Wednesday, July 27, 2011

Video: Kecekapan Body Guard Melindungi PM

Video di bawah ini adalah tradegi bagaimana PM cuba diserbu oleh geng-geng PKR yang menggunakan alasan untuk memberi surat kepada PM. Kejadian berlaku di KL Sentral petang tadi.



Lihat pada minit ke 0.31 ketika samdol tersebut cuba menyerbu ke arah PM, dia masuk sahaja terus body guard PM pegang dan tolak dia. Pantas betul tindakannya dan kuat betul tenaganya dapat menolak samdol itu. Cekap, memang cekap.

Yang saya tak boleh tahannya apabila melihat samdol itu meraung-raung memanggil Datuk Najib, "Datuk Seri". Hari-hari kerjanya memaki Najib, tapi tak malu pula dia meraung memanggil Najib.

Lihat pula pada minit 1.59 apa yang dia kata. "Saya nak jumpa PM saya". Kepala otak kamulah. Tak payah nak berlakon baik. Kalau dah iblis tu iblislah.

Cuba anda semua bayangkan apa yang akan berlaku sekiranya Anwar yang berada di tempat Najib ketika itu. Saya rasa dah tentu dia rebah dan diusung ke hospital.

Apa-apa pun tahniah diucapkan kepada pegawai keselamatan tersebut kerana bertindak dengan tegas dan cekap menjaga keselamatan pemimpin negara.

Kepada puak-puak PKR jangan marah sekiranya selepas ini ada pemimpin-pemimpin kamu yang akan diganggu sedemikian rupa. Ada ubi ada batas, ada hari boleh balas.

67 comments:

-eWe- said...

RBF... cube fokus "memorandum" yg mat tu bawa.... mcm kertas kosong jek....

Anonymous said...

Pemimpin Mereka NAK APA KE JADAHnya kita semua nak dekat,buat kena tempias SIAL mereka je..

Anonymous said...

Hipokrit, dalam blog kutuk DS Najib macam macam, dalam face book maki hamun,tapi..tup tup ADA HATI nak panggil Datuk Seri, Datuk Seri...

Anonymous said...

Inilah Salah satu BUDI dan JASA Anwar Ibrahim kepada Tanah air, MELAHIRKAN generasi KURANG AJAR..

ruang bicara faisal said...

-eWe- sekiranya ada bom atau benda2 yg merbahaya yg lain kita pun tak tau. itu pasal body guard pm menolaknya. itu adalah tugasnya.

pernah berlaku di luar negara satu masa dulu (tak ingat negara mana) ada seorang yang mengalungkan bunga kpd pemimpinnya yg diletakan bom. kalung sahaja bunga bom terus meletup.habis semua mati.

dulu yg buat kacau semasa datuk eskay nak bersumpah pun puak2 itu juga.

mereka memang kaki kacau. tindakan body guard pm memang tepat. tak usahlah nak berlakon dan nak berpura2 baik kononnya nak hantar surat. kalau dah iblis tu iblislah.

Anonymous said...

Tak tau protokol. Bodoh nak mampos.

Anonymous said...

kalau aku jadi bodyguard tu, aku tembak je terus. dah la gemuk, menyondol mcm babi. tak senonoh langsung. pastu buat cerita mcm mahathir tu kawan bapak dia @ sedara mara dia. butoh lu la celaka punya juak pukimak pembangkang. bikin rakyat meluat tengok perangai pukimak korang ni.

Anonymous said...

pas tu bleh plak buat muka bodo tya "apa salah saya?" klu aku jdi polis aku tenyeh2 muka babi dia tu kt lantai,..

ada hati nk terjah PM Msia,...pthuii

Anonymous said...

This is totally a setup to show bn is a bad guy. Why tvpas there?

Anonymous said...

Kalau lah Anwar dlm keadaan mcm tu sudah tentu satu dunia hebahkan ada cubaan bunuh terhadap Anwar,,,

Anonymous said...

>tah2..surat depa nak lompat pati kot
>depa xmau dok dlm pkr
>body guard Pm patut bg tau kat depa..suruh bagi kat posmen...atau guna pos laju...nak hantaq surat masuk umno..hehehe
>bodo piang punya amk pkr

Anonymous said...

Puak-puak ni memang tak ada adap sopan langsung.

Anonymous said...

diorang ni tak penah gi pos ofis ke ? pos je la surat tu. ari tu memorandum pun nak berarak. pos kan snang.

