Tuesday, December 28, 2010

Faekah Senggugut, Yang Ini Apa Dia ?

Wow ! Setpol pun pakai baju istiadat juga
Sekali tengok seperti orang yang ada masalah mental
Dua kali tengok macam orang cacat
Tiga kali tengok, baru kita tahu, itulah wajah orang bebal

Selangor Daily semalam melaporkan bahawa Faekah mengumumkan pengharaman penggunaan logo 1 Malaysia di Selangor adalah arahan kerajaan pak-khatan rakyat yang memerintah Selangor. Sini

Nampak sangat itu arahan bodoh. Terima kasihlah Faekah kerana berjaya membuktikan kerajaan kamu sebuah kerajaan yang bodoh.

Opsss, sebelum saya pergi lebih jauh dan terlupa saya nak beritahu sikit tentang Faekah sepertimana yang ditulis oleh Cucu Tok Selampit. Kata Cucu Tok Selampit, Faekah berpenyakit senggugut. Mengikut kata orang tua-tua di negara Greece kebiasaannya anak dara tua kalau senggugut, bahagian sulit mereka mengeluarkan bau busuk yang kuat.

Ada juga orang kata dia adalah jenis perempuan yang mengamal seks dengan kaum sejenis atau pun dipanggil lesbian. Itu orang kata, bukan saya yang kata, saya tak berani nak tuduh, kerana saya tidak pasti. Sini atau sini

Berbalik kepada perkara asal yang nak diperkatakan iaitu tentang logo 1 Malaysia.

Sebuah kedai di Banting telah disaman kerana mempamerkan logo 1 Malaysia di papan tandanya. Pekedai itu juga diarahkan untuk menurunkan papan tanda itu selaras dengan arahan Kerajaan Selangor yang mengharamkan penggunaan logo itu di Selangor.

Dengan sombongnya di anak dara tua itu berkata,
Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor tidak mengiktiraf slogan 1 Malaysia kerana mendakwa ianya memesongkan fikiran rakyat pelbagai kaum, agama dan budaya di negeri itu.

Pakatan Rakyat Selangor
tidak mengharapkan kerajaan persekutuan membantu menyebarkan maklumat mengenai program-program anjuran kerajaan negeri seperti Program Merakyatkan Ekonomi Selangor.
Sumber di sini

Itu katanya,

Helo Faekah, kalau aku dapat buktikan ada GLC di bawah kerajaan persekutuan mempromosikan agenda kerajaan negeri Selangor, apa kau nak bagi kepada aku ?

Hah !

Apaaaaaaaaaaa ?

Kau nak nikah dengan aku ?


Tak mahulah aku nikah dengan kau kerana kau senggugut.



Gambar di bawah membuktikan segalanya

Gambar tersebut dirakam di lobi Proton pada bulan November yang lepas.

Kaunter yang dibuka di situ adalah kaunter Promosi Tabung Wawasan Anak Selangor (TAWAS) iaitu salah satu agenda Kerajaan Selangor.

Proton adalah sebuah GLC dibawah kerajaan pusat. Tidak ada masalah pun, kerajaan pusat tidak halang pun kerajaan pak-khatan rakyat menjalankan agenda mereka dalam premis GLC yang berada di bawah naungan mereka. Bukan macam kau orang dendam politik berpanjangan, orang letak logo 1 Malaysia pun diarah supaya diturunkan.

Jadi sekarang siapa yang lebih terbuka ?

Mengikut maklumat yang saya dapat, pembukaan kaunter Tawas dalam Proton ada sebab lain. Promosi Tawas hanyalah untuk mengelabukan mata sahaja. Matlamat utama mereka adalah untuk mendapatkan 'database' pekerja-pekerja Proton.

Sampai tahap itu sekali pun mereka buat kerajaan pusat tidak pernah menghalang Proton memberi laluan kepada Kerajaan Selangor menjayakan agenda mereka di dalam GLC kerajaan pusat. Lihatlah betapa baiknya kerajaan pusat.

Bolehkah Kerajaan Selangor melakukan begitu ?

Boleh atau tidak kalau Kerajaan Selangor beri ruang di pejabat-pejabat GLC milik mereka untuk kerajaan pusat mempromosikan 1 Malaysia ?

Bertuahlah kalau boleh.

Kalau mereka benarkan saya nak buat pulut kuning dua puluh gantang.

Sebagai penutup, sedikit pesanan kepada Faekah.

Kalau kau nak kahwin, kau carilah jantan lain. Aku tak minat kepada kau sebab kau sudah tua, aku masih muda. Lebih-lebih lagi kau berpenyakit senggugut pula.

