Wednesday, January 25, 2012

Maghrib dan Melayu Bodoh Punca Pergaduhan Hindraf Dengan Orang Kampung


Mengikut laporan polis yang dibuat oleh penduduk Kampung Jalan Kebun selain hindraf tidak menghormati waktu Maghrib , mereka juga turut melaungkan melayu bodoh. Itulah yang menjadi punca kemarahan penduduk sehingga tercetusnya pergaduhan pada Sabtu lepas.

Dalam laporan itu juga dinyatakan, dipercayai perhimpunan itu didalangi oleh Badrul Hisham, Ketua Cabang PKR Rembau.

Badrul telah bertindak membakar semangat kumpulan hindraf untuk terus kekal berada di dalam dewan, mengabaikan tuntutan bersurai yang dibuat oleh penduduk kampung dan terus melakukan provokasi terhadap penduduk kampung.

Laporan polis penuh boleh dilihat di sini.

Dalam hal ini penduduk kampung tidak boleh disalahkan 100 %. Orang yang tuang minyak dan mencucuh api adalah Badrul dan hindraf.

Jika mereka tidak mulakan provokasi pergaduhan tidak akan berlaku.

Adalah tidak adil jika polis hanya menahan penduduk kampung, tetapi tidak menahan orang yang menjadi punca sehingga tercetusnya pergaduhan.

Sampai bilakah polis hendak biarkan Badrul terus melakukan kekacauan dan provokasi di sana-sini ? 

45 comments:

krakatau said...

Polis buat macam tu sebab KDN dipegang oleh Menteri yang pengecut.

Anonymous said...

aku setuju! polis perlu tangkap bad babi

Anonymous said...

klakar gile baca surat 'rasmi' laporan polis tu..HAHAHA...

sedangkan bukti video jelas termpampang, nk juga konar..hahaha...

ruang bicara faisal said...

Anon 11.58

Bagaimana pula dgn bukti video yang jelas terpampang anwar bersama china doll?

Bagaimana pula dgn bukti jelas dna air mani anwar dalam buntot saiful?

Nak kona lagi ke?

Ha.....ha....ha....ha.....ha....

Anonymous said...

standard kepala hotak yang bila komen Ha...hah...hah

bila bideo aljubry ngan china doll ... fitnah.. umno.. fitnah..besi...takder telinga...

tup tup yang nih...tiba tiba adalak otak..

dah sah jenih ada otak tapi super takder otak

Anonymous said...

Kalau berani tunjuklah semua video tu.bukannya edit sekerat2 ikut selera chegubard & malaysiakini.kenapa x berani tunjuk gambar orang2 kampung yang penuh kat luar dewan ?????????????


-orang jalan kebun-

Anonymous said...

bro rbf nak buat camne, jijah suka kote bersalut taik anak ikan muda .... hahahahhahaha :), anon 11.58 pula suka bau kote pak sheikh, sama mcm bau kentot pak dia....kihkihkihihkih

ruang mencari pasal said...

kononnya dalam bontot shyfool ada dna drp air mani anwar, najib, tun M & hishamudin. Yg peliknya kenapa anwar saja yg didakwa?

Anonymous said...

hahahahahaaaaa...semua bodoh..hahahahaaa

ruang bicara faisal said...

Ruang mencari pasal,

Kau mabuk pepsi atau mabuk 100 plus?

Atau kau koma dari tahun 2008 dan baru sedar hari ni?

Bila masa najib, tun m & hishamudin minta saiful beli ky jelly & arah bawa ke kondo?

Bila masa najib, tun m & hishamdun tanya saiful can i fu#k u today?

barua umno said...

RBF, takyah lah nak bohong besaq. Masa bila pulak puak2 Hindraf kata melayu bodoh? Budak2 ABU pun ada kat situ. Yang aku tau UMNO memang bodoh.

ruang bicara faisal said...

Kpd barua pkr

Saya tak kata.

Saya hanya memetik laporan polis penduduk kampung.

Akai mesti mau guna sebelum bercakap. Baca & fahami dulu?

Kau dah sunat atau belum bro?

barua umno said...

maafkan aku rbf.
aku memang bodoh

Anonymous said...

pakcik makcik mana yg buat police report? setau aku mat2 rempit yg takdak otak ja dok buat havoc. orang2 kampung takkan maki-hamun orang lain tak tentu hala, tendang kerusi meja, serbu majlis org lain macam gengster.

barua umno said...

celaka lu barua umno.

