Sunday, April 17, 2011

PKR Hilang Deposit Di Enam Kerusi

Sebelum PRN Sarawak PKR bergaduh dengan parti SNAP kerana berebut kerusi untuk bertanding.

PKR nak beri SNAP tiga kerusi dan mereka sendiri nak bertanding di 52 kerusi.

SNAP tak puas hati dan keluar gabungan.

Keluar keputusan semalam, PKR menang tiga kerusi sahaja, sama banyak dengan kerusi yang mereka nak beri kepada SNAP.

Yang lebih malangnya PKR hilang deposit di 6 kerusi yang ditandingi mereka.

N35 BELAWAI - PKR dapat 618 undi

N36 SEMOP - PKR dapat 564 undi

N37 DARO - PKR dapat 475 undi

N43 NGEMA - PKR dapat 650 undi

N51 BALINGIAN - PKR dapat 871 undi (peniaga kedai runcit yang lawan KM Sarawak)

N54 PELAGUS - PKR dapat 1171 undi

Bercakap berdegar-degar seolah-olah BN dah nak mati, tapi bertanding deposit pun boleh hilang.

Sekonyang-konyang BN yang kau orang duduk kutuk dan maki setiap hari bertanding p.raya tak pernah hilang deposit walaupun di lubuk kuat Pas atau DAP. Maaf ya tak sebut lubuk kuat PKR, sebab mereka memang tiada lubuk. Yang mereka (PKR) ada, bohong, cakap besar, ky jelly, jam omega.

Wa...kah....kah....kah....kah.....kah....kah...kah....

Malu....malu....malu......
Published with Blogger-droid v1.6.8

15 comments:

Anonymous said...

tunggu ulasan Hadi... " SPR menipu kotak undi "

Anonymous said...

Tak mengapa PKR hilang deposit sebab PKR banyak duit tajaan Yahudi.

Anonymous said...

Hilang Deposit di 6 kerusi tapi saya hilang jam omega di ddlm Hotel.....hu hu hu duit boleh cari tp jam omega ni limited edition rbf oi......

Adi Kencana said...

PKR lemas kat lubuk adalah....

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Semua org tau PKR menang di majoriti pengundi cina atas ikhsan Dap.Kalau tidak PKR seperti juga PAS akan mendapat TELOR TIRUAN!

Anonymous said...

Mana pergi Anwar Ibrahim ni !!! Dari semalam sampai sekarang langsung tak ada berita dari dia. Twitter dan FB pun tak update2. Hidup lagi ker dia ni. Walaupun aku tahu dia kaki bohong (dari 10 perkataan yg keluar dari mulut dia 11 aku tak percaya) aku tetap nak tahu apa yg dia nak komen tentang pilihanraya Sarawak ni. Dahlah blah sebelum result pilihanraya keluar. Takkan dia tak nak ucap tahniah kat DAP ker atau PKR yang menang tu. Takkan dia tak nak pujuk geng PKR yg dah hilang deposit. Takkan dia tak nak kritik SPR tak buat kerja dan bermacam2 lain. ..entah2 betul dia dah sembunyi kat luar negara?

Anonymous said...

Kamu semua yangng seronok sangat hentam orang ni...hebat sangat ke....ada tolong kempen ke baru-baru ni?..cakap saja lebih macam bagus..

Zaitun Palestine said...

Keputusan terletak di tangan pengundi, pengundi bijak memilih wakil yang ikhlas.

Anonymous said...

Kah kah kah kah, puak penganut parti kencing rakyat nk mengubati hati yg keciwa dgn mendakwa mereka berjaya menambah kerusi dari satu ke tiga kerusi dlm PRN sarawak semlm.

Tp penganut2 parti kencing rakyat tu x sedar2 lagi ke, dari 46 kerusi yg ditandingi, hanya mampu menang di 3 kerusi sahaja?? kalau diikutkan dalam peratus, KEJAYAAN parti kecing rakyat hanya 6.5 SAHAJA!!!

Cuba la bandingkan dgn peratus kejayaan yg diperolehi oleh BN, 55 dari 71 kerusi, bukankah itu kejayaan 77%!!!!

Puak parti kencing rakyat sblm ni beria2 dapat menawan sarawak kerana kononnya mood rakyat mahukan perubahan besar di Sarawak dan mereka BOLEH MENANG BESAR diSarawak... kah kah kah kah rupe-rupenye HANYA MENANG SORAK je.

Yg jelas kelihatan parti kencing rakyat ni hanyalah TAMAK, TAMAK dan MEMANG TAMAK!!!!!

azman said...

Assalamualaikum rbf

Ucapan terima kasih untuk anda semua blogger yang berkerja kuat, memberi info terkini,teruskan kerja anda semua untuk kebaikkan.

Tapi tak perlulah mendabik dade lebey lebey bro, banyak ke abes duit bro? hehehehe sekadar bertanye je..jangan mareeee

anti bohmau said...

lepas ni kena tengok balik apa yg patut dibuat dgn pengundi2 yg tak nampak jalan pulang ni!!! sanggup mrk menepikan rakan2 mrk dlm bn semata2 krn memuja dap cahuvinist! dap 'chinese chauvinist party ' ni bukan aku yg kata, RPK yg kata. dia juga kata Extremist Islamic Prty ka pas!!!!
ape cer? ape cer?

hanizam said...

confident tahap gaban konon boleh menang macam kat selangor,pp & kedah..

dulu perang siber bolehlah tipu sana tipu sini..sekarang ni semuanya dah berubah..cyber trooper pakatan dah hilang punca..

Anonymous said...

sekurang2nya pas pkr masuk jugak bertanding.....

UMNO?.....sekadar anjing yg melalak bukit...ahli pun tiada di serawak.

Anonymous said...

wahai anon anon

umno setia kawan tak bertanding disarawak tak macam parti fuckatan tu sampai bergaduh nak rebut kerusi ...

pkr hilang wang pertaruhan di 6 dun tak mengapa lah pornstar banyak duit apa susah .....hilang pertauhan x ngape asalkan dapat balik jam omega tu.... dan dapat tikam tikan depan belakang itu lebeh penting nafsu serakah mana bolih hilangkan biar wang pertaruhan hilang jangan buntot dan puki tak boleh runchoh pening lah...

Anonymous said...

konon omega tu hilang ke london duit banyak boleh la show off pada rakyat marhaen ni.... rakyat bangkit lah menentang dia habis habisan jangan biar dia brmaharajalela dia dah keluar negara cari lubang apa tunggu lagi jangan biar dia masuk malaysia lagi tunggu dilapangan terbang tangkap dia campak kelaut biar dimakan jerung yang ganas..dia dah lemak sangat dia berani buat kerana dia ingat orang seme takut pada dia..

dia kena bersyukor dan brtaubat kerana malaysia ni beraja lau tak lama dah.....

tak jadi tpm pun diA DAN KRONI SERTA KELUARGA NYA BERMEWAH mewahan
sunggoh tak adil pada rakyat misskin bertambah miskin.

dan lg dalam kementerian prtahanan pun satu ada sijahat dalam pertahan pun buat buat x nampak sampai org atasan dipertahan pun subahat buat fit ds najid dan isteri nya ini bermakna menteri pertahan is the failure tak jaga orang bawahan nya dan dalm rumah nya apa kah semua ini??????