Monday, February 13, 2012

Tahniah Tok Mat


Satu langkah tepat yang cukup berani.

26 comments:

! BUJANG SENANG ! said...

syabas tok mat...

Anonymous said...

BRAVO!

CopyPaste-TembakJerr!!! said...

adakah ini Professional skill ... woha

Anonymous said...

buat RBF...

sedar x sedar,Buku Jingga ni lah yg merubah pentadbiran Najib...

berpuluh tahun BN memerintah,cukup sukar kerajaan memberi hasil untuk dikongsi bersama rakyat...

ya,pasti ramai yg akan menjawab subsidi..tp dibandingkan dengan kekayaan yang dikaut kroni berpuluh tahun lamanya,apalah sangat kalo dicurahkan pada rakyat..

apabila kerajaan PR menaikkan elaun kafa,memberi elaun kepada warga emas,memberi rm100 untuk warga emas bershopping,air percuma di selangor,anda di pihak UMNO/BN memperlekeh usaha ini...

tapi,bila BN memberi rm100 untuk belanja anak sekolah,beri rm500 utk skim BR1M...anda kata kerajaan BN prihatin???

PR mengambil alih selangor dan penang dalam tempoh 3 tahun,banyak memberi impak pada pentadbiran BN.

x kire anda di pihak PR atau BN,cukup2 lah kita menutup mata atas kekayaan pemimpin yg melampaui batas..kekayaan negeri dan negara patut dikongsi bersama seluruh rakyat...

yg nyata,bila PR menguasai beberapa negeri..pemimpin BN mula menyedari betapa pentingnya tunduk pada keperluan rakyat..bukan hanya memenuhi kemewahan sendiri...

fikir-fikirkanlah...

-Warga Shah Alam-

Anonymous said...

ye la tu warga shah alam

KSSB

khalid sand sendirian berhad...

jual yayasan selangor memang la tunjuk dapat banyak duit.

tak ke haramjadah penipu

Anonymous said...

ckp byk xgune..
nk ckp haram jadah bagai..

tu yg g shoping tu kt Australia..
bile nk bukak cite..

menabung kepala bana pe kalau le belanja byk tu..

yg ni xsalah ???
yg ni bagus ke ???
ni la yg korang puja kan...
yg korang sanjung sembah kaki sume..
yg sentiasa benar di mata korang..

kes lembu tu..
kalau menteri tu salah, xkn de menteri lain le brani sound tepek kt muke die..
xkn de menteri sama parti pun soh die letak jawatan..

guna otak sket

Anonymous said...

MB Kedah Kata ... BUKU JINGGA BUKAN AL'QURAN .... cakap banyak tak guna Buku Jingga ke Buku JingGAY ker ....
MB Kedah Kata ... BUKU JINGGA BUKAN AL'QURAN .... cakap banyak tak guna Buku Jingga ke Buku JingGAY ker ....
MB Kedah Kata ... BUKU JINGGA BUKAN AL'QURAN .... cakap banyak tak guna Buku Jingga ke Buku JingGAY ker ....
MB Kedah Kata ... BUKU JINGGA BUKAN AL'QURAN .... cakap banyak tak guna Buku Jingga ke Buku JingGAY ker ....
MB Kedah Kata ... BUKU JINGGA BUKAN AL'QURAN .... cakap banyak tak guna Buku Jingga ke Buku JingGAY ker ....

Anonymous said...

anon 7.17am...

saya rasa anda PERLU melihat point yg saya utarakan...

saya merasakan amat perlu sesebuah kerajaan seperti BN utk mempunyai pembangkang yg kuat di malaysia..

kita x nak rakyat terpaksa meminta2 pada kerajaan..

PRU12 benar2 merubah landskap politik malaysia...

gaya pemimpin PR yg sering berdamping minum kopi (contoh mudah) bersama rakyat sudah menjadi amalan pemimpin BN kini...

kalau dulu ada majlis,pemimpin akan duduk asing2 dari rakyat sewaktu menjamah makanan..benda yg kecil ini mempunyai impak yang besar.

cukup la contoh di parlimen shah alam satu ketika dulu..dato aziz samsudin dulu cukup jauh dari rakyat.


-Warga Shah Alam-

Anonymous said...

warga shah alam..
wa sokong lu !!!!!!!!!!

dorg ni suda kecut..
kalah kt selangor, miskin trus

kelam kabut mase kalah dulu nk masuk SUK kasi amek sume fail2..
wakakakakakakaka...

dulu bn ni de belagak sangat..
org jemput datang majlis, byk tol songeh nk dtg..
kalau dtg, majlis start kol 8, 10.30 baru datang..
dtg siap muke xbesalah tu..

Anonymous said...

mase bersih dulu, benda yg dorg mintak xde pelik pun aku nengok..
mintak pilihanraya adil..

apa celoppp xberani bagi pilihan raya adil..

takot kalah lagi byk ke...

