Sunday, November 4, 2012

Kenyataan Nurul Izzah-Beranikah Pemuda PAS Serbu Pejabat PKR ?


Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ?

Nurul Izzah dalam satu forum di Subang Jaya semalam telah berkata , rakyat tidak harus dipaksa untuk amalkan agama tertentu dan itu juga perlu digunakan oleh melayu.

Jika awak tanya saya, tidak ada paksaan dalam agama. Bagaimana seseorang boleh berkata kebebasan agama hanya terpakai kepada bukan melayu, ia harus digunakan setara - itu kata Nurul Izzah....

People should not be compelled to adopt a particular religion and this should also apply to Malays, says Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar.
 "When you ask me, there is no compulsion in religion... how can anyone say sorry, this (religious freedom) only applies to non-Malays, it has to apply equally." she said. 
Sumber: http://1christians.blogspot.com/2012/11/nurul-there-should-be-no-compulsion-in.html

Sama-sama kita tunggu dan lihat samada pemuda-pemuda Pas yang berurat dawai bertulang besi berani atau tidak pergi gegar pejabat PKR ?

36 comments:

Anonymous said...

Bapak plural, anak liberal... punah Malaysia di bawah fuckatan

Anonymous said...

RBF,
Si bapa 'lunch' buku yang menghina Islam, yang di karang oleh ahli parlimen India kalau tak silap, PAS kata itu hak dia.

Anonymous said...

Agaklah kalau takde dalam perlembagaan Melayu adalah Islam, Nurul belum tentu lahir Islam.

Tak bersyukur langsung anak peliwat tu.

Anonymous said...

10.21....yg atas

Bukan 'lunch' tapi launch hehe..

Anonymous said...

Anon10.23 - dia perli mp cerdik pandai pas mahfuz omar

Anonymous said...

10.31

Really! Baru tahu mahfuz omar kenyang makan kertas hehe...

Anonymous said...

Mana ada perjuangan demi bangsa dan agama dalam PR. Peduli apa dgn Islam dan bumiputra. Yang penting kita menang pilihanraya dan Putrajaya. Islam, Buddha, Hindu, Kristian hanyalah alat utk memancing undi. Keharmonian agama dan kaum tak penting. Biarlah rakyat bergaduh, merusuh. Lepas kita menang PRU13 nanti barulah kita satukan balik rakyat dah huru-hara tu.

Anonymous said...

Nik Aziz sendiri tidak mungkin berani menyanggah kenyataan Nurul Izzah. So jangan lah cabar Pemuda PAS. Paling berani pun Pemuda PAS akan kata 'ITU PENDAPAT PERIBADI NURUL IZZAH'. HEHEHE....Wallahualam.


mtk

Anonymous said...

Sebagai seorang anak peliwat, dia kenalah beri sokongan kepada tabiat dan akidah songsang bapak dia.

Anonymous said...

OK..Pemuda PAS akan gertak sekejap..lepas tu ok la.

ala..lupa ke isu2 yang lepas.. sama je perangai dan sikap pemuda pas ni. gempak sekejap aje lebih, lepas tu diam..

muhahahaa

Anonymous said...

Janganlah dimarahi Izzah yang pernah digelar Puteri Reformasi suatu ketika dulu. Izzah cuma memberikan kenyataan mengikut audiens yang berada di hadapannya. Demi menjaga hati audiens yang majoritinya bukan beragama islam. Strategi sebegini jugak dipraktikkan oleh ayahanda Izzah sendiri yang memberikan kenyataan yang menyenangkan hati penonton yang mendengar ucapannya. Depan melayu cakap pasal ketuanan melayu dan islam, depan cina cakap pasal hak kesamarataan antara kaum dan depan india cakap pasal survival bangsa tersebut.

Anonymous said...

Allah telah tunjukkan kepada kita satu demi satu. Anak macam ini, si bapa macam ini, pengikut pun sama malah gabungan pun sama.

Masihkah kita ragui petunjuk-Nya?

Ghazali said...

Like father like daughter, both of them dont really know what they were talking about....bullshit....

Anonymous said...

Assalam. Kerana inginkan dunia manusia sanggup jual agama. Tidakkah mereka bersyukur dengan kemewahan yang Allah telah berikan kepada mereka berbanding kami, seorang rakyat biasa. Semoga Allah pula menjual mereka di PRU akan datang.

MIRA EDORA said...

BAPAK BOREK ANAK RINTIK, MESTILAH KENA IKT PERANGAI MACAM BAPANYA YG SUKA CAKAP TIPU DAN SUKA BUAT FITNAH TU MANA BLH TAK IKUT NANTI PAPANYA MARAH. KRG SEMUA TAK INGAT LAGI KE NURUL IZZAH NILAH YG SATU KETIKA DULU PERNAH BUAT REFOMASI DAN MINTA BANTUAN ORG LUAR NEGARA. SO RENUNG2LAH BETAPA DARING BETINA NI SAMPAI BERANI CABAR PAS TAPI AKU TAK HAIRAN DGN JAWAPAN PAS SEAB NANTI PAS AKAN KATA ITU PENDAPAT DIA.

dol mat.. said...

anak beranak sama je tak boleh pakai pisanglah macam ni....

sally said...

bayangkanlah kalau anak beranak ni yg jajah negara confirm hancur negara dan porak perandalah hidup kita ni nanti.

