Sunday, July 24, 2011

Pembangkang Malaysia Juara Pembohongan Peringkat Dunia

Awang geleng kepala apabila menonton video yang dirakamkan oleh pihak polis berhubung situasi sebenar perhimpunan haram 9 Julai.

Jelas berlaku penipuan oleh beberapa pemimpin dan aktivis pembangkang. Ternyata tohmahan mereka kononnya menjadi mangsa kekerasan polis, adalah menjijikkan. Mereka menghina diri sendiri. Dalam Awang mengakui sebahagian pemimpin pembangkang masih ada wibawa, sebahagian lagi sah suka berbohong. Lalu Awang melayari Internet untuk mengetahui tingkah laku pembangkang di luar negara. Ada juga kes pembohongan tetapi tidak seburuk tabiat pemimpin pembangkang tertentu di Malaysia.

Tradisi pembohongan semakin menular dalam gerakan pembangkang di negara ini seolah-olah ia menjadi pakaian hidup. Kalau si ketua sudah kaki berbohong sehingga ke tahap di luar tabii, pemimpin yang lain mudah terikut.

Nampaknya tanah air kita cukup makmur untuk menyemai pembohongan. Di negara lain tidak sebegitu, hanya di Malaysia...

Awang Selamat
Telah ditakdirkan mereka dilahirkan sebagai pembohong. Dari gigi susu sampai gigi palsu mereka hidup dan cari makan atas pembohongan.

Mujurlah ada mereka, dapatlah juga menghiburkan hati kita dan sekali-sekala mengejutkan kita. Seandainya tiada mereka , maka kita pun kuranglah hiburan.

Syabas kepada pembangkang Malaysia, teruskan mengekal kejuaraan yang anda pegang sehingga dunia kiamat.

14 comments:

Anonymous said...

Itulah kerja mereka. Tanpa pembohongan mereka tak boleh hidup. Sudah banyak pembohongan yang mereka lakukan terhadap rakyat dinegara ini.

Itulah kerja mereka.

Anonymous said...

Penipuan taraf dunia puak pembangang dalam Malaysia ni hanya pandai berselindung di balik nama Islam je...sampai ade yg sanggup berkata menolak BERSIH umpama menolak ISLAM.

Betul2 haram jadah mereka ni...

Anonymous said...

Kalau sehari tak tipu mengeletar macam tak dapat dadah sehari, mcm tu lah ketagihnya diorang ni.

timun said...

badut2 sarkas Royal London dah x dapat cari makan lagi kat Malaysia...badut2 hamPAS paling banyak , hampir di setiap kampung ada...

Anonymous said...

AKU PUN TERHIBUR DENGAN ADANYA PEMBANGKANG BODOH DAN BEBAL DI NEGARA INI.....MEREKA SENTIASA BUAT LAWAK MURAHAN UNTUK DIKETAWAKAN RAKYAT.....SI MAHFUZ,SI MAT SABUN,SI NIK AZIZ,SIHADI AWANG MERUPAKAN PELAWAK YANG POPULAR.....MEMBUAT RAKYAT TAK KERING GUSI.....DAH BUAT LAWAK MEREKA NI JUGA PENIPU DAN PEMBOHONG BESAR.....MEREKA INI JUGA LELUCON ATAU PAK TOLOL YANG SENTIASA MENGHINA AGAMA ALLAH...MEREKA TOLOL,DAN BONGGOK....KALAU MEREKA TOLOL HAMBA DAN KAUM BAWAHAN MEREKA APATAH LAGI.......UMPAMA LEMBU LAH AGAKNYA...

Anonymous said...

Inilah masaalah sebenar Malaysia.
Sebabnya BN kadang-kadang boleh besar kepala ialah sebab Pembangkang tahap Bangang.
Usahlah sebok nak betulkan BN atau adakan check and balance kalau Pembangkang masih di-terajui oleh pemimpin keluarga Lim dan Nuar serta Pope Nik.
Rakyat Malaysia harus menolak mereka ini dan digantikan yang baru yang boleh menjadi alternatif yang berwibawa kepad BN.

Anonymous said...

Besar2 kepala BN pun takut dan tunduk pada signal rakyat jugak.. banyak sangat perubahan pentadbiran Kerajaan sekarang berbanding dahulu terutama dari sgei aspek KEBAJIKAN RAKYAT dan KETELUSAN.

Tapi Pakatan Rakyat yang lupa diri dan sekarang mereka tengah MABUK dengan SKRIP LAKONAN SARKAS, terutamanya PAS.

SARKAS yang dilakonkan oleh PAS jauh lebih lawak dan bodoh berbanding sarkas PKR dan DAP selaku TAUKEH SARKAS..

Anonymous said...

CUBA LIHAT CERAMAH UST KAZIM ALIAS TENTANG PERSOALAN ZINA..dua2 belah kena bantai.. so adil lah...xde bias assobiah mcm Ostad PASpispus..

http://www.youtube.com/watch?v=0NieJXfG8Gg&feature=player_embedded

Shaari said...

yang lebih kelako lagi penyokong taksub depa. kena bohong pun tak kisah. paling epik, 916 nak amik putrajaya. cheh. kena kencing tahap gaban. terngiang-ngianggg lagi "we have the numbers. increasing every hour!" ptuiiiiiiii

Anonymous said...

Malaysia seharusnya bangga mempunyai regu pemidato baru tanah air yang beraksi hebat. Mereka ialah:

1. Anwar Al-juburi
2. Mat Sabu Al-pajero

Gandingan kedua-dua mereka ini amat mantap dipersada tanah air

Anonymous said...

Aku BENCI Pembangkang Malaysia. Tak Ada standard, mereka fikir sebagai PEMBANGKANG, Tabur FITNAH itu wajib pada hal SEPATUTnya mereka juga bertanggung jawab atas kemakmuran negara dan kesatuan rakyat.

BUKAN HANCURkan apa yang Kerajaan Buat dan pecah belahkan kesatuan rakyat yang telah sekian lama dibina. Kalau Nak TEGUR kerajaan pun biarlah ada FAKTA..

BODOH, kecik2 tak nak mampus, dah tua bangka menyusahkan semua. Rumah kata pergi kubur kata mari, tak tahu dan mahu bersyukur jugak.

Anonymous said...

Pembangkang di Malaysia tidak memainkan peranan sebagai 'check and balance' kepada kerajaan BN. Sebaliknya mereka berpolitik 365 hari setahun. Itulah sebabnya dinegeri2 yang mereka perentah sekarang bercelaru dan haru biru.

Mereka sekadar pandai bercakap dan menyalahkan orang lain sedangkan mereka tidak menjalankan amanah yang diberi oleh rakyat kepada mereka.

Anonymous said...

Harap org2 melayu yang boleh berfikir akan melihat agenda agenda disebalik tindak tanduk pembangkang ini dan tidak terlalu ikut dan termakan dengan pembohongan murahan ini.
Ambil iktibar sejarah tanah melayu yang diruntuhkan oleh orang melayu sendiri dek termakan oleh hasutan melayu yang tamakkan kuasa.
Akibatnya kita dijajah beratus tahun sebelum lepas tp terpaksa berkongsi tanahair dengan golongan pendatang yang tak tahu bersyukur dan sekarang mengadu dombakan pula umat islam / melayu.

Sejarah berulang,cuma pelaku2 nya yang berlainan.
Wallahuaklam.

reez said...

kalo nak menjahanamkan negara, serahkan kepada pembangkang.. dorg mmg terbaik.. haha