Thursday, August 11, 2011

Gereja Methodist Damansara Utama Akan Disita MBPJ Hari Ini ?

Mengikut maklumat yang baru diterima difahamkan Majlis Bandaraya Petaling Jaya akan menyita gereja methodist Damansara Utama hari ini.

Penyitaan itu akan dilakukan kerana pihak berkuasa tempatan tersebut tidak pernah meluluskan bangunan tersebut untuk dijadikan gereja. Permohonan asal mereka adalah untuk dijadikan pusat komuniti.

Berita lanjut ada di sini

17 comments:

Shamsul Yunos said...

terbaek

Anonymous said...

Bro,

From my reliable sources the 12 Muslim caught in the church has converted to Christianity long time ago. Why you think DAP et al are so quiet?

Kalau dah murtad lama, maknanya JAIS dah lama tahu ler. Nasib Hassan Ali buat kecoh. Kalau tidak, tidak ada orang yang akan buat kecoh. Dia orang murtad masa BN mentadbir negeri. BN pun buat tak tahu sebab nak undi kafir. Siapa yang jadi pengkhianat agama sekarang?

Dream Center was set up during BN's time. Kenapa BN tak check permit dia orang? Sebab kalau under BN, semua boleh?

Din

Anonymous said...

Din,

Mungkin ini hikmahnya PR menang di Selangor...tak perlu tunding jari salah siapa...sekarang berani ka PAS dan PKR yang islam bangkit membetulkannya??atau lebih dasyat dari BN??

Anonymous said...

tak berani punya lah diorang nak sita, nanti MB/Exco ehem je, semua kecut, diorang ni "above the LAW"

Anonymous said...

Memang le gitu... nak jaga periuk nasi, nak jaga kerusi, nak jaga takhta DUN... nak dapat kesempatan beli tanah murah2...
Masa BN semua boleh, bila dah kalah semua nak salahkan PR

timun said...

bila dah terjadi hal2 sebegini mula lah memasing tuding menuding jari...x pernah kah di hati korang nak memperbetulkan kesilapan lalu agar menjadi lebih baik ?

Baik kah selangor di bawah PR ?
kalo melayu sepakat..x perlu dah undi kafir...
SEPAKAT kah Melayu di Selangor ?

Sports said...

Din,

kalau 12 orang tu dah lama convert Kristian, kenapa masih bagi soalan kuiz dan dlm itenarary tu ada song Allahuakbar n Alhamdulillah?

kalau dah lama apsal tak Hallelujah aje?

ko check balik reliable sources ko tu... boleh pakai ke tak... kalau kata BN pejam mata, kenapa parti Islam (katanya laaa...) PAS tak boleh push kasi 12 orang tu jumpa JAIS? sedangkan sekarang yg pegang Selangor PR...

PAS takut Allah ke takut DAP?

Anonymous said...

En Din,
dah semak betul2 ka bila curch nie dibuka?...ka main tembak saja....sebab nak boh salah nie kat org lain...kalau datk silap depa mula operasi disini 2008....kan ka masa tu BN dah kalah....kalau dah depa undi BN sure la BN tak kalah punya...tp BN mana ada kristian punya adun....yg ada PR....org kuat lagi...3-3 tu exco plak tu......nak tau lebih lanjut...tgk sendiri http://www.dumc.com.my/cms/welcome-to-dumc <<<<

tokgaru said...

Check juga lain2 bangunan yang di buat gereja. Ada lesen ker tadak ? Tadak lesen punya tutup, jangan nak berunding lagi ?

Jangan takut hilang undi.Mereka mahu undi, undi lah tak mahu tak apa. Ekoran insiden 12 melayu di murtadkan, sekarang melayu tak kira Pas ker atau Umno ker, dah sepakat tak mahu nak percaya lagi kepada ultra kiasu.

Kalau Nik Aziz dengan Hadi Awang nak rapat lagi dengan DAP, itu dia punya pasal lah.

