Monday, August 15, 2011

Lihat Perbezaan Nur Di Wajah Dua Insan Ini

Update: Komen pembaca - u all tengok mata dia cukup la....dah macam nak tersembul...sekilas tengok like animal....apa animal tu fikir2kan lah....dasyat2 bala allah itu...nauzubillah.

Betul...betul...betul...

64 tahun
86 tahun
Orang yang dikatakan difitnah
Orang yang dituduh membuat fitnah
Wajah siapakah lebih berseri ?

Pemimpin anugerah tuhan untuk isterinya
Pemimpin dianugerahkan tuhan kepada rakyat


Kesemua gambar diatas dirakam pada bulan Ramadhan tahun ini.

Lihatlah perbezaan pancaran nur yang ketara diantara kedua-dua wajah diatas.

Wajah insan yang berusia menghampiri 90 tahun jauh lebih berseri dan tenang dari wajah orang yang berusia 60 an.


77 comments:

MMR said...

RBF,
Apa yang saya nampak ialah...seorang muka yang penuh dengan seribu macam masalah dan seorang lagi berwajah yang senantiasa ceria dan sentiasa di murahkan rezeki oleh NYA

Anonymous said...

Mana taknya semua dia sapu depan belakang asalkan ada lubang

MMR said...

RBF,
Tambah lagi(maklumla org penang suka mkn nasi kandaq..mamak tambah sepinggan lagi..hehe..jgn mare....)
yang sorang tu..ala yg muka seribu satu macam masalah tu...muka dia sekali pandang macam husam musa la pulak....adik beradik ka depa tu....hihihi....tapi yang berwajah ceria tu rasa tak dak yangs serupa dgn dia kan..kan...kan....renung-renungkan....

Anonymous said...

patut bandingkan muka depa masa umur yang sama iaitu semasa che det umur 64 tahun jugak. (moga negarawan ulung ini sentiasa dirahmati Allah)

Anonymous said...

muka takde nur...

Faith Ajar said...

Paling lawak tengok audience dia kat gambar kelima tuh...semua geng2 isele tp otak politik 24 jam, walau pun bulan ramadhan tapi dok seronok kena kencing...

Anonymous said...

kalau aku ni dekat dengan bro nuar skang ni nak je aku cakap ..

dah la tu pakcik nuar .. pakcik dah tua pakcik .. dah lama dah ... :)

perjuangan pakcik ni tak kemana ..
ada baiknya pakcik berehat ..

whiteorange said...

seribu satu masalah vs seribu satu nur

ALahaI sI LunCAi said...

BRO,

PERBANDINGAN YANG NYATA. WAJAH TAK MUNGKIN BERBOHONG !

Anonymous said...

Muka berseri VS muka xxxde Seri

anak kel said...

memang gitu. yang sorang tu datuk seri iaitu datuk dia yang berseri dia sendiri memang tiada seri. yang seorang lagi Tun lagi Doktor memang lah berseri seri.Nak dapat tun bukan mudah , nak dapat ijazah doktor juga bukan mudah.aku setuju keduanya anugerah tuhan.seorang untuk GUY dan seorang untuk masyarakat dan rakyat. nampak sangat berserabut.

Anonymous said...

u all tengok mata dia cukup la....dah macam nak tersembul...sekilas tengok like animal....apa animal tu fikir2kan lah....dasyat2 bala allah itu...nauzubillah

wa pikir pakai akal said...

agak2 kalau kasi lubang kambing..Anu tu taruk tak? kah3!!!...lubang lembu ker...itik ker Kah3!!! Lubang ekzos kete sapu KY Jelly pon bleh gak kot KAH3!!!!

Doa sejahtera buat ayahanda Tun dan Bonda di bulan Ramadhan yang mulia ini.

KAMI RINDU KAT TUN...

