Friday, September 14, 2012

Selepas Highway Prepaid & Bullet Train, Adakah Husam Akan Umum Bina Stesen Angkasa Lepas Pula ?


Bila orang kata pilihan raya bulan 3, Pas Kelantan umum nak buat stadium islam.....

Bila orang kata pilihan raya bulan 6, Husam umum nak bina lebuh raya prepaid.....

Bila orang kata pilihan raya bulan 11, Husam umum pula nak bullet train.....

Tidak mustahil bila orang kata pula pilihan raya awal tahun depan, Husam akan umum pula nak bina stesen angkasa lepas...kah...kah....kah....kah...kah.....

Bina stesen angkasa lepas untuk tinjau balak dan lombong-lombong apa yang ada di angkasa lepas ???

Husam oh Husam.....terima kasihlah diucapkan kerana lawak jenaka kau itu akan terus membebankan Pas di Kelantan dan memudahkan kerja BN. 

Zaman dah berubah sekarang ni Husam oiiiii....orang sekarang semuanya dah cerdik-cerdik dan boleh berfikir sesuatu perkara itu logik atau tidak logik. 

Jangan ingat rakyat Kelantan boleh terus diperbodohkan dengan taktik terus-menerus menyalahkan Kerajaan Pusat. 

Semua rakyat Kelantan dah tahu Kerajaan Pusat bagi RM 600 juta untuk Kelantan selesaikan masalah air. Tapi sampai hari ini pun kerajaan Pas Kelantan tak mampu selesaikan. Lagi nak bercakap pasal nak buat lebuh raya dan bullet train ???




Apabila melihat berita Husam nak buat bullet train di FB malam tadi, kawan saya, Tengku Zaffrul gelak sampai berair mata dan akhirnya patah kerusi yang dia duduk.

35 comments:

Anonymous said...

Yesza...bullet train mmg patot di bina di Kelantan krn nnt akan mmudahkn kambing2 JAMNAPARI utk g minum air MELO dan meragut rumput kat Ladang Rakyat di Syurga PAS.....

muahahahahah

Anonymous said...

Husam tabur janji kosong lagi. Mereka adalah pendusta rakyat Kelantan yg kucintai...

Anonymous said...

Orang Jepun nak buat bullet train punyalah lama perancangan....cari laluan sesuai, pelabur besar dan paling utama janakuasa elektrik....Kansai Shinkansen mendapatkan tenaga dari nuklear power.

P/s Memang patut pun ada yg ketawa sampai kerusi patah.

Anonymous said...

Setakat berjanji takde hal modal cuma air liur je tapi yang penting bagi PASpabila benda ni keluar daripada mulut mereka uncang untuk kutip derma daripada penyokong dan rakyat serentak akan berjalan..tapi kemana duit tu menghilang penyokong akan senyap takde sape nak bertanya dan diauditkan..tu sebab laa duit tabung mamali lesap..duit koperasi kohillal pun lenyap..duit kutipan waktu ceramah langsung tak tau berapa yang dapat dan kemana perginya..wei duit kutipan untuk buat lebohraya tu dah berapa banyak terkumpul..sedangkan kelulusan projek pun belum diluluskan lagi oleh dun negeri...agaknya PAS ni kutip duit dulu baru nak bincang dan dapatkan kelulusan sesuatu projek kut...

Anonymous said...

MANIFESTO/JANJI PILIHANRAYA BUKAN SATU JANJI YANG PERLU DITEPATI!!!!!

Anonymous said...

Sebelum dibuat apa-apa projek ..jernihkan dan bersihkan dulu air paip yang berkarat dan berlumpur yang diminum oleh rakyat Kelantan tu..duit untuk projek air yang diberi oleh kerajaan pusat disebatnya..tapi dalam ceramah kata kerajaan pusat anak tirikan Kelantan..ni la perangai buruk PAS diKelantan..tok guru asyi dok bagi ceramah mingguan medan ilmu tapi di waktu yang sama terdapat gerai menjual ubat perangsang dan paeralatan sex ditempat yang sama...mungkin ubat sex tu upah untuk hadiri ceramah politik di medan ilmu kut...

Anonymous said...

orang melayu yg sokong PAS semuanya kategori bodoh belaka...ada akal tak nak fikir..itu hakikatnya...kena ubah sikap dan minda baru melayu yg beragama islam ni maju...bukan dok ditahap lama...

Anonymous said...

PAS tipu orang PAS..kah kah kah..pengundi atas pagar pun tau kebodohan PAS

Anonymous said...

HUSAM JEALOUS SEBAB JOHORE ADA LEGOLAND.SO DIA NAK BUAT BULLET TRAIN DARI LEGO KOT HA..HA..HA..

Anonymous said...

Dia akan buat projek pelantar Minyak dhab kat kota bharu, ha ha ha

Anonymous said...

kah kah kah kah kah kah husam memang bodoh

Bomo Siam said...