Anonymous said...

Title anugerah tuhan yg dimiliki oleh bapanya sudah beralih kpd nurul izzah.....kehkehkeh.

Anonymous said...

WAH WAH WAH.. SETARA? EQUALLY?

SECARA TERSIRAT, BOLEHLAH DIA DIANGGAP SBG MENYOKONG AGENDA MURTAD KAN? TUDUNG TU HANYA CAMOUFLAGE KAN?

Anonymous said...

PERCAYALAH..

BILA DAH JADI ISU CAMNI, ALASAN PALING MUDAH IALAH PIHAK MEDIA SALAH FAHAM DAN TERSILAP..

TENGOKLAH NANTI..

Anonymous said...

Pemikiran anwar, izzah adalah sama juga dengan pemikiran Dr Musdah Mulia, seorang doc dari Indonesia yang merupakan salah seorang rakan anwar.

Musdah diangkat pihak barat kerana pemikiran libralnya dan dia memenangi anugerah Anugerah Wanita Antarabangsa 2009.

pada tahun 2004, beliau mengeluarkan Counter Legal Draft kompilasi hukum islam (CLD-KHI) yang sangat bercanggah dari apa yang termaktub dalam Quran dan Hadith. Antara resolusi yang dibawa:

1. poligami tidak sah di sisi undang-undang.
2. perkahwinan dari pelbagai agama juga diblolehkan.
3. iddah juga terdapat pada lelaki iaitu 130 hari.
4. isteri juga mempunyai kuasa talak.
5. warisan harta bagi lelaki dan perempuan sama.

Resolusi CLD-KHI ini dikecam hebat oleh Majlis Ulama Indonesia dan menganggap ini bidaah. Selain itu, Menteri Agama Indonesia, Prof.Dr.H.Said Agiel Al-Munawar mengecam Pasukan Penulis Pembaharuan Hukum Islam dan Menteri Agama Republik Indonesia, Maftuh Busyani segera membatalkan CLD-KHI pada 14 Februari 2005.

Barat tidak pernah berdiam diri dalam menyebar fahaman liberalisme,kalau dulu, Salman Rusdie penulis Satanic Verses, Aayan Hirsi Ali yang kini telah murtad, dan kini, Dr Siti Musdah yang dianggap wirawati mereka. Bagi Islam, ia adalah satu penghinaan yang terbesar.

Gambar Musdah dengan anwar boleh lihat di sini:

http://4.bp.blogspot.com/-P4WQOFdK8HY/TabKIDvXvXI/AAAAAAAABa8/wvGChUP8-u8/s1600/anwar_dan_musdah.jpg

Anonymous said...

Bila Hasan Ali nak tayang video orang Islam dimurtadkan.. Pesuruhjaya Pas Selangor kata 'Tak Perlu Layan". Isu murtad kecil katanya, isu besar ialah Pengundi Hantu.

baca penuh : http://anginperubahan.blogspot.com/search?updated-max=2012-04-05T11:00:00%2B08:00&max-results=30&start=1264&by-date=false

PAS = membangun bersama ulama' Jatuh bersama Artis

Anonymous said...

Bapak plural, anak liberal... punah Malaysia di bawah fuckatan
November 4, 2012 10:10 AM

------------------
BAPAK PLURAL, ANAK LIBERAL , MAK BARAL...

SATU KELUARGA YG LESS MORAL...
MMG HANCUR MALAYSIA KALO DI DLM GENGGAMAN PAKATAN HARAMJADAH INI...

Anonymous said...

kalau pakatan yg merdeka dr british dah jadi filipina kot mesia ni

ingat pengorbanan tok janggut.leftenan adnan. kiai salleh.p.ramle dan juga John Travota...

ramai yg mati dpt isle sbg agama resmi ...mahal harga nyawa yg terkorban hoi..


lawak2 jugak... hakikat darah terkorban ingat2la jugak

pkr mana kisah

otai JB said...

Bro, aku nak taya kit.Betul ke nurul tu anak anwar gay.....aku was-was la bro, maklumla kuarga ni semua boleh hentan.. he..he..

Anak Lenggong said...

Kalau berkenaan dengan politik dan menguntungkan mereka..Puak lobai PAS yang menjadi pacacai..barua dan kuli batak DAP dan Nuar brahi akan berhimpun serta menjadi samseng jalanan membuat bantahan sehingakan mengganggu kehidupan seharian warga kota..so kalau berkenaan dengan agama pulak apa cite..kata kalian terlebih islam daripada orang lain..

