Friday, June 17, 2011

Panas Berkari ! Tahniah Pemuda Umno

Semenjak saya menganggotai Pemuda Umno saya rasa semalam adalah hari yang paling gembira dalam hidup saya.

Mesyuarat Exco Pemuda Umno semalam SEBULAT SUARA memutuskan akan mengadakan perhimpunan bagi menyerahkan memorandum kepada Yang Dipertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 9 Julai ini bagi menzahirkan sokongan terhadap sistem demokrasi sedia ada serta usaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memperberbaiki lagi sistem pilihan raya yang ada pada hari ini.

Nampaknya pemuda telah membuat satu keputusan yang cukup-cukup tepat.

Tidak ada apa lagi yang mampu saya catitkan untuk menggambarkan perasaan gembira saya, cukuplah setakat ini dulu untuk kisah berkenaan.

Marilah kita semua bersatu hati dan berganding tenaga sesama kita untuk menjayakan perhimpunan tersebut.

Cuma di sini saya nak mengambil kesempatan hendak memberitahu bahawa mulai saat ini blog ini dengan secara sukarelanya menawarkan diri untuk menjadi blog rasmi bagi perhimpunan berkenaan.

Saya akan cuba mencari bahan berita dan akan melaporkan dari masa ke semasa berhubung dengan perhimpunan berkenaan.

Beberapa cadangan kepada penganjur.

Tetapkan semua peserta kita memakai baju berwarna merah.

Pergerakan peserta dari setiap negeri hendak dimobalisasi dengan baik. Berlepas mengikut zon dan konvoi.

Contoh: Zon Utara (Perlis , Kedah, P.Pinang dan Perak)

Peserta dari Perlis berlepas dari Kangar dan peserta dari Kedah bergerak menuju ke R&R Gurun. Bertemu di sana dan konvoi ke Plaza Tol Juru. Di Plaza Tol Juru peserta dari P.Pinang telah siap menunggu kemudian konvoi bersama dengan peserta Perlis dan P.Pinang menuju ke pick stop seterusnya di R&R Sungai Perak.

Di sana peserta dari Perak dan mungkin dari Jeli atau Tanah Merah Kelantan telah siap sedia menunggu, kemudian teruskan konvoi ke pick stop seterusnya di Tapah. Peserta dari Perak telah siap sedia di sana kemudian bergerak ke pick stop seterusnya di Rawang atau Sg Buloh dan bertemu peserta dari Tanjung Malim dan Hulu Selangor dan terus ke KL.

Begitu juga dengan dari arah Selatan.

Dari arah pantai timur kena pecahkan kepada dua laluan. Peserta dari Kelantan melalui Gua Musang dan seterusnya pick stop Kuala Lipis, Raub dan Bentong. Peserta dari Trengganu sekalikan dengan peserta dari Pahang. Kemudian bertemu dengan peserta dari Kelantan dan sebahagian Pahang di Plaza Tol Bentong kemudian teruskan perjalanan ke KL.

Bagi peserta dari Bagan Datoh, Sabak Bernam , Tanjung Karang dan Kuala Selangor bergerak ke R&R Sungai Buloh dan bertemu dengan peserta dari Utara di sana. Bagi yang dari Kapar ,Klang Shah Alam , Kuala Langat, PJ berkumpul di Shah Alam dan konvoi ke KL.

Bagi yang dari Sabah dan PBB dari Sarawak boleh bertemu di Laut Cina Selatan kemudian minta pilot konvoi ke KLIA.

Tak susah untuk buat jadual tersebut. Buat seperti jadual keretapi, tetapkan masa jam ini di pick stop ini, jam itu di pick stop itu dan setiap pick stop ada seorang penyelia.

Meriah beb, memang meriah. Dalam perjalanan pula semua kereta atau motosikal pakat-pakat kibar bendera. Tak sabar rasanya saya nak tunggu 9 Julai ini.

