Friday, March 25, 2011

Video: Ahli Parlimen DAP Kata Melayu Pun Pendatang



Hangpa pakat-pakat ulas pula....

Saya tak sempat nak ulas, nak pergi kerja

32 comments:

Anonymous said...

celaka.. celaka.. celaka.. jadi Melayu datang dari mana? dari nusantara? tak habis lagi mulut busuk puak ini. inilah buktinya DAPig tidak sama sekali boleh jadi pemerintah kepada negara ku Malaysia.

Anonymous said...

Biarlah ANJING BETINA TUA ni menyalak bukit...

Anonymous said...

cina babi nie memang cibai tak sedar kalo jumpa mau pukui sampai cacat jer ..... tunggu apa lagi woi jom buat report polis dia menghasut tu sial....

Anonymous said...

suruh dia belajar ckp melayu dulu ,,...baru sibuk nak citer pasal sejarah....bodo ppunya ah so

Anonymous said...

assalam, itu la pasai kalau tak reti, nak tunjuk pandai...bukak perlembagaan tengok cari makna sebenaq istilah 'warganegara'...

Dol Sempit said...

1. Hang kije apa malam2?

2. Melayu PAS mmg pendatang. tu pasal cina ni cakap macam tu dan pok2 PAS pun sokong.

Anonymous said...

suh die cari, beza perpindahan intra wilayah dengan perpindahan interwilayah....

man on da street said...

Yang Berhormat atau Yang Bodoh , which exactly fits that description of you? Stop being melodramatic and face the facts will ya? Why dont you tell to unker Lim Kuan ikan yu that malays were the origins of singapork, well history says so, the british archives says so, the agreements between the sultan of johor and the british governments says so, go tell that to your minister "never one to give up" the dictatorship of so called minister mentor of yours! Another fine example of which you , and your party looked up , as the "god given" leader sembah to , the US of A. Tell that to Obama and Clinton, that the original of origins of America is the Red Indians, or tell that to gay supporter of your leader from the country down under that the original habitants of australia is the Australian aboroginese, which is still under british soveriegnty, or you go and tell the New Zealanders that the original inhabitants is the Moaris, I think you get F****d out of that bloody country! Better still who do you think lives in Hawaai? The cops from Hawaii Five O found it. Talk sense, study your history, kalau tak tau pay researchers to do the paperchase for you, just to win votes and forgets history , or to manipulate history is the worst thing that a politician succumbs to . Or do you need to go the archives in British Musuem to identify your roots in MALAYA!

Anonymous said...

Kurang ajar Ahli Parlimen DAP ni. Adukan saja ke Majlis Raja Raja Melayu. Tak baca sejarah Inggeris yang memperakui orang orang Melayu di Tanah Melayu. Orang orang Inggeris tak berurusan dengan Orang Asli tapi berurusan dengan Raja Raja Melayu.

Read more article mantan PM: http://chedet.co.cc/chedetblog/2011/03/semenanjung-tanah-melayu-2.html

Anonymous said...

Kesian. Rasanya dia ni terlalu berpolitik sangat.Bercakap pasal fakta guna rumus politik.Tidak mau bertanya pada ahli sejarah.Sudahlah Bahasa Melayunya macam Cina baru ssampai di Pelabuhan Klang ikut tongkang ikan masin.Kalau dia tidak memahami Bahasa Melayu, saya cadangkan dia rujuk pakar sejarah,Prof Khoo Khay Kim. Tanya dalam Bahasa Mandarin.Mungkin lepas tu dia lebih faham bagaimana kedudukan Melayu dan bangsa lain. Apa itu prinsip Jus Soli dan sebagainya.Nama Malaysia sebelumnya pun Tanah Melayu bukannya Mecindia...Ini nyonya kalau di China,tukang jual ikan masin saja la...

Anonymous said...

kalau pendatang bagi lar tahu asalnya...setiap pendatang mesti ada asalnya, mcm cina dari PRC, india dari negara india...itulah pendatang..kalau cakap datang dari indonesia, indonesia sendiri dah termasuk dalam nusantara atau dunia melayu...kalau cakap dari arab, mesti dah jadi negara arab kat sini...nyonya=nyanyuk itu kena beza antara agama dan bangsa...kalau dulu tanah melayu kononya beragama hindu, itu agama bukan bangsa..lu ada paham nyoyauk?

kalau lu bukan pendatang kenapa lu punya latuk, punya moyang kena mintak izin mahu duduk ini tanah melayu?

mylasia

Anonymous said...

Dasar cina x tau diuntung x sedar diri..berlagak hebat..

Aper dia ni bute sejarah ke hapa? bangang pun ada agaknya...klu orang asli yang dikatakan penduduk asal tue pun dikenali sebagai Melayu-proto (Proto-Malays) habis mcm mana x dikatakan ini tanah Melayu...