Anonymous said...

letih betul tgk perangai puak pembangkang ni. letihhhhhhhh..!!! perangai korang menglahkan monyet korang tau tak?

surat..demo...baju kuning...surat ... demo...baju kuning...mcm haram. dah takde benda lain korang nak pikir ke selain dr surat demo dgn baju kuning?

Anonymous said...

This fucker does not know how to use a stamp.
Stupid people deserve to be treated stupidly.
A commentator rightly point out the presence of PAS tv which smells like a set up job.

Is it too much to ask for an intelligent opposition?

paktua said...

Nampak sanggatttt.. Didepan halayak panggil 'Dato Seri'... Dalam blog maki hamun... Drama atau iklan?..

Anonymous said...

Tindakan mahluk berpikiran cetek dan nak publisiti saja....dia dahmemecahkan tradisi utk berjumpa PM mcm nak jumpa kwn2....gila. kalau kat US, dah tentu SS agent dah telentangkan mamat tu ngan muncung HKMP5 kat kepala depa.....

Anonymous said...

Bro.....ini macam yang dirancang je.Siap ade pelakun dan tukang ambil gambar.Macam berpakat...untuk menunggu masa untuk berlakun.

Cuma kantoi sebab dihalang bodyguard.Namun lakunan tetap diteruskan untuk cover malu.

Apasalah bagi salam dulu.Beradap sedikit.Tentu cantik sedikit lakunan tu.Ni ..nak buat cara samseng kg.Dusun,maka dunia dah tahu sikap buruk lagi hina mereka ni.

Saya setuju dgn 9.57.Kalau tu Anwar maka dihebuhkan ada orang nak bunuh dia.

Syabas Polis.

Rahim Janggut

Anonymous said...

nanti kita akan lihat babi gemuk tu akan pakai pendakap leher, kaki berbalut , mata lebam


nuar aljuburi akan keluar fatwa ppukimak dia

hebat anak haram ni berlakun

Anonymous said...

'mahathir dulu pun terima surat dari saya'. kah kah kah kah kah.

dah la bangang, tak tau protokol sembang power mcm sial pulak tu.

Bomo said...

Apa salah saya.....BODOH punya orang.....hang ingat DS Najib tu PAK HANG KA....tak dak adab.....pastu mengaku pulak saya nak jumpa PM saya...tapi tak sokong kepimmpinan DS Najib.....apa la kejadahnya orang camni.....

Al Amin said...

Tahniah Polis, Berkhidmat Untuk Negara Bangsa.

Setengah Melayu sekarang sudah jadi BODOH telajak. Fikirlah masak-masak. Jangan ikut telunjuk pembohong, nanti binasa.

Yang manusia jadi bodoh telajak ini kerana berkawan dengan syaitan yang dihalalkan oleh nik aziz. Quran kata, syaitan itu seteru manusia yang amat jelas. Allah firman, jangan kamu menghampiri zina, maka ada puak menghalalkannya, lalu dikias itu dan ini bagi melindungi pelaku kesayangannya.

Hai manusia... manusia yang gila kuasa, gila pangkat. Bawalah semua itu ke dalam kubur mengadap Allah. Terima kasih.

Anonymous said...

mamat tu mangkuk..bodoh piang...hang merempuh masuk ke laluan PM mcm tu...nyaris hang tak kena tembak dng bodyguard...

Anonymous said...

ada yang cadang masukan budak2 ni dalam isa tapi aku rasa .. isa bukan tempatnya .. tapi .. hospital gila baru la betul :D

Anonymous said...

terjerit-jerit nak jumpa PM, itu cuma hipokrit dari insan cebisan nanah dan darah bershit. Dlm keadaan macam tu hormatilah majlis dan protokol, memang anwar tlh melahirkan anak-anak buah yg kurang ajar dan tak bertamadun langsung.

Anonymous said...

PERHATIAN KEPADA BODYGUARD PM ATAU ANGGOTA POLIS YG TERLIBAT........ANDA DIWAJIBKAN MENYAMAK SELURUH BADAN ANDA KERNA TELAH TERKENA NAJIS MUGHALLAZAH......DENGAN KATA LAIN ANDA TELAH BERSENTUHAN DENGAN BABI KUNING.......SESUNGGUHNY NIZAK "KOMUNIS BINTANG 3" JAMALLUDIN ADALAH SEEKOR BABI......BABI MISTERI.....

Anonymous said...

