Thursday, June 28, 2012

Pendedahan:RBF Online Ditawar RM 10 Juta Untuk Sokong Pembangkang

Makin nak dekat pilihanraya makin ramai pula orang-orang pembangkang tidak kira yang telah menjadi YB atau yang sedang memburu jawatan YB muncul nak jadi hero.

Tujuannya tidak lain tidak bukan untuk menunjukkan kepada bos-bos mereka yang mereka adalah pejuang tulen yang tidak pernah goyah dengan sebarang tawaran yang lumayan dengan harapan dikekalkan sebagai calon atau terpilih untuk dicalonkan.

Semalam ada seorang Ahli Parlimen PKR yang seolah-olah tahu atau memang dah tahu yang dia tidak akan terpilih sebagai calon dalam PRU akan datang muncul mendedahkan yang beliau pernah ditawar RM 5 juta untuk lompat parti. Lihat di sini

Tetapi tidak berani pula untuk mendedahkan sepenuhnya jalan cerita atau siapa yang terlibat...

Saya sendiri (RBF) pun pernah ditawarkan RM 10 juta untuk menukar blog ini dari pro kerajaan kepada pro pembangkang pada tahun 2011. Perjumpaan saya dengan seorang pemimpin yang memegang jawatan tinggi dalam pembangkang itu berlangsung di sebuah hotel 5 bintang di luar negara.  Tetapi saya tidak mahu mendedahkan butiran lanjut mengenai pertemuan itu.

Anda percaya atau tidak cerita saya ? 

Lawak tak cerita saya ? 

Anggaplah cerita yang dibawa oleh Ahli Parlimen Indera Mahkota itu sebahagian dari lawak jenaka atau ragam orang yang gila hendak menjadi calon menjelang PRU tidak berapa lama lagi.  

Lebih melucukan apabila kita melihat komen-komen pembaca berita berkenaan. Bulat-bulat mereka terima cerita Ahli Parlimen itu. 

Jadi daripada situ kita dapat menilai bagaimana tahap pemikiran penyokong-penyokong mereka. Rata-rata mereka adalah dari golongan yang bermentaliti rendah. Orang jenis begitu kalau suruh makan najis, pun mereka akan makan.

16 comments:

Anonymous said...

AKU HENSEM

FIRST

Anonymous said...

pencacai pembangkang? apa depa tahu? selama ni asyik menyondol cam khinzir je. toksah ambik cerita baru. tu gambar photoshop level kanak2 tadika buatan tian chua pun depa percaya 100%. punyala bangang. hahaha

Anonymous said...

..... Ni mesti kerja UMNO ni sebab ko hensem. Hahaha!

House PK said...

Wah! Dasyat kau RBF! Anyway depa ni dah takdak modal dah la ni, maka mereka pusing dan spin selagi boleh untuk mengabui rakyat isu 3 Billion sapuan Anwar!

Anonymous said...

Yang kelakar nyer mereka buat issue dgn kenyataan yg belum tentu ada kesahihan lagi..tapi mereka jugak lupa tentang " we have the numbers...." apala punya bangang puak-puak pembangkang nih.

Anonymous said...

Rbf, aku juga nak dedah ditawar berjuta-juta (tak bole sebut byk mane jutanya) utk berpaling tadah.. Tapi aku tetap setia kpd parti.. Harap2 parti akan pandang kesetiaan aku dan bg aku jadi calon..

Anonymous said...

Apasal Anwar tak dedahkan berapakah harga yang beliau tawarkan kepada MP MP BN dalam peristiwa 16 September

Anonymous said...

Lima Juta for one vote? EMMMMMM!

Anonymous said...

Si Joe Bedul perabis duit pergi siam utk mekup dirinya supaya ada keraguan dalam video anwar tu..

Semasa dia dedah cara mekup tu, dia dok awang2an dia boleh dok disisi nuar.

Ramai jugak la dikalangan YB serta orang kuat pembangkang cuba2 buat yg terbaik untuk mendapat perhatian dari bos2 mereka.

Mahfuz yg sekolah menengah dia tak kemana pun boleh diangkat jadi menteri bayangan pembangkang, janji pandai ambik hati, sama juga dengan si nizar ex MB.

Apa jadi kepada Joe Bedul?
Tup2 keluar video dia gelakkan 'aksi' bosnya.. nampaknya gelap masa depan joe.. duit habis banyak.