Nak bina apa pun bina la, asalkan dtgkan kebajikan pd rakyat.

Cuma jgn jadi macam Madey...

Bina lambang freemason 'berkembar' guna duit minyak...!!!

Anonymous said...

hahahahahhahahah

aku pun menaip ni sambil gelak

hahahhahahahahhaha

aku tgk dalam discovery channel pasal bullet train dari jepun dengan German,bukan main lama diaorang nak buat malah kat perancis untuk buat bullet train sahaja dia ada buat testing sampai bertahun2,benda nak bagi laju yang boleh sampai 200km/j dan kena smooth bukan senang oi...

kat tanah melayu pun kalau nak buat bullet train daripada KTMB punya litar pun ambik masa bertahun oi...

apa la banggang punya musa

bro RBF,maybe lepas ni dia nak buat keretapi bawah tanah boleh terus tembus sampai Mexico direct terus!

HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHHAHAHAHAHA


-oseman

Anonymous said...

Bina Syurga untuk ahli PAS atah arahan TGNA.

Anonymous said...

Keretapi mainan boleh la, hang pi kelentong kat budak2 PASTI depa mesti percaya hu hu

mekkelate darul naim said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

he3... 10 kali tunda PRU maka 10 kali lah berbagai2 projek mega Pas akan laksanakan dikelantan..lepas tu usung tin biskut mintak derma pada rakyat utk jayakan projek tu...

aduss.. kenapa lah puak2 Pas ni tak buka mata.. sampai bila lah nak diperbodoh2kan oleh pemimpin2 Pas ni

yg hidup senang lenang pemimpin2 dan penceramah2 Pas lepas berceramah balik poket penuh sbb rakyat berlumba2 bagi duit.. ceramah akan datang plan nak buat projek mega baru plak utk rakyat.. lepas tu mintak derma lagi... akhirnya projek tah kemana duit derma pun ghaib entah kemana

puluhan tahun Pas telah berjaya menipu dan memperbodoh2kan rakyat kelantan.. sbb tu sampai sekarang rakyat kelantan hidup minum air berkeladak...

nak buat berbagai2 projek mega tapi air berkeladak utk rakyat pun tak mampu nak selesaikan

Anonymous said...


hahahaha....

tolonglah percaya kat husam..
rakyat pon bodoh2 jer percaya semua...hahahha

hway prepaid per cer?
dah naik piling ka??
paling bodo pon pengambilan tanah sudah diambil ka???

melayu itu bodoh atau bodoh itu memang melayu...

tolonglah percaya!

Tukang Karut said...

Tapi aku tak heran langsung bila sikambing Husam Jamnapari tu nak buat bullet train kerana benda ni 'small matter' aje kalau mrk nak buat.

Sebabnya, Pok Nik sendiri boleh JAMIN syurga utk penganut agama aliran PAS, BENDA TAK NAMPAK TU ..

Jadi sikambing tu nak buat lebuhraya ke, bullet train ke, kapal angkasa lepas ke, syurga ke, kalau penganut agama PAS tanya bila akan siap, sikambing ni akan jawab nanti 'BBBEEEKKKK' maksudnya 'SESIAPA YG TAK NAMPAK DIA ANAK HARAM'.

Berani penyokong totok agama aliran PAS nak persoalkan, alamat jadi anak haramjadahlah ...

Anonymous said...

umum nak buat je la yg dia pandai pun..buatnya tak pandai..

Anonymous said...

husam dengan bomo siam sama2 bodoh..haha

Anonymous said...

weii bomo sieyy... hang mesti terpesona gila kan ngan janji2 boss2 hang..patut ar selama ni hang becakap mcm org xdak akai, sbb boss2 hang pun mmg jnis xdak akai gak huahuahuahuahua..bomo sieyy yg teramat bodoh nya kehkehkehkehkeh..aaa satu lg kalu hang tngk lodge mason baru mai ar kat jalan sekerat sungai petani, br siap ja sbb ahli2 majlis boss2 hang dh bg green light kat depa..n joe bendui hang siap mai melawat kawasan lg tuh.. pehh mmg hebat ar melayu2 PAS n PKR madrasah langsung x wat tp lodge mason leh lak lulus..

Anonymous said...

kah kah kah husam husam ketiak masam memang bahalol

Anonymous said...

Elok buat Piramid buat kebumi Mahafiraun N.Ajis yang bakal kojol PRU13 nanti.

Anonymous said...

Hari merdeka pas kelantan pakai slogan 'menerajui perubahan'.

Dulu mana ada sebut stadium islam, lebuhraya dan keretapi peluru ni..

sekarang dah sebut.
itu maknanya perubahan.

lepas ni penerangan kelantan akan keluar duit buat billboard besar2 dan letak seluruh kelantan, YB dapat RM lah sebab kroni dapat tendar keluar billboard..