PERHATIAN KEPADA BODYGUARD PM ATAU ANGGOTA POLIS YG TERLIBAT........ANDA DIWAJIBKAN MENYAMAK SELURUH BADAN ANDA KERNA TELAH TERKENA NAJIS MUGHALLAZAH......DENGAN KATA LAIN ANDA TELAH BERSENTUHAN DENGAN BABI KUNING.......SESUNGGUHNY NIZAR "KOMUNIS BINTANG 3" JAMALLUDIN ADALAH SEEKOR BABI......BABI MISTERI.....

Anonymous said...

baju kuning gemok mcm babi,terjerit2 nak serah surat...pergi mampus sama dia..

Anonymous said...

Bodoh betul samdol tu... x tahu ke prosedur keselamatan utk PM mcm mana.. ingat senang2 ko boleh approaching PM mcm tu je ke?? huh?!

Cuba ko approach Obama tngok klu tak bersepai otak ko kene tembak...

Nk serah bende kene check dulu apa bahan tu.. selamat ke tak selamat ke.. mcm kita jugak la.. jgn terus2 terima je apa yg org bg.. buatnyaye org serah paket syabu kan tak pasal2 cap jari kita ada atas paket tu..

Guna otak la samdol mamdol!

Anonymous said...

Punya la bangang mamat boroi ni ....berlagak mcm bagus sangat inilah contoh melayu bangsat macam macam.. berlakgak hanya nak bercakap dengan pegawai Polis sj polis pangkat rendah ni dia anggap macam anjing..sial kalau la aku polis tu dah lama aku teranjang dan sepak masuk longkang. Kepada PDRM kalau mamat di buat apa2 report pasal masalah jenayah yang dia kena jangan layan..ni la bangsat negara... dan jangan berlembut sangat dan takut kepada cameraman yang bodoh sepeti TV PAs.

wb12650 said...

lepas ni akan timbul pulak citer...PM tak mau dengar rintihan hati rakyat....ntah2 timbul lak buat gambar PM tumbuk diaorg....itu ler keja diaorg dajal yg tak habis2 nak burukkan PM..

Anonymous said...

laa..orang ke babi yang menyondol tu..oo..babi belaan amBABIga & Brader Anwar Bin Ibrahim rupenye..patut la kuat sondol..dasar babi..

ila said...

Bagus..mereka mengajar kita cara2 protest kurang ajar. Aku nak galakkan anti pkr buat macam mereka..lain kali pemimpin mereka BABI PKR kita pun REMPIT DaN kASI MEREKa surat bantahan. BAGUSan lempar kasut kat muka ketua mereka itu. Eye for an eye. Kalo dah tak beradat pegi mati aje lah di mane2 aje jgn di melaysia nie.

Anonymous said...

Syabas bodyguard PM yang kita harapkan begitulah pada masa akan datang berhati-hati puak syaitan baju kuning ni dah gila dan tak senonoh kalu aku jadi bodyguard kat situ memeng kena penerajang si mamat gemuk ni muntah darah kau aku kerjakan..sial memeng sial puak hampas nie..

whiteorange said...

Alamak !!! TV PAS la Bro !!! Aiiikkk apa mamat baju kuning ni buat kat sini?

Gua expect mamat tu baling kasut kat najib, lepas tu bolehlah dan ada sebab polis dan orang ramai nak lanyak lanyak dia sampai mampos.

Bro ! boleh tak lu senaraikan satu persatu mamat mamat baju kuning tu biar satu Malaya tahu !! kecuali sorang yang pakai cermin mata, gua biasa tengok muka dia dalam blog, mamat loyer kangkong pondan AMK ...

Gua salute kat PDRM .. good job, adegan macam ni yang gua nak tengok, tegas , cepat dan pantas, jangan bagi muka !!!!!

whiteorange said...

Aiiikkkk !!!! Warna kuning????

Kuning adalah warna diraja ...

Tapi

warna kuning yang mamat mamat PKR ni pakai adalah warna kunyit trademark Anwar !!!!!

Faith Ajar said...

Bodyguard datuk seri mmg mantap...tgk dari gaya percakapan babi2 nih sebijik macam baca skrip...
kuang hajo punya melayu...

Melayu Berwawasan said...

kalau lah sedara aku tadi buat macam tu ....aku tak mengaku dia ni sedara aku.memang bodoh dan tak ada otak.

Anonymous said...

Babi kuning tersebut diternak oleh Nicky ajis.

GUA BENGANG said...