Jangan lupa bawa mask untuk tutup mulut dan hidung sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya FRU sembur air. Bawa bersama satu tuala kecil yang lembab untuk lap muka sekiranya terkena semburan. Jangan takut dan jangan gentar. Kalau kena tangkap pun hanya beberapa jam sahaja.

Sejarah perhimpunan haram yang lepas-lepas polis hanya tangkap beberapa jam sahaja kemudian bebas tanpa perlu membayar wang jaminan atau didakwa di mahkamah. Kalau tok nenek kita boleh berperang dengan penjajah, tak kan kita kena sembur air atau gas pemedih mata dah nak takut. Inilah perjuangan namanya.

Kali ini Pas akan bertemu buku dan ruas. Hari itu pemuda PKR dah lari cirit di pejabat Utusan Malaysia. Kali ini kita tidak akan lepas.

Suasana akan menjadi lebih meriah lagi jika Wanita Umno dan Puteri juga turut serta.

46 comments:

Anonymous said...

Ya betul!!!!!!

Jangan gentar di lambung ombak. Tunjukkan yang kita juga boleh jadi jaguh jalanan.

Jangan berumah di tepi pantai jika takut laut bergelora, jangan jadi pemuda UMNO, kalau takut telor anda kena potong.

Anonymous said...

bagusss... aku pun nak join ...jom pakat-pakat sauk ....

Anonymous said...

RBF ni penyokong BERSIH? kuning hitam je warna website ni. ada makna tu...shuhhhh

Anonymous said...

Aku jugak stuju ngan rbf.KJ atur rombongan Pemuda2 UMNO cara baik teratur kan kau lepasan Ox n fort buktikan kemampuan,keberanian,kesungguhan pemuda dlm perjuangan tuk bangsa,agama dan tanahair.

Anonymous said...

takkan pemuda UMNO jer mana pi Pemuda MIC MCA GERAKAN PPP dan yang lain sekali laaa turun

Anonymous said...

gajah sama gajah berjuang, pelanduk mati di tengah2,
babi2 ketawa suka ria di kubangnya.

PENCINTA KEAMANAN said...

AKU DAH KATA DAH..
DEMO2 NI TAKDE FAEDAHNYA.
MEMBURUKKAN KEADAAN JE.
MEMBURUKKAN NAMA NEGARA DI MATA DUNIA JE.
TAPI APA NAK BUAT, ORANG DEGIL NAK DEMO, TEPAKSALE LAWAN BALIK DGN DEMO.
JGN ADA YG MATI DAH LE..

Anonymous said...

perhimpunan beruk ke?

KOMANDO SIBER said...

jom ramai2 kita ajaq tentera al-ahzab bawah pimpinan ambiga laknatullah. semoga anjing2 ambiga tahu apa itu keamanan. jom semua rakyat malaysia dari semua keturunan

Anonymous said...

haha..mmg wa tgu sangat pemuda2 umnok yg brani datang ..jgn bg alasan dah la nt xdpt dtg k..kt jumpa sana erat silaturahim..dh lebeh 10 kali wa g demo nie..meremang beb satu badan tgk polis pon kecik jew tp stil hormat..tu la tanda cinta kan keamanan

serenity9260 said...

meh la tengok sapa lagi ramai!!!

Ni best bro!!!
Style Aje : Baju Mengandung Olok-olok!
Cool Aje : Laser Star Wars Berjaya DIcipta Untuk Welding,S3 Spyder III Arctic
Sejuta Trafik Ke Blog Anda!

Mesin Taip Buruk said...

Bro, puak2 Pemuda tanya... Ada acuk tak? Yalah... Bos2 depa duk pakai kereta mewah takan tak boleh huluq skit no... Ni nak pi KL ni. Lepas demo badan sengal2 nak jugak ada orang picitkan... kehkehkeh!!

marilyn said...

