Friday, October 7, 2011

Haramkan Konsert Metallica Di Malaysia

Menurut sumber seorang budak blogger , kumpulan heavy metal, Metallica akan mengadakan konsert mereka di KL awal bulan Disember.

Tindakan harus diambil bermula sekarang untuk menghalang konsert tersebut , jangan tunggu saat-saat akhir. Halang sekarang sebelum tiket mula dijual. Jika sudah jual tiket, susah. Nanti penganjur merayu-merayu pula kerana alasan tiket telah dijual dan segala persiapan telah dilakukan.

Konsert seperti itu bukan sahaja membuat rakyat lalai serta leka, malah boleh merosakkan moral dan akhlak rakyat.

65 comments:

Anonymous said...

"Konsert seperti itu bukan sahaja membuat rakyat lalai serta leka, malah boleh merosakkan moral dan akhlak rakyat."

Abis konsert ni tak nak mintak haramkan ke bai?

http://airasiaredtix.com/Events/Rockaway/

12 jam. Apa citer ni bro.

Anonymous said...

Tak boleh halang nanti PAPAGOMO maraaaah..

Anonymous said...

PAPAGOMO suka...camner melayu nk maju bro sumer nak dihalang... hehehe

Remy said...

Pussycat doll boleh je...

Anonymous said...

Sudah agak dah.....Maka tinggalah melayu2 menjurus kearah konserto ceramah pas pis pus. Yg ni lagi berat. Racun segala racun!

Metalicca hanya satu hiburan. Metalicca tidak mengajak melayu murtad. Ingat! Metalicca tidak mengkafirkan org.

Anonymous said...

ok jika lagunya bagus, ini lebih tak teruk dari cerita hantu yg tahyul, mungkin lebih tak teruk dari facebook

Anonymous said...

cari la isu yg power sikit, hudud tak nak ulas ke

Anonymous said...

aku sokong PAPAGOMO...RBF jgn cari psal..

Anonymous said...

bro lu betui-betui tak ikut peredaran zaman la bai .... semua benda lu nak sebok ... lu tak minat dgn metallica jangan dok ajak orang lain pulak yang minat dengan metallica .... lu memang jenis MELAYU OTAK ORANG KAMPUNG ATAU ORANG TUA-TUA .... blahhhh la woiiii

Anonymous said...

Pergi tengok konsert metallica sama spt dengar radio ja. Cuma konsert tu live.

Kalo PAS tak minat konsert, tak payah dengar radio lah. Tetapi pengikut2 PAS layan ja radiohead bosan2. kan?

Apa bezanya tuh? hehe ;)

Anonymous said...

ape yang tak kene lagu metallica. and justice for all. takde unsur-unsur negatif. one. kisah perang. banyak lagi. dorang tak pakai seksi pon. ape salah. aku lame dah tunggu. dari remaja sampai sekarang. 20 tahun lebih tu. tak sabar nak tengk kirk hammet plucking lagu one. cube rbf bagitau ape yang tak kene dengan metallica

PAPA GOMO said...

sesedap mulut je lu nak halang Metallica dari buat Konsert di Malaysia. Lu bikin susah le bro.

beyonce yang separuh bogel boleh apa masaalah dengan Metallica?

sapa halang gua lawan peduli le waimah kerajaan sekalipun.

METALLICA ROCK

ruang bicara faisal said...

saya masih menunggu komen dari papa gomo

ruang bicara faisal said...

panjang betul umur blogger yg suka haru birukan org ni

Mimie said...

Salam,

Apa kene mengena Metallica dgn kerosakan moral rakyat? Alo.....bkn slh Metallica kalau rakyat Msia ni rosak der. Pokok pangkal sumer bermula dr ati. Jgn nak politik kan konsert ni. Kalau ada sedara mara lu yg jahat xkan lu nak slh kan mak bapak dia kot.....Hagak2 ar nak tulis artikel pun.....

Anonymous said...

RBF! apa masalahnya metallica beraksi di M'sia? heavy metal sama jer muzik ngan XPDC..tidak la keterlaluan. yang lain saya menyokong anda tapi yang ini saya tak sependapat dengan RBF...teruk lagi orang PAS yang gi dangdut...hehehe...biarla metallica datang M'sia. Saya dah lama tunggu!

Anonymous said...

depa pun dah tua bro anak-anak depa pun dah jadi anak dara macam anak aku juga cuba hnag tengok ni pakaian depa semua ok jer

http://www.youtube.com/watch?v=A39C6o6x-fU

Anonymous said...

lu nak haru birukan papagomo ka rbf..
adoi..

kuarkan jela video tu..time ni nak serang si juburit tu..serang time dia tgh lemah..

itu pun susah ka?

politik ni is about strategy..

by rite, anwar dah checkmate da bro..tp dia pandai, masih hidup lagi, sbb apa? lawan dia lemah dlam berpolitik..

awie958 said...

sebarang konsert hiburan adalah melalaikan dan juga boleh merosakkan moral dan akhlak rakyat.kalau nak buat kempen untuk haramkan biar la adil...biar semua konsert tak boleh dibuat dimalaysia.