Defisit kerajaan kelantan dah cecah 80juta ringgit..xpe sebab Perbendaharaan Persekutuan yang akan 'kambus'.

PAS kelantan dah main perang 'bumi hangus'.. buat hutang banyak2, belanja lebih dari dapat.. nanti dapat kepada BN (Insyaallah) nanti..hutang tu meraka yang tanggung.. duit pas yang pulun..kaskaskas..

BOB MALAYA said...

husam nie tak habis-habis nak menipu rakyat. lepas 2 makan duit rakyat...dah la mata duitan..rakyat sekarang bukan bodoh mcm dulu semua dah tau peragai husam kaki tipu .yang percaya cakap dia hanya balaci-balaci pas bodoh jilap kaki husam bodoh 2....tgk pada janji hanya propaganda husam musang untuk meraih untuk simpati dari rakyat..cukup-cukuplah husam rakyat dah muak dengan tgk muka kamu

Anonymous said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

husam berjaya!!!!
lepas nie kita odohkan lagi orang PAS yang memang bodoh...
hebat muk Husam, muk memang hebat!!!!!!!!

mari kita taburkan janji lagi,
ikut cara BN, janji ditepati, kita buat je janji....bravo Husam...

tak nak buat menara TGNA plak ka???

Anonymous said...

pah ni husam nak umumkan pulak projek lebuhraya atas langit yg menhubungkan kota bharu ngan putrajaya. lebuhraya ni lurus je, takde koner2, sebab dibina di atas bumi sama aras ngan gunung tahan. pah ni senanglah rakyat kelantan yg dok kat kl, putrajaya nak balik bila raya, tak payah jem2. pecut je 300km sejam, dalam masa 1jam 30minit sampailah ke kb. begitulah hebatnya idea husam musa. bravo!!!

Anonymous said...

Kerajaan BN akan membuat perkara yang sama jika menang dikelantan .Kerana cuma dengan cara itu saja untuk membawa pembangunan dikelantan .Cuba kita tanya apa yang kelantan ada dimasa ini yang membolehkan pelabur datang melabor dikelantan .Kelantan tidak mempunyai satu pun pelabuhan ,bekalan air yang cukup dan jalan perhubungan .Apa yang kelantan ada?Sebagai jawapan apa yang kelantan ada adalah cuma pemimpin pas yang kuat berceramah.......Dengan hanya berceramah negeri takakan maju pun ,Sudah 22 tahun kelantan diperintah oleh pas apa hasilnya?0!macam lagu najwa 0.Orang muda kelantan yang pandai pandai semuanya keluar dri kelantan untuk mencari rezki ....
Untuk membangunkan kelantan memerlukan sumber kewangan yang banyak dan bukanya mudah .....Husam ada perancangan walaupun perancangan tersebut adalah ditiru atau perancangan yang bocor dan dibocorkan oleh orang orang tertentu dari pusat.BAGAI MANA nak bangunkan semua itu jika tiada sumber kewangan?Dengan hanya berharap wang dari sumber royalty minyak yang belum pasti dapat.Ataupun meminjam dari dana luar?Ada kemungkinan kerajaan kelantan akan meminjam dari negara luar atau jiran kita yang kaya .Siapakah jiran kita itu?Kalau nak tahu silalihat laluan keretaapi laju yang dicadangkan.......

Anonymous said...

RAKYAT KELANTAN KAN PEMURAH,KALAU LEBUHRAYA MEREKA BOLEH DERMA,BULLET TRAIN PUN MINTAQ DERMA RAKYAT LAH JUGA,BOLEHLAH NANTI DIBERI NAMA KERETAPI LAJU RAKYAT,

Anonymous said...

Bravo PAS..

Ada wawasan memajukan rakyat. Selangkah lagi utk kemajuan rakyat.

Lembu NFC dah jadi pembankan di Kelantan.

Lembu buat bodoh pasal royalti.

Anonymous said...

Tadi banyak nak tulis kat sini.., tapi tiba2 terpikir pulak.., tak berbaloi langsung nak kritik projek Husam ni. Sebenarnya, bukan dia sorang jer yang bijak dengan rancangan2 macam ni kat Kelantan. Kalau stakat nak umukan projek mega.., saya pun boleh..

Dengan ini.., saya umumkan, bahawa saya akan bina masjid mega yang dinamakan 'Masjid PokNik Ajis' kat angkasa lepas tu.., berhampiran dengan setesen angkasa lepas yang Husam nak bina. Masuk masjid ini adalah percuma... takder tol pun...

Ali said...

Huse nak lawan Kak Jat, konon Kak Jat ternak lembu kat kondo,Huse nak lawan le..ternak kambing di-angkasa...lawan tetap lawan sampai x sempat mengawan.

Anonymous said...

Hehe.. bina smp siap.
Jgn letak batu asas je

Anonymous said...

pastikan bullet tren ada side mirror. jgn beli bullet tren spt mn kerajaan bn .. tu tren kroni ... hahahaha