Thursday, October 18, 2012

Dah Takut Beb....Akhirnya Pertubuhan Haram Suaram Sendiri Yang Akui Tiada Perbicaraan Di Perancis


Setelah pendedahan-pendedahan demi pendedahan yang dilakukan dan kenyataan dari seorang pendakwaraya Perancis yang menafikan berlaku perbicaraan kes pembelian kapal selam di Mahkamah Perancis, akhirnya kini pertubuhan haram suaram mengangkat bendera putih.

Menyedari mereka tidak lagi mampu untuk membohongi rakyat Malaysia, akhirnya semalam pertubuhan haram suaram membuat kenyataan mengakui tiada sebarang perbicaraan di Perancis.

Antara Pos melaporkan seperti berikut,
KUALA LUMPUR: Suara Rakyat Malaysia (Suaram) hari ini mengesahkan tidak ada perbicaraan bersabit skandal pembelian kapal selam Scorpene oleh kerajaan Malaysia yang berlangsung di mahkamah Perancis.
Pengarah Eksekutif Suaram, Cynthia Gabriel mendakwa badan bukan kerajaan (NGO) tersebut sebelum ini tidak pernah mengeluarkan kenyataan berkaitan perbicaraan berkenaan namun menyifatkan ianya disalah erti oleh media tempatan.

"Semua kenyataan yang dikeluarkan sebelum ini oleh Suaram menggunakan perkataan 'siasatan kehakiman' dan 'penyiasatan'.

"Tidak pernah Suaram menggunakan perkataan "perbicaraan' dalam kenyataan kepada umum sebelum ini," katanya kepada pemberita. 

Cynthia yang dilihat cuba mempertahankan Suaram berkata, hanya aduan tentang pembelian kapal selam Scorpene telah dibuat kepada mahkamah Perancis agar siasatan lanjut dapat dilakukan.
Dah takut.....

Dah takut beb.....

Sebelum ini bukan main lagi nak sapina Najib ke Mahkamah Perancis, nak sapina Zahid Hamidi, dan yang paling tak boleh tahan tahan sekali apabila dia buat kenyataan bahawa seorang saksi telah disapina untuk memberi keterangan. 

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Zahid Hamidi akan disapina agar datang ke Mahkamah Perancis untuk memberikan keterangan.

Enggan hadir Mahkamah Perancis bukti Najib, Zahid bersalah

Skandal Scorpene dibicara di mahkamah terbuka Perancis (berita penuh)

Skandal Scorpene: Mahkamah Perancis mulakan inkuiri terbuka

Dokumen rahsia Scorpene akan didedah di Mahkamah Perancis

Scorpene: Mahkamah Perancis temui bukti Najib dapatkan Perimekar RM3 bilion

Why ? Why ? Why ? Sekarang kata tiada perbicaraan pula setelah semuanya terdedah ? Dulu bukan main galak lagi....

Duit orang ramai dah kutip beratus ribu kononnya untuk perbicaraan di Perancis, tapi kini buat kona baring pula kata tiada perbicaraan....

Suaram, sebuah badan bukan kerajaan (NGO) melancarkan Ops Scorpene bagi mengumpul dana  membiayai kos guaman perbicaraan kes rasuah pembelian dua kapal Selam yang bermula Julai ini.

Suaram kumpul RM300,000 di Majlis Makan Malam ‘Ops Scorpene 2.0′

 
Esok lusa keldaian daily pasti akan buang semua artikel yang saya letak link diatas....

30 comments:

Anonymous said...

KAH KAH KAH..

JADI CERITA PASAL SAPINA TU APA?

DAN KEPADA PENCACAI2 PEMINUM KENCING PEMBANGKANG DAN SUARA ANAK2 HARAM SEMUA TU..DULU KEMAIN LAGI HEBOH DAN MENABUR FITNAH YE TAK? SEKARANG? PERRGHHHH...BEGITU BANYAK PAHALA KORANG DAH KORANG SEDEKAH FREE2 CAMTU JE KEPADA NAJIB..

