Monday, March 28, 2011

Video Seks: Kalau Tak Menipu Bukan Pas Namanya

Kalau tak menipu bukan Pas namanya. Pas dan menipu sudah sinonim bagaikan irama dan lagu. Tanpa penipuan maka pincanglah Pas.

Berhubung tulisan saya semalam mengenai seorang wartawan harakah yang telah menonton video seks yang melibatkan Anwar Ibrahim dan mengakui lelaki didalamnya adalah Anwar telah mengundang reaksi balas seorang wartawan harakah yang bernama Wan Nordin. Sini dan sini

Kata makhluk yang bernama Wan Nordin, dia tidak pernah bertemu saya di tempat saya nyatakan. Saya sendiri pun tak pernah kata yang saya bertemu dengan dia.

Malam tadi dia tak kata "tidak diketahui kalau-kalau ada pihak lain yang mengaku wartawan Harakah dan menemui blogger Umno berkenaan". Hari ini tulisan itu telah diedit dan dimasukkan perkataan itu. Malam tadi nama blog saya dan Papa Gomo ada dalam berita itu. Hari ini sudah dibuang.

Yang saya pelik, kenapa tiba-tiba Wan Nordin yang bangkit menjawab apa yang saya tulis dan kemudiannya edit penjelasannya ? Apakah di harakah hanya ada seorang sahaja wartawan dan wartawan itu bernama Wan Nordin ?

Tolonglah Wan Nordin, tolonglah. Janganlah jadi hidung tak mancung pipi tersorong-sorong. Saya nak tanya kamu, adakah gambar diatas itu gambar kamu ? Janganlah nak mengada-ngada nak menjawab bagi pihak orang lain.

Tolong sedar sikit bukannya kamu seorang sahaja wartawan harakah yang menonton video itu. Ada lagi wartawan lain yang menontonnya dan kamu sendiri pun tahu perkara berkenaan walaupun harakah daily cuba menipu kononnya hanya kamu seorang sahaja yang menontonnya.

Bercakap jujurlah Wan Nordin, janganlah bohong. Kamu tahu siapa lagi orang harakah yang menontonnya.

Dalam hal ini kita boleh lihat bagaimana harakah masih cuba lagi hendak menipu dan masih lagi hendak menegakkan benang yang basah. Untuk menjawab dakwaan saya dia ambil kenyataan dari orang yang tidak saya temui. Bagi mereka yang penting jawab, tipu atau betul belakang kira.

Saya difahamkan Wan Nordin adalah salah seorang wartawan harakah yang dibela oleh Anwar Ibrahim dan juga orang kuat pengerusi harakah, Kamaruddin Jaafar. Buktinya anda boleh lihat kenyataan dia di harakah daily yang menyatakan dia mendapat panggilan dari Anwar untuk bertanyakan tentang video berkenaan. Itulah buktinya Anwar rapat dengan dia. Maka dengan itu tidak mustahil dia hanya akan menulis cerita yang memihak kepada Anwar walaupun berbohong. Kerana apa ? kerana $$$$$$$$$$$$

Tindakan Wan Nordin menjawab apa yang saya tulis yang tidak ada kena mengena dengannya akan membuka polemik baru antara blog ini dan Wan Nordin. Anda akan tahu siapa Wan Nordin selepas ini dan bagaimana cara dia buat duit di harakah.

Kepada rakan-rakan pembaca sekalian, untuk pengetahuan anda semua saya tidak berjumpa dengan Wan Nordin pada malam itu. Saya berjumpa dengan wartawan harakah yang lain. Wartawan itu adalah kenalan blogger Papa Gomo.

Cerita Wan Nordin anda jangan percaya kerana saya difahamkan Wan Nordin adalah seorang wartawan yang menulis mengikut $$$$$$$$$$ yang diterima. Saya difahamkan dia sanggup menipu dan dia sanggup putar belit asalkan ada $$$$$$$$$$.

Bagi orang yang kenal Wan Nordin apabila mereka melihat gambar diatas (lelaki kiri) akan tahu itu bukan susuk badan Wan Nordin. Yang mereka pelik kenapa Wan Nordin yang sibuk menjawab apa yang saya tulis.

Lagi satu, harakah daily tak berani nak letak link blog saya dan blog Papa Gomo walaupun malam tadi mereka ada meletakkan nama blog tanpa link. Tetapi sekarang mereka telah membuangnya. Kerana apa ? kerana takut ! Mereka takut pembaca bandingkan apa yang saya tulis dan apa yang mereka jawab. Dasar penipu memang begitu.

Anda semua boleh bandingkan dengan saya. Saya tidak takut, saya berani letak link mereka supaya pembaca dapat bandingkan apa yang saya tulis dan apa yang mereka jawab dan juga pembaca boleh menilai siapa yang benar, siapa yang penipu.

21 comments:

Anonymous said...

layarilah www.freemalaysiakini.com

Anonymous said...

Denial syndrome in action. Tapi yang paling menaring sekali apabila saya membaca "clarification Wan Nordin, dia mengatakan susuk badan si polan di dalam video tersebut.

Setahu saya agak susah untuk mengandaikan bentuk susuk badan seseorang yang berpakaian melainkan orang tu pakai baju sendat, melainkan perut buncit yang jelas kelihatan.... Gimana sih?

We Pray for Malaysia

Anonymous said...

Teruskan perjuangan bro demi Agama,Bangsa & Negara.

PAPA GOMO said...

Depa dah kantoi. Muka serupa anwar tapi perut buncit. Tak logik langsung. Dah sah sah muka anwar.

Anonymous said...