Idea yg sgt hebat.lagi hebat jika ia dapat direalisasikan. tahniah bro. Puak Beer-sih ni berani sbb belum bertemu buku dgn ruas je.

Anonymous said...

Polis kata jangan. Biar sahaja urusan PDRM.

TIM KPN negara berwibawa utk tangani BERSIH..buat apa nak ikut cara Thailand...

huhu

aku harap PDRM tegas kpd dua du apihak..jika kuat MAt Sapu...kaut sekali KJ ...


Polis kata jangan..dgrlah nasihat Polis Di Raja Malaysia...tiada mana mana parti politik dlm negara yg melebihi undang2.

drmuzi

Anonymous said...

bengong...kenapa nak tiru Thailand ni?

Anonymous said...

yg berdemo nanti mesti semuanya melayu. dap mca gerakan jadi pom pom girl. siap kongsi sirap 1 baldi..

Anonymous said...

nak plan jgn dirancang secara terbuka. atau sediakan 3-4 plan. Kalo kita hebahkan..dh pasti polis tggu kat area tu kasi stop.hehe..

jgn pkai baju merah dlu.. simpan dlm beg. dh kat tmpt bkumpul baru pkai..

ini kang polis sibuk tahan Pemuda, yg si Bersih lahanat tu terlepas...

Anonymous said...

target utama nnti yang aku nk ludah tepat kemuka ialah tukar tiub situa bagsat...mmg si tua babi tu la yang aku nk cari sangat nnti...aku harap sangat die akan melantun bile aku ludah kt muka die nnti..jadi peluang aku nk pecah kn muka die semakin cerah..

Anonymous said...

ada nasi bungkus tak???..duit tambang dpt tak??..kl dpt nak join..

Anonymous said...

cina yang untung, Melayu dok gaduh, jangan diperbodohkan oleh bangsat ni, wahai bangsa melayu.............. Fikirkan

Anonymous said...

lihat lah dalam perhimpunan kaum mana yang ramai jadi pakturut,kaum bangsat tuh tepuk tangan Orang Melayu di bodohkan. Dimanakah akal kita dari zaman kejatuhan Melaka sampai kini tak leh nak fikir........................

Anonymous said...

bro.. aku suka cadangan untuk blog nih dijadikan blog rasmi perhimpunan tersebut... kau berpakatla dengan blogger2 lain untuk menarik lebih ramai orang menyertai perhimpunan pemuda... kalau bersatu kita akan kuat... btw, kalau boleh kau tetapkan time untuk semua meeting point yang kau cakapkan tu.. biar semua orang ikut... meriah sikit... kita tunjukkan yang kita juga kuat....

Anonymous said...

KALAU SETAKAT NAK SERAH MEMO PEMUDA TAK PAYAH LAH AJAK RAMAI2 MACAM PUAK BODOH TU ...CUKUP SEKADAR EXCO2 PEMUDA DAN KETUA JER YANG PERGI HANTAR ...JANGAN PULAK KITA JADI BODOH MACAM PUAK2 YANG TAK BERAPA BERSIH TU.........

Anonymous said...

Sdr Faisal,
Di bawah adalah posting yg telah saya buat pada 19 Apr 1999 semasa era Reformasi. Tujuan saya adalah utk memberi kesedaran kpd orang2 Melayu yg mabok pada ketiak itu.
Sekiranya sdr fikir relevan, mohon di siarkan kandungan email saya ini.
Terima kasih.
Danial Che' Alang.
/////////////////////////////
Sedarlah wahai Melayu...Amanat penting untuk bangsaku.Iqra' lah..