Anonymous said...

takyah kecoh2...pru13 kasi tukar!

Anonymous said...

mari tukar PM

ruang bicara faisal said...

Anon 1.20

Org yang takde otak yang masuk kawasan orang buat kurang ajar.

Kalau mat rempit dikatakan takde otak,maka elok sangatlah mereka berlawan dengan hindraf yang takde otak.

pok ngah nik ajis said...

Tahukah kamu bahawa chegubard berasal dari mana..?? Menurut cerita orang kampung dinegori 9, moyang beliau adalah keturunan Raja Mendaliar. .Mamak kunta kunti, .Seorang pembelot dan pembuka pintu kota Melaka yg menyebabkan Portugis menawan Melaka.

Darah dalam bdn chegubard adalah darah pembelot,penipu,putar alam dan hasad dengki.

Apa yg moyang dia buat kepada bendahara seri maharaja. .???cuba memberi rasuah agar Portugis dpt masuk Melaka. .Bila tak dapat rasuah bendahara, dia pegi bom Portugis kemudian kata kat alfonso Bendahara yg serang Portugis. .

Ciri-ciri ini sama dgn piut beliau. .Chegubard. .Bid. .But**

Anonymous said...

ha..
aku nengok da mcm bodoh da ni..
meh aku terangkan..

1st - kepada RBF
Ko penah dengar x pe itu YOUTUBE ?
Cube blaja klua sket dr tempurung benak tu n tgk pe tunjuk kt ctu..
kalau ko kate psl video anuar tu, g tgk gk dlm YOUTUBE org reveal yg dlm video tu BUKAN ANWAR..
ko g tgk hidung die suda..
hidung org yg tgh beromen tu mancung, hidung anwar kemek..
nk dgr lg besh ? hidung dlm video tu same ngn hidung salah SEKOR datuk T tu..

2nd - psl ABU
RBF, ko tau x de brape melayu dlm dewan tu ?
ha..
tu la..men ckp je yg dlm dewan tu ckp melayu bodo..
start provok si mamat rempit tu..
dorg kumpul, dorg siap request polis kot tok jage tempat tu..
tapi polis pn same kn..le pulak lepaskan sengal2 rempit tu masuk..

3. Statement Melayu Bodoh
Statement ni xsalah..
cume kena betulkan sket..
xsume Melayu bodoh..
Tapi masih banyak yg benak..
sgt byk.......
contohnye yg xnmpk ututsan, TV3, berita harian menipu bulat2.siap bukak blog nk back up statement yg da terang lagi besuluh..
Dulu boleh la..
org totally depend on tv n paper..skng da de bnda yg dipanggil intenet..

4. Beli Undi
benda ni memang UMNO & BN de buat dari zaman eeeeee dlu..
aku cakap pasal aku tau la...
ni bkn dgr org ckp ek..
nape xde org pun kena tangkap..
nk aku terangkan ke ?
aku wt singkatan cite je la ek..
Polis kn barua umno..
ha..tu je aku nk ckp..
De pape komen ke RBF?

5. Psl NFC
aku de bace penerangan ko psl NFC kt blog ni..
kesimpulan nye - ko benak..
tu je aku nk ckp..
nape aku ckp ko benak..
meh aku terangkan..
1st step utk open company dekat SSM ko tau x pe die ??
1st step ialah mencari name syarikat. Tujuan utk memastikan tiada pertindihan nama syarikat - xkire name panjang or pendek..so ko le lk kate NFC tu ialah 2 sykt yg belainan ?
kepala bana pe..
ko le la tipu makcik2 felda..
jgn ingat sume org xg skolah n xtau psl benda ni..
kalau kate aku wt cte, g la cek kt SSM ek..

Anonymous said...

halo RBF..
ni ade info tok lu..
berita panas dari oven ni..
baru dpt bite ni..

PENDAPATAN HASIL PASIR NEGERI SELANGOR SEBELUM CUKAI...

Khir Toyo (UMNO) - RM 12.20 Juta.. Wow!!!!

Khalid (PKR) - RM 34.00 Juta...

benda ni terang2 de dlm Profit & Loss Statement ...
Kesimpulannye - de otak yg Tuhan da kurniakan, guna la sket..letak kan dri kt tengah2 n pk secara rasional..

Anonymous said...

