Monday, November 5, 2012

Bagidol-Bagidol Dah Buka Mulut Pertahankan Ikon Muslimah PAS dan PKR


Ketika golongan-golongan yang digelar ulama dalam PAS masih lagi membisu berhubung kenyataan Nurul Izzah dua hari lepas, golongan-golongan bagidol telah pun bersuara mempertahankan apa yang dikatakan Nurul Izzah.

Paling melucukan apabila bagidol dari Gombak yang membabi buta menyalahkan Utusan Malaysia. Sedangkan media pertama yang menjadi penyiar berita berkenaan adalah malaysiakini dan UM hanya petik dari malaysiakini sepertimana yang mereka laporkan hari ini.

“Itu (akhbar) Utusan Malaysia..Nurul Izzah tidak menyatakan demikian. Beliau telahpun buat penjelasan yang cukup jelas bahawa sebagai seorang muslim, kita terikat dengan undang-undang syariah, itu jelas- Azmin Ali.

Sumber: Antara Pos

Malaysiakini melaporkan pada 3.November.2012, manakala UM pula baru melaporkan hari ini. Harapkan gaya dan hensem saja yang lebih....tapi otak tersumbat......

Selain dari bagidol dari Gombak, bagidol dari Shah Alam pun tidak lupa mengeluarkan kenyataan mempertahankan Izzah. Biasalah bagi bagidol dari Shah Alam, kes-kes begini dia akan selalu ke depan. Tak payah tulis panjang-panjang pasal dia. Nilai SEKEPING kertas akhbar lama UM lebih MAHAL dari nilai dia.....

Berkokok di tweeter bukan main lagi Umno jahat, Umno rasuah, Umno bla....bla....bla....tapi bila saya tanya Shahrir Samad jahat juga ke ? Shahrir Samad rasuah juga ke ? Terus diam tak berjawab.

Selanjutnya sila baca di sini

23 comments:

Anonymous said...

bagidol ke badigol???heheh

Anonymous said...

bagidol bukan...badigol pun bukan...yang sesuai buat 2 ekor malaun tu adalah bloody fool!

Anonymous said...

Hehehe...dua2 bukan bagidol,badigol atau malaun...tetapi SIAMANG yang bersahut-sahutan.

Siamang kalau melompat dari dahan ke dahan ia akan melolong...sama seperti dua ekor Siamang ni.

Anonymous said...

Badigol pon betol ...BAGIDOLL lagi betol....
apa2 saja DOLL PASti Pork Sheikh rembat....
sbb tuh anak Pork Sheikih otak dia dah tersumbat....
sokong org Melayu Malaysia MURTAD...
Badigol n BadiDOLL cepat2 mmbela nak tunjuk hebat...
Komen semuanya macam musibat...
UNDILAH PAKATAN HARAMjadah KALO NAK ALLAH LAKNAT...

Anonymous said...

Nak tanya bro, apa kaitan dgn shshril samad. Kekawan ni slow sikit...

Anonymous said...

Dua dua ni bukan maksum ka?.? Takda dosa punya orang..semua halal dan toiyibah.. Dua dua anak pak alim..jangan dok question.. Kitab depa dah habis khatam sebab tu depa tu ilmuan....

Anonymous said...

semoga agama, bangsa dan negara dilindungi Allah swt dari manusia2 yg bertopengkan islam

anak dgn bapak sama2 sokong murtad,LGBT, seks bebas dan menyokong semua agama adalah sama

otai JB said...

Tu la benih dari makanan haram,maklum la bapak dia raja rasuah kat m'sia. Dah x tahu hukum agama tapi nak cakap pasal islam. Badigol-badigol tu back-up la kalu puak dia yg kene. Mana ARMY2 pas,diam macam tikus dalam beras.baik kasi potong je la k'rpok lekor tu.... Memalukan islam je

Anonymous said...