TAHNIAH RBF!!!
AKU AWAL2 DAH AGAK MST SI WAN NORDIN NI DIUPAH OLEH HARAKAH...NAK COVER MALU LA TU..
HAH, MEMANG BETUL TEKAAN AKU. MEMANG BUKAN SI WAN NORDIN YG DIMAKSUDKAN..
KPD WAN NORDIN, INSAFLAH KAMU..TAK MALU KE MENIPU UTK DUIT PASTU BAGI ANAK ISTERI MAKAN HASIL TIPU ITU?
TEGAKKAN YG BENAR, INSYA ALLAH REZEKI AKAN BERTAMBAH..

Anonymous said...

teruskan overkill!!..oyeah.TQ rbf

Anonymous said...

PAS adalah PARTI islam yg menang dgn mengharap undi cina dgn india celaka...Bodoh sgt..Insan anugerah allah dia yang tak kenal laki pompuan dan sentiasa mengelak untuk menunjuk kan kebenaran ada lah idola dia..PART PAS seperti mana kata org PARTI ISLAM YANG MENCURAH PAS iiiIR KE PERIUK ORANG MELAYU.

Anonymous said...

depa penah skodeng anwar mandi ke sampai tau susuk tubuh mamat tu camne.

sorang yang terang-terangan menyokong lina joy murtad, menyokong pluralism, menyokong penggunaan khalimah allah utk kristian...adalah mustahil utk lakukan sex dgn pelacur???? pikirkan...

Anonymous said...

Dengar khabar malam ni di Shah Alam PAS, PKR dan DAP adakan SOLAT HAJAT menolak FITNAH video sex Anwar. Berani betul mereka main-main dalam perkara macam ini.. Kalau ia pun tunggulah siasatan Polis dulu. Percaya betul mereka pada Anwar Ibrahim.

Takut kita pada Bala Allah swt..

Cencaluk said...

Salam,

Tak bermaksud untuk apa-apa tapi kalau nak tahu akan bentuk fizikal seorang lelaki tanya pada wanita yang dah berkahwin bukannya pada lelaki. Kalau tanya lelaki maka mungkin yang menjawab itu adalah GAY yang syuk mashyuk meneliti tubuh badan lelaki.

Utk pengetahuan semua lelaki yang berumur dan berbadan sedikit bongkok selalunya perut mereka ini buncit tak kira mereka ini gemuk atau kurus.

Bukan apa ini adalah daripada pengalaman aku setelah berkahwin selama 13 tahun. Suami aku seorang yang kurus tetapi sejak 2 - 3 tahun kebelakangan ini perut beliau nampak buncit tapi bila berpakaian tak nampak yang kelihatan ketika tidak berbaju memang ketara.

Jadi jangan ingat DSAI tu badan dia stady tapi tak buncit sebab aku tengok DSAI ini agak bongkok sikit.

Suruh aja dia buka baju dan tunjukkan bukti yang dia tidak buncik tu yang benarnya bukannya menayangkan badan dengan berbaju.

Anonymous said...

SALAM bro faizal...knape bnyak blog pro umno ada masalah?mcm kne hack je?klau 1 xpe..ni bnyk bro...blog papa gomo pn same....

Anonymous said...

ish ish ish macam tu ke perangai pencacai2 yang mengaku parti islam.

Anonymous said...

Cayalah RBF...tabik spring buat kamu..

Anonymous said...

Syabas Bro RBF, caya lu bro.

Cadangan:
Sekali-sekala atau setiap kali akhiri posting anda dengan ramalan respon PAS...

Nuar yang dapat sedap, Najib tak pasal-pasal kena tanggung musibah. Ada ke patut?

Kalau tak TIPU, tak PAS namanya tu. Heee...

Teruskan serangan mautmu wahai RBF dan Papa Gomo (Gomo jangan sampai jumpa Nurul: Papa Hebat) Hee...

Anonymous said...

RBF hati hati sikit... blog Agendadaily dan warisan 2057 tak leh masuk... ada problem apa ni? kena hacked ka?

Anonymous said...

Syabas saudara RBF...,teruskan dedahkan yang para wartawan dalam akhbar harakah pun suka spin cerita dan menipu,macam juga parti PAS..
Selama ini mereka sering menuduh akhbar UTUSAN penipu sedangkan Harakah sendiripun layak masuk dalam tong sampah jer,hahaha...
Sebab itulah sejak akhir akhir ini banyak kepincangan di pihak pembangkang di dedahkan bak kata pepatah melayu,'bangkai mana yang boleh disorokkan,lama kelamaan busuk dan berulat juga'!

eXception said...

Mari kita serang balas blogger anjing yang mengancam hendak menyerang blog kita: Blogger Anjing Isytihar Perang!! Kita Serang Balas!!

Anak Lenggong said...

Bro...tak nak hitamkan wajah si hipokrit haramkah tu dan kalau ada gambar bersama didlam perjumpaan tu dedahkan sajee...biar orang tau sape yang benar..

Anonymous said...

Pas siang malam pagi petang jaja islam untuk menipu....

Menipu syarat wajib jadi ahli pas...

Anonymous said...

OMG wan nordin, dia pun spesis sama jer dgn cikgu malam dan calon pas di merlimau..bini wan nordin cikgu d senawang...makan duit gaji kerajaan tapi laki macam jibauk duk hantam kerajaan..

hoi wan nordin yg poerasan hebat tu, suruh la bini ko berenti keje cikgu..haram makan duit krajaan BN

cuba tanya budak harakah, ramai yg geli dgn wan nordin nih...

dulu dah hampir nak join Bernama..ptuih

Anonymous said...

betullah...
semalam saya baca lain di Harakah Daily....
harini diorang dah edit....
hahahaa...
kenapa nak menegakkan benang yg basah....
Teruskan usaha bro...gasak aje Wan Nordin tuh