Tuesday, March 30, 2010

ADUN HARBI KUALA SEPETANG MELAMPAU

Adun harbi Kuala Sepetang dari PKR nak tunjuk samseng hari ini. Tidak menghormati dewan sewaktu doa dibacakan. Sudah menjadi kelaziman di Dewan Negeri atau Dewan Rakyat semasa doa dibacanya semua Adun dikehendaki bangun. Bagi yang Islam mereka berdoa. Manakala bagi yang bukan Islam mereka tunduk sebagai tanda hormat kepada Islam sebagai agama rasmi negara.

Tetapi oleh kerana sikap besar kepala yang melampau, Adun PKR (Tai Sing Ng) tidak bangun langsung sebagai tanda hormat, sedangkan semua Adun lain bangun. Manusia seperti ini perlu diajar, biar dia tahu langit tinggi atau rendah.

Video di bawah ni pula menunjukkan bagaimana Sivakumar meluru untuk duduk di kerusi Speaker sewaktu Datuk Ganesan pergi menjemput Tuanku untuk masuk merasmikan Dewan. Tetapi ianya dihalang oleh Bentara Dewan.

Lihat juga di barisan depan, sekali. Kelihatan tiga beradik yang putus wayar. Seorang putus wayar, hijau, seorang merah dan seorang biru duduk sebaris. NiJar , Nga dan Ngeh.


2 comments:

AntiKJ said...

Salam bro,

Dewan seakan-akan menjadi pasar basah dibuat dek pembangkang.

Sialan punya DAPig dan juga PAS yang menjadi balaci komunis.

Sanggup jadi balaci menjatuhkan sesama Melayu.

Perkasa ditubuh kerana Pemuda UMNO lemah klik sini

Polis patut menangkap ahli politik pembangkang yang membuat kecoh tak tentu pasal kerana ianya juga seakan-akan menghina YAM Raja Nazrin.

-krisjawa lok3- said...

Gila babi....
apa dia ingat DUN tu cam dalam gambar tamil/hindi ke ikut suka hati je?Nak tunjuk hero pun biarlah bertempat...
Nnt sama-sama kita syorkan kepada kerajaan perak beri anugerah kat dia pingat "clown of the year" sesuai ngan wataknya sebagai pelawak gila babi...