Tuesday, February 21, 2012

MB dan KM Mereka Tak Datang Mesyuarat.

Hari ini berlangsung Mesyuarat Menteri-Menteri Besar dan Ketua Menteri Ke 114 di Putrajaya.

Mesyuarat dipengerusikan oleh PM. Turut hadir TPM dan KSN.

Tujuan mesyuarat bagi menyeleras dan melicinkan urusan pentabbiran antara pusat dan negeri-negeri.

Tetapi mengapakah tidak ada seorang pun menteri-menteri besar dan ketua menteri pak-khatan rakyat yang menghadiri mesyuarat tersebut pagi tadi ?

Kemana mereka menghilang ? Adakah mereka sudah hilang semangat untuk memerintah ?

Mereka boleh keliling negara untuk berceramah, tetapi tidak boleh hadir mesyuarat bagi membincangkan hal negara, negeri serta rakyat.

Bagaimana nak mentabir negara jika mentadbir negeri pun tak boleh datang mesyuarat ?

Nik Aziz berada di KL dan boleh meluangkan masa untuk berjumpa dengan Anwar Ibrahim pagi tadi. Jumpa Anwar untuk urusan politik boleh pula. Nak datang mesyuarat tak boleh.

Di belakang bukan main lagi tuduh kerajaan Najib zalim,tindas rakyat dan sebagainya. Tapi bila diajak berdepan dalam mesyuarat bayang pun tak nampak.

21 comments:

Anonymous said...

AKU HENSEM

FIRST
DEATH TO PR

hangkedee said...

Dah jadi hampas buat cucu taik babi dapig.

Anonymous said...

pitih nok, kijo malah...ptuih.

Pujangga Buta said...

biasalah...
bila kuasa sdh ada...
kepala mesti naik gila...
sapa2 pon da tak penting...

Anonymous said...

Check Nik Aziz punya mileage claim -- pergi jumpa Anwar ke atau pergi Mesyuarat dengan PM di Putrajaya.

Anonymous said...

MIKE ADER KERAJAAN SENDIRI

PASTU HENTAM KATA
KERAJAAN PUSAT TAK BG BANTUAN...

KAN KER BANGANG NAME NYER

Anonymous said...

Derang2 yg x dtg ni makan gaji buta.

Anonymous said...

Ambo Tok Sir Ore Make Gaji Buto (Saya tak mahu orang makan gaji buta)

~ Ku Li punya penangan tahun 1999.

Koli

timun said...

x datang mesyuarat bermakna x ada etika...curi tulang.., inikah contoh terbaik yang nak diwar2kan. curi tulang , makan tulang macam anjing dah perangai..jumpa orang x sehaluan terus menyalak..hadooi...siapakah itu ???

Nok said...

ini semua depa pakat...biar nampak sekata...tapi isu israel..macam2 kepala ada..mat sebutuh dan mr bean banggang tu...tak bangkang.....nik aziz dan majlis syura lain pandangan.....last sekali anuar balun jubur nik aziz tak secara langsung....terus U turn...itulah kebodohan parti pas paling ketara bodohnya.............lepas tu ada hati nak pi putrajaya?????

Anonymous said...

4 ekor bangau ni memang suka menghabiskan boras!!!!!!

Anonymous said...

Nmpk sgt pakatan rakyat tidak profesional dan berdedikasi..

matkilaupenang said...

SALAM TUAN MINTA PAUTKAN BLOG SAYA DIBLOG TUAN TERIMA KASIH

Adi Kencana said...

Kerja utk rakyat ni mrk mmg x minat!!

PUTERI SPIN GELARAN TERKINI NURUL IZZAH. Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

ha..
mmg korg je bagus..
meeting xdtg da menyalak..

kalau xdtg masjid, xde lk nk menyalak...

kalau rembat duit zakat xde lk nk menyalak..

benak sungguh

Anonymous said...

ko ada bukti ke penyalahgunaan wang zakat? repot SPRM la, bising kat blog rbf ni wat pe?

Anonymous said...

hanjing2 PR banyak yg menyalak dalam blog ni rupanya

Anonymous said...

teman2...tak payah nak menyalak..kita siasat dulu betui ka depa tak pi..rasanye depa attend mesyuarat tu..nampak gambaq dlm star ini hari... dan bebrapa paper lain lagi...insyaAllah kita semua dapat rahmat dari Allah swt. Amin...

VoidDance said...

DS Najib dah jawab pun persoalan ini. Bukan MB/KM PR sengaja tak datang tetapi memang tidak dijemput. Ini kerana tidak semua mesyuarat menteri2 besar perlu dijemput. Hanya yang termaktub dalam perlembagaan saja yang wajib dijemput semua MB/KM.

Dua-dua tidak salah, okay?

Harap RBF memainkan peranan penting sebarkan maklumat yang betul.

Anonymous said...

dari 2-3 tahun lepas MB/KM negeri pakatan x dijemput.

sbb tu pelik dgn artikel dari RBF nih..

sila buat sedikit homework sebelum keluarkan artikel mcm nih..

ramai dah terbabit memfitnah kat sini..

Nauzubillah...

-Warga Shah Alam-

Anonymous said...

Tu lah kuat sangat dengki.. sekarang baru hang tahu bukan mereka tak nak datang tapi mereka tak dijemput datang oleh Perdana Menteri yang perangai macam budak tadika..


Baru hang tahu rupa hati perut Orang UMNO ni...busukkkk.