Monday, April 25, 2011

Kematian TBH Membuatkan Kita Lebih Mengenali DAP Yang Sebenarnya

Tulisan dibawah ini adalah tulisan Awang Selamat yang disiarkan oleh Mingguan Malaysia semalam. Tujuan saya letak di sini bagi membolehkan tulisan ini disebarkan semaksimum mungkin bagi supaya lebih ramai orang dapat membacanya, terutamanya yang bertulisan merah.

Hebatnya Kit Siang

PENASIHAT DAP, Lim Kit Siang masih teruja meraikan kejayaan besar parti itu pada pilihan raya negeri Sarawak. Seperti yang dijangka percaturan DAP mempergunakan Pas dan PKR membuahkan hasil.

Rasanya keyakinan Kit Siang melonjak dengan misi DAP akan mencapai kemuncaknya pada pilihan raya umum akan datang. Semuanya kerana formula beliau memainkan sentimen perkauman melampau telah memikat pengundi Cina.

Ketika Perdana Menteri, Najib Tun Razak komited menyatukan pelbagai kaum, Kit Siang membakar sentimen kaumnya. Pendekatan DAP menghasut masyarakat Cina membenci kerajaan dan menafikan orang Melayu, amat berbahaya. Seingat Awang, DAP tidak pernah bersuara membela nasib orang Melayu yang miskin terutama di luar bandar. Perhatian kepada kaum India juga sekadar di bibir.

Sebab itu, Awang menganggap DAP adalah parti paling rasis. Berselindung di sebalik slogan demokrasi dan kesamarataan untuk semua kaum tetapi agenda utama parti itu hanya untuk kaum Cina. Pemimpin dan ahli kaum lain seperti India dan Melayu, hanya menjadi tukang seri.

Pada hari ini, ramai melihat DAP adalah parti milik Kit Siang dan anaknya, Guan Eng. Awang masih ingat cakap-cakap sebelum ini bahawa Kit Siang seorang diktator dalam parti. Beliau tidak boleh ditegur. Beberapa pemimpin DAP yang berkualiti terkeluar daripada arus perdana parti itu sejak lebih tiga dekad lalu hanya kerana mengkritik kepimpinan Kit Siang.

Dari segi strategi, Awang tahu sangat muslihat beliau. Orang Melayu yang pendek akal sahaja akan termakan umpannya. Awang juga tidak gundah atas apa sahaja dakwaan, tuduhan apatah lagi provokasi beliau. Kit Siang sendiri adalah politikus yang tidak sebersih mana. Khabarnya, ada kisah tertentu tentang beliau yang mula jadi bahan bualan. Partinya juga banyak kepincangan dan keburukan. Terbaru, Suruhanjaya Siasatan Kematian Teoh Beng Hock mendedahkan penyelewengan dan salah guna kuasa melibatkan pemimpin dan aktivis parti itu bagi mengaut banyak projek. Kerja-kerja yang sepatutnya milik kontraktor bumiputera kelas F juga disapu.

Itu yang kebetulan terdedah dalam siasatan suruhanjaya. Tidak mengejutkan jika lebih banyak berlaku salah guna kuasa di Selangor dan Pulau Pinang. Bayangkanlah kalau DAP memerintah lebih lama di negeri-negeri itu, bukan sahaja kaum lain akan ditindas seperti berlaku di Pulau Pinang malah rasuah menjadi parah.

Padanlah Kit Siang selama ini bermati-matian mengalihkan isu kepada kematian Beng Hock bagi menutup pokok persoalan iaitu siasatan SPRM terhadap rasuah dan salah guna kuasa parti itu. Bolehkah bangkai gajah ditutup dengan nyiru?

Persoalannya lagi di mana integriti DAP dalam melawan rasuah yang sepatutnya menjadi contoh dan kalau benar kononnya parti itu mencerminkan pemikiran kaum Cina?

Apa pun, Kit Siang harus memikul tanggungjawab jika sesuatu yang buruk melanda negara akibat daripada sentimen perkauman dahsyat yang beliau corakkan.

Bisik-Bisik Mingguan Awang Selamat

12 comments:

Anonymous said...

Apa fasal Utusan Online xblh dibuka?

Sahibul Sahabat said...

Nak tanya nie...

Saya nie dok kat Tenom, Sabah. Apsal susah sgt nak dpt Utusan atau Mingguan Malaysia kat sini. Adakah Utusan tak masuk sini atau penjual akhbar (kat sini kebykan Cina) pulau tak mau jual Utusan? Saya rasa nie antara punca penjualan Utusan semakin merosat. Saya dok Sabah Swk dah 10 tahun lebih. Dulu tak mcm tu. Kat Swk pun sama. Susah nak dpt Utusan. Tlg check tgk noooo....

Komandomelayu said...

TBH sebenarnya dikorbankan atas arahan rahsia DAP sendiri demi survival parti bangsat DAP untuk menunjukkan melayu kejam terhadap mereka.

mampus satu TBH tetapi ada beratus ribu lagi undi baru cina utk DAP dengan bantuan PAS bodo dan Melayu PKR AlJuburit!

PArti DAP bercita cita seperti PAP untuk berkuasa di TANAH MELAYU dan akan menindas umat islam melayu seperti di P PINANG.

