Wednesday, September 19, 2012

Masyaallah ! Sesat....Sesat....Ketua Pemuda Pas Kata Dijemput Nabi SAW Untuk Turun Berdemo

Minggu lepas kita dikejutkan dengan kisah seorang khatib yang membaca khutbah menyatakan bahawa sekumpulan pemimpin Ikhwanul Muslimin telah bermimpi bertemu Rasulullah SAW dan bertanyakan beberapa soalan mengenai kebangkitan Islam di akhir zaman ini. 

Lalu diberitahunya Rasulullah telah SAW telah bersabda bahawa Islam akan bangkit di Malaysia di zaman Anwar Ibrahim.

Selanjutnya anda boleh lihat di sini....

Hari ini pula berlaku sekali lagi cerita yang hampir sama. 

Kali ini pula melibatkan Ketua Pemuda Pas yang serban sebesar buah kelapa. Tapi sayangnya hanya serban yang besar, otak yilek...

Kenyataan yang dibuat olehnya hari ini boleh tahan jugalah sesatnya. Dah setaraf dengan ayah pin.

Berikut adalah kenyataan sesat yang lagi menyesatkan yang disiarkan di Antara Pos,
Isu sama ada Pemuda PAS dijemput oleh Pemuda Umno juga tidak wujud memandangkan pihaknya lebih awal membuat pengumuman untuk berdemo iaitu sebelum jemputan diterima.

“Kami telah umumkan kepada media program itu sejak Rabu 12 sept yang lalu. So (Jadi) apa polemiknya ?

“Tiba-tiba Isnin lepas (17 Sept) saya dimaklumkan bahawa Pemuda Umno ada mengajak Pemuda PAS untuk turun demo sekali. Itupun saya hanya tahu melalui media. Terima kasihlah jemput kami. Kalau tiada jemputan pun, kami memang akan turun pada 21 September ini, kerana kami terlebih awal telah di"jemput" oleh Nabi kami saw untuk turun menunjuk sikap dan mempertahankan kemuliaan Nabi kami saw. yang dihina sedemikian rupa oleh musuh-musuh Islam.
Puak-puak sesat ini main politik sampai sudah tidak ada batasan lagi. Habis agama dan bangsa dilacurkannya, hinggakan Nabi pun turut diheret sama. 

28 comments:

Anonymous said...

Cuba hang baca semula "..terlebih awal telah di"jemput" oleh Nabi kami saw untuk turun...".
Bila bercakap membalas pelawaan pemuda umno yang mengatakan"nabi kami@mereka.." telah menjemput mereka turun berdemo..hehe tergelak aku membacanya jika benar begitu.

Kepala bapak diapun belum tentu dapat dijemput oleh Nabi untuk berdemo..apalah punya sesat sekor ni. Harap serban je besar, tapi penuh dengan taik.
Inilah contoh org bodoh yang tak boleh nak diajar dan pandai tak boleh nak diikut.
Na'uzubillah..

Anonymous said...

Sebab tu Mufti Perak cakap, puak2 yg memerangi Islam adalah harbi..maka perlu ditentang. Jadi dalam perkiraan PRU13, maka jatuh haram mengundi puak2 tersebut, termasuklah PAS/PKR yang bersekongkol dengan mereka lebih2 lagi yang telah jelas sesatnya lagi menyesatkan..

RBF Online said...

Anon 10.56

Berikut adalah komen kickdefella terhadap satu komen yang dihantar oleh pembaca blognya di artikel link berikut;

http://kickdefella.net/2012/09/14/innocence-of-muslims/#comments

Komennya,
Sheih Said: Penentangan, hinaan dan cacian ke atas Junjungan Kita telah berlaku sejak beliau masih hidup lagi dan baru diangkat sebagai Nabi. Ada baiknya kita ambik iktibar terhadap kejadian-kejadian di zaman itu dan melihat bagaimana rasulullah berhadapan dengannya serta apa pula nasihat Rasululllah kepada pengikutnya bila berhadapan dengan penentangan, hinaan dan cacian ke atas Baginda. Terima kasih.

DON MELAYU said...

semakin hari kesesatan PAS semakin menonjol..mari kita sama2 berdoa kpd ALLAH agar PAS akn jatuh dan ahli2 nya dpat diselamatkan drpd trus tersesat dan mnyesatkan org lain,,

Anonymous said...

orang pas sedang dijangkit sejenis penyakit kronik.....GILA BABI. Esok aku pasti mereka kata Allah turunkan wahyu suruh bunuh orang umno dan biarkan orang kafir sial hidup dengan aman, dan beramai-ramai pergi kuil dan gereja untuk beribadat. kan kepala bapak dia kata agama tu semua sama.

