Monday, October 29, 2012

R Husam Kena Cantas


Kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....kah....

Husam dah tertelan kahak hijau weh......

Selanjutnya klik di sini

11 comments:

kakbedah said...

byk gak tuntutan royalti yg raskyat kelantan nak tu.. n ak beli pemain bola sepak yg baru ke?? atau nask beli ronaldo utk main dgn diorang musim depan... hahahaha

kelly engku said...

kesian rakyat kelantan yg x dapat royalti selama nie.. patut la nak bina lebuhraya pun x boleh... tp yg aq respek ramai peniaga melayu yg kaya gila kat kelantan tu. kira klu nak bina jambatan emas pun boleh la kat area kota bharu tu.... betul ke??????????????

Azlan said...

Peniaga kaya gila kat Kelantan memang ramai, tetapi rakyat Kelantan yang berhijrah ke negeri-negeri lain untuk bekerja pun ramai jugak.

Anonymous said...

Sapa rompak sapa tu? Kalau Pok nik tu bijak dan tahu guna akai fikiran dan tak malu nak bertanya mcmana nak menjana ekonomi serta pembangunan kelantan lama dah kelantan tu berkembang maju, dah tak da qualification tapi lagak bodoh sombong, buta tuli main sain ja, kalau ketua pun ngok, yg bawah lagi la penyamun songlap komisen simpan bawah bantai pastu kahwin ramai...punoh kata orang kelantan. 22 tahun kalau menjana sikit sikit lama lama jadi bukit, ni asyik dok berceramah politik, sejak berkawan dgn iblis syaitan mata pun terbeliak luas baru nak kenal dunia kot ahahaha aduiii

wasim46 said...

Poknik dan exco musang memang kaki tipu habis rezab melayu dan hutan simpan ditarah kononya utk ladang rakyat yg dibagi pada kaum kerabat lee kuan yew jadah siap 99 tahun lagi.nanti cucu cicit diorang kalau mati hantar saja ke spore mungkin itu fatwa nik aziz dgn lky.dasar pembelit pas

mawar hitam said...

mmg ksian btllh tgk nasib rkyt klntn selama nie..
bnyk royalti yg depa tak dapat merasai selama nie..
tapi salah sapa semua nie?? salah sndri jgkkn!!

Abang Iman said...

harapkan pagar, pagar makan padi...itulah sebenarnya yang berlaku di kelantan....insaf oi rakyat kelante semua....

freemalaysiakini said...

layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

adik 80 said...

kesian rakyat kelantan nasib x terbela langsung yg sepatutnye jd hak diaorg tp langsung x merasa...salah sapa sebenarnya menteri besar kelantan atau rakyat kelantan sendiri yg mmg suka diperbodohkan sbb tu dh brtahun kena masih sokong lg

Nenek Kebayan Comel said...

pada suatu pagi sya dapati seorang gadis menanggis di tepi kedai saya. (Cerita ini berlaku kira2 10 tahun yg lalu).

Dia dari kelantan dan bekerja sementara di KL sementara menunggu keputusan SPM.

Rupa-rupanya dia mendapat tawaran dari universiti malaya tetapi terpaksa ditolak kerana keluarganya tidak mampu untuk menghantar dia ke sana kerana masalah kewangan. Menurut katanya ayahnya menitiskan airmata kerana tiada satu hartapun boleh digadaikan utk menampung perbelanjaan tsbt dan mereka tidak nampak jln untuk mengatasi masalah ini.

Dalam masa 10 tahun ini berapa banyakkah kes-kes seperti ini di kelantan?. Ini amat merugikan anak bangsa.

Ini pengalaman saya, just feel like sharing with u all, no pun intended.

Anonymous said...

nenek kebayan,

ptptn kan ada? semua dpt. duit pendahuluan pun dapat. universiti bukan pencekik darah. diaorang faham.
ptptn dah lama wujud

disinilah pentingnya peranan cikgu