Friday, January 22, 2010

'PENGAKUAN' LIWAT OLEH ANWAR IBRAHIM

Panas...panas...panas....

Dalam masa dua tiga hari ini saya agak kesuntukan masa untuk 'meronda-ronda' ke blog kawan-kawan. Setakat kemaskini blog saya sekali sehari sahaja. Itu pun terpaksa kerana tidak mahu menghampakan pembaca setia. Risau juga , setiap kali mereka masuk blog saya, tiada artikel baru, nanti mereka merajuk.

Lebih kurang jam empat tadi, seorang rakan menghubungi saya dan bertanya, "rbf hang dah lihat ke pengakuan liwat oleh Anwar Ibrahim". Tergamam saya seketika. "Bila pula"? soal saya. "Baru lagi,semalam" kata kawan saya

"Dimana pula" ? soal saya lagi. "Di blog gomo" katanya. "Ok, takpelah, nanti aku tengok" kata saya.

Broadband pula kena potong, kelam kabut saya pergi mencari cyber cafe. Pergi satu penuh, pergi dua penuh, pergi tiga,tutup. Akhirnya dapat, terus saya membuka blog gomo, alangkah terkejutnya saya bila melihat dengan mata sendiri 'pengakuan' Anwar Ibrahim.

Tidak tergamak untuk saya menceritakan kepada anda di blog saya. Anda lihatlah sendiri di sini.

4 comments:

fauzi said...

Dear brother,
lain kali cerita benda yang benar...kalau dok buat loglaq macam berita ni, orang nanti dah tak suka baca brother punya blog....facts only brother...jangan merapu sangat....buat lawak boleh tapi facts mesti ada...baru boleh jadi pro....

wassalam....

Jeffry said...

KEHKEHKEH GOMO MMG FIRST KLASS!..NK PECAH PROT AKU GELAK

selamatkanShahAlam said...

salam bro rbf.

saya mmg pembaca blog ni dan blog gap. dr pagi smp malam mesti je bukak.. kat opis pun bukak, nk tau perkembangan..

saya rasa, bukan saya sorg je. maybe beratus2 or beribu2 pembaca mcm saya ni..

ade kecewa skit bila bro tak update 2 3 hari lamanya.. walaupun 1 hari tak update, dah cukup terseksa jiwa... heheheh..

saya rasa kasihan bila broadband bro kene potong. jadi saya cadangkan bro open menerima sumbangan ikhlas dr pembaca supaya bro dpt ekses internet setiap masa.. senang nk kasi update.

harap bro bleh kasi info mcmana kita nk beri sumbangan kpd bro.

mcm kita ni kerja makan gaji, jadi takde mase sgt nk berpolitik2.. sumbangan ini sahaja yg mampu kita bagi supaya bro aktif dan dapat memberi input kpd kita ttg hal politik masa ni...

sekian..

ruang bicara faisal said...

kpd selamatkan shah alam

w.salam

terima kasih kerana sudi melayan blog saya dan terima kasih juga kerana prihatin.

saudara,ada kalanya saya kesuntukan masa untuk mengemaskini blog kerana faktor kerja. kalau saya tak update atau setakat sekali sehari shj itu tandanya saya kerja byk.

kalau hari yg saya update byk2, itu tandanya saya tidak bekerja pada hari berkenaan.

saya pun kalau blh, nak mengadap blog sepanjang masa, tapi bimbang pula dapur tak berasap, kereta tak berbayar, rumah pun tak berbayar.

1 malaysia
keluarga didahulukan
blog diutamakan