Anonymous said...

Nabi kami tu nik azizlah.....

Anonymous said...

Benar sekali, dalam hal berkaitan dengan menghina Nabi SAW yang dibuat oleh golongan yang tidak faham dan tidak mahu faham akan kemulian Islam yang dibawa oleh seorang utusan Allah SWT bernama Muhammad, telah sedikit sebanyak memberikan pengajaran kepada kita umat Islam khusus yang waras dalam berfikir, dan tidak bodoh dalam mentafsir.


Kafir menghina Islam itu tidak memberikan kiasan dalam untuk kita melihatnya dengan jelas kerana mereka itu kafir - yang tidak menerima Muhammad SAW itu Nabi utusan Allah SWT, malah menolak akan Tuhan yang satu, itu asasnya, dan disebabkan kita digelar mereka kafir.

Tapi bagaimana pula dengan yang bergelar Muslim - Umat Nabi Muhammad SAW?

“Tiba-tiba Isnin lepas (17 Sept) saya dimaklumkan bahawa Pemuda Umno ada mengajak Pemuda PAS untuk turun demo sekali. Itupun saya hanya tahu melalui media. Terima kasihlah jemput kami. Kalau tiada jemputan pun, kami memang akan turun pada 21 September ini, kerana kami terlebih awal telah di"jemput" oleh Nabi kami saw untuk turun menunjuk sikap dan mempertahankan kemuliaan Nabi kami saw. yang dihina sedemikian rupa oleh musuh-musuh Islam."


Dalam PAS khususnya ketua pemudanya ingin mempertahankan Kemuliaan Nabi Muhammad SAW, dengan tidak sengaja atau disengajakan mereka menghina balik akan Nabi Muhammad SAW.


Perlu ke katakan 'Nabi kami'? adakah Mengapa perlu gunakan 'Kami'?

Nabi Muhammad SAW itu hanya milik PAS?

Sedih - didalam keadaan mana umat Islam perlu bersatu, disitu terlihatkan akan kebodohan segelintir yang masih memperbodohkan diri hanya disebabkan atas sebab hendak menunjukkan mereka lebih islam dari orang lain.


Nabi Muhammad SAW, suruh umatnya bersatu menentang musuh-musuh Islam - kalau benda yang ringkas pun gagal nak faham, usahlah mengatakan, 'Nabi Kami' menjemput kami.

Anonymous said...

Org Islam termasuk perangkap provokasi yg ingin menujukkan betapa ganasnya Islam itu dimata dunia apabila org Islam beraksi dgn keterlaluan....sepatutnya org Islam buat filem2 tentang keindahan dan lembutan Nabi saw ketika dihina sewaktu hayatnya...Nabi saw membalas keburukkan dgn kebaikkan sehingga org yg menghinanya tersentuh lalu memeluk Islam...mengapa org Islam tk ambil pengajaran dan contoh yg telah Nabi saw tunjukkan??

Anonymous said...

Itulah perbezaan penganut2 agama PAS yang sentiasa perasan dan merasakan hanya mereka yang rapat disisi Allah dan Nabi.... orang lain tak ada tempat untuk cakap pasal Islam pun... tak setaraf.
Ria' selalu....

Anonymous said...

SEBAB ITULAH WAHAI ORANG2 PAS SEKALIAN..MASIH NAK BERTAHALUF SIYASI DENGAN DAP KAFIR HARBI ITU? TAK SEDAR2 LAGI KE?

Anonymous said...

Mana org Pas ni... Sonyap jer... Adoiii malu nak komen ke??? or terasa diri bangang nak komen...


Pasngok..

Anonymous said...

kalau mengikut kacamata aku lah....PAS lebih bahaya daripada DAP!!

tokgaru said...

Saja Allah nak tunjuk kepada kita untuk menyedarkan. Tapi masih ramai diantara kita yang tak mahu sedar.

Pas kata berkawan dengan DAP nak berdakwah konon. Pas kata DAP tidak anti islam (tapi DAP tak kata apa2 pun .. play safe nak jaga hati melayu supaya undi mereka pada PRU 13 nanti).

1. Bapa anjing DAP Karpal Singh walau pun duduk atas kerusi roda, dengan penuh keangkuhan mengatakan " NO for islamic state and NO for Hudud, if you dare over my dead body ".

2. Anjing DAP Perak Ngeh Koo Ham kata, " umat islam hanya buang masa bantah filem Innocense of Muslim ".

Satu demi satu Allah keluarkan nak bagi tahu kita DAP itu memang tak suka islam. Tapi menyedihkan, orang2 Pas masih tak mahu percaya dan menerima.