Dah agak dah mesti kuar dari berita mrk dan menyalahkan putar belit kan hehehe

Anonymous said...

shahrir dan khalid tu adik beradik laa... tp taktau mana adik mana abang

Anonymous said...

Seperti yang dijangkakan akan ada kenyataan balas yang mempertahankan Nurul Izzah. Malangnya kenyataan yang mereka buat telah menyerlahkan siapa mereka sebenarnya. Allah telah menunjukan dengan jelas siapa mereka. Soalnya adakah pengikut2 mereka masih tidak dapat melihat? Wallahualam.

mtk.

Anonymous said...

murtadddddd

Anonymous said...

BADIGOL TU MAKSUDNYA LEBIH BADIGOL DARIPADA BADIGOL...MEMANG BETUL LA TU..HAHAHAHA

Anonymous said...

BAGIDOL TU MAKSUDNYA LEBIH BADIGOL DARIPADA BADIGOL...MEMANG BETUL LA TU..HAHAHAHA

Anonymous said...

buggy doll, tempat suntut Anwar.

Anonymous said...

Nurul Izzah betul bila dia berkata tiada paksaan dalam beragama. Kenapa puak-puak Umno ni melatah tak tentu pasal. Memang tak dinafikan orang melayu di negara ini di paksa dan di tekan supaya kekal dengan islam. Undang-undang dijadikan senjata untuk menakut-nakutkan orang melayu supaya jangan meninggalkan islam. Lebih dahsyat lagi perlembagaan penjajah yang dikekalkan oleh Umno(BN) itu sendiri seolah-olah mengugut orang melayu, " jika kau keluar dari islam kau bukan lagi orang melayu dan kau akan hilang segala hak istimewa sebagai orang melayu ". Itu bukan paksaan kah namanya ?

Sedangkan bangsa lain seperti cina dan india mereka tidak dipaksa kekal dalam agama mereka. Sebab itu ada cina yang masuk islam, ada cina yang masuk kristian. Sama juga dengan orang bangsa india. Tapi kenapa bila kena pada orang melayu nak dipaksa, " ohhhh no no no .. you cannot leave islam ".

Kalau seorang melayu itu dah tak minat lagi nak jadi islam tapi kita paksa dia supaya terus berada dalam islam maka dia akan buat perkara-perkara yang menjatuh maruah agama islam. Mungkin kah kemungkaran dan kemaksiatan yang banyak melibatkan orang melayu yang berlaku kebelakangan ini dilakukan oleh orang melayu yang dah hilang minat nak jadi islam tapi dipaksa oleh undang-undang supaya kekal jadi islam walau pun hanya nampak islam pada nama dan pakaian saja. Nama masih Siti Fatimah, pakai seluar jean dan baju T yang ketat sendat sehingga menampakkan bentuk tubuh badan, masih mengenakan tudung kepala mengikut feshen terkini .. kerja jadi GRO, kerja jadi social escort, kerja jadi pelacur.

Orang seperti ini lah yang menjadi bualan dikalangan penganut agama lain, " islam tapi kerja GRO, kerja social escort, kerja rumah urut, kerja pelacur " .. mencemarkan nama baik dan kesucian agama islam itu sendiri.

Saya rasa orang seperti ini, " it is better to let them go rather than to keep them ". Saya fikir Nurul Izzah berniat baik iaitu beliau mahu menjaga maruah agama islam supaya tidak dicemari oleh orang melayu yang dah tak berminat lagi dengan islam. Tapi amat malang bila niat suci Nurul Izzah itu telah diputar belit oleh musuh politik bapaknya iaitu Anwar Ibrahim.

Umno mengkritik Nik Aziz, Hadi Awang dan Pas amnya kerana membisu terhadap kenyataan yang dibuat oleh Nurul Izzah. Sebenarnya Pas juga sependapat dengan Nurul Izzah, " kalau orang itu dah tak minat nak jadi islam lagi, biarkan lah dia pergi, jangan guna perlembagaan untuk memaksa dia kekal ". Sebab itu Pas berulang kali menegaskan Hudud yang ingin dilaksanakan oleh kami sama sekali tidak melibatkan orang bukan islam. Orang melayu pun kalau dia bukan islam lagi maka Hudud tidak ada kena mengena lagi dengannya.

