Friday, March 30, 2012

Patutkah Ini Berlaku ?

Apabila kita pergi ke kedai makan atau restoran, maka sudah tentu apa yang kita makan kita akan bayar.

Kita tak makan free atau pergi minta bantuan makanan dengan mereka.

Apabila kita makan berbayar,patutkah sesebuah kedai makan hidangkan makanan kepada kita dalam bekas seperti untuk hidangan kepada kucing sebagaimana gambar diatas ?

8 comments:

Anonymous said...

mcm biasa..UMNO yg akan dipersalahkan..tunggulah sidang akhbar nanti..

amin al amin

Anonymous said...

Bro RBF
Tak sanggup, menjijikkan.
Hal yg sama pernah berlaku pd saya. Sy order air teh kosong. Masa nak minum tu bau lipas kuat sangat. Bila tengok bawah cawan, ada telur lipas terlekat. Saya komplen dengan makcik kedai tu. Lepas tu dia bebel dengan meja lain, kebetulan kawan office sy. Nak tahu apa makcik tu kata?...' Budak tu kalau minum sini lagi, aku santau dia'. Patut ke bro? Lepas tu sy tak jejak kaki kat kedai dia lagi dan sy beritahu semua kawan2.

Anonymous said...

Bekas minum kucing pun bersih dari tu. Ish pengotor lah kedai tu.

Anonymous said...

kekadang kucing nasibnya lebih baik dari kita,

awie958 said...

kebanyakan kedai makan yang dah lama beroperasi akan menghidangkan kita makanan dengan bekas makanan yang kehitam-hitaman seolah tak pernah di cuci...kebiasaannya bekas makanan ni digunakan untuk menghidangkan makanan panas seperti sup ekor, sup ayam, sup daging, tom yam...mungkin makanan yang dihidangkan panas didalam mangkuk ni menyebabkan plastik tersebut bertukar menjadi kehitam-hitaman..sewajarnya mereka peniaga membeli bekas makanan yang baru agak pelanggan yang datang tidak merasa jijik untuk makan disitu lagi

Anonymous said...

Orang kita juga..sedih

Anonymous said...

biasanya kalau kita peratikan kat bibir gelas kita ... kita akan nampak bekas mulut/lipstik pelanggan sebelum kita .... memang begitulah majoriti peniaga kat m'sia ni ... nak guna pinggan mangkuk bersih sikit kene lah pergi makan kat food court shopping kompleks ... itupun x berapa nak bersih

Anonymous said...

Kesimpulan JGN MAKAN KAT KEDAI LA KAWAN...HAHAHAHA sabar bro..sabar...hhiihihi