Monday, December 14, 2009

SENTUH TOK GURU ! MADU ATAU RACUN

Bab bercakap, bab berjanji, bab berlakon, bab kelentong dan bab berbelit dia memang sentiasa nombor wahid. Ingat lagi tak 16.september.2009 ? Satu Malaysia hancing, dikencing olehnya. Yang menjadi mangsa adalah pendekar-pendekar tempangnya. Habis negara dicanang kononnya kita sama-sama mengarak si dia ke Putrajaya pada pagi 16.september.Segunung emas dijanjinya, tapi sebutir pasir pun nampak.

Semalam dia buat lawak di Kedah pula. Mari sama-sama kita baca...

KULIM, 13 Dis: Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi amaran kepada sesiapa sahaja yang cuba menyentuh Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akan mendapat tentangan hebat daripada ratusan ribu rakyat yang menyokong beliau.

Menurut Anwar lagi dalam isu yang menyentuh kedudukan Nik Aziz sebagai Menteri Besar dan keupayaan beliau mentadbir negeri Kelantan tidak harus dipertikaikan oleh Umno dan Barisan Nasional.

"Saya ingatkan kepada semua sekiranya Tuan Guru, Datuk Nik Aziz disentuh oleh mereka kita tidak akan teragak-agak untuk bangun bukan saja daripada Kelantan malah Kedah dan seluruh negara akan turut sama mempertahankan Tuan Guru kita.

"Jika isu royalti minyak yang sememangnya perlu diberikan kepada Kelantan mereka nafikan. Kemudian isu untuk mengerjakan haji ke Baitullah untuk beribadat pun mereka pertikaikan terhadap Menteri Besar Kelantan.

"Apakah kita mahu biarkan lagi mereka yang tidak tahu menilai dan membezakan antara rasuah dan ibadah ini berterusan mencelarukan masyarakat.

"Sudah pasti tidak. Oleh kerana itu kita tunjukkan sokongan kita dengan memberi pengajaran kepada Umno dan Barisan Nasional dengan menolak kepimpinan mereka," katanya.

Kenyataan Anwar itu disambut dengan tepukan gemuruh daripada ribuan hadirin yang membanjiri Stadium Mini Keladi tersebut.

Dalam ucapan tersebut Anwar juga membidas tindakan media arus perdana yang sengaja memutarbelitkan fakta dengan tidak menceritakan keadaan sebenar yang berlaku.

"Apa yang berlaku tidak dinyatakan dengan benar oleh media mereka.Bagi mereka berita yang sememangnya benar tetapi tidak menyebelahi mereka tidak akan menjadi laporan utama.

"Tetapi sekiranya berita tersebut walaupun kecil tetapi dapat mereka sensasikan maka itu akan menjadi tajuk utama mereka."

Anwar berkata demikian semasa melancarkan ceramah tanpa henti selama 40 hari seluruh negara anjuran PKR yang telah diadakan di Stadium Mini Keladi, Klang Lama, Kulim.

Turut hadir ialah Datuk Seri Nizar Jamaluddin, Tian Chua, Ahli Parlimen Padang Serai, N.Gobalakrishnan, Pengerusi PKR Kedah, Ahmad Kassim, Ahli Dewan Undangan Negeri Batu Caves, Amiruddin Shaari. Ahli Parlimen Kulim- Bandar Bharu, Zulkifly Noordin dan kepimpinan Pakatan Rakyat Kedah dan Pulau Pinang.

Sumber : haraMkah..kah..kah..daily (lidah rasmi syaitan)

Ewah...ewah....bukan main lagi nampak. Sekilas ikan di air kita boleh tahu mana jantan dan mana betina.

Engkau yang cantik
Engkau yang manis
Engkau yang manja

Selalu tersipu
Rawan sikapmu
Di balik kemelutmu

Di remang kabutmu
Di tabir mega-megamu
Ku terlihat
Dua tangan di balik punggung mu

Madu di tangan kanan mu
Racun di tangan kiri mu
Aku tak tahu mana yang
Akan kau berikan padaku

Maklumlah, bau-bau hapak Sg.Buloh yang di bawa angin sepoi-sepoi bahasa dah sampai ke Bukit Segambut. Apa salahnya cuba gunakan pewangi yang boleh nyahkan bau hapak berkenaan. Tapi sayang seribu kali sayang, pewangi itu pula dibuat dari bahan tiruan . Hanya bungkusannya sahaja yang cantik. Pada mulanya wangi, lama kelamaan bau wangi boleh bertukar menjadi busuk. Akhirnya, pewangi tak berkesan, duit habis, bau hapak makin kuat sehingga melekat di badan.

14 comments:

ZAFAN said...

Taktik mendewakan Nik Aziz memang agenda Pakatan Haram sejak lama dulu. Tak kira betul ke salah Nik Aziz tu. Tapi kalau Anwar Ibrahim yang pernah sama sama kutuk Nik Aziz dulu menjulang bagai nak rak dan ada pulak menyokong memang dah rosak la PR ni. Depa tak ingat ke yg DSAI dok kutuk sedap punya dan seronok jadikan Nik Aziz n Pas sebagai punching bag masa dia jadi TPM. Betul la DSAI bapak segala sesumpah yang ada di dunia ini...

Fatimah said...

PR Penang Govt Latest Scandal - Employing scammer.

1. It seems there is a chap name Suresh Shannon Cyril who is employed
by Penang Govt to handle the FDI of the state but the bloke was
involved in a SCAM in 2005.

2. He scam not businessman but teenagers!

3. Link to The Star Report

http://tinyurl.com/yccfcuw

4. Look here for ...Business Card

http://tinypic.com/r/wa1wd5/6

5. Also take a look at his website where he ask people to donate to the "party"...LOL

6. So much for CAT...

Jeffry said...

