Wednesday, September 22, 2010

Masyaallah ! Pemimpin Parti Islam Pun Berbohong Juga

Apabila sudah berak tengah jalan siapa yang nak mengaku najis itu dia yang dia punya. Begitulah juga kisah antara Pas dan syarikat I'DA World Group Sdn Bhd.

Waktu baik main lagi I love u dan u love me. Bila sudah bergaduh tak mengaku pula pernah bercinta.

Salahuddin Ayub dalam kenyataan medianya hari ini berkata,

"Setelah menyemak dengan PAS Kelantan, saya juga mendapati PAS dan kerajaan negeri Kelantan tidak pernah menerima permohonan dari syarikat ini untuk membuat sebarang projek pembangunan di sana," klik di sini
Ternyata Salahuddin Ayub berbohong, dia cuba berlagak yang Pas atau kerajaan negeri tidak kenal syarikat itu, sedangkan surat di bawah itu sudah jelas menunjukkan yang PMBK meminta syarikat berkenaan menyediakan kertas kerja dan sedia memberi sokongan.
Saya berharap selepas ini tidak ada pemimpin-pemimpin Pas yang akan buat-buat tidak kenal dengan surat tersebut. Jangan pula selepas ini ada lagi badut-badut Pas muncul dan mengatakan kepala surat tersebut tertulis perkataan Perbadanan Gabenor Sungai Golok.

9 comments:

ISAC said...

Salam bro!

Ente punya tajuk menusuk kalbu lah... Banyak nakal punya tajuklah...

Anonymous said...

wah kaya betul abdul rahim ini, 4 billion macam cerita kartun aje.nampaknya dia lebih kaya daripada tan sri robert kuak nie.yang peliknya nama dia tak pulak tersenarai dalam orang terkaya di malaysia. cukai dia kpd lhdn pun mesti berbilion. hebat orang melayu nie. dunia..dunia.. hati sebarkan cerita seperti ini nanti kita ditertawakan oleh orang2 yang cerdik." kalau kita layan orang gila, kita jadi gila' ' kalau kita layan orang bodoh kita jadi bodoh'

Anonymous said...

YB Salah Menyalah nie.. mana kerap balik Kelantan. Apa jadi kat Kelantan pun dia tak tahu...

YB nie kan makan ehsan rakyat Kelantan (pas) jadikan dia wakil rakyat. bukan pandai buat keja pun tapi pandai berkata2 jer..

Dah lebih 2 penggal jadi YB, pencen pun dapat...

dinzi.

ReentryCapsule said...

█ ► Diorang meniaga pakai Dinar dan Dirham Dol.Bukan macam kita pakai Ringgut Malaysia.Itu pasal kaya gila babi nak mampos.

█ ► Aset 2.7 Trillion tapi website macam Low Class MLM company jer.Blog aku lagi cantik.Haram jadah betul.

█ ► Apa-apahal pun memang BODOH lah kes derma 4Billion ni.

Anonymous said...

Mamat ni mana tahu pasal kelantan dia org johor cari makan di kelantan pakai tikit express pas kat johor tak laku org macam ni cakap banyak kerja tara NIL lepas tu buat kenyataan dan siasat,siasat apa mamat kau tak pernah pun jenguk tempat kau yg kau wakil tiba tiba siasat puak pas kelantan dapat pun tak nak bagi kat kau kau bukan buat kerja duduk KL macam mana tahu pasal kelantan kau mamat duduk diam diam kau bukan mamat kelantan tapi kau mamat johor.

Anonymous said...

kaya dengan duit hasil tipu duit orang pasai tu kaya .... baca harian metro hari ini 23/9/2010 CONNNNNNNNNNNNNMANNNNNNNNNNNNNN BESAR TU .......celaka

Anonymous said...

"Masyaallah ! Pemimpin Parti Islam Pun Berbohong Juga"

Adakah pemimpin tuh MAKSUM?
Adakah dia tuh Nabi S.A.W./Rasul?
Adakah dia dilantik oleh Nabi S.A.W./Rasul?

Kalu jawapan anda YA, sila daftarkan diri anda ngan mana2 pejabat Jabatan/Majlis Agama Islam.

Kalu jawapan anda TIDAK,
"Lu fikirlah sendiri"

Anonymous said...

salehudin bukan kata tak kenal, dia kata tak terima permohonan. kan beza tu.

Anonymous said...

(dipetik dari tranungkite)
khalif72
aku tabik analisa tranungkite psal hal ini. tak melatah, tak malu aku untuk mengaku penulis sbg bangsa dan agama aku sendiri. Yang lain macam sial je bunyinye. aku bukan apa, yg umum org melayu islam, belum apa-apa org aku sendiri yg dah hentam, cerca. cuba cina yg umum, betul saje pd korang. tggu jelah. aku tgk i'da world ni menteri besar perak pun dia bagi sumbangan rm2.5juta lagi, rm1.5juta pada sabri(sukan) dan khalid yunos project everest. itu umno punyer tu, takde org bising pun. aku ingat company besar pun letih nak bagi sumbangan lebih dari 3 juta dalam tempoh setahun. so meaning ada duit la tu, berapa yg diorang ada, tggulah pengumuman bank negara atau khazanah ke apa.. benci aku pada melayu bangang ni,,kutuk je tahu. malu bangsa aku sendiri.sorry la klau sape terasa dia jadi melayu bangang yg tak tahu hormat bangsa dan agama sendiri. jutawan lebanon umum lepas 3 hari kena sapu, i'da world ni tahun lepas dah umum trillion project.. takde pun tangkapan. aku tgk cek yg diserah tu dalam gambar ada logo al-rajhi bank lagi caw kelana jaya,, takkan bank antarabangsa nak biar syarikat untuk guna sewenang-wenangnya nama bank tanpa kapasiti sebenarnya..

bottom-line.. aku bencilah bangang2 melayu yg tak reti hormat bangsa dan agama sendiri nie.