Monday, 19 April, 1999 10:50 AM
From:
"Danial Che' Alang"
Add sender to Contacts
To:
adil-net@onelist.com, jamali@jim.org.my

Kepada mereka yang mengaku Melayu,

Saya adalah orang Melayu yang cintakan tanah air ini.
Saya juga yakin dan percaya, tuan-puan juga Melayu
yang sama-sama sayangkan tanah air ini.
Apa gunanya membuat kecoh, mengamok atau merusuh?
Apa hasil yang akan didapati?
Berapa banyak keuntungan yang diperolehi?
Jawapanya hanyalah SIA-SIA dan membuang masa.
Apakah sikap orang Melayu sekarang masih sama
dengan perangai datuk nenek kita 40 -50 tahun lampau?
Masih gemar membuat kerja yang sia-sia,
masih leka dengan membuang masa.
Sabagaimana firman Allah s.w.t: "Demi masa,
sesungguhnya manusia itu didalam kerugian,
kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh..."

Wahai bangsaku,
Sesungguhnya kita sentiasa dalam kerugian.
Berreformasi itu kerja sia-sia dan membuang masa.
Merusuh dan melolong-lolong itu juga kerja sia-sia.
Saya yakin tuan-tuan semua beriman, tetapi adakah
tuan-tuan juga beramal soleh?
Apakah perbuatan merosakkan harta-benda awam,
membuat ancaman fizikal kepada insan lain serta
terpekik-pekik macam orang hilang akal itu boleh
dianggap mereka beramal soleh.

Saudara sebangsa ku,
Kembalilah kepada ajaran Al-Quran saudara bangsaku.
Maksud saya kembalilah hayati kesemua 6,666 ayat suci
tersebut dan bukan hanya mengambil sebahagian yang
relevant dengan situasi atau kepentingan sekelian
sahaja.

Saudara sebangsa ku,
Sedarlah dan insaflah dan cubalah tengok situasi
sebenar di negara kita. Siapa kah yang sebenarnya
bercakaran?
Orang-orang Melayu bukan?
Orang Cina hanya lihat dan rembat.
Orang India cuma tengok dan sauk.

Saudara ku,
Janganlah saudara terpesona dengan penglibatan
dua-tiga kerat orang saperti Tien Chua atau
Sivarasa. Mereka adalah dummy yang berniat
untuk melekakan saudara sekelian. Lihatlah
fenomena di bawah:

PPP parti yang ditunjangi oleh kaum India
sudah berani cuba untuk lobby mendapatkan hak
kerusiDUN dan parlimen.
MIC pula sudah kecut perut dan presidennya buat
statement antara lain..." negara ini akan hancur
sekiranya orang-orang Melayu berpecah belah"...

Lihat pula orang-orang Cina, mereka begitu gigih
dan secara tidak langsung dapat keuntungan lumayan
dengan kelekaan dan percakaran sesama kita.
Bangun wahai bangsaku!
Orang-orang Cina Malaysia telah dan sudah serta
sedang bercakap tentang ISO 9000 terhadap produk-
produk mereka. Mereka berbicara tentang tahap kualiti
yang tiada kompromi keatas semua barangan keluaran
mereka. Potensi daya saing yang hebat serta kualiti
ekspot yang berkelas dunia.

Apa orang Melayu yang hendak banggakan?
Ada parti Melayu, hendak diganyang.
Ada surat khabar Melayu, mau di boikot.
Orang Melayu, tibai Melayu.
Memang Melayu tidak sedar diri,
tidak tahu di untung! Bangunlah wahai Melayu!

Sedarlah, sedarlah, sedarlah,
Taupkan semula saf kita untuk sama-sama
berjuang menghadapi alaf akan datang
demi untuk keselesaan anak-anak cucu kita.

Pemimpin datang, pemimpin pergi.
Bukan Anuwar Ibrahim sahaja pemimpin Melayu.
Beliau sudah bertaraf banduan.
Anak-anak kita lah yang akan jadi
pemimpin demi menjamin kesinambungan
perjuangan Dato Onn, YTM Tunku, Tun Razak
Tun Dr Ismail, Dato Hussein Onn dan seterusnya.

