Monday, October 22, 2012

AES:Saya Tak Cakap Apa-Apa Pun, Hanya Nak Kongsi Gambar Ja....


Kah...kah....kah....kah...kah....kah....kah....kah....kah....kah....

Saya tak mahu cakap apa-apa pun nanti ramai pula yang marahkan saya....

Bodoh....perjuangan diri sendiri.....beri peluru kepada pembangkang dan macam-macam lagi.....

Saya hanya tergelak, itu pun tak sengaja dan kongsikan gambar yang dipetik dari blog Taiping Mali ja.....

Jangan marah yaaaa.......

Kongsi gambar ja.....

Jangan marah yaaaa.......

Tak cakap apa-apa pun.....

Kongsi gambar ja.....

Jangan marah yaaaa.......

23 comments:

belang said...

ckp jer...pedulikan org nak marah...

BelalangSumpah said...

RBF, ko ni Troja Horse Anuwar ke?
Kenapa ko gelak serupa syaitan dgn gambar di atas?

Adakah ko juga sama seperti MAT SABU Laknatullah tu yg gelak terbahak2 Polis Bukit Kepong dibakar Komunis??

Adakah ko terlalu gembira infrastruktur AES itu jahanam, duit rakyat lingkup dan xpayah susah hati lagi boleh drive macam pelesit??


Apa sbrnya isi hati kau wahai Trojan Horse PR? Ko yg ranapkan menatang AES tu ke?

Anonymous said...

Thanks Datuk Najib.AES memang kami perlukan untuk salurkan duit BR1M yang diberikan.

Kalau ikut percaturan:

BR1M - (Harga Gula RM0.20)*Saman AES = Mana Untung Maaa...

Penyelesaian:

PRU13 - BN = Balu Untung Maaa....

BelalangSumpah said...

Anon 10.21
Kalo ko tuduh BN kaut duit melalui AES mmh sahlah ko fitnah Najib, ko xkeja dgn Gov jgnlah fitnah-duit saman dan segala duit2 yg masuk dlm perbendaharaan negara ko ingt senang2 ke boleh pergi cucuk kt ATM.

Ko tahu tak Pentadbiran negara ada SISTEM. Bila ada sistem mak bapak ko punya duit pun boleh trace tau pegi mane2..

Tapi aku xkesah le sbb org PAS-PR mmg xkn sebulu dgn kerajaan.

Yg aku peliknye RBF ni tetiba bape JUTA Anuwar bayar die utk hentam AES!

Kalao dia suruh baiki kelemahan aku orait bleh terime.. ni die hentam kaw2 punye dgn hujah budak2 hingusan.. ntah bape Juta org Anuwar kasi die DUIT last2 minute dkt PRU ni??

Lepas tu mcm die tkpuas hati lagi.. die paste pulak gambar kt atas.. lepastu die gelak2 mcm SYAITAN yg gembira atas sesatu musibah..

RBF baik ko declare lah ko ni ANIING PR.. better change ur FLAG dr pura2 letak gmabr TUn M kt tepi.

Lu ANJING la BRO..HANYIR!

Anonymous said...

Elok sgtle baru je Najib citer soal sabotaj2 menjelang PRU ni ..nh skrg dh ade rupanye.. hahaha xnk ckp ape2.. aku tk tuduh sape2.. tp sndiri bole pikir lah kan.. dkt2 nk ke medan perang tibe2 ade plak pakai camouflage musuh.. hahahaa...

bg aku Blogger pn kalo Najib xkasi makan kenyang2''die boleh gigit woo...

hahaha..
PEACE!!

Anonymous said...

Salam RBF, maaf aku nk ckp jg..bkn kk kutuk ko.. tp dont make a mistake within this time..

Blogger lain sibuk blasah Anugay, DAPig, PASberg, isu2 besar seperti Langat 2, PAS jilat Paderi,isu Negara Kristian etc.. tp ko terbalik.. saje main isu AES yg dh ulang kali JPJ dn Menteri terangkan 2-3hari lepas..

AES utk org yg buat salah.. kalau xbuat salah xde effect.. so kalau takut dgn AES yg sudah dipasang papan2 amaran tu bawak je lah kenderaan ikut peraturan undang2.. dn memang itupuan yg WAJIb kite buat.

Then kalau kena saman jugak ha'ah barulah kite leh protes.... pelik2

ape yg ko pelik sgt ha?? Focuslah isu2 pnting.. gua xpahm lah kalo lu nak naik ranking pun carilah citer best2 sket..

Anonymous said...

Artikel Asal dr Taiping Mali :

Guna lori untuk musnahkan kamera AES

Kamera AES ini tak akan menyembah bumi dengan sendirinya, ini adalah perbuatan biadap manusia yang tak berguna, TM yakin kamera ini dijatuhkan dengan menggunakan lori yang besar dengan sengaja, tak susah pun kalau nak buat, pandu lori dan geselkan bahagian badan kepada tiang kamera, pasti tumbang tiang tersebut. hatta tiang eleltrik jenis konkrit pun boleh tumbang angkara lori , ini lah tiang keluli yang kosong.

-----------------------------------
RBF, nape ko suke sgt harta kerajaan di sabotaj macam tu??

eekaa said...

xperHa ha ha.

Juta jatuh tu.