Anonymous said...

cbe ko bandingkan METALLICA ngan JUAK JUAK PAKATAN HARAM... mana lagi haramjadah, mana lagi rosak????

sel13.com said...

Anak Khalid Samad Guna Wang Zakat Biayai Pengajian

pengembala said...

Kekekeke

Emo plak

Anonymous said...

lalai ke bendanya kalau peminatnya dah jadi bapak-bapak dan atuk-atuk budak..
konsert melalaikan?
aku cakap ceramah juga melalaikan!

aku cukup bengang dengan orang ysng 'islamik tak tentu fasal' pasal aku dari kecil sampai ke besar aku mengaji sekolah pondok yang dilalaikan dengan khayalan watak atau imej islam, keliru dengan menganggap arab kuno itu adalah islam.
Aku budak pondok akan pergi konsert Metaliica, nak tengok lalai ke tidak macam konsert double trouble dulu?

Anonymous said...

konsert metallica adalah konsert paling sopan. kalau penonton jenis tak sopan mmg takleh buat apa la.

Anonymous said...

Metallica live at Gothenburg baru² ni ada tgk tak bro? (kat youtube pun ada). Kalau compare konsert tu dgn konsert siti nurhaliza rasanya konsert tu lg sopan.

Anonymous said...

metallica skunk dh x mcm dlu lg. derang dh berusia. klau mereka dh dtrima joint knsert sm orchestra band mk x slah. sy peminat band ni skrg dh 40 thun xkan sy nak head banging lg mau tcmpak gigi


unforgivness

Anonymous said...

Peminat metalicca semuanya dah tua bangka. Budak2 sekarang dok layan kpop. Nak kira melalaikan perlawanan bola, lepak shopping kompleks, dengar ceramah pembangkang, layan fb and blog, tengok wayng nasi lemak 2.0 semua perkara tersebut melalaikan. Banyak tax kerajaan dapat ooo if bawa metalicca turun Malaysia. Go memory remain.

Anonymous said...

antara metallica dengan mat sabu. mane yang patut kene haram

cahaya said...

Ya Haramkan

Anonymous said...

aku sokong papagomo.....dari ceramah setiap hari dan membazir duit bagus buat headbanging...walaupun umur aku dah meningkat tapi METALLICA tetap rock

ruang bicara faisal said...

janganlah ambil serius sgt...

faham-fahamlah....

saya hanya nak cucuk papa gomo ja....

lihatlah link yg saya letak

Anonymous said...

cis..gurauan melampau

nenek rock said...

Metallica rock........ hambo nenek berusia lewat 50an. Hambo rela cucu2 hambo gi nengok konsert metallica dari nengok atau dengor ceramah2 ahli2 fuckatan dan manusia2 yg sewaktu dengannya... ceramah2 tu memang x de gunenye. menghibur pun idak, memberi pengajaran pun idak. asyik memaki hamun, x habis2 menyumpah seranah orang... ishhh, hambo x naklah cucu2 hambo ikut org2 yg mcm ni. x selamat hidup dia orang..

aTan said...

ada dua pilihan saja:

PERGI atau TIDAK pergi konsert.

bak kata syeikh imran hussien..ujian umat akhir zaman memang "EXTREMELY DIFFICULT"

pilihlah jalan yang diredhai ALLAH.

Anonymous said...

semarakkanlah konset kat malaysia ni....baru cool...bayakkan anak luar nikah bro...ha.ha pencacai UMNO

Anonymous said...

pundek

METALLICA vs Nicky

mana lg bagus?

METALLICA still rockin'

CELAKo CELAKo tak bagos

gua sokong METALLICA

Pencacai fuckatan can go to HELL

Anonymous said...

anon 8.55 AM
Semarakkanlah ceramah-ceramah politik kat Malaysia ni....baru cool!....meramaikan lagi tok janggoat-tok janggoat melacur agama bro!.....hahaha pencacai balaci hamPAS al-Munafikun

Anonymous said...

hahaha! konsert merosak akhlak.. kalau macam ni pemikiran makne nye semue jenis konsert kite kene haramkan.. ape bodo kite halang certain2 konsert jer semata2 nak tunjuk kite prihatin?

tengok tv sekarang pon ade banyak bende2 melalaikan.. cite hantu, rempit, bohsia.. artis korang jangan cite la.. kompem seksi n berkontroversi..

bkn setakat tu jer, ahlil politik pon ape kurangnye ngan video seks, dah tue2 kawin artis pastu gamba menjolok mata..

tambah lagik, blogger pon, kuar video nih la, video tu la... tak kire la artisnye clip ker org politik ker org ternama ker sama jer kalau ko nak kate bende yg merosakkan akhlak, semue bende ni merosakkan.. tapi ade ko pedulik?