Perkara macam ni akan terus di praktikkan oleh Pembangkang. Its a media game to tarnish PDRM, SPR.. etc...
Polis harus praktikkan... bila ada penahanan atau tangkapan di khalayak ramai terus bawa mereka ke kawasan tertutup dari public dan camera.. polis buat kerja jaga keselamatan dah okay dan yang gua paling respek ialah KESABARAN pegawai polis... tapi gua notis kadang2 pegawai polis tak bagi respon verbal yang baik..lagi2 bila yg kena tangkap asyik guna 'apa kesalahan saya'
kalau gua memang dah hilang sabar mcm nak lempang2 muka mamat2 ni... so polis skrg kena lebih 'smart' and tegas.. 'saya jalankan tugas, kalau tiada kerjasama, terus ke balai... gua hati byk sakit tengok scene2 mcm ni....

Anonymous said...

Pembangkang mengamalkan politik gedik..geli aku tengok..jangan nanti time pemimpin korang ade event ke hape ke,ade group2 anti pembangkang buat mini picket ke..baru korang tau..ikut hati nak je time nik aziz datang kl,kite angkat benner 'tok ajiz,berenti2la memecah-belahkan umat'..sah2 die ckp "ni angkare umno ni..."..

Anonymous said...

menyondol macam babi..kalau aku ada masa tu aku tumbuk perut boroi dia..

Anonymous said...

in some way, i kind of love the AMK to keep showing this kind of act and attitude to the public.

the more they show it, the more common people see their true color and stupidity. the more common people realize this, the more they will reject these people.

for us bloggers... keep on displaying as many video as we can and keep on point out their stupidity with fact and figures. they can fool common people once but they can't fool them all the time... and in this digitalize era... you can't fool the fact forever.

anataza

Anonymous said...

kepala hangguk dia la ckp maathir dulu pun terima surat drp dia... i used to work in hotels, kena jaga keperluan tun m & tun sit hasmah semasa mrk menginap di hotel... even kami ini sbg pekerja yg ditugaskan pun perlu mengikut protokol dan sentiasa diselia oleh pihak keselamatan inikan pula org yg dtg menyerbu saja mcm ni? jgn nk guna nama tun m la dalam hal ni... so now u ada hati nk ckp tun m tu dulu lagi baik dari najib la? bukan dulu mrk ni jugalah ygckp tun m tu maha firaun? LUPA?

momok91 said...

mmg puak nuar al-juburi ni kuat menyondol..hahahahaha

Anonymous said...

tvpas dah tau jadi mcm tu..dah s/by nak amik gambar....haramkan saja tvpas tu...[roy]

Anonymous said...

tak boleh ke polis jwb mcm ni....?1?

'apa salah saya?' ... awak bersalah atas perbuatan meragukan.

'saya cuma nak jumpa pm saya' ... awak boleh jumpa PM dari tepi bukan menyerbu mcm tu.

'saya cuma nak bagi surat' .... awak tak boleh bagi surat kepada PM dgn cara mcm tu.

'mahathir dulu pun terima surat dari saya' ... apa bukti awak? awak ada saksi?

'ok lepaskan saya, saya jalan sendiri' ... maaf awak tak boleh jalan sendiri awak ditahan sekarang.

'jangan lebih sgt saya nak cakap dgn pegawai awak' ... ini tugas saya.

Anonymous said...

Semakin hari situasi semakin teruk..dulu tidak ada perkara seperti ni berlaku.PR semakin melampau.Dan yang paling menarik adalah TV PAS telah siap sedia berada di situ,membayangkan mereka telah mengetahui perancangan tersebut

_Melayu Jati Kelantan_

Anonymous said...

Kalau di Amerika, serbu Presiden macam tu, boleh pecah kepala beb.
RD

-eWe- said...

teruskan perjuangan RBF....

Anonymous said...

gitu la keje bodyguard kpd pm..mengawal dan mengiring PM..arwah pak aku pon bodyguard tun M selama 20tahun...im proud of him..tahniah kpd anggota polis tersebut! good job...

Anonymous said...

Pendapat peribadi saya perkara ini memang dirancang. Bayangkan macammana jurukamera TV Pas boleh ada di situ dan angle yang cukup baik.

akuantiLEMBUPAKATAN.

tong_kosong said...

kenapa polis tak tembak jer org ni... mengancam keselamatan PM.. kalo dia bawak pisau ke pistol ke camne...

sic6sic said...

steady bodyguard n police tu..
bdk gemuk baju kuning pasni leh la share pengalaman ngan aduka taruna hhikhikhik....

Anonymous said...

aku tau tu semua kerja UMNO
hahahahhah...

tokawe

Anonymous said...

hang ingat PM tu apa,walaupun dia manusia ada protokol,Gile glamor.
Suruh Anuar,Lim kit siang,haji hadi atau Nik aziz berdiri di situ mesti najib berhenti utk bersalam.

