Friday, August 13, 2010

Concorde S.Alam Tiada Sijil Halal ? Concorde KL Pula ?

Sungguh mengejutkan...

Sungguh tak ku sangka, ku ingatkan halal ,rupa-rupanya haram.

Kepada sesiapa yang pernah makan di Hotel Concorde baik di KL atau di Shah Alam selama ini saya harap anda semua beristighfar banyak-banyak.

Mengikut senarai hotel-hotel yang mempunyai sijil halal yang dikeluarkan oleh JAIS sepertimana disiarkan Utusan Malaysia semalam dan hari ini, jelas menunjukan Hotel Concorde Shah Alam tidak mempunyai pengiktirafan halal oleh JAIS.

Astaghfirullah! sejak Concorde Shah Alam dibuka hingga kini sudah berapa belas kali Ramadhan berlalu dan sudah beribu-ribu orang islam berbuka puasa di sana, baru kini diketahui bahawa hotel berkenaan tidak mempunyai pengiktirafan halal.

Ayam apakah yang kita makan selama ini di Concorde, adakah ayam yang disembelih atau ayam yang dicucuk ? Wallahualam...

Itu cerita bab Concorde Shah Alam...

Sekarang mari kita cerita bab Concorde KL pula.

Yang ini lagi dasyat, sudah terang lagi bersuluh.

Anda lihat promosi di bawah.

Pada saya ini satu penghinaan kepada orang-orang Islam. Kesucian dan kemurnian Ramadhan diletak sebaris dengan babi.
Klik sini

Lebih hina lagi apabila seorang perempuan Islam yang diberi tugasan untuk menguruskan tempahan hidangan babi.

Klik sini

Saya tidak mahu mengulas panjang lebar lagi tentang perkara ini, dah tak larat nak menulis. Sama-samalah kita fikirkan dan sama-samalah kita sebarkan kepada saudara-saudara kita.

Terima kasih kepada seorang pembaca yang menghantar komen kepada saya untuk memberitahu tentang kisah daging babi diatas.


10 comments:

ProudMalaysian said...

Nauzubillah,,
bro, Swiss Garden dkat Jln Pudu tu ada dapa sijil halal x?

Anonymous said...

Concorde sudah buang dari laman web terlibat nama pekerja melayu yang urus 'suckling pig'.

CodeNameSomaliPirate said...

Betapa hinanya pada bangsa cibai nih. Inilah penghormatan yang mereka beri kepa orang melayu setelah diberi peluang menjkadi warga negara ini!

Anonymous said...

minta diwar-warkan kepada semua umat islam yang gemar mengunjungi hotel berbintang-bintang seperti ini. Banyak keraguaan yang boleh diperdebatkan. Nampaknya pemilik dan pengurusan hotel lebih memikirkan keuntungan dari tanggung jawab mereka.

Lancarkan boikot hotel tersebut.


wakCentuk

Gelombang Wangsa Maju said...

Salam Perjuangan,

TAHNIAH, kerana perjuangan kita dalam menegakkan kebenaran mengenai kepincangan Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi mendapat maklum balas positif dari kalangan pengunjung. Kami juga begitu teruja membaca artikel2 yang disampaikan di dalam blog anda.

Untuk pengetahuan saudara, blog kami yang dahulunya diberi nama UNIT MEDIA WANGSA MAJU telah dibubarkan dan kini telah melakukan beberapa penjenamaan semula. Kami telah membuat keputusan untuk menukar blog kami kepada GELOMBANG WANGSA MAJU.

Nama GELOMBANG WANGSA MAJU ditubuhkan atas permintaan beberapa pengunjung setia yang mahu blog kami dikekalkan di samping semangat perjuangan kami untuk meneruskan agenda menidakkan Anwar Al Juburi serta barisan keparat beliau.

GELOMBANG WANGSA MAJU akan menjadi lebih kritis dan terus mengkritik pihak pembangkang secara konsisten. Pihak pemerintah juga tidak akan terkecuali dari kritikan dan teguran blog ini. Tidak ada satu pun parti politik yang akan terlepas pandang.

Wadah perjuangan blog ini akan menjadi lebih universal dan bebas sekalipun masih tertumpu kepada usaha menyampaikan mesej pada isu isu nasional dan khususnya isu isu tempatan berkisar Parlimen Wangsa Maju.

KAMI juga TIDAK LAGI TERIKAT DALAM MANA2 PARTI POLITIK sebaliknya bebas menumpukkan isu2 yang dirasakan wajar ditegur dan dikritik.

Oleh itu, Kami berharap agar anda dapat MENUKAR NAMA BLOG KAMI DARI UNIT MEDIA WANGSA MAJU kepada GELOMBANG WANGSA MAJU di dalam list blog anda agar tidak berlaku sebarang kekeliruan dari pihak anda mahupun sahabat2 kita yang lain..


SEKIAN,

UMNO Didahulukan...
BN Diutamakan...

Jeffry said...

PERGHH!!..NI YG AKU WAS2 NK MKN KT HOTEL NIH

hangkedee said...

m

hangkedee said...

Salah siapa bila soal halal pun diswastakan.maka berduyun sijil halal di keluarkan.Dimana pihak berkuasa yang tiada kuasa.Silapnya melantik pegawai yang suka makan gaji buta.

TEKONG DARAT said...

bukan haram...
takde sijil halal...
susah kn...
tuhan kata dalam dunia ni banyak benda halal...
so, apa kata buat je cadangan husam musa, jgn keluarkan sijil halal..tapi keluarkan sijil haram..
rasanya lebih senang dan praktikal..

hambaAllah said...

sijil halal ke sijil haramke jika yg praktikkan tidak menghitung halal haram dan yg dikejar semata2 keuntungan maka status sijil itu tiada makna.apa yg penting pemantauan dan tindakan yg tegas.tugas sesorang yg berkepentingan politik seperti husam tu hanyalah spin yg menjadi budaya pembangkang,bukan nak perbetul tapi menyalahkan:)buka minda,jgn jadi insan yg dengar pastu terus pakai,akal dianugerah Allah itu gunakan sebaiknya,tahu beza bukan tahu ikut-ikutan:)