Anonymous said...

din,

ko punya source not reliable at all lah..
hehehe

Anonymous said...

maka mula la tuding menuding jari nak salahkan BN la, pengkhianat agama la..

bayangkan jika kes ini berlaku di bawah pemerintahan bn, kita dah boleh agak dah apa kata2 pencacai2 pas spt si din tu...betul tak? skrg ni, dah le tak berani nak bertindak, sibuk nak salahkan org lain pulak? alim konon..alim taik kucing!

Anonymous said...

to din

kan diorang dah cakap diorang dpt bible setahun lalu. source mana ko cedok ni?

tokgaru said...

PAS takut Allah ke takut DAP? (Sports)

Pas takut Allah. Yang tak takut Allah ni adalah beberapa ekor ulamak Pas seperti Hadi Awang dan Nik Aziz dan beberapa ekor pemimpin miker seperti Mad of the Sabu dan Khalid Samad.

Para pengikut Pas yang bawah2 nih takut dekat Allah macam kita juga lah. Cuma kadang2 depa tumpang berani bila ada Hadi Awang dan Nik Aziz, tak ada 2 ekor nih depa pun menikus macam kita juga lah.

Yang Hadi Awang dan Nik Aziz paling takut adalah Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Al Sheikh Karpal Singh .. dah banyak bukti dah.

Anonymous said...

cara macam ni dah lama dilakukan di australia masa aku belaja kat sana pada tahun 80 dulu ramai juga kawan aku convert .....tapi semua nya hindu ......tapi yang dia orang nak sangat adalah pelajar pelajar melayu....tapi allah sayangkan kami tak seorangpun dia orang dapat ......malahan ada diantara anak diaorang yang kami dakwah dan memeluk islam .

Anonymous said...

Ape lah bodoh sangat korang ni, masalah akidah ni masalah disebabkan kita semua... Pas ke bn ke aku ke ko ke.. Tengok la diri sendiri balik..

Yg org pas tak abis2 nak politik menyalahkan kerajaan segala benda.. Kopiah je lebih tp otak letak dkt lutut...

Org umno tak abis2 nak projek n kontrak.. Bleh gi karoke minum arak...

Bila ada ancaman sedikit je dari pihak gereja,, org islam yg bertengkar satu sama lain.. Wtf?

Yg kelakar org umno yang kaki minum arak, tak pnah smayang, karoke... Nak jd champiom isu mcm ni? Hahahahahahahahahaahhahahahahaahahhahahahahahahaahhahahha.. Ko igt orang kafir dan yg dah murtad tu tak gelak ke kat kita?

Org umno elok cari sejadah balik... Betulkan akidah dulu.. Aku pun umno gak.. Sama2 la kita

Anonymous said...

wahai..din yg dihormati...

katakanlah PR kini sdang tuntut kemerdekasn dari british..apakah dgn kekuatan pakatan ini mampu menuntut ISLAM SBG AGAMA RESMI..DAN MELAYU SBG BAHASA RESMI KERAJAAN...

JAWABAnNYA PODAH !!!

kami sokong kamu sokong Hassan Ali... minta dia jawatan pesuruhjya pas selangor SEMULA !! dan kamu kena tuntut juga agar khalid gereja disingkirkan dr jwatan dia skrg...itu gunting dlm lipatan.... totok pas kalu xsabit umno xpas jwbnya..

Anonymous said...

r2.41..xsah nyamarlah dap...laknatullahh..

MP TEMPAT AKU SIAP JEMPUT ARAB DATANG..NGAJI DAN BACA DOA...ORG NYA OK..YG PENTING X HIPOKRIT SANGAT..YG HIPOKRIT AGAMA BELAMBAK DLM PAS..KECUALI HARUN DIN DAN HASSSAN ALI...BILA LA MREKA NAK KLUAR JD BEBAS...

POK NIK TU ...TONGKONG SEBESAR ULTRAMAN ...
SEBESAR ULTRAMAN LAH HIPOKRITNYA

LU SEARCH LA TONGKONG KELANTAN PAS