Thursday, March 29, 2012

Ubahsuai Pejabat: Dr Halimah Perlu Jawab Dakwaan Ini....


Azmin Ali dakwa Hassan Ali belanja RM 300 ribu untuk pengubahsuaian pejabatnya.

Hassan Ali jawab balik, dia kata perbelanjaan pengubahsuaian pejabatnya dilakukan mengikut prosedur kewangan yang telah ditetap dan diluluskan.

Hassan Ali turut mendakwa seorang lagi Exco Selangor , iaitu Dr Halimah Ali juga diberi peruntukan besar untuk ubahsuai pejabatnya.

Dr Halimah Ali melompat menafikan dakwaan tersebut dan menyifatkan dakwaan Hassan sebagai satu tuduhan liar. Lihat di sini

Manakala mengikut selangor daily, jawapan yang diberikan oleh Dr Halimah tidak tepat. Katanya peruntukan untuk Dr Halimah telah diluluskan dan sebahagian kerja-kerja pengubahsuaian telah dilakukan. Lihat lebih lanjut di sini.

Sekarang Dr Halimah perlu jawab dakwaan yang dikeluarkan oleh selangor daily. Jika Dr Halimah tidak menjawab atau menjelaskan dakwaan itu, maka orang akan menganggap apa yang didakwa itu benar dan orang akan memandang beliau sebagai seorang pembohong.

Setakat hari ini Dr Halimah masih boleh dikatakan mempunyai imej yang agak baik di kalangan wakil-wakil rakyat atau barisan Exco Selangor. Jadi, beliau tidak boleh diamkan dirinya dari menjawab dakwaan tersebut. 

Dr Halimah perlu jawab supaya imejnya tidak rosak. Kalau benar jawab benar, kalau tidak benar jawab tidak benar.

13 comments:

manjung said...

kalau betul mengaku je lah. apa nak putar belit pulak. mungkin puak2 pas ni kalau bohong tak berdosa kot...bohong sunat....huhuhu

Anonymous said...

bohong kerana nak menegakkan ugama dibolehkan, tu kata nik aziz kalau tak silap lah.

Anonymous said...

Nik Aziz tak kata bohong..dia kata Muslihat...sedap pada bahasa..makna tetap sama..bila agama dipolitikkan begitu ler jadinya...

AMHHH

Anonymous said...

Beb klu nak pakai cakap n.ajis semua bleh. setan pun puak hamPAS bleh kawan.....tapi beb apa kata kita ambil jalan pintas dan senang masuk sorga ...ikut fatwa hamPAS..dengar CD ceramah Pas masuk sorga, undi Pas masuk sorga...apalagi beb jom pangkah bulan naik roket masuk sorga...hehehe

Anonymous said...

tu la asmin'.... tang saham terdiam plakkkk

pakatan dah k.o.

aku tgk puak2 pakatan kini trima presure beb sian

org balun.. anua kiri kanan

israel kwn anua pun dah start tembak palestin gara2 anua protect keselamatan israelll...

ambik ko nuaaaaa

Anonymous said...

cuba bandingkan perbelanjaan pr ubah suai pejabat dengan rosmah najib berbelanja di luar negara...nak komen cerminla diri dulu..

Anonymous said...

cincin saja dah 24 juta..yg lain lg..oooooooi

Anonymous said...

Ada lagi yang bodoh piang ,percaya cincin 24 juta ni.

Anonymous said...

Heran juga camne Hassan Ali boleh tahu jumlah ubahsuai tu lebih dari pejabat dia. Benda ni kena siasat, takut kerja atas paper je. Wang keluar tapi kerja takde. Lepas ni mesti Assmin yg kena sebab main2 tembak, dah orang lain yg kena tembak.

Anonymous said...

Blog ini nak kena spam tak? hehehehehe.......tunggu esok.....kasi moderate jika tak nak kena spam kaw kaw besok

Best Business Brands said...

Khalid should not expose one can contract office renovation Selangor executive councilor ... Dr Halimah did not do any modification of office he was until now. ... He also challenged James answer the allegations his wife Shamsidar Taharin there ... This new just because James before this claim Dr Hasan for renovation ...

Anonymous said...

hidup biseksual..hidup penyokong buntut..lawan tetap lawan..kalau takut dilambung ombak..jgn lepak kat kelab gay..hidup mat komunis..hidup nabi pas..hidup BABI..

Anonymous said...

yaka kalu camtu aku pangkah BN
tarak gunapun pngkah Pak Gatai Ayat

korang2 ada masalah besar aku boleh jumpa najib terus.. kalu Dap jd PM , anak ko sangkut nk masuk mrsm.. buleh jumpa ka..? haiya lu cibai lu umno cibai.. err aku pangkah pas la.. haiya anak cina lg byk A ooo ...brapa lama melayu mau konker mrsm.. cibai lu melayu..