Friday, July 22, 2011

Mat Sabu Kantoi Seperti Sharifah Aini Kantoi

Tahun 2004 seluruh rakyat Malaysia terkejut dengan berita seorang penyanyi yang mempunyai nama besar dalam dunia hiburan tanahair iaitu Sharifah Aini diserang serta disuntik sejenis cecair oleh dua lelaki dalam satu kejadian di Bandar Utama berhampiran dengan Stesen TV 3.

Siasatan yang dilakukan oleh pihak polis mendapati dakwaan Sharifah Aini itu palsu. CCTV yang dipasang di kawasan Stesen TV 3 merakam segala kejadian itu dan dalam rakaman itu tidak menunjukkan wujudnya dua lelaki yang menyerang Sharifah Aini.

Tujuan Sharifah Aini melakukan semua adalah kerana hendak kenakan beberapa wartawan hiburan yang bermasalah dengan dia ketika itu serta Siti Nurhaliza.

Selepas kejadian itu nama Sharifah Aini terus busuk sehingga ke hari ini. Dulu kalau orang jumpa Sharifah Aini orang akan berlari menuju ke arahnya untuk bersalam atau bergambar. Sekarang kalau orang jumpa Sharifah Aini orang dah tak peduli dan dalam hati mereka pasti akan berkata, kaki bohong atau kaki fitnah. Nama baik yang dibina berpuluh tahun hancur begitu sahaja kerana pembohongan yang diciptanya sendiri.

Selepas tujuh tahun peristiwa itu berlalu, kini Mat Sabu pula mengulangi drama yang dilakon oleh Sharifah Aini.

Sharifah Aini kantoi dengan CCTV yang dipasang di Stesen TV 3, Mat Sabu kantoi dengan CCTV yang dipasang di sebuah kawasan kediaman di Bukit Persekutuan.

Sharifah Aini nak fitnah musuhnya, Mat Sabu pula nak fitnah polis.

Cara pembohongan yang mereka lakukan hampir sama dan mereka kantoi melalui cara yang sama iaitu melalui rakaman CCTV pihak ketiga.
Sudah hampir dua minggu rakyat Malaysia dibohongi oleh Mat Sabu dan Pas kononnya beliau dirempuh oleh land rover polis.

Allah maha kaya, Allah maha besar, tiada siapa sangka dan tiada siapa duga tiba-tiba sahaja pihak polis menunjukkan kepada rakyat Malaysia rakaman CCTV yang dipasang di sebuah kawasan kediaman dimana tempat Mat Sabu 'dirempuh' oleh land rover polis.

Kita semua tidak pernah jangka yang adanya CCTV pihak ketiga merakam detik-detik kejadian itu. Itu semua adalah gerak-geri dari Allah SWT. Yang benar tetap benar.

Allah gerakkan penunggang motosikal yang dibonceng Mat Sabu ke kawasan itu dan motosikalnya terbalik di depan CCTV. Cuba anda bayangkan, sekiranya Mat Sabu jatuh 20 atau 30 ke depan dari kawasan itu, maka sudah tentulah CCTV tidak dapat merakam kejadian itu dan orang akan percaya dengan kata-kata Mat Sabu yang dia dirempuh oleh land rover polis.

Minggu lepas kita semua dah lihat bagaimana Anwar berbohong berhubung layanan polis terhadap Hj Hadi semasa ditangkap. Minggu ini pula kita boleh lihat bagaimana Mat Sabu berdusta. Beberapa bulan lepas kita semua dah lihat bagaimana pemimpin anugerah tuhan melakukan hubungan seks dengan pelacur.

Semua yang berlaku ini adalah gerak geri dari Allah SWT . Allah nak tunjuk kepada kita wajah-wajah pendusta yang saban hari melakukan pendustaan dan melacurkan agama Allah semata-mata kerana mengejar keuntungan politik.

Sekarang mari kita sama-sama tunggu apakah alasan yang akan diberikan oleh juak-juak mereka dalam usaha untuk mempertahankan pembohongan Mat Sabu.

Antara alasan saya jangkakan,

1) Polis dah edit video itu.

2) Itu bukan Mat Sabu

3) Mat Sabu bukan dilanggar di kawasan itu

4) Bukan land rover yang langgar, tapi kereta Waja polis yang langgar

5) Mat Sabu ketika itu sedang berada di bilik hotel dan sedang membalas tweeter dan fb

6) Perut lelaki dalam video itu buncit

7) Mat Sabu tak pakai helmet waktu itu, dia pakai serban

8) Video itu tidak boleh jadi bukti kerana ianya hanya besi.....

Wa...kah...kah...kah....