Anonymous said...

muka org yg bersahabat dengan iblis itu rupa nya tiada lagi nur islam dalam diri Anuar lihat saja Ayahanda kita tun muka berseri seri itu lah tanda nya org yg dilindungi allah selalu lagi 1tahun muka Anuar pun macam iblis hanya tak tumbuh tanduk saja.

Anonymous said...

Muka anwar dah rupa dubuk tua...kalu tak percaya tgk animal planet dan bandingkan...dubuk pun semua balun gak...ha ha ha

tokgaru said...

Sudara RBF

Tak cukup lah. U hanya bandingkan wajah Anwar dengan Mahathir. Saya cadangkan U bandingkan juga wajah2 Mahathir, Najib dengan wajah2 Nik Aziz, Hadi Awang, Mat Sabu dan Anwar Ibrahim.

Biar rakyat tengok dan dapat bezakan pada wajah2 siapa kah terpancar lebih ketenangan. Saya boleh beri tahu, tapi bukan semua orang boleh setuju.

Please yer sudara RBF.

Samseng AT said...

Yang sorang tu ko pakai gambar masa dia dok meneran.. memang la...

tokgaru said...

Wah .. Lagi Lagi U Turn

Kelmarin Nasrudin Hasan buat U Turn tuduh Utusan saja nak laga2kan dia dengan pimpinan Pas dalam isu gereja murtadkan melayu.

Hari ni dalam Utusan juga di muka depan keluar cerita pasal Nasrudin tidak bergenjak untuk mempertahankan akidah umat islam.

Boleh percaya ker mereka2 ini. Gua sudah tak caya lagi, walau pun dia sorang ustad. Mereka semua ustad yang cari makan melalui politik.

mustaqim said...

mmr..aku suka komen ko kelaka...wa pikir pakai akal..satu soklan menarik..aku pun penah pk..apa susah..kita cabar anwar duk kat satu kawasan chalet kat pulau perhentian..pastu kita taruk semua laki jambu2 kambing lembu....kita wat 2 bulan kursus agama kat situ...

kalau nuar tak tenung, tak pacak, tak melancap..maka mmg benarlah kita semua dah fitnah dia..

tokgaru said...

Dalam Utusan 15.8.2011 lagi

Nik Aziz setuju dengan larangan guna pembesar suara untuk azan dan baca quran di Penang. Alasan dia ganggu orang lain khasnya orang bukan islam. Gua juga serupa.

Saya lama sudah mau cakap tentang benda nih. Tapi takut orang tak boleh terima. Nanti orang tuduh macam2. Tapi memang ganggu lah privacy orang lain yang tak ada kena mengena dengan islam.

Cuma yang saya nak tergelak kerana rasa macam Nik Aziz buat lawak bodoh jer bila dia kata " di Kelantan lain lah sebab orang bukan islam di sana memang suka bila mendengar bacaan ayat2 suci al quran dari pembesar suara "

Gua mau tanya sama lu Nik Aziz. Lu ada pi tanya mereka kah ? berapa orang yang lu tanya ? bukan islam yang lu tanya itu yang sehat otak atau yang kurang sehat otak ?

Lu Menteri Besar apa. Bila cakap mesti lah serupa sorang Menteri Besar. Bukan serupa orang jual ubat tepi jalan lah.

Anonymous said...

Ya Allah, berkatilah pemimpim-pemimpin Malaysia dan berikan petunjuk2 mu kepada mereka agar Malaysia terus maju dan dihormati sebagai negara Islam yang berdaulat.

tokgaru said...

Lagi Gua Mau Tanya Pas

Lu orang sibuk mau buat negara islam. Sibuk mau undang2 islam Hudud. Bila Umno tarak buat lu orang kata Umno tolak islam, Umno kafir.

Sekarang pasal azan dan baca quran guna pembesar suara, lu punya ulamak besar Nik Aziz pun ada kata, tak sesuai apa sebab boleh ganggu orang bukan islam. Kalau lu orang tak pakai Nik Aziz punya cakap, siapa orang punya cakap lagi lu orang mau pakai ?