Nak tahu DAP tu anti islam ke tidak, anti melayu ke tidak. Try bagi dia satu penggal ganti Umno pegang pemerintahan negara. Baru lah orang2 Pas akan kenal langit tinggi atau rendah.

Orang Pas duk jaja serata kampong bila LGE jadi KM dia bagi RM20 juta budget kepada MAIPP. Masa bawah BN dulu habuk pun tarak. Orang Pas di kampong2 percaya giller.

Jangan jadi bodoh kawan. Dia bagi RM20 juta tu kerana nak bagi ko orang confident dia tak anti islam dia support islam walau pun dia tak masuk islam. In the long run dia nak ko orang terus sokong dan bagi undi kepada DAP. Itu saja niat dia.

Tapi bila dia dah boleh control satu malaysia ko orang tahu lah siapa sebenarnya DAP.

tokgaru said...

Alhamdullilah.

Aku baca dalam utusan hari ini. Ramai pemimpin2 besar Pas termasuk Nik Aziz setuju Umno dan Pas bantah filem Innocense of Muslim secara bersama.

Tapi ada sekoq pemimpin Pas iaitu Bekas Ketua Pemuda Pas Kelantan nama Zulkifli Yaakob tak setuju. Dia kata buat sendiri2, Pas dengan Pas dan Umno dengan Umno.

Aku nak bagi tahu di sini. Kalau ko orang nak kenal agen DAP dalam Pas dia lah orangnya. DAP cukup takut kalau Umno dan Pas bersama walau pun untuk satu isu saja. Bahaya kepada matlamat mereka untuk nak dapatkan undi orang melayu.

Minta2 jangan lah ada pemimpin Pas yang pakai cakap agen DAP yang bernama Zulkifli Yaakob itu.

Selain daripada budak Zulkifli ni ada ramai lagi orang2 besaq Pas yang nampak seolah2 menjadi agen DAP diantaranya Mat Sabu, Mahfuz Omar dan Khalid Samad.

Anonymous said...

rbf:
berhati-hatilah membuat andaian atau menuduh orang, tak baik sebab anda membuat tuduhan sedangkan di bawah anda turunkan kenyataan sebenarnya iaitu:
kami terlebih awal telah di"jemput" oleh Nabi kami saw untuk turun menunjuk sikap dan mempertahankan kemuliaan Nabi kami saw. yang dihina sedemikian rupa oleh musuh-musuh Islam.
lihat perkataan dijemput itu ada code n uncode jadi kena faham maksud ayat itu, lagipun memang sejak dari dulu kita diajak berbuat apa sahaja yang baik untuk agama...jangan kerana politik rbf kita pulak yang salah...sekadar ingatan...

Anonymous said...

ANON 9:51 AM

CODE UNCODE ITU TAK JADI MASALAH. YANG JADI MASALAH ADALAH PENGGUNAAN AYAT. SAMA MACAM KATA2 TUN M ITULAH. PERUMPAMAAN PUN PENCACAI PR BUAT HEBOH SATU DUNIA. LAST2 SENDIRI KANTOI SEBAB TAK RETI ENGLISH..KESIAN..

RBF Online said...

Anon 9.51, cuba huraikan dengan detail di sini apa itu code n uncode yang anda faham.

Tolong kongsikan bersama kami....

Tak boleh ke dia kata KAMI RASA TERPANGGIL UNTUK BANGKIT MEMPERTAHANKAN NABI KITA SEMUA.

atau

KAMI TELAH DIDIDIK SEJAK AZALI UNTUK MENETANG SESIAPA SAHAJA YANG MENGHINA NABI.

awak pusing kot mana pun samada quote atau unquote perkataan JEMPUT tersebut tidak patut digunakan. apatah lagi dengan berkata di jemput oleh Nabi.

RBF Online said...

Anon 10.30....

Anda memang bijak....Bijak !

Tun guna peribahasa tapi mereka blh pusing macam Tun dah tuduh BN tu syitan.

Anonymous said...

anon 9.51...

dalam percakapan kita, macamana nak sebut code dan uncode tu?

sekadar bertanya....

Anonymous said...

tekencing deme yob nk jawab!pas..pas!dah lama dah sesat!kat kg saye d chemor(ipoh)org2 pas ni klu byr zakat fitrah bknnye deme byr pd amil JaiP,tp amil org deme jgk.bkn ke kite org islam kene byr zakat pd pemerintah dn pemerintah yg akn mengurusknnye.tp..bila susah,org2 pas ni la yg dulu mintak baitumal!

afiq kltown said...

dunia akhir zaman.. nauzubillah

afiq kltown said...

otak dia kecik tak sama mcm serban dia yg besar tu

tokgaru said...