Yang lain-lain sila sambung di bahagian komen....

41 comments:

Anonymous said...

muka serupa saya tapi saya sendiri pun tarak tau itu saya kka bukan - alasan yang paling suka puak PR guna

Anonymous said...

puak pencacai pakatan akan kata,,,
video tu kabur dan hitam putih,,,di era zaman IT ni mana lagi pakai filem hitam putih era zaman p.ramle hehehe,,

lelaki dlm video tu kepala kecil bukan mat sabu yg berkepala besar,,

ruang bicara faisal said...

alasan terkini, rakaman itu dilakonkan semula oleh pihak polis selepas 9hb. kah...kah....kah....

alasan pembohong yg dah terdesak.

cctv lengkap dgn date & time

Shaari said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

MUAK betul dengan perangai dia orang ni semua,

Hairan, macam mana Mat Sabu boleh jadi Timblan Presiden PAS. Tak ada ke orang lain? Atau pun semua macam dia ni jugak ke???????????

Anonymous said...

Yang Benar Hanyalah Allah SWT dan Rasulullah SAW...

Anonymous said...

Mat Sabu: Sila pilih satu diantara yang tercatit dibawah:

1) Berpegang dengan kenyataan asal bahawa kamu telah dilanggar oleh land rover polis sehingga kamu mengalami cedera parah.

2) Mengakui bahawa pendedahan pihak PDRM mengenai pembohongan kamu adalah benar.

Kiranya kamu memilih (1), maka kamu mesti membuat lapuran polis dan seterus menuntut ganti rugi dari pihak berkenaan menerusi saluran undang2.

Atau kamu boleh juga bersumpah secara Islam dihadapan penyokong2 kamu bahawa kamu adalah dipihak yang benar. Jangan lupa untuk menyatakan bahawa kamu bersedia menerima laknat Allah jika kamu berbohong.

Kamu BERANI ke Mat Sabu.

Anonymous said...

Salam bro

Lupakah kita sifat-sifat orang munafik???

Anonymous said...

Penganut agama Isle sememangnya suka menipu, dr pemimpin smpai le ke penjilat tegar sbb dah dijanjikan syurga oleh Pork Nick. ADUN BATU BURUK dah terang2 menipu dlm dewan, ADUN SELISING ditangkap dgn bini org dlm gerabak keretapi, NIZAR terang2 dgn candle virgil utk TBHock...semuanya masalah akidah depa ni. So tak terperanjat klau Tim Presiden Pas menipu!! Yg bodohnya org yg pilih dia sbg wakil rakyat.

Pewaris Wasiat said...

Xyah layan laa Mat Sabun niiii...!!! sekolah pun xhabis....!!! korang tengok dan dengar jer laa cara dia bercakap tuuu...kan Bodoh...tau maki jeer...so yang ikut dia pun golongan bodoh.....!!! aku minta jer satu hari nanti di dilanggar oleh Lori Taik akibat dari PEMBOHONGAN dia pd PDRM niii...Allah Maha Kaya..!!! Mat sabun...Mat sabun...!!!!

Anonymous said...

1001 macam alasan dan spin, yang penting Pembohong PAS Mat Sabu adalah dari keturunan Dajjal Mata Satu.
Aku rasa hormat seorang Pemimpin PAS Dato Haji Harun Din aja dan yang lain 100% mempunyai amalan hidup Pembohong dan Penipu.
Berani cakap le Bro!! Pemimpin PAS sehingga akar umbi tak ada telor. Kalau ada telor pun boleh buat TELOR ASIN untuk dimakan waktu sahur..kah kah kah kah

Anonymous said...

memang best la strategi polis. kasi ini mat sapu bini orang round keliling malaysia tipu sana sini lepas tu keluarkan video betul. padan muka lu mat sapu. selama ni lu bebohong lepas memanjang tapi kali ni tak lagi. sepandai-pandai tupai melompat... MKini haram jadah tak nak komen ke?

pakngah santan said...

apasal penunggang motosikal tak beri ulasan? sepatutnya dia kena tampil ke hadapan, cerita perkara sebenar. melainkan yang menunggang motosikal itu adalah hantu raya...

Jenglot Hitam said...

mungkin mat sabu bg alasan ni:
Saya membonceng motorsikal berkuasa besar Harley Davidson ketika dilanggar, bukannya kapcai mat rempit. korang ingat budak2 PAS xmampu beli Harley ke??

C++ said...

Bhai RBF....

Aper cerita nih... mana ader CCTV dalam dunia nih yang tak letak timestamp tarikh dan masa.... tak logik la...

Semua CCTV mesti ader timestamp tarikh dan masa....