Baik sekarang nampaknya Nik Aziz sudah mengaku negara ini ada bukan islam juga, jadi bukan semua yang baik kepada orang islam sesuai untuk bukan islam.

Jadi lu orang ada fikir tak pasal negara islam dan Hudud itu memang tak sesuai untuk malaysia sebab kita bukan 100% rakyat islam. Apa yang Umno buat selama ini sudah cukup baik dan semua orang pun boleh terima apa.

Betul lah. Lu orang sangat banyak illusi (khayalan) lah. Cakap tak pakai otak. Tipu orang2 melayu yang tak sehat otak apa.

timun said...

pemimpin/penyokomg/pengikut pas pis pus ramai bela hantu raya..sebab tu wajahnya sering bertukar2, mulutmya berbau busuk..penampilan memang sering kelirukan orang ramai sebab nak sorok hantu2 yang dibela....awas ya...

Anonymous said...

betul la..
umur berbeza, seri wajah pun berbeza.

cahaya said...

Tak sabor rasanya nak pi open house TDM lagi... harap2 umur panjang Tun berdua dan dapat lah buat open house. bukan lah nak makan sangat tapi dapat jumpa cakap sepatah dua dan bersalam dengan mereka berdua lebih dari cukup.

Anonymous said...

cuba la letak muka hang skali, tgk ada sinar ke x ? aku cabar..

Anonymous said...

terima kasih rbf, nice posting

Anonymous said...

Ntah la... aku tengok rupa muka p****t lembu tua je... langsung tak ade nur pun..kalau dah jenis manusia sebat depan belakang cam ni la ghoman eh...

Anonymous said...

Muka pembohong maha agungg!!!

boleh lagi buat ceramah kencingan mautt!!kene tipu pakcik makcik semua tu kesiaaannnn.....

Anonymous said...

Sejuk aje tengok wajah Tun...walaupon umur jauh berbeza...tapi Tun nampak muda dari yang satu lagi....

Anonymous said...

PI LA klinik cucuk vitamin C sejarum berserilaa muka tu bukan mahai pun rm300 jer sekali cucuk ... hehehehhe sauk la bhai ...

amieiezam said...

walaupun sebelum ni pak lah dan kemudianya DS Najib jadi PM MALAYSIA tapi

PERDANA MENTERI AKU TETAP TUN DR MAHATHIR BIN MOHAMMAD........ minta maaf dato seri najib... u no 2!!!! hahah

saya dah jumpa tun M di pasir salak, AURA TUN M hebat!!!!!

Anonymous said...

ANWAR MASA DIA DGN. ABIM DAH MULA TAK PERCAYA..SEBAB SUKA TUNJUK WARA'

kluangman said...

Lihat gaya kepimpinan dan percakapannya..jari asyik tunjuk orng lain je.

Anonymous said...

semoga ayahanda tun M dan bonda siti hasmah sntiasa dirahmati Allah hendaknya. Amin...

Anonymous said...

~ Yang atas sekali muka Banduan !

Anonymous said...

Klau letak muka Mat Sabu dgn Tun...aku ingat macm Pinang digelek StimRoll

Anonymous said...

serabut la nuar ni mata sikit lagi nak tersembul akibat 'lawan tetap lawan & tanguh tetap tangguh'..

whiteorange said...

Seri??? 0 - 0

mana ada seri??? 0 - 10

Nuar 0

Tun M 10

Anonymous said...

lu jangan kutuk nuar lebih lebih !! nanti dia jadi PM, habis bontot korang koyak rabak dikerjakan ,,,

hhiiiiiiii !! takutlah nak mengata !!

Anonymous said...

semoga ayahanda tun dilindungi dan diberkati Allah S.W.T selalu..Amin

Anonymous said...

Semoga Anwar terbuka hati untuk bertaubat
-doa dari seorang muslim-

anti bohmau said...

