Wednesday, February 15, 2012

Anwar Gadai Akidah: Semoga Blogger Ameno World Tak Terjun Bangunan

Seorang blogger sebelah pihak sana, ameno world, dah tersentak melihat gambar Anwar Ibrahim sedang dicalit dahi.

Cara dia menulis cara orang tersentak yang nak tutup malu.

Dia kata,
Cakap terus terang perayaan ponggal tue aku taktau perayaan apa. Jangan marah arh. Dan aku rasa perlunya isu neh dibuat pencerahan sebab ia seakan2 counter attack terhadap isu najib - thaipusam. 
Sebagai seorang blogger yang bermain dengan komputer setiap hari, tak mungkin ameno world tak pandai nak cari dalam google tentang perayaan Ponggal.

Bukan tak tahu atau tak pandai, tapi dia sengaja buat-buat bodoh kerana nak tutup malu.

Kalau ameno world nak tahu apa itu perayaan ponggal sila klik di sini.

Dia juga kata,
Lagi satu aku pun tiada kesahihan kalau neh gambar betul or super impose. Sapa2 yang tahu sila lah check ye. Tarikh, lokasi dan info2 berkaitan dah diberikan. Memasing boleh semak. Tunggu penjelasan lanjut dalam isu neh. Bai.

Sukar nak terima hakikat, masih lagi nak tutup malu.

Superimpose pula.....

Nak tubuh Suruhanjaya Diraja untuk menyiasat ke ?

Dia kata tarikh dan lokasi dah diberikan dan minta pembacanya semak. Manalah tahu kot-kot waktu itu Anwar berada di Mekah, tetapi RBF fitnah Anwar di Perak.

Lihat di bawah

Keratan dari blog Adun Sri Andalas
Batu Gajah, 29 Januari 2012 - Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah diarak lebih 100 meter dari jalan besar Batu Gajah-Tanjong Tualang ke tapak pesta menaiki kereta lembu bersama kepimpinan PKR Pusat, Negeri Perak dan kempimpinan Pakatan Rakyat Perak.
Gambar pun ada.
Juga dari blog Adun Sri Andalas 


Kalau ameno world tak puas hati lagi, video pun ada juga di bawah ini



Kalau ameno world nak kenal bagaimana rupa gambar superimpose sila klik di sini.

Harap ameno world dapat menerima hakikat walaupun pahit untuk ditelan. Tak usahlah nak pusing kiri-kanan. Tolong belajar terima kebenaran sebagaimana blogger-blogger pro Umno yang menerima dengan hati  terbuka teguran Mufti Perak kepada Datuk Najib.

Semoga blogger ameno world tak terjun bangunan.

31 comments:

Anonymous said...

amek kau amenowold n da geng!

headbomb said...

kene sebejik menusuk jiwa lah ko ameno keh keh keh...

Anonymous said...

Nahhhhh.. ni baru betul2 kena tunjal dahi dia orang tu...

Kah kah kah.. rasakan

Jangan lupa anwar juga telah diarak dengan menggunakan kereta lembu..

Refer sini bro..

http://xavierjayakumar.blogspot.com/2012/01/sekitar-program-ponggal-di-estet-kinta.html

Anonymous said...

aduh sadis sungguh,,,siap anwar diarak diatas kereta lembu,,,anwar sudah diangkat setaraf dewa muruga,,,,,,hehehehe

Anonymous said...

ameno world bloger berbayar ker?....jgn ler sampai masukkan pasir dlm priuk nasi sendiri lah yer!...kantoi besar der!!!
funder tak sanggup dah...

pencen jer ler...atau buat blog baru ..zionis world pulak ker...tala nuar pulak ker?,,,hhehe
free of charge!

Pengundi Baharu said...

AMENO WORLD WAJIB TUTUP BLOG DIA YANG BODOH TUH.

bzz said...

Bro,

Baca sini... http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/2/15/nation/20120215220148&sec=nation

Agak2, dia org pusing balik jadi haramsani tak?

bzz said...

Bro,

Baca sini... http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/2/15/nation/20120215220148&sec=nation

Agak2, dia org pusing balik jadi haramsani tak?

Anonymous said...

aku paling syiok sekali bendera PAS PIS PUS pun ada... ha ha

manjung said...

ish ish ish si nuar gay ni dah jadi penganut hindu ke ape...kak jijah tolong jawab...pleseeeeeeeeeeeee... nak cover lagi ke...

Anonymous said...

Padan muka. Lembu ni kita makan dagingnya tapi Anwar pula dia tunggang. Nak buat camne dia dah biasa dengan kerja tunggang menunggang.

Anonymous said...

TAHNIAH KAK WAN...

SUAMI SUNDAL KAK WAN TELAH DIANGKAT DARI TITLE PADAYAPPA KEPADA PADAYAPPARIA SETELAH NAIK JENTERA F1 YG BERENJINKAN LEMBU...

PATUT LEMBU KAK JAT KURANG SEKOR...
RUPANYA TELAH DIROKET OLEH PARIAKO UNTUK BAWA PADAYAPPARIA NI BERARAK...

UMAT PAS,
TUNGGU APA LAGI...
TAKBIR LA CEPAT...
PARIAKO DAH BAWA BENDERA PAS LA...

KMON,
SPORTING LA SKIT...

PEJUANG HAMAS...

