Monday, August 8, 2011

Kit Siang Kepanasan Dengan Video Sembang Rakyat

DAP dakwa klip video Kedai 1 Malaysia rasis, mahu Putrajaya siasat
KUALA LUMPUR, 8 Ogos — DAP mahu pihak berkuasa menyiasat dalang satu video di YouTube.com yang mendakwa parti itu mahu peniaga-peniaga Cina menaikkan harga barang dan mencetuskan kemarahan ke atas pentadbiran Barisan Nasional (BN).

Klip video lapan minit dengan tajuk “Sembang Rakyat - Kedai 1 Malaysia” itu dilihat satu usaha untuk mendakwa ia sebahagian daripada konspirasi DAP memancing sokongan pengundi menjelang pilihan raya umum.

“Ini tindakan penggunaan Internet yang sangat tidak bertanggungjawab dan perlu disiasat oleh pihak berkuasa dengan mendalam.

“Sudah pasti ia bermotifkan politik dan sesuatu yang mudah untuk mengesyaki siapa di belakangnya,” kata Penasihat DAP Lim Kit Siang (gambar) kepada The Malaysian Insider hari ini.

malaysia insider




Namewee dan buat berpuluh video yang lebih dari rasis lagi, mana suara Kit Siang ?

16 comments:

PemikirpolitikJerantut said...

Mohon Link Tuan,
http://pemikirpolitikjerantut.blogspot.com/

Anonymous said...

kene sebijik DAP!.. hahah

Anonymous said...

stupid lim kit siang

Anonymous said...

video terbaik..jabatan penerangan bw la video ke kampung2..

lias marzuki said...

DAP sudah jadi macam cacing kepanasan dgn PAS dan PKR boleh tapi dgn BN jangan kita tentang habis-habisan

Anonymous said...

EH...BETUL APA KATA2 SI LIM TU (SAUDARA KIT SIANG DAN GUAN ENG KOT?)...HEHEHE

mmr said...

suruh depa tubuh suruhan jaya diraja...tak pun bagitau depa suruh PAS & Keadilan buat sembahyang hajat.....

Anonymous said...

ha ha... best!!! mmg itu hakikat... tanya Kit Siang sapa Cina sudah pegang itu Chinese Chamber of Commerce arr?... itu persatuan2 cina ayam, supply, spareparts semua ada persatuan arr Kit Siang lu jgn tipu, itu kepara persatuan kasi kata naik itu harga semua peniaga naik juga... ada lua tiga wa jumpa takmau naik harga sbb duduk kawasan melayu sudah kenal ramai... sama itu Lim dalam itu video jugak Kit Siang, liaorang ada cakap... lu cina DAP supplier kasi juai barang sama peniaga cina RM5 tapi juai pada peniaga melayu india RM8... itu peniaga cina juai RM8 pada customer tapi melayu india kene juai RM10... sendiri bikin matematik la...

Anonymous said...

gua beli sotong rendam RM9/kg untuk niaga

gua suruh kawan china belikan benda yang sama cuma RM6/kg

Lu pikirlah sendiri

Suara Pakatan Rakyat said...

ada berita panas dalam suarapakatanrakyat.com

Anak Nogori said...

harap saudara dapat linkkan blog saya di blog saudara. terima kasih

Anonymous said...

sebab namawee dan semua top suplier orang DAP tiadalah si ahkit bersuara.

keriskursani said...

hahaha
mr lim baru kena satu video mcm ni dah bising2 nak buat laporan polis.
ptuih la.

Anonymous said...

mmg terbaik :)
jgn marah yer kit siang

Anonymous said...

memeng terbaik..kreatif lagi mengujakan..!!LKS sibuk sb kena sebijik kat muka dia..wakakaa!!!

Anonymous said...

pantat mak lu la kit siang kulit babi...macam sial je lu kapir laknat...hakkkk pthuiiii.....si napukiweee wat video banyak2 x pe la...ni baru satu video dia tgk,klu 10 lg dia tgk kompom ada PRK kat penang.....