Thursday, June 28, 2012

Pembangkang Malaysia Antara Pembangkang Yang Terbodoh Dalam Dunia


Saya pernah tulis di blog ini sebelum ini bahawa pembangkang yang ada di Malaysia hari ini adalah antara pembangkang yang paling bodoh di dunia.

Mana tak bodohnya, jika PM pegang sementara jawatan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat pun mereka jadikan itu sebagai soalan dalam Parlimen.

Seolah-olah otak mereka sudah tidak lagi berfungsi untuk memikirkan soalan-soalan lain yang lebih cerdik. Macamana nak jadi kerajaan kalau bodoh piang begitu ? 

Isnin lepas, mak lampir bangun dengan penuh lagak nak serang PM dengan  soalan itu . Akhirnya kena sedas dengan PM.....

Selanjutnya sila klik di sini

Kira hebat jugalah PM kita ya....dapat tundukkan hantu mak lampir tanpa perlu memakai lada hitam atau paku.

Ini yang sebenar.....

19 comments:

Anonymous said...

blogger umno amat bodoh dan low class

Anonymous said...

haha munyet PR suda mara la hahaha..
anon PR lu kalu xley trima yg fir'aun2 PR ko tu bodo lu dok diam2 bodo dah la kan skrg ko dah tunjuk bodo ko kat sini...

Anonymous said...

pembangkang kat malaysia memang pun bodoh. tak payah teriak la anon 9.30. ko marah kan kena kata bodoh. dah memang pun bodoh takkan nak kata bijaksana pulak. tak payah la ko nak provoke bloger UMNO plak. pembangkang and the gang yang memang dari dulu, kini dan selamanya bodoh, tongong tengin ha ha

Anonymous said...

Gambar yang kedua tu ..hah..hah..hah... saya teramat setuju...itulah mereka sebenarnya..

Anonymous said...

Blogger Umno Low Class ker atau ko yang jadi Panas?..hahahaha

Dari Azali lagi dah Pemimpin Pembangkang ni Bangang, Anon 9:30 ko sendiri pun tahu, tapi terpaksalah terima pemimpin2 bangang ko tu..hehehehe

Kalau nak harapkan ko jadi pemimpin bertambah bangang ler pembangkang, pasal yang ada sekarang pun dah terkenal dgn Bangang dan bingai plus Alkohong..parpu elek mairek...hahahaha

Rafiq said...

Saya tak setuju dengan RBF. Pada pendapat saya, bukan saja pembangkang tu terbodoh dalam dunia, penyokong mereka pun sama.

Sebagai contoh, tengok satu posting dari salah seorang yang kononnya "intelectual" pembangkang. Nama dia Farouk Musa. Bukan main lagi jadi president IRF, Islamic Renaissance Front. Saya rasa hanya 10% orang kat Malaysia yang boleh bunyikan perkataan Renaissance dengan betul dan mungkin 5% aje yang tau maksud dia. Tapi lihat kedangkalan pemikirannya.

Katanya:
FALSE DEMOCRATS

Club members: Russian President Vladimir Putin; Palestinian president Mahmoud Abbas; Malaysian Prime Minister Najib Razak; Algerian President Abdelaziz Bouteflika; Ethiopian Prime Minister Meles Zenawi; Cambodian Prime Minister Hun Sen

Key characteristics: They hold elections but have no intention of giving up power


Nama Najib disebut sebagai false democrat

Lepas tu saya respond
Well DSAI is no difference. He never hold any election but holding an uncontested post. BN lost 5 states in past election. If PR can win this coming one, i believe Najib will step down

Tengok apa dia punya reply
Farouk Musa Obviously ******** Rafiq you seemed to have missed the whole point. Better keep such comments to yourself rather than showing your ignorance in a public sphere. I do not feel there is any need to respond to such juvenile remarks of yours.

Itu lah standard seorang intellectual yang sokong PR.