Anonymous said...

lagu khas untuk perjuangan pengikut-penguikut setia blog ni..hehehehe

ini lah barisan kita...
yang ikhlas berjuang...

siap sedia bekorban
untuk kroni dan rakan...

sebelum aku kaya
jangan harap nk letak jawatan..

ini lah sumpah org gila kuasa
menuju ladang lembu

andai kata kami kalah semua
lompat parti itu la caranya
kami mohon projek
Malaysia berjaya

semboyan telah berbunyi
kami nk pegi mati...

YEAAAAAAA !!!!

Aliffnajmi said...

Bagus cara penyampaian komentar dari Warga Shah Alam.
Tahniah krn masih ada lagi pembangkang yg mampu menjaga tatasulila.

Benar, dlm mana2 sistem pentadbiran diseluruh dunia, dari sebesar2 sebuah kerajaan mahupun sekecil persatuan basikal tua sekalipun perlu ada 'check n balance'.

Dihrp pembangkang di Malaysia dpt terus memainkan peranan mereka dlm mengkritik dan mampu memberikan pandangan2 yg membena.
Kita x perlu mengkotorkan politik dgn fitnah, maki hamun dan kafir mengkafir. Semoga Allah bersama kita, InsyaAllah.

Aliffnajmi said...

Anon 2:16 PM...
PILIHANRAYA menjadi ADIL pada pandangan golongan2 seperti anda hanya apabila kemenangan berpihak pd PR. BN tak pernah takut, malah BN nampak lebih rasional dlm menerima kekalahan. (cth: selangor n kedah).

W'pun x semua tapi SPR sndri telah cuba menuruti kehendak2 BERSIH.
Persoalannya, sejauh manakah pula PR bersedia utk menghadapi kekalahan?
Melihat tingkahlaku semasa peristiwa kejatuhan Nizar, PR spt keanak2an yg meronta guling2an. Walhal ia hanyalah 'saduran' dari '16 Sept'. PR seharusnya lebih bersedia krn '16 Sept' telah seawalnya dihalalkan oleh mereka.

Mampukah anda rasional dgn apa jua keputusan dlm PRU13 nti? Jgn pula nti mencemuh SPR w'pun telah berbagai tuntutan dituruti.

CIFUT said...

Anon 2:22 PM, lagu tu utk Nik aziz (sejarah MB dan musamdol paling lama - gila kuasa) atau utk anuar (buat parti utk anak beranak laki bini jadi ketua) atau utk LGE dgn kes jual tanah tu?

semboyan telah berbunyi
PR nk pegi mati...
Wakakaka...

Anonymous said...

nampak berani dan hebat tapi kurang bijak...bagaimana perasaan kita bila buku manifesto BN diperlakukan sama? Alahai Tok Mat

Anonymous said...

AlifNajmi:

BN sendiri mengakui kesilapan mereka selama nih...

sbb tu saya katakan,x kisah siapa menang,asalkan tidak menang mudah..

bila kerajaan (tidak kira PR atau BN) menang 2/3 majoriti,akan berlaku lagi salah guna kuasa yg tidak terkawal.tiada siapa boleh menghalang..dan yg paling penting,skali lagi kebajikan rakyat akan terabai.

kita sendiri dpt lihat skarang ni,kerajaan BN dan PR berlumba2 membantu rakyat.ini yg rakyat nak dan rakyat semakin bijak menilai..

rakyat x mahu parti yg hanya muncul bila parlimen dibubarkan..time tu la nk turap jalan,time tu la nk cat flet perumahan rakyat,time tu la nk derma kain pelikat.ini semua pemimpin yg mengkhianti rakyat.

pemimpin perlu ingat,kuasa yg mereka pegang pada hari ini merupakan beban yg paling berat di mahsyar kelak.sama2 la kita menasihati...bukan atas nama parti,tp atas dasar tanggungjawab,Insya Allah..

-Warga Shah Alam-

Anonymous said...

anon 8:01 dok buat haramjadah apenya
dah memang ko haramjadah

lenkali bukak la mata leluas.dah terbukti yang shoping kat ostrolia tu bukan rosmah.dok ulang kepala haramjadah apa lagi.

tapi yang tak pi umrah atau haji,lari pi duta turki tu bukan fitnah.kantoi main chinadoll pn bkn fitnah.lagipun liwat suka sama suka,tadehal la dia nak meliwat pn.undang-undang lapok katanya kalau kena bicara

yang backing mamat arab hina Nabi tu pun bukan fitnah,geng lembu PR.

yang nik ajih amik masa 25 tahun masjid satu pn takleh buat tu bukan fitnah.

Anonymous said...

rakyat x mahu parti yg hanya muncul bila parlimen dibubarkan..time tu la nk turap jalan,time tu la nk cat flet perumahan rakyat,time tu la nk derma kain pelikat.ini semua pemimpin yg mengkhianti rakyat.