Allah SWT Maha Kaya! Allah kurniakan kita seorang pemimpin yg begitu dikagumi di dunia Islam...TUN DR. MAHATHIR - tiada tandingan!

semuga Allah SWT memberkati Tun Hj. Dr.Mahathir & Bonda Hjh Siti Hasmah di dunia & di akhirat, InsyaAllah...

yg sorang tu aku takmo kata pa sbb tknak cemarkan posa aku...

Anonymous said...

Kerja bodoh la rbf, dua dua wajah pun sama.. Wajah tak menceritkan segalanya... Sapa berani sangkal, amwar mmg kaki jubur kaki liwat kaki china doll.. Mahathir pulak kaki rompak kasi kaya kroni anak bini.

Jngan lah fanatik pd pemimpin... Geli aku tgk korg anggap madey ni mcm bagus sgt... Zaman dia la paling teruk harta negara ini kene kaut.. Last skali kita yg menderita nak pertahan kerajaan hari ni..

Anonymous said...

rasa terpanggil nak komen. pertama kali sy bersua muka secara dekat dgn Nuar ni pada Sept 1997, di Airport Subang, semasa dia antar arwah sultan Selangor yang jd agong masa tu ke China. sy reporter yg baru tiga bulan keja, tp bos xde pilihan sebab suma reporter senior dah keluar assignment.
I was excited, bcoz dia tu idola masa zaman belajar. Ada p/c, main hulur tape recorder camtu aje. MasyaAllah, saya terkejut tgok air muka Nuar. I was hit by an instant dislike. Air muka dia 'kotor', macam seorang yang hide something... Demi Allah, saya x bohong. Selepas tu saya tertanya2 nape air muka dia begitu kotor. Dan ini juga la jawapan saya apabila org tanya berkenaan kes liwat pertama dia dulu. Saya kata, saya tak tahu dia buat ke tak, yang saya tahu muka dia tak ada cahaya. saya bukan alim ulama dsb, tapi saya x pernah jumpa manusia dengan air muka sedemikian rupa. Nauzubillah...

Anonymous said...

Mana muka NIk Aziz??? Muka dia pun berseri2 mcm terompah. Jgn la pinggirkan dia

Anonymous said...

Anonymous said...
cuba la letak muka hang skali, tgk ada sinar ke x ? aku cabar..
August 15, 2011 9:43 AM < GUA RASA BUNTUT RBF PUN LAGI BERSINAR DARI MUKA HANG, ADA BRANI KASI LETAK GAMBAR MUKA LU LAH? ADA BRAN !!! !!!! TAPI GUA NASIHAT KAN RBF JGN DOK LETAK GAMBAR BUNTUT LU KAT CNI, NANTI SI ANON NI AKAN PENGSAN & BENTAN SATU BADAN SEBAB KOTE DIA AKAN TEGANG MCM NAK PUTUS URAT TELOK BILA LIHAT GAMBAR BUNTUT LU YANG BERSINAR DARI AIR MUKA DIA!!!! .....

Anonymous said...

Anonymous said...
Kerja bodoh la rbf, dua dua wajah pun sama.. Wajah tak menceritkan segalanya... Sapa berani sangkal, amwar mmg kaki jubur kaki liwat kaki china doll.. Mahathir pulak kaki rompak kasi kaya kroni anak bini.

Jngan lah fanatik pd pemimpin... Geli aku tgk korg anggap madey ni mcm bagus sgt... Zaman dia la paling teruk harta negara ini kene kaut.. Last skali kita yg menderita nak pertahan kerajaan hari ni..
< MAK BAPAK LU LAH KAKI ROMPAK, BERCAKAP BENAR BUKAN TAKSUB WAHAI BODOH....MAK BAPAK KAU PEROMPAK KE !!!

Anonymous said...

