Sunday, November 15, 2009

NIZAR SIPLIS ! PAS BUAT MIMING SELAMA 50 TAHUN


PERSAMAAN ANTARA MILLI VANILLI DAN PAS !

Tahun 1987 merupakan era terakhir musik rock, lebih sedap dipanggil genre hard rock. kalau aku sebut nama-nama seperti skid row,damn yankees,alice cooper,warrant,faith no more dll maka this type of rock group ini merupakan player terakhir rockers sebelum kejatuhan musik rock.

Godfather rock seantero dunia tak lain metallica, dan penyanyi utama kumpulan metallica pernah mengutuk keras rocker bon jovi kerana 'menghina' imej rock. Sebabnya jon bon jovi buat lagu jiwang.Ini juga antara penyumbang kepada kejatuhan genre rock.

Ditengah kekalutan kejatuhan empayar rock, timbul penyanyi 'duo' negro moden. milli vanilli yang dianggotai oleh rob pilatus dan fab. genre music mereka cukup dinamik, rap pop musik, dinamika personaliti, rambut panjang gaya rud gullit,badan sasa macam gap dan tarian hip hop penuh energetik mencipta kegilaan peminat seluruh dunia.

Katastrophi yang terjadi adalah diluar jangkaan. 3 tahun mereka menenggelamkan era musik rock..rockers seluruh dunia terkubur dengan kebangkitan milli vanilli.

Pelbagai anugerah/award telah mereka menangi. sebut sahaja kategori apa, award yang mana sudah mereka takluki. grammy award,mtv award,british award,anugerah bintang popular berita harian dan anugerah seniman negeri kelantan ...semua piala kemenangannya ada dalam lemari milli vanilli.

Aku tak dapt bayangkan ahli parlimen ampang pada waktu itu menari terkinja-kinja tatkala mendengar lagu milli vanilli.eeeeee....yaaakkks..

Antara lagu popular mereka yang aku ingat adalah blame it on the rain,girl you know it true dll menjadi putaran hits yang popular di peranti walkman aku !haha..

Lepas 3 tahun , satu kejutan berlaku. RUPA-RUPANYA MILLI VANILLI MENIPU. SELURUH LAGU YANG DIRAKAM DAN DINYANYIKAN ADALAH SUARA ORANG LAIN. maknanya selama 3 tahun mereka buat miming...masyaallah bohong semata-mata.

Maka dikeji lah hero ini seadanya... milli vanilli dijadikan bahan lawak,namun paling banyak adalah kejian. ramai peminat fanatiknya menangis apabila mendengar idola mereka sebenarnya kaki kelentong. tapi tidak pada nik ajis, tuan guru hanya nangis bila dengar lagu isabella. Tuan guru bukan peminat milli vanilli.

Dengar kabar, milli vanilli kini bekerja di stesyen minyak. moral ceritanya disini, walaupun ia mengambil masa 3 tahun untuk peminat mengetahui milli vanilli sebenarnya kaki kelentong, peminatnya di seluruh dunia tiada apologetik. tiada memberi belas kasihan. tak peduli,bila milli vanilli didapati menipu maka mereka perlu dihukum.

Di sini..aku berkias. pas telah mencirit biritkan orang melayu tentang hudud. pas kaki penipu. selepas 50 tahun pas hidup, hudud hanyalah sekadar 'miming politik' pas sahaja. dipentas mereka berbicara tentang hukuman hudud, tak buat kafir..tapi pada hakikatnya pas juga bermain brengset seperti milli vanilli.

Bila disergah karpal singh 'aip aip aip'...nik ajis tarik hand brake... err eerr kiii kkiitttaaa buat hudud 30 tahun lagi. Nak ulas pasal anwar attaturk, itu lagi BAPAK SEGALA MILLI VANILLI !

Disalin dari blog GAP

Ulasan RBF

Jika Milii Vanilli bekerja di stesen minyak sekarang,mungkin Nik Aziz akan kerja di 7 Eleven selepas ditendang oleh rakyat sedikit masa nanti.

Apa yang boleh saya ulas disini ialah, selama berpuluh tahun PAS duduk menjelajah. Keluar bandar masuk desa,keluar desa masuk kampung berceramah siang malam dan melaung-laungkan Umno rasuah. Nasib baik dia tak masuk ceramah dalam tali air.

Setiap kali p/raya kecil, papan tanda ,banner, bunting dan flyers merata tempat .Semuanya mengatakan Umno rasuah. Ya betul, ada berlaku rasuah dalam Umno atau BN. Tapi mereka tidak pernah tutup seperti PAS. Mereka mengaku, mereka terima dengan terbuka dan mereka ambil tindakan,serta cari jalan supaya ianya dapat dikurangkan dan hapus dengan perlahan-lahan.

Allah maha kaya, kalau Allah nak tunjuk sekejap saja. Terus Allah bayar tunai atas dunia. Sekarang 'abuya' kepada pengikut-pengikut PAS yang terjebak dengan rasuah. Soal dia batalkan ke Mekah tak timbul lagi. Yang penting rasuah telah diterima,kerana pembayaran telah dilakukan kepada TH.

Ini yang kita tahu. Yang kita tak tahu sebelum ini entahlah dah berapa banyak yang disebatnya. Kalau kepala dah busuk, badan dan ekor dah tentu busuk. Maknanya wakil-wakil rakyat PAS yang lain pun rasuah juga. "Tok guru buat, tak kan ambo tak leh buat" .

Husam Musa ? Jangan cakaplah. Cuma dia ligat sikit ,susah nak tinggal bukti. Jika jam 4 petang ini Husam berani bersumpah mengikut syarak yang dia tidak pernah mengamalkan satu sen pun rasuah atau salah guna kuasa sepanjang dia berkuasa di Kelantan,maka jam 5 petang ini juga saya berani berlari bogel keliling bandar Kota Bharu.

Saya tahu dia tak akan buat,sebab itu saya berani buat janji gila begitu. Masih ingatkah anda pada perempuan kemboja isteri kepada Adun Melor. Kenapa dia berani tuntut jutaan ringgit daripada bekas suaminya ? Kerana dia tahu suaminya ada mendapat hasil balak sebanyak RM 6 juta. Rujuk di sini

Akhir kata, PAS kini sudah layu,hanya menunggu masa untuk reput. PAS akan mengalami nasib yang sama sebagaimana dialami oleh Milii Vanilli.


3 comments:

Anonymous said...

PAS kata UMNO reput, UMNO kata PAS reput...haaa last2 kamu yg reput elok le tu.

Pemuda UMNO Bahagian Tapah said...

Memang klakar sdr.RBF, bila mengenangkan kisah gegar mili vanili ni. Mmg sesuai sangat dikaitkan dgn parti pas dan pemimpinnya. Yg pasti, cukup byk Allah palingkan semula hukum2 terkena ke batang hidung puak pas.

Anonymous said...

memang sesuai sangat milli vanili ngan pas ni...bawak bertaubat golongan pas supaya jauhi dari memfitnah sesama islam..dan nik ajis jgn kuar kn fatwa sesuka hati dari mulut tu...