Wednesday, September 22, 2010

Fuyoooo...Empat Bilion Beb !

Berita Harian semalam melaporkan tentang sebuah syarikat memberi sumbangan sebanyak RM 4 bilion kepada Pas untuk memajukan Kelantan. Klik di sini

Empat bilion kawan-kawan sekalian, bukan sikit tu. Boleh hancur BN di seluruh negara dibuatnya.

Saya tidak bercadang nak ulas panjang-panjang tentang isu ini.

Cuma saya nak beritahu, bila saya lihat gambar di atas , saya terus teringat satu peristiwa yang hampir sama berlaku di negara kita pada tahun 2006.

Apa dia peristiwa itu ?.

Turun bawah






Bawah lagi







Bawah lagi








Bawahhhhhhhhh













Masih ingatkah anda kepada si gila ini ?

Kepada yang tak tahu cerita ini sila klik di bawah

Klik di sini

Klik di sini

8 comments:

Wake UP! said...

Ambik dari Yahudi la ni. Atau pun mungkin duit kertas yang difotostat atau dicetak sendiri.

Boleh join satu kapal dengan si penipu besar Eli yang konon nak bagi derma yang begitu banyak kepada MAKNA.

Anonymous said...

4 bilion, tapi setiap syarikat bila nak join konsesi untuk dapatkan projek dengan compy tu kena bayar rm 5 ribu... apa cerr....

Anonymous said...

hahaha.....ramai orang gila la nii....

Anonymous said...

dUIT ROYALTI LEKAT CELAH GIGI DAH LEPAS NI..

VoidDance said...

Tak kira la siapa yang kena tipu pun (aku rasa memang kompeni tu menipu, tengok website pun tau http://idaworldgroup.com.my/), orang macamni patut awal-awal lagi polis dah siasat.

Kompeni ni kata dia ada aset RM2 trilion! Gila! 1/2 daripada ekonomi Jerman setiap tahun.

irs-Hursaini said...

Salam..

Dia bagi kepada PAS Kelantan, bukan kepada Perbendaharaan Kerajaan Negeri. Kalau parti mana pun dapat tawan kelantan, duit tersebut milik PAS juga.

Jadi duit ini 100% milik parti PAS. Jadi sesiapa pun tidak dapat komplen kalau PAS mewah dalam kempen politik.

soros said...

Aku baca aje berita tu,terus aku tak percaya.Gila bodoh macamanalah kerajaan negeri kelantan dan pas bodoh2 kena kencing dengan kompeni conman macam tu.Memang macam kes arab gila si eli yg nak derma RM1 billion kat ijn dulu.Bodoh2 aje diorang ni kena tipu.

Bayangkan I'Da World yg sdn bhd aje dan tak pernah dengar tu ada aset $2trillion yg jauh lebih besar dan kaya dr petronas!Siap nak buat pelaburan RM300 billion kat Tumpat saja.Gila ke apa

Ke pas yg nak menipu rakyat untuk menunjukkan konon2nya mereka mampu bawa pelaburan bertaraf dunia ke Kelantan.Kalau nak tipu pun agak2lah.Mainlah juta2 aje,logiklah sikit,ini main billion trillion,zillion,bill gates dengar pun takut..

Anonymous said...

Munkin depa jumpa duit jepon lama kot....ala duit pokok pisang tu......