Si Nasrudin Tantawi tu memanglah serbannya saja yang besaq. Tapi semangat juang nya menikus bro.

Ko orang tau. Punya lah kurang ajar si anjing Ngeh Koo Ham tu. Dia kata, " saya tak akan minta maaf kepada umat islam sebab saya hanya beri pandangan saja " (berita harian).

Mendidih darah gua bila terbaca kenyataan si anjing tu.

Sampai macam tu pun Pas masih juga nak anggap DAP tu sebagai saudara dunia akhirat. Sejahat2 Umno terhadap islam, dia masih duk hemoi ajak Pas buat demo sama2 untuk membantah Innocense of Muslim.

Tak kan Nasrudin yang serban macam tu punya besaq tak boleh fikir di antara Umno dengan DAP siapa musuh islam sebenar nya.

Sepatutnya kalau Nasrudin tu pemimpin Pemuda Islam yang ada maruh untuk mempertahankan islam. Dia patut kerah geng muda dalam Pas untuk buat demo desak Pas tinggalkan PR yang ada DAP yang memang jelas mencampuri urusan umat islam.

Macam mana kalau kita kata " Ngeh Hoo Kam tu lebih bodoh daripada tokong (patung batu) yang dia sembah tiap hari kerana di sangka nya patung batu tu tuhan. Pada hal patung batu tu pun di buat oleh manusia, kalau manusia tak buat maka tak lah dia jadi tuhan kepada Ngeh Hoo Kam ".

Hai ya Ngeh Hoo Kam. Apa pasal lu banyak bodoh. Itu patung hor cakap pun tak boleh, dengar pun tak boleh, jalan pun tak boleh. Lagi lu mau minta tolong sama dia. Lu sembah lembu lagi baik apa, at least itu lembu boleh tolong tarik kereta lembu.

Gua cakap betul punya apa. Kalau lembu boleh gelak dia mesti gelak sama lu apa, " manyak bodoh punya orang minta tolong sama batu, kah kah kah mbooohhhh mboooohhhhh ... "

Juara Wira said...

apabila politik mengatasi segala galanya.....

apa nak diherankan kalau nasrudin ni nak cakap cam ni!!

diorg dah over konfiden..kononnya segala apa yg dikatakan oleh mereka akan diterima bulat2 oleh rakyat..biasalah dgn imej warak cam tu....sebab tu dari awal mereka serang pemimpin UMNO..kononnya nak menunjukkan mereka lebih islamik dari pemimpin UMNO..

biarkan mereka bertutur dgn angkuh...harap rakyat yg masih punya minda yg sihat dapat mengenali hati budi mereka2 ini!!!

sejahat2 pemimpin UMNO pun tak pernah dgr depa dpt 'arahan' dari Nabi atau Allah... sudah sampai masanya pemimpin islam PAS bertaubat dan cuba bezakan politik dan agama!!Waallahualam.....

duluPAS said...


Wan Azizah kata Anwar Ibrahim anugerah Tuhan.

Khatib PAS sebar mimpi konon Anwar Ibrahim diangkat Nabi Muhammad sebagai pemimpin kebangkitan Islam.

Penceramah PAS kata Nik Aziz setaraf Nabi.

Ostaq khalwat 3 pagi Badrol Amin samakan Anwar Ibrahim dengan Imam Mahdi.

Nik Abduh kata Allah mengarahkan mereka ke Putrajaya.

Sheikh Kadir mengaku dia dengar suara Allah meminta dia ke frontline politik Pakatan.

Hassan Tantawi riak konon dijemput Nabi untuk berdemonstrasi.

Dah terlalu sesat juak Pakatan dan PAS ini. Agama diperalat dan dipersenda. Tuhan dan Nabi dijaja.

BOB MALAYA said...

PAS sememangnya sesat..kenapa bodoh sangat pemimpin sehingga balacinya..sanggup mengaku ALLAH menjemput..luaran bukan main alim lg tp dalam hampeh mcm org mental sesat..nak angkat manusia mcm nie memang hancurlah negara..rakyat bukan bodoh mcm pemimpin nie yang entah apa-apa

Anonymous said...

TAKBURRRRRRRR!

Anonymous said...

Tuan RBF

saya rasa ini musim , macam musim EPL, Piala Dunia dll sbb parti parti macam PAS dan PKR adalah parti musim..
Sekarang ini musim menerima arahan..
pembangkang terutama PAS n PKR mendapat arahan direct dari Tuhan atau Nabi..
Terbaru pak Syeikh Kadiaq, dan yang paling baru Nashrudin Tangtawi ..

aku suka musim durian Musang King..
Bukan Husang King ..