Saturday, November 24, 2012

Malaysiakini Betul Harakah Bohong Atau Harakah Betul Malaysiakini Bohong ?

Ini laporan dari malaysiakini

Sekumpulan kira-kira 700 orang yang diketuai oleh PAS, hari ini gagal menyerahkan memorandum kepada Felda, menggesanya supaya menghentikan dakwaan jualan minyak sawit kepada "sebuah syarikat Yahudi".

Ini pula laporan dari haramkah daily

KUALA LUMPUR: Biarpun hujat lebat turun sejak jam 2 petang tadi, ianya tidak mematahkan semangat lebih 2,000 rakyat berarak ke ibu pejabat Felda di Jalan Semarak di ibu negara.

Perarakan itu bagi membantah tindakan Felda menjual minyak sawit kepada syarikat Yahudi Israel sedangkan negara haram itu sejak berdekad lalu membunuh umat Islam Palestin di Gaza tanpa belas kasihan termasuk terbaru sepanjang lapan hari yang lalu.

Ini pula gambar yang dikatakan 700 orang atau 2000 orang


Kononnya merekalah media yang selama ini tulus, mulus, suci, bersih, bebas, adil, saksama.....

Anjing kalau dah biasa makan tahi dalam apa keadaan sekali pun dia tetap akan cari tahi......

24 comments:

TOKGURU86 said...

Dua2 media pembohong. RBF jer yg terbaik...

Anonymous said...

Anjeng makan taik ke bro? ..
aq ingat anjeng makan bangkai jer...xkisah la...

Akar umbi PAS sendiri pon dah balun haprakah kah kah kiokkk tuh sbb berita yg di kuarkn xrelevan...maknanya xtepat n penoh dgn fitnah...kioookkk kioookkkk

Jadi kalo dah ahli sndri pon mngutok haprakah kiokkk tuh , confirmla sgl2nya tentang HAPRAKAH KAH KAH KIOKKK tuh hamPAS..mcm partinya jugak hamPAS...

Anonymous said...

PAS PIS PUSsy...bantah, bantah, bantah..aritu hadi awang buncit dah buat kenyataan, "tak salah berniaga dengan yahudi"...arini dah pusing kot lain pulak!!

nurul izzah buat statement orang melayu tidak patut dihalang tukar ugama, korang ade kisah? TAIK LAH PUAK2 PAS BAHLOL!

Anonymous said...

Aku nampak tak sampai pun 300 orang.... kalau bab menipu kita serah pada puak Fuckatan... mereka cukup handal.....!!!

Anonymous said...

Mutu pemberitaan dalam Harakah semakin merosot dan KURANG KREDIBILITI.
-Kamaruzzaman Mohamad
Ketua Pemuda Pas Wilayah Persekutuan


Nak cakap camner lagi yob....

.

Anonymous said...

Ini yang dikatakan samseng taik kucing...
ptuihhhhhhhhhh
Berani dengan kaum sendiri,, typical PAS taik kucing
ptuihhhhhhhh.......
dah besar kemaluan, buatlah demo...
ptuihhhhhhhhhh
orang lain sebok cari rezeki, PAS sebok cari masalah ...
ptuihhhhhhhhhhhhh ....
Bangang punya PAS ..
ptuihhhhhhhhhhh

Anonymous said...

Parti "haramjadah" .... Pas.

Anonymous said...

dgn anuar talibarut yahudi tu boleh pulak puak2 pas ni bersekongkol...pas dah benar2 kemaruk kuasa...buanglah nama islam tu dari parti kau orang...buat malu islam je...yg sebenarnya dap, pkr dan pas adalah proksi2 yahudi yg nk jahanamkan malaysia sbb yahudi tau islam akan bangkit kembali diakhir zaman ini bermula dari malaysia...pemimpin pilihan Tuhan akan naik bukan melalui jln demokrasi yg jugak ciptaan yahudi...Allah ada caraNya...janji Tuhan pasti terjadi...org politik akan gigit jari....

Anonymous said...

Dia org ni tak baca berita ke???

Inilah akibat baca suratkhabar Haprak aje...

Padahal, menteri yg bertanggungjawab nak explain pasal penjualan minyak sawit tu..

Sebenarnya, FELDA jual kepada syarikat org islam disana. Walaubagaimanapun, kapal yg membawa minyak tu perlu melalui pelabuhan israel...

