Thursday, February 16, 2012

MB Selangor Nak Bukti - Nah Ambil Bukti !


Petikan dari harakahdaily,
Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meminta Timbalan Pengerusi Umno Selangor, Datuk Noh Omar sedia memberi kerjasama berhubung dakwaan bahawa beliau mempunyai bukti salah laku kakitangan KSSB dalam pengendalian pasir di Selangor.

Bercakap pada sidang media selepas mesyuarat exco semalam, Khalid berkata kerjasama dari Noh itu sangat penting bagi memastikan dakwaan itu benar-benar wujud atau hanya sekadar tuduhan politik.

Nak bukti ya  ?

Nah ambil bukti di bawah ini....

Sumber bukti : selangordaily.com

Harga pasir yang disiarkan dalam laman web KSSB
RM 8.00 per tan  untuk syarikat siapa ?
Lebih dari 50 % pengurangan diberikan kepada syarikat berkenaan.

Kenapa syarikat berkenaan dapat harga yang terlalu istimewa ?

Selanjutnya sila baca di sini

17 comments:

Anonymous said...

pasir kotor yg belum dicuci hargenye jauh lebih murah dari pasir biasa yg sudah siap di proses..
tmpt perlomnongan pasir juga memainkan peranan quality pasir di pasaran..cnth pasir lombong tidak sama dgn pasir sungai..ada juge pasir yg bercampur tanah di jual di pasaran.biasenye pasir yg kurang quality mereka terus menjualnye ke tapak pembinaan untuk di buat jalan atau menambak tapak perumahan yg hendak dibina...

Anonymous said...

Nah ambil kau khalid!

Anonymous said...

Dalam surat tawaran tersebut tidak dinyatakan pasir kotor. Hanya sebut pasir shj. Maknanya itu pasir yg sama yg dijual 18.00

Anonymous said...

biasenye pasir kotor dibeli dgn harge murah. tetapi mereke menjualnye kepade syarikat perumahan dgn menunjukkan bil atau resit pembelian harge pasaran..ini perkare biase yg dilakukan towkey2 pasir..sebab tu kite tengok jln raye cepat rosak dn mendap. same juge dgn rmh2 yg dindingnye cepat retak..perkare ini berlaku dr dulu lagi..pihak yg berwajib sprt jkr atau perumahan negare kenelah buat kerje jujur dan memantau...taktaulah kalau ade unsur rasuah..

Anonymous said...

BERTAMBAH GAGAP LA KALID NI DENGAN KERJASAMA YG AKAN DI BERIKAN OLEH NOH OMAR...

PEJUANG HAMAS...

Anonymous said...

GAGAP TAK GAGAP..KWN TU MNTERI BESAR..KO TU PEJUANG HAPRAK..

hanizam said...

fuh...hampir semua lokasi tu berhampiran kampung aku...

nak bukti, orang dah bagi...nak ape lagi...

pandai makan, pandailah simpan...kalau buat benda salah, takan lama tersimpan...

Anonymous said...

PEJUANG HAMAS...aku sokong ko bro...

pok ngah nik ajis said...

Tokey pasir. .Lebih kaya dari tokey babi. . .Pasal , pasir bersih atau pasir kotor. . .Memang good income. . Korek je. . Kat mana-mana dlm selangor tu boleh buat duit. .

Masaalahnya zaman BN . .Depa korek kat atas je. . Itupun diulu sungai. . Zaman PR. .Belasah je, . 4 tahun ni je nak buat duit. . Penggal depan belum tentu. . .

Zaman BN makan sorang dua. . .Zaman PR. . Ada geng 6 jahanam. . Bunuh pun sanggup. .

Pokoknya tanah /pasir memang laku. . Takyah beli pakai ekar/relong. . Sekampit dua pun kalau murah berebut orang beli. . Nak pulak tanah itu ada organik, cukup NPK, cukup zat. . .Ha. . .Ha. . . .

Cuma dlm PR gelojoh sangat makan tak ikut jadual. . . .

Anonymous said...

Banyak syarikat berdaftar dapat surat macam tu tapi itu adalah untuk pasir yg belum di cuci.....Orang yg bagi bukti ni adalh mereka yg tidak pernah ada pengalaman dalam hal jual beli pasir.....lain kali kalau tak tau tanya jangan tunjuk pandai.

Anonymous said...

ala anon 8:57

tak payah la dok terlebih pandai konon banyak syarikat dapat surat macam tu la..

wei pundek haramjadah hanjing lembu pr,kalau berlaku pencemaran alam,mendapan tanah,banjir dan sebagainya dikawasan berhampiran,ada tokey anjing pasir tu nak tolong ker?

yang korang tau anjing anjing ni pakat salahkan kerajaan bila terjadi bencana.Allah dah jadikan elok dah pasir banyak mana tetiba tangan manusia bangsat ni datang nak ubah.bila terjadi ketidakseimbangan dalam ekosistem salahkan orang lain plak.

kajang yang bole dielakkan dari banjir tetiba hari tu banjir.tak ke babist sekor sekor anjing pr termasuk la lembu penyokongnya

Anonymous said...

Pejuang Hamas konon, senjata pun tak pernah pegang, asyik pegang ' senjata sulit' jer...dah sunat ke belum dik oii?

Anonymous said...

hot news !!!!!
ini pasal anwar sokong israel tu...

kawan aku keje kt port klang bgtau...
de 2 bijik kapal israel tgh park kt ctu n tgh turunkan kontena..

tapi....

bukan kerajaan yg kita sanjungi ni xde deal ngn israel ke ?
ke kite kena tipu lagi ?

da kena tipu lagi, then kite sanjung lagi parti ni ?

cakap lebat kutuk org..
tapi siap bwk msk 2 kapal..
cipan berkepala 2 betol

hanizam said...

alahai 10.52am,

kapal tu didaftarkan di israel je...takan disebabkan daftar kat sana, ko kata kerajaan malaysia ada deal dengan depa??

dah company penghantar kontena tu dah guna kapal tu, ape masalahnya???

kawan ko kat port tu kenalah cerdik sikit...bukan main balun belakang je...

kalau kereta 2nd hand ko beli, no pendaftaran israel, bapak ko pakai, ape masalahnya??

benda simple je...persoalannya, kapal tu berdaftar je kat sana. kawan ko tu kena tengok company maner yang buat order/deal kat luar negara tu...

takan company punya pasal, kerajaan yang kena pulak??? jangan buat andaian bodoh...

Anonymous said...

10.52am,

ko ni memang ngok..pak nuar ko tu tibai amai cina siap ada video tak pulak ko nak percaya..kapal register sana pun nak kecoh..

Adi Kencana said...

Dah dapat bukti, apa Khalid nak buat? dari Gagap terus jadi Bisu!!

PUSAT KHIDMAT NURUL IZZAH SEKADAR HIASAN SEMATA-MATA!! Baca di sini!!

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

ramai nye penyokong israel kt cni..
da bace tafsir Al-Quran ?
kn kt ctu kte deal ngn dorg ni sebab dorg jht..

abeh klo gune kapal israel pun, xsame ke tu..

kepala bana pe..
benak same cm badak...