Anonymous said...

ko pergi diko pub x pe pulak

Anonymous said...

maen acoh2 bgai r plop rbf neh. Kalo aku kata papagomo = rbf,gne? Tubuh,bdn,ic sama cuma nickname je beza coz kndalikan 2 blog kekdahnya,cari mnkn bohh,he3. aku bkn nape,hk laen sekapal blake tp Metallica live in Malaysia pnya hal mtk tlg sgt2 jgn provoke & maen sentimen hok bodo2 ge geng2 ijaa nun. Aku nk trun,layan. Mun reti ke x?

Anonymous said...

byk lg bnda bleh wat rakyat lalai dan leka..lepak minum smpai pg pon lalai gk..konsert hanya sekadar hibura..pokok pangkal kte..at least bleh jana ekonomi negara gak..bkn sume dr barat tu negatif..rbf mgkn layan wayang kulit dan dikir barat je kot..

Anonymous said...

klu x suka music heavy metal jgn la dgr. jgn campur urusan kami yg da bertahun menunggu kedatangan metallica ni. nk sekat orang lain punya citarasa plak.kami pergi konsert pun duit kami sendiri. x adil la klu benda2 mainstream kt msia yg dedah2 aurat pun dah diendahkan.

jie said...

aku sokong papagomo

aku minat matallica. dari aku remaja sampai sekarang.apa masalahnya kalau depa nak buat konsert di sini. peminat depa ramai beb termasuklah aku. terpulang pada kita. kalau setakat nak berhibur apa salahnya. takkan lah itu pun tak boleh.agak2 la de.

Anonymous said...

X SALAH KALAU METALICA NAK BUAT KONSERT KAT MALAYSIA ASALKAN MEREKA MENGIKUT GARIS PANDUAN YG DIBERIKAN SEPERTI X BOLEH BUKAK BAJU DAN MENGGUNAKAN LIRIK2 LUCAH...WING DAN SEARCH BOLEH JER BUAT KONSERT XDER MASALAH PUN...JANGAN RISAU KALAU PROMOTER DAPAT GREEN LIGHT DARI METALICA CONFIRM KONSERT AKAN ON... :)

Anonymous said...

Metallica-propaganda.

Jangan terpedaya dengan irama muzik mereka yang tersirat.

Jalut said...

Ada peminat fanatik Metallica tanya,"aku minat minat betul dengan Metallica ni,ada tak lagu Metallica dalam Syurga nanti?"

Selepas 6 tahun aku masih hairan dan kagum dengan fanboy Metallica ni.Dia nak dengar lagu Metallica kat dalam Syurga??????????????

Anonymous said...

"Konsert seperti itu bukan sahaja membuat rakyat lalai serta leka, malah boleh merosakkan moral dan akhlak rakyat."

Abis konsert ni tak nak mintak haramkan ke bai?

http://airasiaredtix.com/Events/Rockaway/

12 jam. Apa citer ni bro.

- konsert dari 12noon to 12 midnight..kompem ramai tinggal solat ni..naper tak mintak diharamkan..flip flop la rbf ni..

Anonymous said...

Setau gua laa.....semua member-member gua yg minat Metallica sejak sekolah menengah dulu xde sorang pon yg akhlak moral terok. Ramai yg berjaya dalam kerjaya, keluarga dan agama.

Melayu skang ni dah pandai menilai baik burok brader. Gi konsert Metallica sebab nak dengar lagu, nak tengok kirk hammet main gitar ESP dia..

Gua rasa laaa...politik lagi merosakkan akhlak..... disebabkan berpolitik, dah jadi kes-kes berbohong, memfitnah, ceramah kosong, janji kosong, rasuah, habuan politik ...wuih ! banyak tu negatifnya...semua hanya sebab nak title YB, kuasa mengarah, kuasa award kontrak, VIP treatment lepas menang undi

Jawab brader...

Sincerely
Neptune.1

Pembangkang said...

Sorry bukan nak cakap ape , Metallica ni korg beriye2 nak boikot kan, asal korang xnk boikot Gereja terbesar asia yg tengah dibina di Bukit Jalil , Malaysia ?? Stupidoo

IScharlesdunoa said...

band macam Metallica x perlu diharamkan....lagipun lagu mereka pun x memuja setan pun....ok...cuba bandingkan ceramah pas...lagi bisa...sampai kena terjebak suara nicky aziz tu...konsert justin bieber molek ada jer...at least biarlah Metallica buat show sekali...