HIDUP MELAYU,

_______________
DCA, PayaGambut

Anonymous said...

Saya sokong pemuda UMNO dan NGO2 untuk sekali berdemo menunjukkan kekuatan bangsa melayu yang selama ini hanya ditindas oleh bangsa asing. Kalau kita miskin harta, tak semestinya otak kita bodoh dan menerima seadanya, sekali2 kita kita kena bertegas menyatakan pendirian. Jangan jadi pondan. Ajar sekali mat Syabu yang asyik menyakitkan hati orang Islam ni, sediakan derma untuk diserahkan kepada peniaga2 yang akan mengalami kerugian di kawasan berdemo nanti.

Anonymous said...

kalo nak turun jugak suruh depa bawa sekali penyapu, plastik sampah, mop, apa-apa pun benda yang boleh bersihkan jalan disekitar perhimpunan tak pun beratus-ratus ribu tu dok ada bersihkan semua sekali kuala lumpur baru masuk guiness world book gotong royong bersih terbesar dalam dunia muahahahahhahaha.... cabai kasi bubuh laaaa....

Anonymous said...

Kalau nak difikirkan memang keja bodoh demo demo ni, tapi kalau tak dilayan, semakin besar kepala mat sapu n spesis spesis yang sama dengannya.

Orang orang macam mat sapu n spesis yang sama dengannya memang tak boleh diajak cara baik, tak reti bahasa, sebab mereka ini bukan sahaja dilahirkan sebagai manusia tetapi diberikan juga otak baboon

Aku rasa zaman kita tengok orang lain buat kurang ajar dah berlalu.

Kalau melayu sama melayu nak gadoh, nak wat cam na. Memang ini tanah orang Melayu, sapa lagi nak pertahankan, kalau bukan Melayu.

Kalau dulu cina cuma nak cari duit, tapi sekarang duit dah banyak, cuma kuasa je yang lom dapat.

Mat Sapu dan spesis yang sama dengannya adalah aset baik bagi cina untuk laga lagakan Melayu. Bila bergaduh, melayu akan sibuk bertekak tak henti henti, sedangkan kaum cina terus kaut kekayaan negara. Bila dah lemah, gi mampos lah melayu.

So sebelum melayu mampos aku nak lanyak dulu juak juak melayu haprak mat sapu n spesisnya, supaya melayu boleh terus bertahan dinegaranya.

Yang lembik, yang tak ada buah, yang bapok, lu orang duduk diam je kat umah , kat opis ke, kat kebun ke, atau kat mana mana lah. Dah selesai sok lu orang soraklah ramai ramai.

Melayu Harus Kurang Ajar, bukan pada negara, bukan pada Raja Raja tetapi kepada Mat Sapu , Lim Kit Sial, Lim Guan Eng, Kapal Singh,Nik Ajis, Hadi Awang, dll

HHalem said...

Bro RBf:-)

Bro biar betul ni.

Kalau nak halau penjajah atau Keturunan-Asal-Pendatang setuju ler.

Tapi ini nak sokong SPR saja.

Memang betul, kita tunjuk kekuatan supaya India Cina jangan buat kurang ajar.

Tapi musuh kita skrng PAS sedara sekandung seIslam, Bro.
Yang mencucuk nya Paria dan Tongsan, tetapi dia org menikus sekarang.

Hindraf awal-awal cabut lari, jika Melayu dah mengamok.

Apa pun Bro biar KJ cucuk-cucuk supaya Ambiga dan Mat Sabu di ISA-kan.

http://hhalem.blogspot.com/2011/06/khairi-akan-di-tangkap-dan-di-isa-pada.html

Anonymous said...

bro
tahniah pemuda umno
time to show yourself sebagai sayap hadapan umno
shows to dap, pkr, pas, handraf n dll that u have the balls
jgn jadi pussies.....
as pemuda
keep your boys cool
we proud of u
nape nak takut pada isa dan polis.....
congrate bro, we die hard umno are luv n proud of u...