Macam mana la lu orang boleh percaya yang itu diambik dari CCTV dan bukannyer dari camcoder biasa...

Yang lagi lawak tue.. camana Minaq-Jinggo yang lagi otai tue boleh terpedaya gak....

CCTV video seks Datuk T pon ader timestamp tarikh dan masa..... aper daaaa.... hahaha

Cap ayam betul la CCTV yang polis amik tue.... hahaha

Anonymous said...

Saya akan ketawa sebulan jika Mat Sabun kena langgar lori angkut Taik. Hahaha

Anonymous said...

anony 11:44~sesuke hati sesedap rase kau je, mu susoh ngat..pemimpin beragama islam suh wak ibadah bukan wak konsert macam pok jib mu 2..

bodohlah ayat mu, agak2 gop nok kutuk orang, setiap orang ade kesabarannye

nujum said...

C ++, "semua cctv mesti ada timestamp.."

anda pasti semua...

Saya ada jawapan.
1. Kita boleh option untuk nampakkan "timestamp" atau tidak semasa setting
2. Saya ader jumpa system cctv macam ni.'Timestamp' ada dalam 'properties' dalam soft copy file tersebut.
3. Serupalah macam kamera digital kita sekarang. Nak letak tarikh pun boleh, tak letak pun boleh.

Anonymous said...

Polis patut letak Al-Quran dan bersumpah ketika mengambil keterangan supaya keterangan pengadu itu tak berani dibuat sesuka hati. Rasanya ianya lebih islmamik.

Anonymous said...

Haaa!! kan dah kuar cerita yg sebenar...

Org ckap Pemimpin Pas MUNAFIK ramai juak pas yg tak percaya...
Mmg Pas IBLISSS..

Dr Nik Aziz sampai ke pencacai juak pas..

Anonymous said...

mat sabu b'kata ' wajah dalam cctv tak serupa mcm muka babi'....sebab muka dia tembam mcm bapak babi

Anonymous said...

Kenapa Hadi Awang tak naik motor sama? Kan lebih menarik ceritanya.

Anonymous said...

Bagaikan sudah jatuh dirakam cctv.

Anonymous said...

cctv aku tak letak date/time stamp pun. apesal ok je cctv tu. belajar sikit pasai cctv sebelum nak komen.

ade polis cakap tu video dari cctv? aku tak dengar pun. polis dah tentu prepare utk video dan sebagainya sbb diorang dah tau lebih dari kita semua tau perangai puak2 pembangkang ni mcm mana. samada dia letak cctv ke, spy cam ke, digicam ke, web cam ke tu polis je yg tau.

Anonymous said...

DAH TERMAKAN DUIT CINA DAP,PERANGAI PUN DAH MACAM CINA DAP

Anonymous said...

puak pas memang percaya sangat kat mat sabu tu....dari dulu kini dan selamanya dia dah syok menipu dah macam makanan harian....but...kali ni kantoi laa..memang betul RBF Allah lebih mengatahui akan segala-galanya usah dirancang..sure mat sabu terkejut beruk melihatkan rakaman itu.....aduhai mat sabu..belalang oh belalang kan aku dah kata jangan..jangan...

Anonymous said...

Kenapa nak mengaibkan orang lain dalam kes ni. Kak pah dan siti dah pun bermaafan dan beliau telah pun menunaikan haji dan menutup aurat dan mungkin taubatnya dah diterima Allah. Rasanya tak perlu lagi keluarkan gambar-gambar sebegini dan mengaibkannya semata-mata nak menaikkan rating blog ini. Insaflah...Jangan fikir saham dosa zina mata itu tak akan ditanggung kerana turut bersubahat...

Anonymous said...

Cctv timestamp apa ke jadahnya oiii, bodoh melampau-lampau!

azman said...

Assalamualaikum rbf

kenape delete komen anon 11:21? salah gune kuase mcm tu...mane dia kebebasan bersuara.

Anonymous said...

Kalau dia x nak ngaku,kita suruh dia buat 4 perkara ni :

1 - Kasi DNA
2- Poligraf
3- Sumpah laknat
4- Saman PDRM

...he3....ada brans??

Anonymous said...

Hanya manusia yang otak mereka dikepala lutut saja masih percaya kepada penipu-penipu ini. Allah gerakan manusia-manusia lain merakamkan segalanya hanya kerana suatu hari nanti pembohongan mereka akan terbongkar dengan sendirinya. Lihat saja apa terjadi antara kata-kata Hadi dan Anwar. Nah sekarang Mat Sabu. Allah Maha Berkuasa. Manusia hanya mampu merancang. Allah yang menentukan segalanya.