RBF,

nak tanya..tuan pernah tinggal di oversea tak ?

saya tinggal 3 tahun di dubai, 2 tahun di UK, setahun di Jepun dan 5
tahun di Australia.

Saudara tahu tak pe beza Malaysia dengan negara luar ?

Malaysia politik teramat kotor. Negara luar pun x perfect but kalau compare jahamannya, Malaysia memang dapat full mark.

Saya sarankan RBF cuba duduk di oversea setahun dua and tengok sendiri apa saya cuba sampaikan.

terlamapau lama sangat da rakyat ditipu and quite interesting sebab ada yg masih percaya penipuan yg pada saya penipuan budak darjah satu.

Jikalau RBF baru berumur 4 tahun, xpela..sebab tu RBF tertipu dengan peniouan darjah satu ni.

Saya melawat laman web RBF ini atas saranan rakan. Selepas membaca blog ini, pendapat saya RBF perlu menjadi matang and adil. Saya bukan lah penyokong geng2 pembangkang ni. Saya atas pagar and cuba melihat setiap situasi secara adil. Kumpul la duit, jual ruang iklan banyak-banyak & stay la di oversea 4-5 tahun.

Anonymous said...

hoi melayu paria !kau orang sokong hindraf paria ker? dah nak jadi murtad macam anwar al juburi ker?

Anonymous said...

Anon 6.00am

Anda tinggal diselangor ka?

Angka tu dari mana dapat?

Memang patut angka tu meningkat sebabnya nak tahu tak.....

Berapa banyak hartanah milik negeri dah dijual kepada kroni2 oleh Exco Agama & the gang?

Contohnya, Kompleks Sukan PKNS, Wisma PKNS dan banyak lagi, macamana angka tu tak besar.

Jangan buat perbandingan bodoh sedara tanpa usul periksa

helang said...

Politik kat malaysia mmg kotor malahan bangsat apabila bar sendiri mengusulkan supaya saiful xyah appeal sbb membazir duit rakyat. Abis anuar berpuluh kali tangguh kes tu boleh plak. Mana letak justifikasi utk rakyat biasa dr pandangn pengamal undang2. Sekolah undang2 mana yg diorg pegi.

Anonymous said...

Sedara,

Angka tu saya dapat dari audited income statement. Ia nya hanya untuk HASIL KASAR JUALAN PASIR...

Sia-sia jika saya dpt chartered accountant kalau benda dalam audited income statement pun saya x le faham..

Anonymous said...

positik malaysia ni kotor sebab ada Anuar Aljuburi.

sapa agree angkat tgn....PRU13 kasi kuburkan mereka2 smua.....x sabar rasanya.

praha2 said...

sodap eden baca komen di atas. tapi tiap yang dinyatokan tak do kono mengono dongan kejadian diJalan Kebun.
Cuba kito teliti kejadian tu. pertamo mengapo hindraf ado, pado hal hindraf dah diharamkan. kalo dah haram mengapo dijulangi? keduo, apo sobab nak ado ceramah? Pru 13 bolum diistiharkan. tak do sobab nak berceramah. PR dah buet ni bertahun dah, kacau sono sini.
Ketigo, mengapo nak api kan oran melayu? nak buet tu buet lah kawasan mano oran India ramai, mengapo dikawasan kampong? nak salahkan polis buet apo? siapo yang mulokan?
keempet, apo ado kono mengono kejadian diJalan Kebun dongn tinggal diluar negaro? mogah sangat ko dok dinegaro oran? tak heran den, kerano eden pun ado jo poi sano. kuo ingat tinggal dinogori oran putih hebat sangat ko? you are a second class citizen lah tinggal di negori oran putih tu. janagn ingat ekou equal dongan dio. and if you think they are great, I believe corruption and cronism also ramapant there. jadi jangan lah nak mogah sangat pado negaro oran putih tu.cubo tengok the homeless, ado tak dimalaysia ni? kalo ado tak seberapo, tapi diUSA macam semut ramai nyo, cam tu jo diParis dan London. tyak heran lah edentontang luar negaro tu.

Anonymous said...

Bukan masalah sokong hindraf..
Aku x sokong langsung hindraf..
Aku xsokong mane parti pun.aku atas pagar, mane betul aku cakap betul..

macam kes ABU, yg korang bising2 ni, aku nk tanye satu soklan je..
ko g ke x ABU tu ?

Kalau x pegi, jangan wat cm pegi..
aku de dalam dewan tu dr mula..dengan niat nk tau pe die ABU ni..xde niat lain.