Kalau kau rasa nak kahwin sangat, aku ada dua calon nak cadangkan kepada kau. Calon-calon ini sesuai untuk kau, bagai pinang dibelah dua. Bukan rupa paras bagai pinang dibelah dua, tetapi otak. Otak kamu dengan dengan otak orang yang aku nak cadangkan lebih kurang sama sahaja. Sama bebal dan sama bingai.

Siapa calonnya ?


Turun ke bawah sikit





Bawah sikit lagi







Calon yang pertama

Idris Ahmad - Ketua Penerangan Pas Pusat
Kalau kau tak berkenan yang itu, aku ada calon kedua untuk kau.


Siapa dia ?



Turun bawah sikit





Bawah lagi






Mahfuz Omar

Jadi kau pilihlah yang mana satu yang berkenan. Kedua-dua mereka memang sesuai untuk kau. Sama bebal, sama bodoh dan sama bingai.

15 comments:

Anonymous said...

Tadi sebelom habis baca artikel ni dah terlintas kat fikiran aku bahawa Mahfuz Omar adalahlah calon yang sesuai buat si Faekah ni.....cuma aku nak tambahlah kalau2 sesuai atau serasi dua pencalonan baru ni....

PENCALONAN KETIGA
DIN PUDURAYA

PENCALONAN KEEMPAT
MAT KOC KTM

Anonymous said...

Kau ambik le dua2 FAekah, biar jadi triple bingai.....

-Nicky Arjiss-

ORANG KG said...

salam bro,

Ha..Ha....Teman sokong 100% dengan fakta mike

Jeffry said...

DIN PUDURAYA ADE CHAN TAK? KEHKEHKEH LU BIKIN WA PECAH PROT LA BROO ADOIYAIII

Anonymous said...

kau ni saiko la RBF
GElak2 aku baca

ISAC said...

Bro, minah tu lawyer... Engkau kena saman nanti....

Malaysia Post said...

salam per kenalan....sy telah link kan blog anda di blog sy...sy harap anda dap[at link kan blog sy di blog anda...sama2 lah kita berjuang...

http://malaydelima.blogspot.com/

suaralensa said...

Salam 1Malaysia,

Saya amat t'tarik dengan penulisan blog anda yang begitu mantap dan mampu menarik minat pengunjung.

Saya telah linkkan blog anda di blog saya.

Mohon jasa baik listkan blog saya dalam senarai blog pilihan di blog anda.


Blogger Suara Lensa
http://suaralensa.blogspot.com/

glassman said...

minta maaf ya, saya nak klik follow blog awak , tak jumpa lah.... camana nak follow?

Arif Omar said...

CALUN YANG AMAT SESUAI ADA BAIKNYA SI SHAMSUL BUNCIT TU ATAU SI TANTAWI PUN BOLEH.

KEH KEH KHEKH EKH KEH KEH KEH

Anonymous said...

mcm jenglot jer nengok muker die...

Anonymous said...

Salam. Sdr RBF, saya ni antara ribuan pembaca blog sdr, krn berpandangan maklumat yg sdr smpaikan boleh dipercayai. Namun saya terkilan dengan entri ini krn sdr seolah2 menghina kaum Hawa yg menghidap senggugut. Utk makluman sdr, senggugut adalah satu keadaan medical yang dialami majoriti wanita, termasuk mereka yang telah berkahwin dan mempunyai anak. Derita sakitnya bergantung, namun ada yang serius sehingga menyebabkan penghidapnya pengsan.
Kondisi ini tidak ada ubatnya, dan wanita yang menghidapnya akan menanggung sengsara sehinggalah menopause.
Saya setuju dengan pandangan sdr, Faekah bercakap tanpa berfikir secara bijak, namun saya rasa kurang bijak untuk sdr menggunakan senggugut untuk 'menyerangnya'.
Wassalam.

ruang bicara faisal said...

kpd anon 10.51,maaf kalau awak atau yg lain2 terasa hati.

saya hanya tuju kpd faekah semata2 dan tidak kpd wanita2 lain.

Anonymous said...

Din Puduraya, Mat Koc KTM, Tantaik dan ketua kepada segala penipu, Brader Liwat tak minat sebab mereka hanya minat bini orang je.... kah..kah..kah..kah..

Kalau dah cam tu, Faekah ni masuk senarai simpanan utk waktu perang je lah....

Team said...

Salam, awak boleh cuba pad herba Avail & insyaAllah boleh menghilang/ kurangkan senggugut tanpa makan ubat.Sila rujuk http://www.goavail.com/senggugut