Ahli Pas 1956

Anonymous said...

ahli pas 1956 makne nye lepas nie kalo dh ramai kuar islam so bole la kite tukar malaysia nie jd negara kristian...xperlu la dibuat hudud sebab penduduk islam bukan majoriti lagi...ko xleh pikir ke kesan akan datang???mcm mne kalo anak ko nk kawen ngan pasangan yg same melayu tp lain agama...ko rela kn ke???pikir la tol2 sblm nk sokong statement pemimpin ko tu...

Anonymous said...

Orang seperti ini lah yang menjadi bualan dikalangan penganut agama lain, " islam tapi kerja GRO, kerja social escort, kerja rumah urut, kerja pelacur " .. mencemarkan nama baik dan kesucian agama islam itu sendiri.
___________________________________
kerja2 yg ko tulis kn kt atas nie mne2 agama pn xrestu...ade ke agama kristian suruh umat nye jadi pelacur...jgn salah kan agama kalo penganut nye lalai....sume agama mengajar umat nye jadi baik tp Islam agama diredhai Allah.

Anonymous said...

Anon 1055

Aku setuju dengan Nurul Izzah bukan kerana parti aku dan parti dia berada dalam satu gagasan.

Nak beri ko faham sikit.

Katakan lah. Ko berkawan dengan sorang pompuan. Mula2 ko memang syok giller kat dia. Pas tu makin lama ko makin rasa tawar hati kat dia. Ko nak belah tapi pompuan tu tahan tak bagi ko belah. Dia ugut ko, " kalau ko belah tinggalkan aku, aku upah orang kerjakan ko sampai jadi mayat ". Disebabkan takut jadi mayat maka ko pun layanlah pompuan tu , tapi kerana terpaksa .. tentu tak enjoy dan tak loving kan ?

Bagi aku senang saja. Kalau dia dah tak suka nak jadi islam, boleh belah lah, aku boleh ajak orang lain pula masuk islam. Ini orang dah tak sudi, nak paksa-paksa pula. Leceh lah bro. Mungkin juga itu pasal orang takut-takut nak masuk islam, sekali masuk dah tak boleh keluar lagi, kalau keluar jawabnya jadi mayat lah.

Anonymous said...

anon November 7, 2012 11:13 AM

ape kene mengena pompuan ngan agama...kite diminta pertahan kn agama sampai kn di panggil jihad...aku xphm kaitan ko antara cinta pada seorang pompuan ngan cinta pada Allah...kite kn ade rukun iman....tol la ko nie puak badigol

Anonymous said...

Bagi aku senang saja. Kalau dia dah tak suka nak jadi islam, boleh belah lah, aku boleh ajak orang lain pula masuk islam. Ini orang dah tak sudi, nak paksa-paksa pula. Leceh lah bro. Mungkin juga itu pasal orang takut-takut nak masuk islam, sekali masuk dah tak boleh keluar lagi, kalau keluar jawabnya jadi mayat lah.
_______________________________
ape ko ingat bile nk masuk islam nie mcm masuk tempat wayang ke....kalo dh yakin pada islam masuk la islam...xde paksaan pn tp kalo dh kuar islam tu dh jd murtad...ape hukum murtad????xkn ko xtau...berdosa besar la bodo...

Anonymous said...

kalau ko belah tinggalkan aku, aku upah orang kerjakan ko sampai jadi mayat "
____________________________________
itu tinggal kan pompuan dh jadi mayat...kalo tinggalkn islam (murtad) jd ape plak???/jd kayu api neraka ko taux....jgn same kn cinta sesama manusia ngn cinta pada agama...

Anonymous said...

bagidol umno?memang sial