UMNOLOVEBLACKGOAT said...

kalau tolol mesti umgok kalau umgok mesti tolol.....kes kt johor dulu tu apa cerita...PAS dh siap ada video tapi BPR dn polis buat pekak tapir je

UMNOLOVEBLACKGOAT said...

umgok ni kalau dia nk beli MP PR, DIORG AKAN CARI ORG2 YG LANTANG MCM CHEGUBARD, SAIFUDDIN,AZAN,RAFIZI, dll

Anonymous said...

aku pun di tawarkan rm 10 juta supaya tak tulis apa saje komen di blog penyokong kerajaan..buktinya!!..ada 10 kotak bukti yg aku simpan kat luar negara..muahahahahahaha

Anonymous said...

Umnoloveblackgoat,

Eh? Betul ke ni? Video? Hang tak salah tulus ke? Video? Sejak bila plak korang yakin kat besi ni ye? Mmmmmmuahahaha

Anonymous said...

*tulis

Anonymous said...

bukan ke TGHH kata kesaksian video..rakaman nih tak boleh digunapakai dan merupakan saksi bisu seperti besi..?..berani ko nak lawan fatwa TGHH..?ko siapa kalu nak banding dengan TGHH?

anti bohmau said...

Tuan,

dgn izin...

Statutory declaration of Abdul Murad
Friday, October 29, 1999


I, Datuk Abdul Murad Bin Khalid (NRIC No. 531215-08-5957), a Malaysian citizen of full age and care of No 104, Jalan Setiabakti 9, Bukit Damansara, 50490 Kuala Lumpur, do hereby solemnly and sincerely declare as follows:


1. On 16th September 1999 I was charged with failing to disclose truthfully information on Ben Harta Sdn Bhd (BHSB) shares and 51 of its properties allegedly held for my benefit pursuant to section 87(2)(c) Banking and Financial Institutions Act 1989 (BAFIA).


2. In order to do justice for my own sake, I must make a public declaration on certain matters connected with the various positions I held in Bank Negara Malaysia (BNM) so as to show to the public at large the nature and stresses/strains that were attendant to these positions.

This public statement is also intended to provide the public with the proper perspectives of the machinations of the former Deputy Prime Minister Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) who was also the Finance Minister and hence the Minister directly in command of BNM.


3. As one of the top executives in BNM, I invariably came into contact with Datuk Seri Anwar Ibrahim who took a liking for me and subsequently entrusted me to carry out some of his instructions, what has to come to be believed by me now to further his political ambitions.


In futherance of his political scheme, Datuk Seri Anwar Ibrahim instructed me to implement certain corporate exercises in favour of his friends and cronies.
The debts of his cronies were cleared/settled using the profits from deals using the influence of BNM.


4. Amongst the most significant corporate exercises is the.....


5. A male Chinese named Tong Kooi Ong is also involved significantly in raising financial assistance for Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Tong Kooi Ong is the Chief Executive Officer (CEO) of Phileo Allied Berhad, which is listed on the Main Board of the KLSE.


.....


6. I believe there are at least 20 other “Master Accounts” established for Datuk Seri Anwar Ibrahim by his various cronies.
I believe that the total funds in these 20 Master Accounts run into more than RM3 billion.
DSAI’s modus operandi is to divide and rule and the operator of each Master Account is not aware of the existence of the other Master Accounts.
I believe the Government is aware of who these cronies are.


7. As far as I know and through my own involvement, more than RM120 million had been paid to Datuk Seri Anwar Ibrahim, his cronies and the organisations he used to advance his own political ambitions.
For example, it is within my personal knowledge that on the instructions of Datuk Seri Anwar Ibrahim funds from the Master Account was paid to himself and the following persons and organisations known to be affiliated or connected to him between 1992 to 1997:


(1) to himself (DSAI) – RM50 million
(2) Dato Abdullah Ahmad (UN) – RM5 million
(3) Dato Nasaruddin Jalil – RM10 million
(4) Asia Pacific Policy Centre (APPC) & Douglas H. Paal – RM38 million (USD 10.0 million)
(5) Institut Kajian Dasar (IKD) – RM5 million
(6) Aliran & Dr Chandra Muzaffar – RM5 million
(7) ABIM – RM5 million
(8) International Institute of Islamic Thought (IIIT) – RM2 million
(9) A UK-based Islamic Foundation – RM1 million
Total – RM121 Million


8. I am also informed that Datuk Seri Anwar Ibrahim instructed Tong Kooi Ong to take into his employ Puan Shamsidar and one Encik Rahman, which he did. Puan Shamsidar is the wife of Encik Azman Ali, the Private Secretary to Datuk Seri Anwar Ibrahim.


It is widely known that Puan Shamsidar is generously remunerated and is provided with a car and driver and most of the time she did not need to go to work.


tak payah buh bnyk2...penyokong2 pr mudah mengamuk sbb depa suka cerita bohong dari bukti sahih oleh datuk abdul murad ni...