Malam tu ceramah dorg hanya utk soh rakyat tolak UMNO, mintak pilihanraya adil. Bagi aku benda tu adil sebab ni negara demokrasi, kita dibenarkan bersuara.

Bukan aku sorg je Melayu dlm tu..
byk lagi Melayu dlm tu.. Xde perkataan MELAYU BODOH keluar mase dorg tgh ckp.
Benda jadi kecoh bile samseng tu datang..press minyak moto dpn pintu. yg wt sume tu melayu. Jujur aku ckp, ms tu aku mmg malu tgk perangai melayu aka Islam. Cmni ke agama kita tuntut...

Kalau org kate benda ni jadi kecoh sebab wt time Maghrib and x hormati waktu solat, aku sgt setuju.. Aku pun telibat sama. Yg ni aku pun salah. Tapi dari segi lain, mcm SureHeboh, AF and konsert2 yg wt time Maghrib, silap2 dari Asar dah start datang, yg tu xde sape lk nk g anta samseng..

Aku percaya yg bace blog ni byk Islam. Saranan aku sebagai umat Muhammad, kite ni klo nk politik, jgn smpi agama tu pe..jgn smpi jadi fasik..xbau syurga nnti kte..malu nnti kte nk ngaku sbg umat Muhammad..

Anonymous said...

Saya x bangka duduk di luar negara. Tujuan saya untuk kita ambil yg baik n buang yang x elok. Tak semua di luar negara tu bagus.

2nd class citizen ? itu xde masalah bagi saya sebab di Malaysia ni pun itu yg saya rasa. Jika tidak, xkn kemiskinan tegar makin meningkat di Malaysia dan org kaya makin bertambah..

Sekadar berkongsi maklumat. Semasa di Australia, seorang ahli parlimen di sana masuk muka depan paper sebab berbelanja AUD 2000.00 untuk kegunaan peribadi dan disuruh oleh pencegah rasuah sana untuk buktikan pembelian itu ubukan untuk rasuah. Hanya RM2000.00 boleh masuk muke depan paper. And ahli parlimen tu terus panggil reporter,tv untuk terangkan pasal expenses tu.
Pada pandangan saya, ini langkah telus untuk menangkis rasuah.

Sekarang di Malaysia kecoh pasal NFC. Credit card statement 500k. Org ramai minta terangkan pasal credit card statement tu but sampai sekarang xde pun.

Anonymous said...

Salam 1Malaysia,

Melayu makin berpecah dan kita Melayu bergaduh sesama sendiri. Malu rasanya jika apa yang kita tulis ini dibaca negara luar.

Saya menulis di blog ini dengan tujuan satu, ingin berpesan agar anda semua tidak tekeluar dari jalan agama. Berpolitik tidak salah asalkan mengikut cara yang betul. Jika anda Islam, jadikan Al-Quran panduan.

Saya ingin berkongsi ilmu dengan anda semua agar saya tidak rasa bersalah dan dipanggil bersubahat di sana nanti.

hanya 2 perkara :
1. Fitnah.
Jika anda rasa perkara itu tidak pasti, lebih baik jangan berkata perkara itu. Contohnya : Anwar liwat, Rosmah beli cincin.
Jika anda tidak pasti, jangan membuat tuduhan kerana tuduhan itu boleh menjadi fitnah. Sesungguhnya fitnah itu lebih dahsyat dari membunuh.

2. Hukum Hudud
Saya lihat ramai yang tidak sokong hudud. Jika anda tidak bersetuju, mingkin anda patut diam sahaja mengenai isu ini kerana hukum huduh adalah hukum dari Al-Quran. Bila anda mengatakan hukum hudud itu tidak releven, adakah anda mengatakan Al-Quran itu tidak releven ? Masya-Allah...
Setiap benda perlu ada hadnya. Diharap dapat disebarkan perkara ini. Walau anda semua berlainan parti, berlainan fahaman, tetapi akhirnya kita tetap kembali pada-Nya yg satu. Tidak Tuhan ikot parti politik.

Salam :)

Anonymous said...

Thanks for the info..aku pn tebace gk psl hukum hudud tu hukum dr Al-Quran..

Anonymous said...

9.30...open your mind..