KEHKEHKEHKEH KESIAN2 SI PENJUBOR TEGAR TU. DH TERASA SGT BAHANG KEHANGATAN PENJARE SG. BULOH MELAMBAI2 KT DIA. DIA BUAT LAST DESPERATE ATTEMPT BROO! HUHUHU..

SBB TU SLOGAN FUCKATAN PATUT KENE UBAH..

"RAKYAT DIKENCINGKAN..PUTARBELIT DI UTAMAKAN..TOK GURU DI PERGUNAKAN..ASAL TERSELAMAT DR PENJARE"

KEHKEHKEHKEH

Bapak3 said...

Salam. Sememangnya tidak mengejutkan. Sebagaimana pakatan-pakatan "mata satu" memerlukan ahli2 politik yang berjalan melelong untuk dicontrol, seperti itu juga anwar memerlukan seseorang spt n.ajis dibawah kuasanya. Ramai yang tahu, n.ajis dikawal oleh husam dan husam hanya menerima titah perintah anwar. So far, kita dah lihat n.ajis bertungkus lumus untuk menegakkan apa2 yg anwar katakan. Jangan terkejut, kalau nanti dia akan keluarkan fatwa yang liwat dan homoseksualiti itu "halal" demi anwar ibrahim.

adf55650 said...

Ha ha ha
Cemburu pulak die orang nak sentuh Nik Aziz.
Die ingat orang nak sentuh macam die sentuh Saiful kot.

Die sedar dgn DAP die dah tak dapat sokongan. Sekarang die cube PAS lah pulak. Rakyat dak muak dgn helah2 ni.

bzz said...

ribuan haramkah tu bole percaya ke?

Anonymous said...

rbf,
at least dia ad target nak memajukan PR daripada engkau duk ditakuk lama asyik duk wat dosa m'fitnah je...dia cakap 16 september,tp ada dia cakap tahun bila?dah nama target,tak sume nye akan berjaya daripada PM enko tu yang hari2 duk perabih duit rakyat pergi wat lawatan sana-sini tp hasilnya?hmmm..hampeh! tapi orang yang menyokong dia buta bodoh macam tu jugak asyik kena tipu sampai sudah..entah2 sampai mati...kesiannn bangett!!

Anonymous said...

hahahahah...keldai lembu unta geng pakatan rakyat dah bersuara.dewa anuwar tu salah tak mau mengaku siap cover lagi tu dia tak cakap tahun bila.eh macam budak budak pulak perangai geng PR ni.

kalau dah salah tu mengaku je la.pandai cover kata tak cakap tahun bila la apa smua tu buat apa.dasar penipu tu penipu jugak la.ingat rakyat malaysia ni macam budak kecik ke yg bole senang-senang kena tipu dengan ayat bengong tu.

dewa anuwar yg cakap 16 september dulu ni.siap penyokong beruk dia bunyi macam ungka lagi sokong.alih-alih tuduh fitnah apanya.

suruh dia settlekan dulu kes liwat dia tu.tak payah sesibuk hal orang lain.

Anonymous said...

anwar ni memang dah termakan sumpah...tu pont ak sedar2 lagi siap nak gunakan bajet utk gulingkan kerajaan...sbb dia tau, kalu election memang pakatan rakyat sampah tu akan diajar dengan teruk oleh pengundi...

Adnan said...

Anon 11.26.. Saudara, bolehkah saudara pakai nama penuh saudara? penakutkah anda? Malu ker sbb nama ANUWAR..hahaha kalo malu camnie la.. Saya menjemput saudara utk keluar dari blog ini.. toksah nak backup aljuburi yg saudara kata taik pun wangi.. tak pun camnie la saudara.. apa kata saudara duk depan tv, tak pun masuk tido.. hisap t+t+k isteri saudara dan diam.. toksah nak kaco blog2 ini..hahaha amcam? berangin tak?

kepada Bro RBF, tahniah bro.. diorang nie yg melayu tak sedar diri.. nak bersultankan cina la tue.. tak sedar diri. Keep it Faisal..

aliffnajmi said...

Wakaka...
Org ramai dah tau helah si Anu-war ni.
Sokongan maut utk PAS konon.
Hakk phui!!
Klu ikhlas sokong PAS, dulu knp tak masuk PAS... apa perlu tubuhkan PKR?

Meh aku jwb, sbb dia plan nak masuk UMNO balik... mcm Ku Li/Pak Lah with their S46 dulu tuh.
Sudah lah... UMNO Islam ni tak terima si pengkhianat melayu.

aliffnajmi said...

Dua jer soklan utk Anon 11:26....

1)Adakah matlamat utk mencapai '16 Sept' PKR tu melalui jalan yg beratika dan bermoral?

2)Apa tujuan, apa HASIL dan apa FAEDAHnya 4 org PKR ke Taiwan 12 September thn lepas?

*sure anon x leh jwb nih. :)

Anonymous said...

anon 11.26 ..

baguih la hang .. penyabar .. 16 sept tahun tarak tu , hang tunggu je la sampai kiamat nanti ..

hanya si bodoh yang terus diperbodohkan ..

apam said...

Yb pr pun sokong bn di perak ni ahli pencacai
Dok percaya sembang si anu penipu tu.
Apa la depa ni. Mimpi lagi. Ceramah 40 hari.
Kawasan kena tinggal biasa la makan gaji
Buta kerajaan BN bagi. Tak malu kutuk
Kerajaan BN. Kawasan diorang ni dah maju
Kot. Tapi bukit gantang macam tu je. Nizar
Pemalas, tak buat kerja wakil rakyat. Habis
La ko nizar lepas ni kalah. Anu ko tunggu
Je la bulan 1 ni menuju penjara 16 mac.