Ini main sondol jer piiiiirahhhh.keling mabuk tak berkelakuan mcn tu.

zahari1950 said...

Yang sibaju kuning siperut boyot tu bertanya apa keslahan dia?. Pertama tak sopan. Terkam ke arah PM macam orang gila kononnya nak serah surat. PM tak ada pejabatke?. Pakai baju kuning pulak tu!.. tak salah pakai baju kuning..itu hak masing-masing. Tapi tidak kena pada masa dan tempat ketika itu. Pakai baju kuning kononnya nak serah surat di khalayak ramai kepada PM. Apa makna itu semua?. Diketika perhimpunan haram "BERSIH" berlambangkan baju kuning masih lagi menjadi tajuk utama kerana mencelarukan dan menghuruharakan negara. Kemudian bertanya apa kesalahannya... Tidak salah bermesra dengan PM tetapi ada cara dan tatatertibnya. Dalam kelamkabut macamtu, pisau, pistol kecil, damak racun, bom, bahan kimia merbahaya boleh sampai ke badan PM. Jadi jangan ingat awak cekap sangat. Orang lain lebih cekap. Sekilas ikan di air sudah tahu jantan betinanya. Syabas pengawal peribadi PM. Memang cekap dan berwibawa.

Itulah kerja dan perangai pembangkang. Dari ketua sampai macai..semua pembohong. Baru kena gas pemedih mata, berlakun macam orang nazak patah tengkuk.

Anonymous said...

macam nie nak perintah negara perangai macam orang utan suruh depa semua duduk dalam hutan la macam sial .... tahniah THE BODYGUARD PM ....

Anonymous said...

nak bagi surat kepala bapak dorg lah!!! cara bagi surat pun x kena...xde aturan...lps x dpt bagi terus laung reformasi! kepala hotak depa la...nmpk sgt mmg da rancang nk buat benda2 x elok pada pemimpin kita...tp xpe...korg tgu la..Allah SWT akan balas...Alhamdulillah Allah melindungi pemimpin kita...

Aliffnajmi said...

Derang mmg dah rancang nak 'kena tahan' camni, pasal tu TVPAS dah tggu kt situ dari awal.

Anonymous said...

aduh..bangai tol mamat neh...xda adab...utk geng2 pmbngkg yg maki polis, mmg bodoh xda otak..tu mmg keja polis..

pglmn aku, attend program yg libatkan PM, TPM, Menteri, Gabenor and wakil2 negara luar, mmg gila punya bersepah SB, UTK, undrcover SB n UTK, polis biasa, PGA..hahaha..camna la hg tak ley nk pkai otak nk g tunjuk hero...

ingat lagi, sorg bodyguard konvoi yg nek moto besar tu ngh roger mmber UTK, 'ada papa, roger awal aa'...hehehe..jgn hrp la nak lepas..

P44 Autoworks said...

celaka ni kalau buat siye kat penang..dah lama kena penerajang...

P44 Autoworks said...

celaka ni kalau buat siye kat penang..dah lama kena penerajang...

Anonymous said...

Skang ni puak2 ni dah pandai, diorang buat lakonan untuk diterbitkan di blog2 PR. Dengan cara ini polis dapat dibusukkan dan diloyakan. Pada pihak yg melihat video ini dengan mengunakan akal, dia tahu menilai siapa yg salah dan siapa yg betul, pada yg tidak menggunakan, mereka terus akan membencin polis dan najib.

Anonymous said...

Aku ingat lagi allahyarham Nik Fadzil Noor pun penah cakap dulu kat parlimen, kalau nak jumpa mahathir pun kena ada lah protokol, mana boleh stail nak jumpa mamak jual pasemboq sembang tepi jalan.

Beliau komen begitu sebab ada ahli parlimen tanya kenapa tak usulkan cadangan yang diperkatakan semasa berselisih dengan dr mahathir.

PKMPL said...

Samdol naju kuning tu perut boroi dan tak bersenam. Kalau saya pun tolak pakai satu tangan pun dah tergolek hahha.

Nasib tak kena lempang...
Buat malu kaum aja!

pemerhati said...

sedih tengok kerja polis. tak buat kerja dimaki dicerca, buat kerja pun dimaki dicerca. kalau nak kata polis jahat, banyak lagi ada polis baik diluar tu. kesiankan polis. semoga mereka terus berkhidmat dengan cemerlang. lakukan tugas dgn adil dan amanah