Anonymous said...

nape metallica diharamkan wat live kat malaysia? coz dirg xde prmpuan menari thegeh2 mcm AF 2? konsert artis2 lain mcm mariah carey, justin beber leh lak? pdhl lgu diorg lg melalaikan
one more thing, kalu sndri x knal selok belok sal metallica and the rest metal band jgn pndai2 nak wat kecoh!

Nur Mazliza said...

Aku peminat mati keras Metallica!

Khairul Afiq said...

Haramkan yg duk menari, berjoget bagai tk brpakaian tu dulu, ok?

Kimono Haraya said...

Kenape mereka hanya benar kan penari seksi datang ke Malaysia..tetapi band yang memberi kekuatan dalam muzik tidak dibenarkan mengada kan persembahan die Malaysia..soal lirik orang Malaysia bukan nye bodoh nak menilai..dari kite melihat maksiat secare visual kan tak elok..

Kimono Haraya said...

Ini memang tak adil..golongan muda dan peminat veteran Malaysia kempunan mahu melihat metallica ..salah kah kalau kami mahu kan idola kami hadir di Malaysia..

Kimono Haraya said...

Sedang kan justin bieber yang memuja syaitan dan anti islam pun bleh datang Malaysia ..sedang metallica yang pernah mencritakan perjalanan nabi musa diharam kan dimalaysia..adakah kita ni lebih baik fikir kan lah..

Anonymous said...

siapa yg sokong haramkn metallica di malaysia tu mesti fanatik gila ngan pussy cat dolls..confirm geng2 punggung...stupid...

metallica hari ni bkn cm dulu lg..
dorang dh up to date..dh ade good manners..

bkn mcm blogger yg fanatik sgt ngan 'pussy' yg hidup dlm zaman jahiliah lg..

tolong buka kepala hotak korang tu skit..sila amik tau perkembangan sblm suka2 bg cadangan yg bullshit cmni....

org yg xde ilmu cm blogger ni je akn lalai dgn benda2 cmni..

Anonymous said...

Aku pminat tegar metallica n konsert,aku xkisah kalu haramkan,slama ni band yg bagus2 bnyk men kt sngapore..tp kalu nak haram biar haram sume,xpayah dok pilih pilih..yang kt sepang tu,k pop tuu,yg tahap Mizz Nina punyer show haramkan...senang cter..tadalaa artis2 ni nk wat show..biar konsisten cket pndirian tuuu...damn btol..ape2 pun aku layan kt sngapore..

Anonymous said...

Aku nak pegi concert Metallica kat Dataran merdeka 21 Ogos ni. Jgn sesape nk mengada-ngada haramkan. Pegi dengar lagu Metallica dulu baru berkata-kata kang org kata kamu tu bodoh tak tau apa2 sikit2 nak haram, haram. btw, saya sokong pakatan. Jgn politikkan rock metal okay?

insomnia said...

X pyh nk haram haram sgt la...x peduli apa yg golongan tu nk kata..yg pnting tiket dh dapat..21/8....stadium merdeka..aakuuu datangggg




Anonymous said...

Wei,jgn nak pandai2 nk haramkan konsert metallica ogos ni.Aku dh lama tnggu wei dari zaman aku sekolah dulu ha..aku dhlah dtg jauh dari sabah.dh beli tiket kapal terbang n tiket konsert!Xde pon rosak akhlak tgok konsert metallica.Itu terpulang pd individu la.Aku skrang ok je pon..bekerjaya..tau hukum agama.solat 5 waktu..Ape2 pon aku ready nk pasang helmet metal aku ogos ni!!

insomnia said...

Satu lg jgn politik kan isu konsert...aku x minat politik..aku minat METALLICA...pedulikan dorg..mcm bagus..diri sndri x btul..jln pon senget nk ajar org jln tegak..puii

Anonymous said...

Lau konsert nk d haram jadahkn..nape album2 metallica belambak kt maket msia..dr zaman wa 80an dh ade album metallica ni..so skrg ape beza konsert ngn album..sama je..just bro2 wa tu main live je..lirik muzik dmain live sama je ngn album studio..

Anonymous said...

Lau konsert nk d haram jadahkn..nape album2 metallica belambak kt maket msia..dr zaman wa 80an dh ade album metallica ni..so skrg ape beza konsert ngn album..sama je..just bro2 wa tu main live je..lirik muzik dmain live sama je ngn album studio..

Anonymous said...

Yeah...Metallica rock...! Tanpa Metallica kita semua akan sesak nafas dan hidup ini x beerti lagi...

Apa salahnya berhibur, yg penting kita rock...! Nanti masa konsert bole la kita campur bersentuh2an, geser2an, peluk2an...x pe org x perasan...yg penting aku x tinggal solat (walaupun liat nk bangun subuh)...

Yg penting Malaysia ttp aman....see u all in hell, yearghhhh...Nothing Else Matter!