Seluruh Nusantara kepunyaan Melayu -termasuk Indonesia, Filifina, Sulawesi, Kalimantan, Selatan Thai..silapnya dah berpecah disebabkan penjajahan kolonial jer..

Klu x kenapa Indonesia x setuju bila pembentukan Malaysia masa merdeka, pasalnya dia masih anggap Malaysia sebahagian jajahan takluk Srivijaya(Kerajaan Melayu juga), sebb tue terjadinya Konfrontasi pada awal pasca merdeka..

Tetapi Malaysia terpisah daripada Indonesia kerana perjanjian antara British yang menguasai Tanah Melayu dan Belanda yang menguasai Indonesia..asalnya bersaudara, satu Nusantara..

Indonesia memiliki cita2 tinggi pada waktu itu (Konfrontasi-Ganyang Malaysia) untuk tubuhkan negara Indonesia Raya meliputi Tanah Melayu sendiri...

British yang datang sini pun akui, dia sekadar cina lombong yang datang asalnya sebagai hamba pulak nak lebih2..bagi betis nak peha..dasar bajingan...

Dia ingat bangsa Melayu terdiri daripada satu jurai jea ker? Habis tue dia nak katogerikan Bugis,Banjar, Melanau, Jawa, Batak,Acheh, Melayu Peranakan, Melayu Campur, mcm mana..karang aku senaraikan penuh pulak post komen ni..

Dah beribu tahun dah Melayu berkerajaan di Tanah Melayu ni...klu x, x kan dinamakan Tanah Melayu...tue la, klu dah dasar bangang tue bangang juga la...

Bodoh betul la dia ni..ni la tahap pemikiran ahli parlimen bangang dari DAPig...eloknya kerajaan dah lama haramkan parti rasis cina ni..menyusahkan org jea..

JANGAN LA DENGAR CINA BUKIT NI MEROYAN...CINA BUTE SEJARAH JER CAKAP MACAM BANGANG NI!!

Anonymous said...

Aku tak sanggup nk tngok.. klu tngok nnti aku geram!!..

Anonymous said...

banggangggg punyer aso..

Anonymous said...

itulah politik cina pendatang nih.

cuba menafikan ketuanan melayu. bodoh tak sekolah cina2 ni.

Anonymous said...

Hampehhh.....buta sejarah

Anonymous said...

bodoh nak mampus pun cina, mengaku warga malaysia berbahasa melayu lintang pukang..

orang asli adalah melayu juga, cume mereka melayu yg duduk disekitar kawasan pendalaman, manakala melayu yang sedia adalah melayu yg mendiami persisiran

dia tak baca sejarah dunia ke pasal malay archipelago, bila mana melayu pendatang? kalau melayu pendatang, melayu ni datang dari planet ke?

bodoh bodoh

Anonymous said...

Ni Cina bila dia kutuk orang melayu tidak ada tindakan yang diambil oleh pihak berkuasa atau KDN sendiri yang menterinya nama Hishamuddin. Kalau tak dah lama itu anak Cina nama Nam Wee sudah kena ISA. Tapi bila melayu kutuk Cina jap je masuk ISA. Aku rasa perkara ini kena pikir2kan lah...bukan nak provok melayu tapi ni la hakikatnya...

Ikhlas dari...Anak Melayu....

Anonymous said...

MALAYsia! ubah la sejarah nescaya negara ini bukan MALAYsia.

Gunakanlah bahasa kebangsaan. Bahasa menyatukan bangsa. ini ini tidak, masa aku ada di kedai dia, aku rasa puak dia tengah kutuk aku cari benda yg takda di kedai potong dia.

mat saga said...

muka cina pukimak nie macam biasa tengok je....

kat mana aku aku tengok cina pendatang nie....

ye laaa.... cina bebal nie la yang kena main dengan anuar dalam cd lakonan terbaru anwar...

dia nie la yang blow job anwar sampai hampir nak putus kote anwar...

nak kata apa... anwar dah bela bai... sebab tu dia besar kepala macam kepala butuh anwar...

Anonymous said...

salam to all..truely realy do agrees with u 'man on da streets'..now as i wud suggest is dat dumb lady Yb..shud be sent to ISA for som short courses..dont u agree with me...'sigh''..isk..isk..dont see KDN around..

Anonymous said...

woi cibai lu cina!! mak bpk lu x ajar ke.. lu ngan mak bpk lu pun sama je lancau.. ntah2 keturunan lu dtg tanah melayu ni sebab jd pelacur, sbb tu perangai lu pun perangai anak haram!! lu jgn buat sial kat sini.. tgk blk sejarah 13 May!!

Anonymous said...

dia ni rasis!!!

azman said...