Anonymous said...

Gua selalu tertanya tanya, kenapalah dungu sangat pencacai dan pemimpin PAS ni.

Bayangkanlah, Mat Sebu ni paling layak pun jadi watak utama three stooges. Jadi pemimpin no 2 parti????

Kalau Harun Din tu kira oklah juga!! Tapi Harun Din ni pun aku tak paham , masih nak bersekongkol dengan puak puak macam ni!!! Menjatuhkan martabat Ulama je!!!

Memang tak ada kemaluan betul puak puak PAS ni.

Ada Otak letak di Lutut , Ada Kemaluan letak didahi ....

Anonymous said...

anon 1:06 dah tak tahan

awat nak marah, kalau nak kira kesabaran, orang lain lagi kuat kena sabar ....

whiteorange said...

Peringatan untuk anggota PDRM

Dimasa masa akan datang mereka perlu membawa alat perakam demi merakam setiap gerak geri suspek agar dapat digunakan sebagai bahan bukti untuk megelakkan fitnah.

Undang undang negara terima Rakaman CCTV atau recorder lainnya sebagai bahan bukti, kecuali dimahkamah PAS

Anonymous said...

haha..bahagian alasan paling bawah skali mmg terbaik bro rbf..kah kah kah kah..ahli PAS bingai otak udang...setiap undi utk PR membawa padah...


-pengundi berdaftar PRU13

Anonymous said...

DAH LAMA SAYA MENUNGGU DAN MENUNGGU ABANG MAT SABUN AKAN JADI INSAN YANG CERDIK DAN MATANG...TETAPI SAMPAI KINI MAT SABUN TIDAK CERDIK-CERDIK MALAHAN SEMAKIN BODOH HARI DEMI HARI.....SEMAKIN BERSIFAT BUDAK-BUDAK HINGUSAN....UMUR DAH LEBIH SEPARUH ABAD TETAPI KEBODOHAN MASIH JADI PAKAIAN DAN PERHIASAN DIRI......INIKAH PEMIMPIN TERMASYHUR DAN TERBILANG KAUM PAS......KALAU PEMIMPIN NYA SETERUK INI BAGAIMAN PULA HAMBA HAMBA NYA..TENTU SIFAT MEREKA SEBANDING DENGAN LEMBU DICUCUK HIDUNG.......TAKBIR..TAKBIR...TAKBIR

Anonymous said...

salam tuan gambar kak pah tu tak begitu sesuai dan bagaikan tuan hendak buka aib orang yang tak terlibat langsung dalam politik ... sekarang kak pah dah tutup aurat aku cuma nak minta kome tukarla gambar lain dan jangan babitkan orang lain yang tak ada kena mengena dalam 2 dunia yang berbeza ... salam


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN

Anonymous said...

CCTV BESI TAK LEH JADI SAKSI

Anonymous said...

Jelas Motor teperosok bawah kereta waja.

Mat Sabu: Saya dilanggar oleh kereta Polis sebelum ditahan.
Polis: Kami ada bukti bahawa Mat Sabu tidak dilanggar oleh Land Rover Polis.
Mat Sabu: Saya dilanggar oleh kereta Polis sebelum ditahan.
Polis: Mat Sabu bohong! Mat Sabu tidak dilanggar oleh Land Rover Polis!
Mat Sabu: Saya dilanggar oleh kereta Polis sebelum ditahan.
Polis: Mat Sabu bohong! Land Rover itu tak langgar Mat Sabu! Mat Sabu jahat! Polis baik!

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/07/panas-rakaman-video-penuh-dedahkan.html

Anonymous said...

ABANG MAT SABUN BUKAN DILANGGAR OLEH LAND ROVER POLIS TETAPI DILANGGAR OLEH LORI TAHI.....HABIS KUNING BAJU SERTA GIGI BELIAU DEK TAHI.....KESIAN..KESIAN....INILAH BALASANNYA KEPADA MEREKA YANG BODOH,BEBAL DAN TOLOL KALAU LAH POK NIK WALI SELIPAR DARI KELATE ADA TENTU MAT SABUN TIDAK KENA LANGGAR SEBAB DOA WALI SELIPAR BURUK NI AFDAL.........

Anonymous said...

celako..celako..celako..cel;ako..CELAKA..CELAKO..celako...celako..celako..celako..CELAKO MAT SABUN maaaf sebab pinjam BAHASA INDAH WALI TERMULIA DUNIA @ NIK AZIZ BIN NIK MAT MURSYIDUL AM PAS, MENTERI BESAR KELATE........aku bangga mempunyai menteri besar yang bebal dan bonggok....