MAKA AWASSS111 KAMU DAP DAN SEMUA CINA INDIA YG TAK MAHU TUNDUK PADA KETUANAN RAJA-RAJA MELAYU AKAN KAMI PERANGI KAMU DAN HALAU KELUAR DARI TANAH MELAYU!

Anonymous said...

Manissnyer wajah ajis bile berdamping dgn kafir laknatullah..
klu duk dgn org UMNO..masam busuk mcm kerang mampos..

AnakJatiKL said...

skrg semakin ramai yg buta kpd kebenaran disbbkan taat setia kpd pemimpin pujaan mereka. geng2 DAP adalah yg paling kuat aku tgk setakat ni. Pantang kuasa mereka dipertikaikan, ada yg bangkit memperthnkan.

aku pon xphm kenapa PAS dan PKR sanggup gadai maruah mereka utk bersatu dgn DAP.

psstt pemilik blog: minta linkkan blog aku di blog anda. terima kasih.

BAD said...

Assalamualaikum Tuan RBF,

Tuan, mohon pertolongan dari tuan supaya dedahkan satu facebook keparat nih kepada pihak berkuasa.

Si laknatullah nih wajib dikenakan tindakan oleh pihak berkuasa dibawah akta hasutan.

Jabatan agama islam wajib menyiasat si bangsat nih punya facebook seterusnya mengambil tindakan segera bagi menghentikan penghinaan yang melampau yang dilakukan oleh si LAKNATULLAH nih!!!

Tuan bolehlah ke ke wall sibangsat nih iaitu "Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara"

Tolong desak pihak berkuasa mengambil tindakan sekeras-kerasnya.

Sekian terima kasih
p/s: moga Allah memberkati tuan!

Anonymous said...

Assalamualaikum
ya..pada awalnya ... parti Demon Action Party (DAP) yang membesar besarkan kematian TBH AGAR KESALAHAN DIKAITKAN DENGAN KERAJAAN. Nah ... apabila siasatan teliti dibuat dan pecah segala tembelang rasuah parti itu pecah, ... sekarang tak bising dah. Macam kematian TBH tak pernah berlaku, HIPOKRIT DAN PENIPU PUNYA PARTI.
Wassalam

Al-Amin said...

Assalamu'alaikum, itulah sedihnya kita orang Melayu dan yang hendak menjatuhkan Melayu dikalangan Melayu yang berjubah tok lebai atau tok guru, hinggakan orang Melayu benci kepada nama Melayu dan dirinya sendiri. Kononnya bertopeng kepada dasar Islam.

Orang-orang ini sebenarnya membunuh Islam itu, tapi mereka tidak sedar. Asyik syok dengan jawatan dan sanjungan yang diberi oleh pengikut jumudnya itu.

Sedarlah, beristighfarlsh banyak-banyak dan bertaubat. Kembalilah kepada Islam sebenar.

Anonymous said...

Ini strategy DAP..
PAP di jadikan tempat mereka mencetuskan idea untuk menakluki Malaysia.PAP adalah sebenarnya Ibu kandung DAP.Segala kewangan datang dari PAP yang kaya raya..
Setelah memenangi Pulau Pinang dan selangor (jgn lupa Perak),DAP dapat bergantung ekonomi sendiri tapi ideology PAP masih di gunakan.
PKR dan PAS di jadikan tali sambungan untuk menusuk orang melayu.Mereka akan tunggang kuda dua ekor ni sampai ke destinasi dan kalau terjadi,kedua2 ekor kuda ini akan di tembak.
DAP akan menakluki selat melaka,perjalan selat untuk kapal kapal dagang dan di sini terkepunglah peninsular malaysia.Tercantumlah singaapura melalui selat melaka himgga ke pulau pinang.Basically the west coast is their target.The economic zone di mana kuasa ekonomi akan di pegang.Semua barang2 trading akan export atau import dari China mainland dan akan mengguinaka selat melaka>sejarah lama akan kembali.
East coast bukan economic zone.Yg penting adalah west coast.Melayu akan di beri zone timur.
Singapura akan bermaharaja lela kalau DAP pegang Malaysia.Ini percaturan mereka.
Sarawak is their next attack dan sarawak di penuhi dengan China yg berdagang.
Apabila cantuman ini bercantum,maka melayu lah akan kerugian selama lama nya sampai kiamat.
Fikir2 kan lah!!!!!

Anonymous said...

DAP MEMANG PARTI BANGSAT. SAPE YG PERCAYA DAP MEMANG BEBAL NAK MAMPUS!!!

Anonymous said...

Assalamualaikum, sheikh...
1. Dgn strategi inilah dulu tercetusnya tragedi rusuhan kaum 13mei.
2. Masih ingatkh kita org islam/melayu sewaktu iu? ramai islam yg terkorban, rumah islam dibakar, mayat dipijak2.
3. cina membawa penyapu besar simbolik kpd ingin menyapu semua org islam/melayu di Malaysia.
4. mayat Islam/melayu disimbah cat.
5. dimanakah pemimpin pas ketika itu?
6. binatang manakah yg memulakan api perkauman?
7. binatang manakah yg telah mencetuskan persegetaan?
8. dimanakah binatang-binatang itu pada ketika ini?

hanizam said...

macam pinang dibelah kapak...serasi you...