TU LAAA..ADA OTAK TU GUNAKAN UNTUK BERFIKIR. JANGAN JADI MACAM BABI MAIN SONDOL JE..

KAH KAH KAH

Anonymous said...

SUARA KEADILAN PENYAMBUNG LIDAH KEJAHILAN

Anonymous said...

undi PAS adalah undi ke NERAKA, kerana mereka sama2 menyokong fitnah dan adu domba pembangkang pada perkara2 yang hak & benar.

-nik ajis mahafiraun-

Anonymous said...

THE TRUTH WILL ALWAYS PREVAIL.JANGAN TUDUH UMNO PULA BUAT U TURN.SENANGNYA TUDUH MEDIA SALAH LAPOR.....SUARAM DAN PEMBAKANG ALWAYS PUT THE BLAME ON OTHERS EXCEPT THEMSELVES.WHAT GOES AROUND COMES AROUND.

Reverse Gear said...

saman malu suharam ni sampai bengkrap! bior diorang insaf sikit. macam2 fitnah lagi diorang akan tabur kalau tadak tindakan. peel macam anak haram!

anak melayu said...

siapa perempuan bertudung tu...memalukan la

Anonymous said...

keldaian daily... hahahha lawak tahap maharaja lah RBF, i like i like...

Anonymous said...

eh? bolek puluk tuduh media salah faham? jika benar salah faham, sepatutnya dari awal dulu buat pembetulan ie sewaktu pemberitaan baru dikeluarkan. la ni bila dah kantoi baru nak tuduh media pulak? banyak cantik..mentaliti apa ni?

tapi memang tak heran sebab dana yahudi pun depa rembat, so what do you expect from them? honesty?? tahi kucing laaa..

Anonymous said...

Padan muka yg derma untuk mereka pergi melancung ke Paris. Ini semua tourism scam laa. HO HO HO

-Mat Gi

Anonymous said...

LAGIPUN BUKAN MEDIA ORANG LAIN, MEDIA DEPA JUGAK. ADA LINK TU..BACA JE.SO NAMPAK SANGAT DEPA SEMUA NI PENIPU

Anonymous said...

aku pelik & hairan...sampai sudah SPRM senyap ...
kalau kena kat org kerajaan, sebelum ayam berkokok ,, sebelum suboh dah siap tunggu depan rumah....nak tangkap....polis UTK pulak siap kepong keliling rumah....

Anak Lenggong said...

Yang kesian dan sering dibangangkan adalah melayu PAS dan PKR..asyik kena kelentong je..rupanya duit kutipan derma kononnya untuk pembiayaan peguam digunakan oleh dua tiga beruk ni untuk melencong..tu betina melayu tu anak sape laa..tak reti nak malu..

Anonymous said...

Muke 4 EKOR yg dlm gambar tuh dah trtampal kulit BABI sbb tuh TARAK TAU MALU pon....wlpon dah kantoi....
Samala dgn ANUwar....

Anonymous said...

Sebelum diorang buang, korang print screen la dulu. Hehe.

bro yul said...

itu lah dia bila orng suka buat fitnah lama2 makan diri sendiri beb...dah la pertubuhan haram dapat dana pun haram...masa ckp x ingat bila dh kena pusing cerita kut lain pulak...buat malu jer la wey..

aloya said...

RBF, harap ko simpan semua artikel tu.. Itu semua peluru kita nak tembak Fuckatan Rakyat masa PRU nnti..

terkencinglah puak Khawarij ni nak jawab

Anonymous said...

Hendaknya LIDAH BANGSAT2 NI DIHUKUM POTONG AJE!!!!! MEMANG SIAL DIA ORANG NI!!!!!

Anonymous said...

yg bertudung tu adalah antara manusia2 celaka kat malaysia ni!

Anonymous said...

Salam..

