Monday, April 11, 2011

Calon PKR Punyai Anak Luar Nikah ?

Blog Unspinners sebelum ini pernah mendedahkan tentang calon PKR bagi Dun Satok yang kononnya bergelar ustaz mempunyai seorang anak luar nikah. Sini

Manakala blog Sarawak Sun pula ada menyiarkan gambar seorang wanita dan seorang bayi dan meninggalkan soalan "Milik siapakah "baby dan mama baby" ini...???". Sini

Adakah berita yang disiarkan Unspinners ada kaitan dengan gambar yang disiarkan oleh Sarawak Sun ?

Sepanjang saya di Sarawak saya juga ada mendengar cerita dari orang tempatan cerita yang sama.

Saya beranggapan cerita ini kebenarannya. Ini kerana sehingga ke hari ini calon berkenaan gagal tampil menjelaskan perkara sebenar walaupun ramai orang telah memperkatakan perkara tersebut di sekitar kawasan Satok.

Sekiranya dia tidak bersalah, saya yakin dia telah melompat-lompat untuk menafikan tuduhan itu.

Malulah sikit oiiiii....atas pentas ceramah bukan main lagi membuat tuduhan-tuduhan yang jahat terhadap KM Sarawak, tetapi diri sendiri tidaklah sesuci mana sehingga berjaya melahirkan seorang anak luar nikah.

6 comments:

Anonymous said...

Tanyalah siapa dia punya MENTO bro? Baik punya...

labu said...

bab cerita aib orang ni
mmg biasa keluar bila ada Pilihanraya

hilbert said...

Salam RBF,

Malam ini calon PKR ini sedang main fb dan twitter dgn anwar.. tulah sebab mengapa anwar ibrahim sukar utk husin lempoyang jumpa dia di Satok malam ni

BukaMataBukalahMinda...RakyatBerhaktahu. said...

Labu - ini seni politik, utk mjatuhkn pihak lawan, pihak sebelah harus mbuka sgala kburukan si pihak lawan. sama ada sedia ataupun tidak, sesiapa saja yg terlibat dlm politik harus bersedia dgn sgala mcm hal yg akan dbongkar. itu sudah adat dlm politik, klu tak hendak dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai. tp ini cerita betul2 berlaku... kpd tuan blogger, sila take note dgn kenyataan sy ini : Mmg betul lelaki yg bernama Ahmad Nazib ini telah membuntingkan seorang gadis yg berumur 17 or 18 tahun ketika dibuntingkan beberapa tahun yg lalu. skrang gadis tersebut berumur 20 tahun pada tahun ini. Nama anak luar nikah kepada Ahmad Nazib ialah Ahmad Nur Syafiq bin Ahmad Nazib. Mereka nikah di Siam Thailand ketika perut gadis itu membulat seperti 6-7 bulan kelihatannya diwalikan ayahanda gadis tersebut bernama Pengiran Kerta. Oh ya, gadis tersebut bernama Dayangku Shidah jika saya tak silap. Gadis tersebut berasal dari Lawas. Muka seperti cina, dan sememangnya ada darah cina dan boleh berbahasa cina. Tetapi, belum lama ini Ahmad Nazib telah mempos surat cerai kepada isteri nombor 2 tersebut, tanpa sebab. Sebelum ini pun, isteri no 2 tersebut diabaikan dan tidak dpenuhi nafkah. oleh itu, gadis ini bergantung sepenuhnya dengan keluarga utk meneruskan kehidupan.

OK tuan Blogger, saya nak anda mencabar pihak Barisan Nasional menggunakan blog ini sendiri, mencari gadis Lawas yang bernama dayangku Shidah untuk datang ke Kuching membuktikan hal ini tetapi dengan syarat keselamatan gadis ini harus diutamakan. Kalau boleh, dibawa anaknya sekali. Ujian DNA juga dialu-alukan. Ini bukan membuka aib sesiapa, inilah seni politik, Ahmad nazib harus hadapi. Mahu tak mahu, inilah hakikatnya.

p/s : saya dengar, Ahmad Nazib ini langsung tidak mengaku bahawa gadis ini isteri beliau. tentang Facebook yang mempunyai nama yang sama dengan Ahmad Nazib, tetapi hujungnya ditambah dengan Dayangku = Ahmad Nazib Dayangku, adalah betul2 milik isteri Nazib Ahmad yg kedua. Rentetan itu, krn takut hal ini tersebar, Ahmad Nazib belum lama ini sering menelefon gadis tersebut memaksanya utk menutup akaun facebook itu. sekian.

Anonymous said...

apsal takde respon drpd org tersebut? adakah ia benar?

To Live Again said...

to labu..

Btul gak kan tiapm kali ada pilihan raya je byk cita pasal peribadi org kuar..Nape ek??? Sape yg ajar ek???

Bkn ke pas pis pus gak yg ajar.Bukan ke uapacara MENDEDAH AIB calon bn di bulan ramadhan disamakan dgn BADAR AL-QUBRA oleh mahfuz???

Kelakar la dgn korang ni kalau melibatkan calon korang je cpt2 ayat al-quran dikuarkan itu haram ini haram tp bila menguntungkan diri sendiri wah bukan main lagi DIBOELEHKAN, DIHARUSKAN, WAJIB,JIHAD dm segala mcm ayat2 manis korang sembur ek