Assalamualaikum rbf

Jangan lah kamu mentimbulkan konflik,semua olang telah memfaham,bahawa KEPULAUAN MELAYU itu adelah tempat datok nenek orang Melayu di lahirkan,tak kira kepulauan yang mane sekalipon,susur galur mereka adelah same, iaitu MELAYU.

Kamu tersangat la lugi kelane latok nenek kamu titak melahir di sini.
Saye pon mahu tahu kenapelah kamu sangat mahukan nya?.Jikalau begitu kamu kawin saje lah dengan olang Melayu maaa......Tapi mesti kene potong lulu...talak sakit punyaaaa..

Anonymous said...

laknat betul betina tua ni membuang tebiat lah tu tak lama lah tu nak dibaham tanah tu suloh lah sikit lubang pantat dia tu yang yang tak basoh pecah perut lubang buntot yang penoh tahi dan lendir yang dia tonggeng kat babi jantan yang tak basoh pandai pandai sangat kata org melayu pendatang sial betul betina tua mulot nak kena baham api neraka betul lah lakanat tu tak jumpe lagi ngan buku dan ruas nanti mulot busok penoh tahi babi tahi anjing burok kepala tu herot dan berulat dan bisu celako celako celako celako anak haram butoh bapak dia ronchoh pantat babi itu sebab dapat anak betina laknat tu cissssss

Bomo said...

Bila di beri peluang masa zaman penjajah dulu diorg suka bukan main, terima kasih sebab bw msk ke Tanah MELAYU....la nak pijak kepala Kita pulak...Tu pon ada org Melayu sokong, siap sokong hapuskan DEB la, kuota bumiputera la dan macam2 lagi.....ntah nak jadi apa la melayu2 yang camni....La cina, india dah mula naik kepala, jangan jd cam palestin sudah la, mula2 bg tumpang pastu jajah negara. jangan sampai Melayu merempat di negara sendiri sudah la.....

anti babi betina said...

hoi betina tua muka macam babi balek lah ke tong san nu..... koyak lah puki dan pantat kau siap lah kau...mampos lah kau tak sedar diri tak tahu di untong mula mula datang malaya ni usung tahi je sekarang nak berlagak nak jadi babi hutan yang hidung macam iblis tu hoi laknat berambus kau.....

Anonymous said...

menatang cina laknatyang puki tak basoh pantat tak basoh mengaku org melayu pendatang cuba lah suloh sikit muka laknat ni suroh dia ingat sikit dizaman peperang dunia dulu ...jepun bila nampak cina laknat dia bunoh dia seksa dia tikan puki cina betina sampai mampos butoh cina jantan dikerat nyaa baru padan muka itu yang mereka mahu ini semua berpunca dari juburr laknat tu lah yang laknat china ni bermaharajalela di bumi malaysia ni kalau juburr laknat tu dah mampos bru aman malaysia ni bru laknat dapigs ni kecut butoh dan pantat puki dia pun semua tersumbat ngan tahi babi anak haram punya betina tua nasib baik negeri ni beraja lau tak ada raja lama dah mampos belaka dicantas kepala puki kepala butoh menatang babi ni dia ingat melayu ni datang dari puki mak diaagak nya mari kita pakat ganyang betina puki ni cukup cukup biar sampai dia jadi bisu muka dah macam babi tua yang nak mampos tak sedar diri laknat laknat laknat....

Anonymous said...

woi..chong eng, kau betulkan cakap bahasa Melayu kau dulu baru kau buka mulut busuk kau tu..pemimpin apa kau ni? rasis nak mampus! lepas ni aku tak nak undi pakatan rakyat lagi !!! kpd pas, maaflah...pru13 nanti aku dan keluarga aku akan undi bn utk menghukum pakatan rakyat yg teruk..menyesal kami undi pakatan tempoh hari..pakatan tidak layak dapat undi kami yg kononnya pendatang ini...faham???

Anonymous said...

kalu melayu ini pendatang...maka kenapa..owg di kawasan sini..(nusantara) bercakap dalam bhasa melayu..bukan china mahupun tamil...kalu xtau sejarah jgn cakap la...bodoh...lepas tu ttg..budak tg5 xmatang..kalu diorg xmatang kenape...dulu dap pas and pkr beria2 nak..owg muda 18 tahun mengundi..sedangkan bdk tg 5 17 tahun...kalu xtau sejarah balek r china..baru ada akal...

Anonymous said...

gerak je tgk video ni...

Anonymous said...

sejarah tak menipu...Melayu tetap di nusantara....jadi kalau cina ni nak pertikai tunjukan bukti..kalau tak boleh tarik balik kerakyatan cina bodoh ni..halau dia dari TANAH MELAYU.

AKU MELAYU