Friday, January 21, 2011

Lihatlah Taraf Otak Seorang Naib Presiden Pas

Semalam ADUN Merlimau, Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, telah meninggal dunia pada jam 8.10 malam di Hospital Pakar Putra, Melaka, selepas mengalami serangan jantung. Namun, beberapa jam sebelum itu, sudah ramai yang telah mengemaskinikan di dalam blog, Facebook dan Twitter tentang kematiannya walaupun beliau masih lagi dalam keadaan kritikal dan bergantung kepada mesin oksigen. Nampak gayanya ramai di antara kita yang mahu jadi terkenal dan mendahuhui Malaikat Maut dengan mengemaskinikan blog / Facebook / Twitter dengan melaporkan berita yang tidak benar.

Dalam semua orang sedang berdukacita dengan pemergian Allahyarham ADUN Merlimau, masih juga ada pihak yang cuba mempersendakan kematian beliau. Di antaranya adalah Ahli Parlimen Pokok Sena, YB Mahfuz Omar yang lebih terkenal dengan panggilan Mr Bean. Bersambung di sini

12 comments:

Anonymous said...

dia nie memang haram jadah

Anonymous said...

Biasalah PAS... Dari dulu sampai sekarang memang dungu dan bodoh. Dulu pertikaikan Tun Mahathir nak buat kereta. Sekarang ni puak diorang yang naik Proton. Dulu kalau menang PRU nak dijualkan Putrajaya, Klcc, Litar Sepang dsb.
Bila diorang nak cerdik?
Sampai bila-bila pun BANGANG!

Anonymous said...

bebal nak mampos

ProudMalaysian said...

aku knl keluarga allahyarham. kenapa mesti ckp mcm tu. walaupun YB BN, tapi mana adat dan adab sebagai seorang islam?

mnta la maaf kat keluarga allahyarham.

Mylasia said...

bro utusan yg mulakan dulu berita tu hehehe...

bro update pasal beg udara kenderaan...tak sabar nak bantai ni..

Anonymous said...

memang celaka si mahfuz ni!!! sama lah macam orang2 hamPAS! semua celaka! nama je parti islam tapi perangai macam celaka!

Anonymous said...

sedih aku tengok perangai pemimpin pas camtu.
tak silap...aku tinggalkan pas
inilah sebahagian sebab2 aku tinggalkan pas..
aku nk tunggu ulasan Ustaz Harun Din..satu2nya ulamak pas yang aku sanjung..
moga2 puak pas tak kata ini silap taip atau salah tafsir..
mahfuz memang kurang ajar..walaupun dah tua nak mampus..
pemimpin parti islam perangai macam iblis...

Anonymous said...

Sama-samalah kita berdoa semoga Allah tak jadikan akhlak kita ni macam si Mahfuz.

Apa pulak kata orang nanti kalau sampai giliran dia.

SuriSuria said...

wey RBF lanchao, hang baca paper tak...yang paling awal buat pengumuman org mati tu SPR melaka...org lain quote apa yang dia umum la....lanchaou

SuriSuria said...

lihat taraf otak kau sbg pencacai BN...tok tok bengap

Anonymous said...

"SeriSuria" Hanjing itam Suruhan DAP.. ha ha ha

Anonymous said...

pecacai pas nie memang bingai...diorang nie baca ke tidak twitter si mahfuz tih...meh aku quote balik dia tulis ape...
"semut hitam takut helang,takut helang pada harimau, bn kecut di plbhn klang, tuttutmati pula di merlimau"
kurang ajar macam nie pon masih ade pecacai dok petahan dia lagi....