Datuk Seri Nuar pun Doktor gak tapi Doktor Lubang Kunyit...he he he
Semoga Allah s.w.t melindungi Malaysia dari di Perintah dan di Pimpin oleh Makhluk Pengamal Sex Songsang...Amin

Haz said...

aku lebih selesa melihat wajah Tun Dr Mahathir dan Siti Hasmah.. nampak natural dan tenang biarpun Tun lebih banyak berfikir dan lebih tua..

TAK PAS said...

Muka cm anak babi gila seks je aku tgk yg sorg tuh
semoga Allah tunjukkan kebenaran pada kita semua.
semoga Allah bongkarkan semua rahsia sulit anak babi nih..

Anonymous said...

"Dua manusia inilah yg merosakkan alam malaya ni..."

Singh Is Kinng said...

Abey ... ambo tengok muka Nuar ... teringat akan satu cerita hitam putih ... HE HE HE

Anonymous said...

@anon 5:03,

saya cabar awak buktikan Tun kaki rompak dan kaki kaut..

saya cabar ni. kalau tak boleh buktikan,awak memang bebal dan bahlol.

kecik-kecik tak nak mampus...

wa pikir pakai akal said...

Semoga Allah panjangkan umur dan memberkati Ayahanda Tun dan Bonda Siti Hasmah..sejuk lihat wajah Ayahanda Tun. Bukan setakat gmbr2 di blog ini tapi gmbr2 lain pun ada efek yang sama..sejuk, aman, tenang, tenteram.

TERIMA KASIH TUN...SEBAB TUN LAH SAYA DAN KELUARGA DAPAT MENJALANKAN PENGHIDUPAN YANG SELESA & TENTERAM SEBAGAI SEORANG MUSLIM.

TERIMA KASIH TUN!!!

p/s..lu orang perasan tak Tun pandai pakai kain sarung?...yang sorang tu pandai pakai KAIN TOWEL jer kah3!!!!

wa nak sebut nama dia pun SUWEY..kahakkk ptuiii!!!

MMR said...

wa pikir pakai akai sikit;
hang memang betoi sensitip...aku sat-sat ni baghu dok respek tun cara dia pakai kain pekilat....kalu marka penuh 100 aku bagi kat tun 100 peratuih penuh....tup-tup masa aku pi baca bahagian comment aku nama hang komen pasai cara tun pakai kain pelikat......tun pakai kain pelikat chap apa nu......gajah duduk kot..hihihi....

mae1000 said...

Tengok alis-alis mata mereka ni :

http://orang--biasa.blogspot.com/2011/04/alis-alis-mata.html

Anonymous said...

90 an dah dpt semua dia nk..yg 60 an terpaksa membela diri kerana fitnah..jgn salah faham..

wa pikir pakai akal said...

Salaam..dah nak masuk 3 tahun si saiful buat sumpah laknat..

Dalam tempoh tu..agak2 saper yang asyik kene LAKNAT jer? kah3!!!

FIKIR2 KAN LAH...hihihi

..ada mata melihat jgn butakan
..ada telinga mendngr jgn pekakkan
..ada akal utk fikir jgn fikir pakai lutut

hantu makcik karipap said...

korang perasaan tak....

kenapa nuar makan cendol yeee... patutnye makan karipap laa....
kan dia suka karipap...

dah insaf kot...

Anonymous said...

sejuk mata nengokkan ayahanda Tun and isteri..TAPI sakit mata aku bile tengok mangkuk yg sorang lg tu..tggu lah next Monday mcmmane hukuman ko atas dosa ko meliwat tu.

tokgaru said...

Air Muka Lambang Keperibadian.

Kata orang muka para ulamak berseri2 dan nampak bercahaya. Entah lah .. aku duk perhati juga yang di panggil ulamak daripada Pas .. tapi setakat ni tak jumpa lagi lah .. macam mana aku tak pernah terjumpa dengan malam lailatul qadar .. orang kata pada malam lailatul qadar pokok akan tunduk sujud dan air dalam timba akan beku jadi ais .. tapi air dalam peti sejuk kat rumah aku beku tak kira masa, dan pokok bunga kat rumah aku akan tunduk sujud setiap kali pembantu rumah aku tak siram dalam 2 - 3 hari.

