. Saya tidak pernah gentar dan tidak akan undur ke belakang. Lagi cepat lagi bagus. Kamu ingat saya takut ke dengan ugutan saman-menyaman. Hello bro, ini RBF lah. Sikit-sikit saman, sikit-sikit akuan bersumpah. Pirahhhh mabuk...

Satu soalan saya kepada anda pula, adakah anda ada terdengar, Ahli-ahli Parlimen BN akan menyaman blog-blog pembangkang apabila nama mereka dikaitkan antara yang bakal melompat.

Kata beliau : Insyallah tidak lama lagi anda akan menerima "surat cinta".

RBF Jawab : Terima kasih kerana masih ada orang yang sudi hendak bercinta dengan saya. Jangan pula diberi Rodziah atau Teresa Kok. Bagi Eli, ok lah.



20 comments:

The Numbers said...

Syabas RBF...apa nak takut dengan samam menyaman nih..biaq kan depa..yang penting kita kasi depa bukak mata skit..jgan dok igt depa je baguih ..kita nih boleh dipermain2 kan..Juak2 PR Piiirahhh mbukkkk..!!!

Malaysian said...

Apa nak tunggu lagi...kan Umno dan Najib tak sabar-sabar nak ambih alih Selangor? Mengapa 'misi' ditunda? Siapa yg buat kecoh atau mengganggu ketenteraman...guna sajalah ISA...takkan Hishamuddin takut nak gunakan.
Saya di sini nak cabar RBF...jika ADUN yang disenaraikan oleh RBF sebelum ini 'lompat' parti ataupun BN berjaya mengambil alih Kerajaan Selangor dalam bulan ini...saya akan meminta maaf di dalam blog ini...jika 'misi' yg dikatakan ini gagal RBF dikehendaki meminta maaf di dalam blog ini kpd semua ADUN yg disenaraikan dan juga semua rakyat Malaysia terutamanya rakyat Selangor serta blog ini perlu ditutup.
Berani untuk menyahut cabaran saya? Mesti tak berani...kerana RBF tahu merepek saja. Jika 20 atau 21 September masih gagal dgn misi ini...RBF akan beri alasan lagi.

Anonymous said...

Lu punya posting bikin gamat satu dunia la rbf dan sipi sipi ada yang sakit jantung .. kesian depa tuh

Ahmad Putra said...

blog org psiko

Kumbang said...

hehehe ELI je bro..

Shamsidar tak mau?

akupedulikhape said...

lu mmg gangster bro..wa tabik spring sama lu...teruskan usaha murni ini...takebeer!!!

Anonymous said...

Riaknya RBF..

subhanallah..

Tuah Alwi said...

Assalamualaikum... Aku bknlah sokong UMNO sgt, Pas pun xbape sgt, PKR memang no lah.. Cuma aku ni ada fikiran lah nak pikir.. Hairan pun ada.. Kalu Anwar berbohong, penyokong dia langsung buat tak tahu.. Anwar nak mansuhkan DEB pun sokong.. Anwar sepak terajang pemimpin Islam pun sokong... Anwar banyak kali tangguh kes mahkamah pun sokong... dulu Anwar kata bicara tetap bicara... skrg tangguh ttp tangguh... Jadi anak jantan lah Anwar.. UMNO pun kenalah berani berubah... rasuah projek/politik banyak sangat... tak payah la nak nafi.. semua org yg terlibat dlm business di Malaysia ni tahu... rasuah dari peringkat bawah dan hampir sampai ke top.. dah jadi legasi... kesian anak cucu kita nanti.. rosak negara sbb politik jijik dan rasuah laknat...

antipkrsarawak said...

cayalah rbf! lu sudah berjaya kencing sama pembangkang!!! kahkahkah!

ramai jugak yg ketaq lutut.

kepada pencacai anwar al-kazzab, sedap tak????????

teruskan rbf! diorang saje nak acah tu... saman konon! pegi mampus semua org pas pkr dap!

Pembantu Khas Anwar Ibrahim (Bakal PM Malaysia) said...

Sempol punya jawapan...saya pulak pembantu khas anwar...awww.....jgn pegang belakang saya ...awww

Bawal said...

RBF,

Ko jgn risau.. cakap aje tu.

Hmm... Baru ADUN dah ada pembantu khas, belum lagi jadi exco, belum lagi jadi menteri.

fulamak...

Nik Aziz Gay Sundal said...

Wakakaka... Juak parti kafir laknatullah parti kuat rasuah nak hantar surat saman konon.

Jangan provoke pemimpin pulak hantar surat saman kepada peliwat

ruang bicara faisal said...

kpd bawal

yang lebih kelakar dan melucukan ialah bukan setakat exco ja ada 'setiausaha politik' malah ada mp di selangor yang ada juga 'setpol'

mereka ni semua angau tahap gila babi. kalau masing2 dah jadi menteri aku tak tahulah apa nak dikata lg.

timb menteri pun takde setpol

Anonymous said...

eleh.kata RBF riak.anwar pun sama...duke main bontot

Anonymous said...

cis RBF...eli tu aku punya, takpun kita share lah..


rodziah? bagi kat kambing gurun jer lah

mat stim said...

alamak brader.... gua setakat eli tu.... gua cucuk dengan ibujari kaki je laaa....

apa la taste lu...

-don- said...

JANGAN MENGALAH RBF!
HAPUSKAN LAKNAT2 NI SEMUA!
BOS DIA TIPU TAKPE, ORANG LAIN TIPU NAK SAMAN TERUS!..KEPALA SUNDAL KAMU LA TOTOK LAKNAT PEMBANGKANG!..SEKARANG INI NAK KASI TAU, KAU ORANG INGAT KAMU JE PANDAI GEGAR MALAYSIA, NAH RASAKAN PENANGAN RBF GEGAR MALAYSIA PULA!..BUKAN SETAKAT KETAQ LUTUT, SYAHWAT PUN HILANG TERUS!..TAK SENANG HIDUP BEB!!!HAHAHAHA!!!!

Pejuang Bangsa said...

jangan takut dan mengalah dengan gertak pendekar-pendekar tempang PR ini ..

mereka ini sudah ketaq lutut pun jika kerajaan bertukar di selangor kerana mereka pun akan terima tempias jg.haha

kalau depa dulu boleh siar nama Ahli Parlimen bakal lompat ke PKR dulu ,awat kita gempaq depa sikit sudah gelabah beruk depa semua ini!!

bodoh punya pencacai2 PR ini ..dengan blogger pun sudah penakut!!

Anonymous said...

musnahkan+musnahlah politik jijik!

..ikhlas from RBF sapoter cawangan ipoh..

Anonymous said...

haha..bro RBF..gua sentiasa support lu bro..org yg nak bg 'surat cinta' sj je nk gertak lu bro..jgn takut..penyokong RBF lg ramai dr penyokong pakatan syaitan n lahanat tue kat blog RBF ni..dorg da ketak lutut tu sbb penangan RBF...