Thursday, September 27, 2012

Dulu Sewa,Sekarang Sewa Beli Pula-Setakat Mana Khalid Mampu Belit

Pada 30 Ogos Khalid Ibrahim keluar kenyataan bas mewah yang digunakan PKR disewa olehnya selama 6 bulan.

Bila dah kantoi, semalam pula dia kata SEWA BELI selama 6 bulan.

Kalau sewa beli maknanya samalah seperti kita sewa beli kereta dengan bank-bank.

Kita sewa beli kereta biasanya 5,7 atau 9 tahun. Selepas tempoh itu kereta jadi hak milik kita.

Khalid pula sewa beli bas selama 6 bulan. Lepas 6 bulan bas jadi hak dia. Tak gitu ?

Harga sebiji bas pastilah ratusan ribu. Berapa sebulan dia bayar kalau 6 bulan perjanjian sewa beli ?

Pastilah puluhan ribu sebulan....

Banyak pula duit Khalid nak bayar bulanan bas....tapi hutang Bank Islam tak mau bayar.

Hari itu kata sewa dan hari kata sewa beli pula.....

Kita tunggu dan lihat setakat mana dia nak belit.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

16 comments:

Horas! said...

lama2 nanti terbelit leher sendiri lah tu bro....

ahmad zikron said...

alangkah bagus kalau berterus terang walaupun kadang2 kebenaran itu pahit untuk diluahkan..

Aliffnajmi said...

Dari isu2 besar mcm isu air, pasir, Talam, geran RM300j... sampai lah isu 'kecik2' mcm isu dgn Sultan, projek2 direct nego, pecat Alam Flora dan yg terbaru kes beli/sewa bas ni.... semua dah dikantoikan menteri besar ni menipu.
Pendek kata rakyat selangor yg konon nak lari dari digigit nyamuk skrg dh masuk dlm mulut buaya.

Anonymous said...

padanlah muka pada org selangor yg mgundi dia..baru tau, langit tu tinggi ke rendah. dan baru tau disangka panas hingga ke petang rupanya hujan ditenggah hari..
Nak tergelakpun ada, tapi kesianlah pula kekawn yg tak mgundi dia.
Tu la, lain kali jgn sbb nyamuk sekor, abis klambu dibakar. Hah..tu la dia padahnya.

Anonymous said...

KITA TAK BOLEH NAK SALAHKAN KHALID 100% SEBAB DIA KAN GAGAP!

anti bohmau said...

Tuan,

mula2 mb sewa...

kemdian mb beli...

last skali mb bayarla...

dia kan olang meniaga? mestila manyiak muslihat tengok nampak maa...!!!

Anonymous said...

Klu 6 bulan,ngam2 la masa pru13..klu kalah dia sapu la bas yg guna duit rakyat tu,pastu jadi la aset utk dia..klu nk beli rumah takut jdi mcm kes khir toyo..ape2 pun,sblm kalah kasi sapu dulu ape yg patut..rakyat ni nganga jela..

Anonymous said...

NAMPAK SANGAT TIPU..

TERTANYA2 JUGAK NI...BANK MANA YANG BAGI KELULUSAN URUSAN 'SEWA-BELI' DIA NI..

KAN DIA ADA HUTANG DENGAN BANK?

SOMETHING REALLY FISHY HERE..

Anonymous said...

khalid ade duit punye org...xyah wat loan bank pn xpe...

Anonymous said...

pembohongan dan putar belit ini adalah disebabkan oleh UMNO dan BN..tak gitu Tan Sri Khalid??

Durio Ziberthinus said...

Bas tu George Soros yg bayarkan. Apa nak pelik klau orang nak sponsor.Kecil tapak kaki...lubang pasir dia tadahkan.'He is very corky and arrogant I tell you...'He is like tokong to the Selangor PKR you know.

Anonymous said...

Aku sokong anon 2.44......
Sblm kalah belasah ape yg ptut..haha janji klu org tAnya jgn jwb,diam je..lama2 cite tu basi la,yg penting masyuk...pkr=puak kaya raya

Anonymous said...

khalid ade duit punye org...xyah wat loan bank pn xpe...

September 27, 2012 3:11 PM

ADA DUIT??? HMMMM..HUTANG BILA NAK BAYAR?

Anonymous said...

SUV(Sports or ASS Utility Vehicle, BUV(Bus or Buntut Utility Vehicle, kapalterbang nak panggil apa PUV (Plane or Pukimak Utility Vehicle).

Anonymous said...

ini bas saya sewa..
eh..eh.. bukan sewa tapi sewa beli..
ops.. lupa plak, bukan sewa beli.. err..eerrr..emmm.. ini semua salah umno

Anonymous said...

Klu dia kata bas duit kjaan negeri, tkut ramai yg nk naik sama nnti..sudah jdi bas awam,jahanam..dh tu ckp la sndri punye,selamat sket..