Korang peratikan wajah Tun Mahathir, wajah Najib, wajah Pak Lah, wajah Datok Harusani .. lepas tu .. korang perati pulak wajah Nik Aziz, wajah Hadi, wajah Anuar dan wajah Mat Sabu. Sapa yang lebih hansome ?

Anonymous said...

Anonymous August 15, 2011 7:59 PM

wah wah wah bukan main lagi emosi anda bawa bersabar yer

Jah Leman said...

salam. Kan elok letak gambar pemilik blog ni sekali kat artikel nih. Barulah adil untuk buat perbandingan tentang airmuka ... MUKHLIS bak kata Iblis.

whiteorange said...

KALAU MENURUT BIAR BERAKAL

KALAU MENGIKUT BIAR PINTAR

whiteorange said...

ANON 8:06

KALAU MENURUT BIAR BERAKAL

KALAU MENGIKUT BIAR PINTAR

JADI PAK TURUT JANGAN BEBAL

SANA SINI IKUT PUTAR

whiteorange said...

ANON 5:03

Aku rasa zaman mahadhir lah zaman Glorious...... business menjadi jadi,

yang tak bagusnya sejak Nuar kantoi .......

Man Tijah said...

"Wajah" berseri-seri juga... nO kOMEN

Anonymous said...

Macam beauty (handsome (Tun)) and the beast (ugly - u know who).

Siput Merah

Anonymous said...

hati yg bersih menjadikan wajah nampak berseri walau dalam keadaan apa sekalipun, hati yang busuk yang penuh dgn dendam menampilkan muka yang berkerut,muka yang tak tenang. tengok kening pun dah macam poster iron maiden...

Anonymous said...

muka berseri sebab senang hati sebab tak lama lagi DSAI masuk lokap..hehe..lawan tetap lawan..!!ko orang rasa muka rosmah lagi berseri ke...

Anonymous said...

sy suka TDM dr dulu sampai skrg... dia rileks aje since dia bersara...x mcm sorg lagi.. mengelabah, meraban, merapu... udah2 tu, awak tu dah tua pi wat amal ibadah la.. x pyhlah mengejar impian kat Putrajaya tu, angan ko x jadi kenyataan forever..

Anonymous said...

sekurang2nya DSAI lebih berseri dr DSNR.

Anonymous said...

Subhanallah..
wajah Tun jauh berseri, tenang dengan ada cahaya yang menyegarkan..walaupun umurnya sudah menuju 90. Allah berkati Tun dengan jasa besarnya Insya Allah.

Yang manusia sekor lagi tu..wajah serabut, kotor, bengis, tidak ada langsung cahaya seorang mukmin.. apakah beliau tidak sedar dirinya amat kotor...

wallahualam

Anonymous said...

Subhanallah..
wajah Tun jauh berseri, tenang dengan ada cahaya yang menyegarkan..walaupun umurnya sudah menuju 90. Allah berkati Tun dengan jasa besarnya Insya Allah.

Yang manusia sekor lagi tu..wajah serabut, kotor, bengis, tidak ada langsung cahaya seorang mukmin.. apakah beliau tidak sedar dirinya amat kotor...kt dunia lagi Allah dah tunjukkan kehinaan..

Nauzubillah..

wallahualam

Anonymous said...

DSAI lebih berseri dari DSNR?
ko buta hati ke anon 7.59am oii?
hindu paria pun silap2 lebih berseri muka dari DSAI..
toksah le ampu kipas lebih2..memalukan je bg komen cmtu..
org tua tu dh kotor..

Anonymous said...

Berani kerana benar, takut kerana salah.

Muka Anwar ketatakutan je selalu. Takut orang tanya dia soalan2 panas.