Apa citer?. Ini tentu langgar dek bas mewah. Ha ha ha.

Aku tak tau lah, macam mana tangan kawan kita kali ni, tunjuk tiga jari pulak ker. Dulu dua jari = dua saat.

He he he. RBF.

Anonymous said...

sejak RBF bukak citer pasal AES ni aku rasa tahap bangang dia dah mcm Mat Sabu...

lu tak salah apa lu nak takut?? ada papan tanda amaran AES kan?

sekarang Iphone and Android pun ada apps nak detect AES, kalau kena saman jugak salahkan diri sendiri yang bebal mcm Mat Sabu tu!! puiii

Anonymous said...

RBF,
Sabar !
TQ

MMI said...

Salam perjuangan..Mohon dipautkan blog MMI mahamissa.blogspot.com terimakasih.

Anonymous said...

Pernah drive kat USA? Tak perlu guna AES. Mereka drive 1000 kali lebih baik dari orang Malaysia. kita macam pelisit. Baru letak kamera dah menggelabah. nampak sangat orang kita suka mampos kat jalan raya

Anonymous said...

bagi saya, tak salah RBF ni nak komen kritis negatif terhadap AES, dlm blok perjuangan pro-BN perlu ada check and balance orang seperti RFB untuk pihak kerajaan ambil maklum dan tindakan kenapa ada perspektif negatf dari orang kita sendiri terhadap AES ini. seterusnya mengingatkan kerajaan jangan alpa mengenai tuntutan keselamatan jalan raya dan persepsi orang ramai terhadap hasil saman AES.

teruskan stail RBF, bukan mcm pihak pro-PR yang semuanya 'yes' kan bangkangan longkang PR yang tidak pernah habis. ada penyelesaian terbaik isu AES, redalah RBF ni.

Anonymous said...

hahahahahaha (tumpang gelak)

Anonymous said...

Kritis bg ada point la bro..kita bkn pikir soal bloggers nk cari makan, tp soal kebenaran. Yg xbetul boleh tegur, tp yg betul jgn buat2 yg xbetul jg.. Besar kepala nk protes ikut kepala lutut sama je lah dgn puak BERSHIT PR tuh...

Anonymous said...

sampai bisu jadinyer rbf!!! takpe bro..
Harap bro bersabar dan belajar dari kesilapan.....

p/s :- dok bayangkan RBF tengah hangin satu badan ni...sabar bro..yer ...sabar...

Anonymous said...

Kalau difikir secara rational, memang sesuai kamera ttu berada disitu. Kawasan kemalangan!! Pilihan yang teat..

Anonymous said...

Rbf..sudah2 la tu.makin hari makin nampak kebangangan kau. Kau ckp je x ksh kena kutuk.tp hakikatnya kau x thn dan berdendam pulak dgn pengutuk2 tu.apa yg kau gelak dgn aes tu?kalau lampu isyarat kena langgar,kau nak cdg hapuskan lampu isyarat juga ke?jwb rbf

Rbf,betulkan aku kalau aku silap;kau dibesarkan dlm suasana PAS. Kau tinggalkan PAS sbb kecewa dgn perjuangan yg dah menyimpang. Tapi hakikatnya kau masih syg pada PAS.

Anonymous said...

rasanya korang keliru dengan mesej RBF..

Isu sebenar adalah isu dua syarikat yang dapat untung dari pelaksanaan AES ini..

Aku seperti RBF juga...

Tidak mahu dengan mkudah kerajaan kesayangan ku bagi peluru hidup buta buita kepada pihak lawan ..

itu je..

Aku pun sebenarnya nak ketawa..

Ini baru adil..

Kemalangan boleh berlaku di Mana mana ..xixixixixi

Anonymous said...

Pembaca keliru atau RBF yg mengelirukan rakyat? Mesej apa kalau gelak macam syaitan kerana HAPPY nya device AES tu musnah.

Kalau betul RBF dn kwn2nya mahu tegur kerajaan, mesej mau bernas, hujah mau jelas, apa sebenarnya yg xbetul dlm AES highlightkan. Bukan belasah tk tentu pasal sbb org UMNO sndiri pun xboleh nk patuh undang2.

Undang2 jalan raya negara terlalu MANJA dan LEMBIK sekian lama.. saman lepas tu bg diskaun.. Polis takut dgn rakyat. Zaman Tun M dulu sorrylah.. jgn harap.. Speed Trap merata2..

Ini AES sudahlah ada papan tanda amaran, dlm GPS pun listed, bangang jugaklah kalau nk langgar.

Bosan aku bace bloggers yg letak otak bawah punggung..dlm mengutarakan isu...xkire lah dr PR ke atau BN. Masing2 nk lagak hebat konon boleh tarik supporters ugut kerajaan.

Anonymous said...

Elok kau join PR je la rbf...jgn memalukan blogger2 lain. Diorg dah tabur baja, kau sng2 simbah racun...

Durio Ziberthinus said...

Mesti ada pemandu bangang yang langgor bende tu. Patut dia tak layak memandu. Apa-apa pun undilah Pakkhatan Rakyat klau marah sangat dengan sistem tu.

Anonymous said...

apa yg kau gelakkan ni trojan horse? gambar tu kat kedah. AES xde kat kedah lg. mmg kau ni trojan horse suka vandalisme. sama mcm bershit suka vandalisme.