Semua orang Islam tahu hukum hudud tu termaktub dalam Al-Quran. Ramai dah para ilmuan ugama negara meneliti hukuman jenayah hudud, sunnah dan hadis. Bila mereka kata 'adakah negara kita bersedia', maksudnya bolehkah kita mencari 4 orang lelaki beriman (betul2 beriman) untuk menjadi saksi mensabitkan hukuman hudud. Jika tiada, hukuman akan jatuh kepada hukuman syariah pilihan lain yg telah pun digunapakai dinegara kita.

Mengapa PAS tidak konsisten dalam hal ini? Kerana mereka pun tahu hukum ugama Islam tidak zalim. Kita sebagai rakyat wajib taat kepada pemerintah selagi kita dibenarkan menjalankan ibadah dengan aman.

Anonymous said...

Hukum Hudud tu tak dipertikaikan tapi masaalahmya sekarang yang selalu dok laung kan hukum hudud tak pon nak laksanakan...asyik2 salahkan orang itu dan org ini tak bagi laksanakan...laksanakan saja.Hukum Hudud dari Al Quran ertinya hukum Allah.Buat sajalah jangan nak dipolitik kan sambil menyalahkan orang lain sbb tak dilaksanakan..

Anonymous said...

9.16...dah baca laporan polis?

Satu je aku tanya, kalau ko berada di dalam dewan, bolehkah ko dengar dan dapat lihat apa yg berlaku diluar dewan? Agak2lah kalau nak menipu pun.

Anonymous said...

praha2...setuju. Sy pun dah lebih 10 tahun duduk oversea. Bila sampai klia dan dapat sedut udara dan jejak kaki, rasa bertuah dan bangga sungguh.

Pada yang rasa negara kita kotor sangat, elok angkat kaki blah.

el halim said...

Anon 9.08..saya membaca tulisan anda, sekali baca anda kelihatan hebat dengan perangkaan yang bombastik..namun tahukah saudara, perbezaan jumlah income pasir hampir RM 20 juta yang dijana oleh kerajaan PR sekarang hasil dari perlombongan di tanah persendirian dan tanah kerajaan? Ini berbeza pada pemerintahan BN dimana hanya lesen perlombongan pasir di atas tanah persendirian sahaja dibenarkan..namun mampu memberikan pulangan yang baik juga tanpa membuat lubang gua yang besar di atas tanah milik kerajaan..

Anonymous said...

Anon 9.16,

aku dah muak la jumpa cai pr mengaku tak sokong mana2 ni, kalau ko ni akuntan yang bertauliah. ko takkan hadap nak pergi program pertubuhan harami ni

Sudah2 la menipu, kerat lidah ko nanti. celaka betul, lagi satu komen ko pasal vid Anuwar ngan Chinadoll tu tak boleh pakai..

Sapa yang menidakkan yang Anuwar bukan orangnya dalam video tu? Mat Sabu? Bagaimana kalau pakar dari luar pun kata 99% itu Anuwar?

Anonymous said...

BADRUL INILAH ULAT TAHI PEMBANGKANG MELAYU YANG TIADA NILA SATU SEN PUN UNTUK BANGSA DAN AGAMA.....DIALAH PEROSAK,DIALAH PENGJKHIANAT DAN PETUALANG SEBENAR YANG MENJADI DURI KEPADA BANGSA DAN AGAMA..KEPADA PENGIKUT PEMBANGKANG YANG SETIA DAN TOLOL TOLONG SANGKAL TULISAN AKU AKU TUNGGU KOMEN KORANG.....yang benar DERAOH.

Anonymous said...

ceteknye la pemikiran bebudak penyokong umno ni..
korang ni tol2 la penyokong toat tapi benak smpi xtau pe jd kt dunia luar..
org komen sket nk melenting..heehehe
nk lawak aku tgk..

aku bc psl nk kerat lidah la, psl chartered accountant la..hehehe

kalau da penyokong umno tu, confirm same dengan peminpin die gk..
bile de org outspoken sket, die sohnye blah dr Malaysia.
Wei bodoh !!!!
kate negara demokrasi..suka ati org la nk cakap pe..
yg ko pn benak nk sound2 org tu nk ckp pe apsal..same cm pemimpin ko..
abeh sume paper, tv nk control..bangang..bile org ckp segelintir korg ni cm katak bawah tempurung xnk dgr..
kalau ko ckp org umno ni baek sgt, xde la si khir toyo tu le dituduh rasuah byk cmtu..