Anonymous said...

ANON 12:47..
Betul la kata anda..Depa yang dok pelaga melayu dengan melayu..
Ni kira berjaya la tu..Kita bergaduh..depa bersorak...

Anonymous said...

Penyokong pembangkang yg demo dah tentu bodoh. Tapi lebih bodoh penyokong kerajaan yg melayan kebodohan ini iaitu berdemo juga.

serenity9260 said...

orang len nak turun,die pon sebok.nyampah

Ni best bro!!!
Gempak Aje : Kereta F1 Berkuasa Hydrogen
Cool Aje : Laser Star Wars Berjaya DIcipta Untuk Welding,S3 Spyder III Arctic
Sejuta Trafik Ke Blog Anda!

Anonymous said...

bagi pendapat aku hajat pemuda umno tu patut disokong contoh terbaik bila pembangkang nak pi serang pejabat utusan baru nie bila perkasa pi pertahankan semua pakat cabut ....???

Anonymous said...

aku setuju ngan Anon 12.52... kalu nak rancang biar dalam bilik bertutup dulu... aku setuju jugak kita turun untuk kuburkan PAS, PKR dan DAP... kita sapu bersih diaorang nih... dah melampau sangat... kita tempur habis-habisan jangan ada saki baki puak ini... kita mula dengan pemimpin diaorang dulu... anwar, mat sabu, nik aziz, hadi, puak lim... kita jadikan contoh supaya bersihkan negara ini supaya tiada lagi puak pengkhianat negara...

Anonymous said...

tunjukkan kejantanan pemuda umno..jgn jd pondan mcm ketua pemuda tu..tau buat statement je..ok bravo RBF..semoga berjaya menentang BERSIH yang Hampeh..

Anonymous said...

penganjur bersih tuu yg lahanat,mat sabul tu nama je islam,perangai macam yahudi...

Anonymous said...

aku sokong bro..

cam nie baru pemuda umno ada telor
kalu fru tembak gas pemedih mata..kita pakat kutip dan baling balik...bukan pada polis..
baling kat puak sebelah sana..ha..ha
senang nak cam bro..depa pakai baju kuning..ha..ha..

alang2 mandi..biar basah ngan air asid..

Anonymous said...

Apa punya bangang pemuda umno... strategi pergerakan pun didedahkan kpd umum... sabotaj dak puak pakatan haramjadah tu nanti, tergeliat teluq ampa semua baru tau...

mustaqim said...

bro....aku menda2 nie aku pun paham ni mesia ada kebebasan untuk berhimpun.....tapi yg org marah bersif aka pasbodo tue yg nak buat demo kat kl buat apa...bg stadium xmo..

so pendapat 5 sen aku nie kalau pemuda ikut serta venue pas..pemuda dah terjebak dalm permainan ambiga...permainan dia jadi ketua sbb dia nak tarik india turun so dia akan kata ini melayu india bersatu gulingkan kerajaan...

jadi...apa kat pemuda umno jadi bijak dan ajar pas...cuba berhimpun di stadium..ATAU di tempat yg takder orang meniaga contoh PUTRAJAYA......PUTRAJAYA sabtu ahad lenggang bro...ko nak kamping ke satu juta belia ker..hantam sajala...kat PUTRAJAYA pun ada istana singgah agung..istana malawati...arak g istana tue...ajar PASBODO kat mana nak arak..jgn dalam KL.orang meniaga, kesian diorang....Pb Ao Sd 000000O...

Anonymous said...

ini semua gempaq je..tak kan ada perhimpunan..polis tentu dah atur strategi..dalang2 dah tentu diawasi ..silap2 nak keluar rumah SB dah ada depan..pada rejim pakatan lupakan saja kerja sia2..

Anonymous said...

harap2 khairi berok jamaludin buat apa yang dia cakap..biasalah pemimpin politik banyak cakap dari buat keje - macam pak mentua dia jugak

putrarahman said...