Yang pakai tudung tu rasanya peguam muda PKR. Dia la yang dapatkan perintah mahkamah untuk menghalang Kerajaan Malaysia dari menghantar lelaki yang dikehendaki oleh Kerajaan Arab Saudi dihantar balik ke negaranya, kerana lelaki tersebut menghina Rasulullah S.A.W, dan juga lelaki tersebut dijatuh hukum murtad oleh Kerajaannya.

Lelaki tersebut tiba di KLIA kerana dalam proses ke New Zealand untuk mendapat perlindungan dari kerajaan di sana.

Peguam muda PKR ini la yang cuba halang, tapi Kerajaan Malaysia tetap menghantar pulang lelaki tersebut.

Perempuan bertudung ni kata 'Hak Asasi'. Menghina Nabi S.A.W hak asasi gamaknya - biasa la, pengaruh barat.

SERBAN HIJAU said...

Apa macam PAS nak tarbiah DAP konon.

Lagi sesat adalah. Bukan Cina kena tarbiah sekali dengan budak bertudung pun lingkup.

Munafiq! lidah makin bercabang.

Tarbiah budak-budak PAS pun tak mampu inikan pulak nak tegakkan Negara Islam.

Pok Nik, ini bukan zaman main pondok-pondok.

Siapa yang aku tak suka pi main jauh-jauh.

Kalau orang tak nak kawan dengan dia, lari balik dok bawah ketiak mak.

Anonymous said...

Nama wanita pakai tudung tu Fadiah Nadwa Fikri, peguam muda PGayR, aku rasa agama dia Isle liberal kot, sebab pernah tengok dia berarak candlelight vigil dulu. Tak percaya?? Leh tengok ini....

http://2.bp.blogspot.com/-ltBlOotZ7sk/TznN_k4QnzI/ AAAAAAAAO3Y/sFY-yXzsPws/ s1600/fadiah%2Bnadwa%2Bfikri%2B3.JPG

Anonymous said...

Sori, link ke gambar tu tak menjadi pulak. Tapi boleh tengok di blog ini...

http://medan-info-kita.blogspot.com/2012/02/fadiah-nadwa-fikri-anak-melayu-mahu.html

Anonymous said...

B'tudung xsmestinya dia Islam...
ntah bpe dia dpt 'share' dr dana y d kumpulkn...

Anonymous said...

Fadiah Nadwa Fikri..nm 'mcm Islam'..tp org hina Nabi Muhammad pn dia bela...
akhir zmn..kut2 dlm tudung de 'salib'..mn th..spe th..hny Allah th...
taubatlh..sblm t'lmbt...

DON MELAYU said...

alahai kesiannya ak kat pencacai Pak-Khatan Harami..pnya lah bsing diorng dok menyalak isu scorpene slma ni,tiba2 suara haram diorng mnafikan apa yg diorng ckp,kna kncing hidup2 beb!ahaha..padan muka kau smua anjing PR!

Anonymous said...

Berapa awek baju pink tu dapat utk jadi boneka wakil melayu dlm SUARAHARAM?

Anonymous said...

senang2 dapat 300k..joli sakan lah diorg...dah jadi satu kebiasaan sekarang ni..dah maki hamun,buat fitnah,demo bagai pastu senang2 minta maaf..

Anonymous said...

malu tak wahai pencacai fuckatan skaliannnn...dengan pencacai dengan ketua pencacai sama lah kena tipu idup2.kih3...basah kepala wehh kena kencing

Anonymous said...

Pisaukarat dah buang dalam lubang jamban Nuar ke?


Inilah balasan kepada pihak yang telah bersusah payah memperkasa bangsanya oleh sekor betina Melayu .. akhirnya jadi anjing yang tersepit....

Anonymous said...

Kaldai pun malu jika disamakan dengan penyokong2 PR dan pembangkang Malaysia. Mengapa kaldai malu jika disamakan dengan kaldai? Sebabnya ialah kerana kaldai jauh lebih bijak jika dibandingkan dengan penyokong dan pencacai Pakatan Rakyat. Wallahualam.

mtk