Saturday, August 28, 2010

Satu Lagi Kes Bukan Islam Masuk Masjid Di Selangor



Selepas kejadian di sebuah surau di Kajang, kini giliran di sebuah masjid di Selayang pula.

Blog Selangor Daily ada mendedahkan perkara tersebut di sini

Blog Medan Info Kita juga ada melaporkan di sini

Semakin punah ranah jadinya...

Harap MAIS dapat ambil tindakan yang sama seperti di Kajang terhadap Masjid at-Taqwa di Selayang.

Rbf pernah juga menulis kisah yang sama tahun lepas. Klik sini

7 comments:

Anonymous said...

tak ada tempat lain ke nak bagi masuk? kenapa surau? mungkin sebab gereja atau kuil dan beri nik ajis atau si nuar masuk berucap kut?

Kenn said...

Sketsa di sebuah Rumah Perkampungan Melayu.

Anonymous said...

........CELAKA........CELAKA
........CELAKA........CELAKA
........CELAKA........CELAKA
........CELAKA........CELAKA

Anonymous said...

Ulama/penceramah islam pas dah kurang dalam market. Itu sebab pas kena jemput Pastor Kristian lak bagi tazkirah dalam masjid..

Anonymous said...

kita ni asyik duk marah orang lain masuk masjid jer... yang kita ni pulak bila nak masuk masjid? yang mamat ka dolah gian ka masuk nak cilok duit tabung dan speaker masjid tu takleh kira tau...

Anonymous said...

tolong tnye nok ajis sst tu..Allah bnr kn x org non-muslim jejak kaki di tnh haram and masjidil haram?

agk2 nik ajis nk jwb bolelh ke x?

klu die jwb boleh jom support die and lit kit siang g msuk sne..lps ke lit kit siang..

Allah jge kesucian rumahnye..tp sng2 nik ajis gadai kn rumah-NYA utk politik..

ayie said...

politik kan msjid 1 hal..tp dr zaman dlu lg owg bkn islam leh g msjid...lgpn 2 lah salah 1 cara utk kita pikat hati mereka msuk islam...tp kebykkan mereka slh pendekatan...mggunakan msjid utk politik...jgn ler tnjukkan p'pecahan kita dikalangan bkn islam..bkn ke islam 2 adDin...tnjukkan yg kte lg baek dr mereka...