-----------------------------------
sebijik macam geng MP lembu pr.bila diberi amanah kuasa bukannya nak bangunkan kawasan setempat.tapi kehulu kehilir luar kawasan konon berjuang.bila 5 tahun balik kawasan selamat kat kelantan or kawasan sndiri cakap kita kena tegakkan Islam.takbir dan sebagainya.bila menang,hilang lesap kat kawasan sendiri bukan nak bantu.

Anonymous said...

woi anon benak 7.37

kalau yg bukan kt australia tu bukan rosmah, apsal rosmah x saman je media australia, brunei and singapore yg ,melaporkan berita tu ???

kenapa tv3 and rangkaian surat khabar kerajaan ni xde sekor pun yg tayang kan isu ni ??

kalau die xpegi, kenapa designer tu le smpi 3,4 x dok siar dlm blog dorg psl bnda ni..
gune otak sket..
jangan simpan otak kt kepala lutut tu..
sila letak di kepala yg betol..

Anonymous said...

hahahahahha
BN rasional time kekalahan kt Selangor ?
rasional la sangat..
hakkkkktuihhhh

sape tah yg mengelabah nk masuk SUK selangor mase kalah aritu...
kelam kelibut ko nk masuk SUK ms kalah..
hahahahah

mmg rasional..
tepat !
hahahhaha

Anonymous said...

PR pegi mati ?
nmpk sgt xbrani nk ngadap PR..
tkot ek..
kang kalah lagi..hehehehe

satu2 nye tanda 1Malaysia tu yg kita boleh lihat ialah mase bersih di mana semua kaum bersatu inginkan pilihanraya raya adil...

tang lain de korang nampak ?
kite ok sibuk nk 1Malaysia..

korang g company2 cina tu..
de melayu dpt jawatan top management ?
kalau de pun sebab nk gunakan melayu..

dlm bhgn finance yg tuan syarikat nye cina, de x korang rase melayu le keje kt bhgn tu?
ini ke 1Malaysia yg kite dok sokong sgt tu ??

melayu sibuk sgt nk tolong kaum laen..
korg ingat de company2 tu pk..

asyik nk 1malaysia..
tapi barang sume harga naek...
gaji geng2 swasta x naek..
nk jimat konon...
soh la bini PM tu jimat dlu..

Anonymous said...

woi anon haramjadah cibai 5:54

betui ke tu rosmah.ke ko yang selalu makan bangkai tu pasai suka berita fitnah.ooo kalau tak berani saman jadi betul la.

jadi anuwaq berahim tak berani saman umi hafilda,ezam mat noor dan wall street journal tu maksudnya betui la tuduhan diorang.

tak ke haramjadah lembu pr sekor sekor dalam ni.lu lembu ada reti membaca ker.tapi mana reti nak baca sbb tau ubat seks jer sebijik macam perangai ketua

baca sini penipuan lembu pr.sudah sudah la jadi lembu pr

http://novandri.blogspot.com/2012/01/eksklusif-bongkar-kaitan-wartawan.html

http://novandri.blogspot.com/2012/01/terbaru-fashion-designer-australia-yang.html

aik..bn gelabah tak berani lawan pr.yang terbaring macam lembu tengah jalan time perak bertukar kuasa tu anjing mana?

yang takmau bubarkan parlimen ikut persekutuan tu anjing lembu mana?

Anonymous said...

AKU JUGA ORG UMNO, TAK BAIKLAH BUAT MACAM TU TAK PRO LAH AHMAD NIE, KALAU TAK BAGUS KATA AJE TAK BAGUS TAK PAYAH BUANG DLM TONG SAMPAH, SILAP2 ESOK AWAK YANG KENA BUANG DALAM TONG SAMPAH, NAMPAK SANGAT AHMAD NIE MENGKAJI BUKU JINGGA TU, TAH APA YANG DI TAKUTKAN AGAK NYA, HELLO RBF INGAT JANGAN JADI MACAM KHIR MAT TOYO BAGI PENYAPU DAH LAH, INGATTTTTTTTT

Anonymous said...

bite panas....
de PM bagi surat kt menteri israel ucap tahniah..

fuck la..
sibok kate anwar..
die da wt dr dlu xpe pulak

Anonymous said...

jangan nak menipu la anon 1:42.

surat utk israel plak dah padahal nak kaver anuwaq berahim tu sokong israel.takyah nak divert sana sini

yang mamat perasan ahli umno ni dok bising macam anjing apanya.

Anonymous said...

anon 5:55 AM... sekurang2nya BN taklah meroyan baring2 dpn keta sultan.. wakakaa.
BN tak meeting bawah pokok. Hehehe...
Ada speaker BN yg kena angkat dari kerusi mcm Sivakumar? Hahaha...