Faizal said...

hehe..ayat cover line.semua blogger fuckatan tengah tersentak.diorang baru je rasa dapat peluru untuk balun bn..rupa2nya kena balas ngan peluru berpandu.

aku bet blog pondan milosuam tu takkan sentuh langsung pasal ni.balik2 isu nfc je hari2..bodoh punya pondan.

haritu dah nak terkencing dah nak menjawab isu anwar comolot ngan israel.lepastu bila anwar coverline cepat2 gi jumpa pemimpin palestin,menyalak riang la blog2 ni balik.ada modal baru.

la ni..baru nak naikkan suhu,tiba2 imam mahdi dia dah jadi pandikutty pulak.kusangkakan panas hingga ke petang..rupanya pakai nandek di tengahari.

papehal..ameno world..blog ko memang bangang.

Anonymous said...

lepas ni amenoworld pun nak nandek jugak mcm al-juburi... nampak sivaji skit heheheehe...

Anonymous said...

Lagi satu aku pun tiada kesahihan kalau neh gambar betul or super impose. Sapa2 yang tahu sila lah check ye. Tarikh, lokasi dan info2 berkaitan dah diberikan. Memasing boleh semak. Tunggu penjelasan lanjut dalam isu neh. Bai.

-----------------------------------

hahahha anjing dan lembu pr macam tu la.bila kena tang depa,mula pakat jadi baik belaka suruh check sama ada superimpose ataupun tak.tapi kalau kena tang bn,semua macam lembu sokong jer.takde plak suruh check apa smua.

yang paling banyak buat gmbaq superimpose tu tian chua.tapi biasa la penipu tu jugak yang diangkat sebagai pejuang oleh lembu dan hanjing pr

Phoenixx said...

mana anjing2 pakatan ?? kah kah kah ! menyalak laa kamu wahai anjing pakatan ! lalalalalaa ~

hanizam said...

mau tak terkezut...siap calit kat dahi lagi...

aku pernah tanya pada rakan india kat kg. aku, ape korang calit kat dahi tu??

dia kata benda ni rahsia..penganut agama lain tak boleh tau..

last-last aku dengar orang cakap, tu saki baki abu mayat saudara terdekat yang mati..

ambik sikit simpan kat rumah, baki yang lain campak laut...

betul @ sebaliknya benda ni, wallahua'lam...tak taulah...

mintak maaf kalau penganut agama lain terasa ape yang aku tulis...

Anonymous said...

memang keling laa anwar ni

Anonymous said...

Ameno World seorang budak perempuan kampung yg dulunya dikenali dgn nama Syikin. Kampung sekitar Perak dan mula mencari peminat dengan menyibuk dalam status FB yg org lain yg tidak mengenalinya dan dia berlagak seperti dah kenal rapat dgn org itu. Kemudian sedikit demi sedikit dia mula menjurus kepada cerita2 politik dan sudah mula dikenali dikalangan orang2 PR. Pandai budak ni ngatur strategi. Huhuhuhuhu.. Syikin..Syikin...

-Bekas rakan FB Syikin-

Anonymous said...

jangan jadi manusia munafik la amenowold..ntah2 korang x baca pn komen kat blog RBF ni sebab takut kebenaran..terimalah kenyataan,yang pemimpin yang korang perjuankan tu serba boleh..depan boleh,belakang boleh,yahudi boleh,islam boleh,kristian boleh,hindu boleh,buddha pn boleh..orang PAS apa lagi pegi la guling2 depan kereta lembu tu,biar lembu pijak perut keluar darah hijau..hahahahaha

Anonymous said...

"adus...bisa-bisa ko orang santak ameno world...and the geng...bagus! biar dia orang sedar kebenaran dan kebatilan...tp jgn ko orang pulak main serkap jarang...pastikan berita ko orang sahih dan tepat supaya tidak menjadi bahan pulak bg ameno world & the geng..." jgn menfitnah...itu pesan Pak Cik UMNO

mohd.fadhil said...

anuwar aljuburi hindui ni kalo mati nk di kubur kan atau di bakar?
kejar dunia jgn sampai gadai akidah Islam.syirik/menduakan tuhan tiada pengampunan dr Allah,100 kali berzina Allah ampun kan dosa,insyaAllah.
Semoga Allah lindungi kita,saudara2 Islam ku dr perbuatan syirk..ameen.

CIFUT said...

Takyah buat2 bodoh la wahai ameno world... lu mmg dah bodoh pun.

Phoenixx said...

MOHON AMENO N GENG JGN TERTEKAN .. KALAU TAK TAHAN PEGI LA KORANG MAKAN SAMPAH KAT TEMPAT KORANG TU .. KAH KAH !

poyo said...

kah!kah! najib pun serupa jer....2x5....mcm patung gergasi tu...

Anonymous said...

Geng amenoworld da bengang, mari kita ktwa bdekah dekah
kah, kah. Kah.

Anonymous said...

aku tak sangka plak yang amenoworld tu bangang ya amat..

standard la blogger pakatan,bangang macam pemimpin dia juga..

Anonymous said...

Amenoworld mengesahkan satu bidalan inggeris .bidalan tu lebih kurang camni.Ingatkan orang yang diam tu dia bijak,tapi bila dia buka mulut rupa-rupanya dia bodoh.
Itulah amenoworld.

Anonymous said...

Dah hakikat blogger PR ...memang suka bawa isu bodoh...nak buat macamana?...hakikat beb...

Kalau unta bunting jatuh masuk longkang pun kalau boleh dikait dengan UMNO diaorang buat...apa la punya baghral da....

picang said...

mamat ni title blog dia MILO SUAM kan? Apsal ada gambar cawan air teh? warna macam air teh?

poyo said...

kahkah..najib dgn rosmah apa kurang...holy couple...