Pasal vid anwar tu..aku br je pas tgk..woi sengal..bodoh gk ko ni..
xyah tunggu pakar..ko tgk dlm youtube pn ko da le pk la sengal..
sejak bile anwar nye hidung mancung..tonik rmbt pe die pakai cepat gile rambut tumbuh..
bodoh tol..jangan jadi sengal le ????

psl kes pasir tu..dlu aku nengok si khir toyo sebok memekak pasal PKR curik pasir kt selangor..but bile khalid bukak cite psl brape income die dpt hasil pasir tu kt parlimen compare dgn pe khir toyo dpt, then khir toyo trus diam..
apsal die xlawan je khalid cakap khalid dpt dr sumber haram ke..pe ke...

hukum hudud tu klo dilaksanakan, korg geng2 toat ni da ready ke ?? psl 4 org beriman tu, aku rase Malaysia xjahil sgt kot...slalu2 la g surau ek kalo nk crk org beriman..bukan kt club..xjumpenye kt ctu. ha..nk tgk contoh org pangkah hukum hudud ? korg tgk dlm youtube Dr Mashitah ek...
hehehehe

ni confirm jpg aku lk kena pangkah..hehehhe
ngn set2 ni mane le besuara pendapat kite sket...demokrasi konon...
hakkkktuihhhhh demokrasi korg.
demokrasi cap ayam...

Anonymous said...

ha..
lupe aku nk ckp..
bile org pangkah peminpim skng, bkn mksd nye org tu xsuke malaysia..
maksudnye org tu lg syg Malaysia dr ko..
nk tgk perubahan, xnk tgk rakyat ditindas...
ni bile org besuara sket, dihalau dari Malaysia..
wei..
g wt pulau buatan ko sendri n wt undang2 sendri..lg bagus ko dok sekor2..
org nk tgk negara sendri berubah, lagi maju..bkn nk tgk hutang negara makin bertambah & tax makin meningkat..
korg sume kaya geng2 kroni bole la..
ngat sume org ke kaya..
g la tgk kt kl tu..
brape ramai lagi tido bawah jambatan ???
de sape amek kesah ?
KL under party mane ek..
lupe lk...
nk lg jelas, g tgk bersamamu...
negara yg kononnye kaya, makmur tp masih ramai merempat, masuk bersamamu..korg xtepk ke kebajikan org2 cmni..
mane pemimpin yg dicintai tu..yg sentiasa berjuang utk nasib raykat..
hakktuihhhh..
asyik shoping je...dok penthouse lagi...rakyat kebulur..

sengal sungguh

Far Lungeng said...

Dari ulasan2 diatas dapatlah disimpulkan bahawa Parti2 senior spt UMNO,PKR,MCA,MIC,PPP,BEBAS dan yg sewaktu dgnnya tak leh harap. Penuh dgn ciri2 rasuah, homoseks, kroni dan gila kuasa. Maka dlm PRU13 nanti undilah parti yg bersih dari semua sifat2 jahiliyah tersebut. Tak lain tak bukan undilah parti KITA.

Anonymous said...

I believed every above commented is by malays...good!! Congratulationss!!! Maka bergaduh dan caci maki antara kamu sama lain...saudara seagama....but....who at the end of the day is laughing?????

CIFUT said...

Seronok betul klu dpt tengok anon 7:25 ludah muka pemimpin2 kelantan. Sbb kt sana masih ramai golongan2 miskin tegar.

Sy x kata SEMUA org2 kelantan miskin. Sy percaya ramai golongan2 melayu kaya di maalysia adalah terdiri dari org2 kelantan.

Cuma sy lebih nak ketengahkan kerajaan TELAH dan AKAN menjalankan program2 membasmi kemiskinan. Nak sy senaraikan terlalu byk, buka mata dan lihat sndri.

p/s: kerajaan selangor pernah x mahu bekerjasama dgn YBK, itu pun salah kerajaan BN ke?

Anonymous said...

ooo..kt kelantan byk org miskin ek..
tp aku nengok kt KL yg byk org miskin, org gile besepah kt tepi jln...
KL ni under sape...

tu yg kt sabah serawak tu..
pe cer..

MB kaya nk mampus..
nape SPRM xcek pn MB kaye tu ek..
de company smpi canada.
contract2 kerajaan negeri sume dpt kt adik beradik..
ke korg xprasan sume tu..
g cek kt sumber2 korg yg sentiasa sahih, benar, telus tu..nrape company die de sbnrnye...
pastu kalau brani, wa nk tgk blog ni siarkan semua senarai company tu..