Anonymous said...

pakatan parti anak beranak

lim kit siang, lim guan eng, betty chew

karpal singh, giblin singh, apa lagi sorg lain..

anwar, azizah, izzah,

Anonymous said...

Pembangkang BODOH!

Anonymous said...

Pemimpin pakatan bodoh tahap gaban..pencacai pembangkang bodoh tahap cipan! Kah kah kah

Anonymous said...

BETUL TU.ADA TAHI KOHOK DALAM PALA HOTAK PEMBANGKANG KAT MALAYSIA NIH

Anonymous said...

yep mmg benar pembangkang terbodoh didunia kerana mendapat sokongan pengikut yg telah memperbodohkan diri....tkde sumbangan yg membina langsung melainkan hanya membangkang,menjahanamkan,memfitnah demi kuasa...

Anonymous said...

betul..

dahla bodo, takde kualiti, tau nak merosakkan keamanan je.

Anonymous said...

Mana tak terbodoh di dunia, ketuanya kaki liwat, kaki china doll, kaki siam doll, kaki kapur dan sebagainya lagi. Kepimpinan melalui teladan. Bagaimana ketua, begitulah anak-anak buahnya.

Yang ada ilmu dipinggirkan, manakala yang pandai bercakap dan jual temberang dipilih sebagai ahli majlis tertinggi. Macam mana nak jadi pembangkang yang bijak? Padan pun diorang jadi pembangkang ultra bangang di alah semesta.

akuantiPAKATAN.

Anonymous said...

WELL SAID RBF, ITU LAH KUALITI PEMBANGKANG KAT MALAYSIA...LOW CLASS!

Anonymous said...

pembangkang Malaysia ..patut tukar jadi pembangang...;)

Anonymous said...

Anwar Ibrahim telah berjaya menjadikan pembangkang sebagai pembanggang. Selagi mereka dalam pembanggang selagi itulah mereka terus jadi banggang dan pengecut tetapi kurang ajar.

Perasan tak? Beberapa orang ahli parlimen pembangkang menjadi cerdik dan berani selepas mereka keluar dari pakatan pembangkang? Contohnya: Zulkifli Nordin, Choe Chee Keong, Zaharin dan beberapa orang lagi. Mereka jadi cerdik kerana tidak terikat lagi dengan Anwar Ibrahim.

mtk

anti bohmau said...

Tuan RBF,

kira provokasi mental menjadi la ni..awai2 lagi sekoq pencacai terjolok!!

memang sah pembangkang di parlimen negara kita ni jelmaan monyet di hutan! terlolong2 tp tak hasilkan apa2 kebajikan pun!! cuba bagi contoh apa agensi pr yg boleh diketengahkan sbg pihak yg memberikan khidmat bantuan nasihat sehingga petani ka, nelayan ka, kakitangan awam mana2 ka buleh berjumpa utk mendapatkan khidmat nasihat & bantuan tertentu seumur hidup mrk utk mengerjakan sawah/ladang/ternakan atau menangkap ikan dgn sistem yg baik spt yg ada sekarang?

Alhamdulillah...semua kerja2 kebajikan dilakukan oleh kerajaan pusat bertunjangkan UMNO gandingan BN! ambik contoh penanaman padi...dari biji benih, baja, khidmat nasihat, tuaian hasil, mesin padi buleh dikatakan semuanya diberikan bantuan oleh agensi2 kerajaan pusat yg berkaitan...jika tidak, tak tentu lagi buleh makan nasik hari2... bersyukurlah dgn nikmat yg Allah SWT berikan melalui kerajaan yg sejak dari dulu sentiasa memberikan kebajikan kpd rakyat (jika rakyat sedar hakikat sebenar...)

Anonymous said...

Tajuk yang sangat salah..Sepatutnya "pembangkang malaysia adalah YANG PALING BODOH "...buangkan perkataan "ANTARA" tu....

Anonymous said...

xlama lagi..x wujud ni blog...umno dah kalah..hahahaaa