Elok gerakkan Pemuda BN kerana di dalam pemuda BN tu, ada Pemuda UMNO, Pemuda MCA, Pemuda MIC dan lain-lain Pemuda. Barulah penyertaan menyeluruh. Kenapa nak libatkan orang UMNO sahaja.

Anonymous said...

fahami lirik lagu M . Nasir nie pasti jawapan dia ada pasai apa depa ni nak demo bangang...

M. Nasir

Anak Anak Kita

Anak-anak kitakah yang berlari telanjang
Di bawah mentari sumbing
Sambil bernyanyi lagu
Ketakutan hari-hari ini

Anak-anak kitakah yang memikul beban
Kesilapan kita
Hingga dia tak kenal
Budaya canggung bangsa sendiri

Selamatkan anak kita
Dari padang jerangkap samar
Selamatkan anak kita
Orde baru politikus usang

Anak-anak kitakah yang bermain
Di hutan belukar
Dengan senapang kayu ubi
Cambah tak kenal bahaya

Anak-anak kitakah yang tak tahu nak pulang
Bila petang
kerana terlalu sibuk main lastik
Dan berpistolan
Pistol-pistolan

Jaga-jaga anak kita
Jangan sampai jadi hamba
Jaga-jaga anak kita
Kita ini orang merdeka

Panggillah mereka pulang
Ayah nak ajar
Tentang kurang ajar
Jadi mereka takkan sendiri lagi

Panggillah mereka pulang
Ayah nak ajar
Tentang kurang ajar
Jadi mereka takkan dimomok lagi

Fikir
Selamatkah kita di tangan tukang karut itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan dalang wayang itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan ahli koporat itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan doktor jiwa itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan pakar kitab itu
Fikir
Selamatkah kita di tangan tuhan-tuhan itu

Anonymous said...

Anak kecil main api,
Terbakar hatinya yang sepi,
Air mata darah bercampur keringat,
Bumi dipijak milik orang.

Nenek moyang kaya raya,
Tergadai seluruh harta benda,
Akibat sengketa sesamalah kita,
Cinta lenyap di arus zaman.

Indahnya bumi kita ini,
Warisan berkurun lamanya,
Hasil mengalir ke tangan yang lain,
Peribumi merintih sendiri.

Kita rumpun bangsa Melayu,
Menganut agama yang suci,
Semangat bangsa berlandaskan Islam,
Teras capai kemerdekaan.

Masa depan sungguh kelam,
Kan lenyap peristiwa semalam,
Tertutuplah hati terkunci mati,
Maruah peribadi dah hilang.

Kini kita cuma tinggal kuasa,
Yang akan menentukan bangsa,
Bersatulah hati, bersama berbakti,
Pulih kembali harga diri.

Kita sudah tiada masa,
Bangunlah dengan gagah perkasa,
Janganlah terlalai teruskan usaha,
Melayu kan gagah di nusantara.

Anonymous said...

Agaknya kalau kita biarkan je puak tu berdomontrasi......yang kita lak perati je dari jauh, memerhati dan mentertawakan gelagat puak puak tu, ala macam yang berguling guling atas jalan tu.....peristiwa tu jadi bahan lawak, macam demontrasi tahun 1998.....mungkin ada yang merana jiwa dihari ni mengenangkan kebebalan mereka diperdaya hingga menjadi orang yang tak bertamadun. Ramai lagi rakyat yang masih siuman.

pengembala said...

yeeeaaaaaaaaaaaaahhhhh

let's go!!!!!!!!!!!!!!!

yang hak bacul dan pondan yang dok cakap tepi ja itu la ini la boleh pergi mampus

cakap je lebih,apa tindakan pun tak buat,duduk dalam rumah,kau menaip depan laptop ajelah jadi pondan

pertahankan yang benar!!