Anonymous said...

inilah wanita murtad bertudung

THambi Deydey said...

Ini kebaikan yg Nurul Izzah janji janjikan kepada puak pakatan? Rakayt sgp jual agama demi tgk UMNO jth?
Adakah rakyat Malaysia kita semua nya sudah sesat?

SOLOMON KING said...

disebabkan 2 jahanam nie!
punah negara malaysia dari bumi ini
jgn skli skale cuba korang sntuhkan hal agama apabila trlalu cetek agama

kakbedah said...

Wanita murtad bertudung pertama di malaysia... Tahniah nurul izzah

Anonymous said...

Nak baca gak apa milosuam dan amenoworld nak komen.. Pls pls pls..

Anonymous said...

tanda -tanda awal hari kiamat

orang yang x tak tau pasal agama bercakap pasal hal agama....

sebagai orang yang "berpengetahuan tinggi" perlu mngkaji dan mejaga cara percakapan....bukan CAKAP LEPAS shj...

kelly eng said...

keluarga anwar ni semua dah rosak lah dr anwar azizah n nurul izah ni semuanye gila kuasa...sokong kafir hina islam lps tu drg kata drg bagus sgt aku benci giler dgn keturunan anwar ni semua tak blh pakai makin over plak drg ni

kelly eng said...

sbb tu lah bapak dia suka liwt org dah anak bini pun tak kisah

pas dajjal said...

lebih bak ko tak yah pakai tudung izah oi..dr ko pakai tudung n ko hina islam..betina murtad mcm ko ni ptt mati kena kilat demi gilakan kuasa ko sgp jual maruah agama ko sendiri

Anonymous said...

Nurul Izzah betul bila dia berkata tiada paksaan dalam beragama. Kenapa puak-puak Umno ni melatah tak tentu pasal. Memang tak dinafikan orang melayu di negara ini di paksa dan di tekan supaya kekal dengan islam. Undang-undang dijadikan senjata untuk menakut-nakutkan orang melayu supaya jangan meninggalkan islam. Lebih dahsyat lagi perlembagaan penjajah yang dikekalkan oleh Umno(BN) itu sendiri seolah-olah mengugut orang melayu, " jika kau keluar dari islam kau bukan lagi orang melayu dan kau akan hilang segala hak istimewa sebagai orang melayu ". Itu bukan paksaan kah namanya ?

Sedangkan bangsa lain seperti cina dan india mereka tidak dipaksa kekal dalam agama mereka. Sebab itu ada cina yang masuk islam, ada cina yang masuk kristian. Sama juga dengan orang bangsa india. Tapi kenapa bila kena pada orang melayu nak dipaksa, " ohhhh no no no .. you cannot leave islam ".

Kalau seorang melayu itu dah tak minat lagi nak jadi islam tapi kita paksa dia supaya terus berada dalam islam maka dia akan buat perkara-perkara yang menjatuh maruah agama islam. Mungkin kah kemungkaran dan kemaksiatan yang banyak melibatkan orang melayu yang berlaku kebelakangan ini dilakukan oleh orang melayu yang dah hilang minat nak jadi islam tapi dipaksa oleh undang-undang supaya kekal jadi islam walau pun hanya nampak islam pada nama dan pakaian saja. Nama masih Siti Fatimah, pakai seluar jean dan baju T yang ketat sendat sehingga menampakkan bentuk tubuh badan, masih mengenakan tudung kepala mengikut feshen terkini .. kerja jadi GRO, kerja jadi social escort, kerja jadi pelacur.

Orang seperti ini lah yang menjadi bualan dikalangan penganut agama lain, " islam tapi kerja GRO, kerja social escort, kerja rumah urut, kerja pelacur " .. mencemarkan nama baik dan kesucian agama islam itu sendiri.

Saya rasa orang seperti ini, " it is better to let them go rather than to keep them ". Saya fikir Nurul Izzah berniat baik iaitu beliau mahu menjaga maruah agama islam supaya tidak dicemari oleh orang melayu yang dah tak berminat lagi dengan islam. Tapi amat malang bila niat suci Nurul Izzah itu telah diputar belit oleh musuh politik bapaknya iaitu Anwar Ibrahim.

Umno mengkritik Nik Aziz, Hadi Awang dan Pas amnya kerana membisu terhadap kenyataan yang dibuat oleh Nurul Izzah. Sebenarnya Pas juga sependapat dengan Nurul Izzah, " kalau orang itu dah tak minat nak jadi islam lagi, biarkan lah dia pergi, jangan guna perlembagaan untuk memaksa dia kekal ". Sebab itu Pas berulang kali menegaskan Hudud yang ingin dilaksanakan oleh kami sama sekali tidak melibatkan orang bukan islam. Orang melayu pun kalau dia bukan islam lagi maka Hudud tidak ada kena mengena lagi dengannya.

Ahli Pas 1956