Bukannya berniaga dgn israel...

Lagi teruk, bila Nik aziz & Hadi Awang, kata boleh berurus niaga dgn orh yahudi sebab masa zaman nabi dulu pun Nabi berniaga dnegan org yahudi...

So, apa yg sebenarnya PAS nak dlm demo tu???

Aku rasa pengikut PAS ni memang bongok...Tak tahu apa yg mereka buat

Anonymous said...

Itu mmg prangai penganut PAS...suke brtindak melulu, menyerbu (AMOK) satu2 perkara tanpa menyelidik kesahihan berita...

Jenis PENDEK AKAL..sebijik prangai cam KERBAU PENDEK yg suke melulu menyerbu....

Prangai BENGONG penganut PAS inilah yg menjatohkn maruah Islam dan org2 Islam sekali...

Di tambah pula dgn kitab mrk Haprakah yg telah di sahkn LANGSONG XDE KUALITI, xKREDIBEL, maka hanyutla penganut PAS dlm donia yg mengundur kebelakang...

Org luar PAS esp bangsa len memandang PAS dan penganutnya sbg LOW CLASS, bangang, baghal, kuat seks, xbole kene tegur dan suke brtindak melulu dlm ertikata sbnr MALAS BERFIKIR...ikot saja kate pemimpin.....

Anonymous said...

Apa nak kesahkan dia orang yang berdemo tu... memang bongok pun.. boss Pak Hadie kata boleh berniaga dengan Yahudi..tu la pasal kalau selalu sangat tidur masa boss sendiri bagi fatwa...

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

Ya saya setuju..

haji hadi kata buleh berniaga dengan yahudi.

Anonymous said...

http://www.sinarharian.com.my/politik/nik-aziz-yahudi-lain-zionis-lain-1.33864

ni lagu mano? gilo puok2 ni...

mu tohu ko kalo betui felda jual minyak tu, dia jual kat zionis ke kat yahudi? haha pening kalo ikut kepala otak depa ni... Mu nak meniaga dgn yahudi, mu tanyo dulu ko, encik ni yahudi ke zionis? kahkah..

natang bodo

Anonymous said...

Bro RBF....

1. Mulai dari hari ni kita panggil mereka 'Bangsa Pas'. Mereka pun selalu marah bila kita mempertahankan Bangsa Melayu. Nik Aziz pun pernah ketepikan Bangsa Melayu sebagai tidak penting (kalau boleh dia tak mahu mengaku dia Melayu).

2. Nak muntah tengok perangai Bangsa Pas. Mereka boleh switch ON/OFF isu ikut suka mereka. Hari ni boleh, esok tak boleh. Lagi satu apa bukti lengkap yang minyak tu dijual kepada Yahudi???

Sekiranya benar, apakah ada dalam undang2 Felda, tidak boleh jual minyak pada first parti Yahudi? Sedangkan minyak kelapa sawit boleh dinikmati oleh semua bangsa.

3. Ini soalan untuk Bangsa Pas....Mengapa sanggup membeli barang2 Yahudi jika tidak sanggup menjual??? Eh, banyak barang2 Yahudi yang anda pakai seharian yang dibeli melalui first dan second parti Yahudi....carilah, dalam rumah anda pun banyak.

P/S Bangsa Pas : Wajib diwartakan.

Raja Haji said...

Dari: Raja Haji
Sahabat semua, usahlah kita bergaduh. Sudah cukup al-kafirun ambil kesempatan memecahbelahkan kita, jajah negara kita, bawa masuk pendatang dari negara lain menjarah bumi kita. Tanah bumi Melayu akan hilang sekiranya inilah sikap kita menghadapi al-Kafirun.

Marilah kita bersatu, bersederhanalah dan kasihi saudara seagama dan sebangsa dengan berpegang pada tali ALLAH. Padamkan kebencian dan semailah kasih sayang.

SUBHANALLAH, WALHAMDULILLAH, WALAILA HAILLALLAH, WALLAHU AKBAR.

Ya Allah, bantulah kami, umatMU semakin lemah kerana perpecahan, hidayahkan hati2 kami untuk bersatu menegakkan Kalamullah. Jauhkanlah petaka dari bumi Malaysia negara Islam ini

Anonymous said...

yang berkaitan dgn umno cpt saja nak demo. buduhhhh.. yg mcd ust natang kenapa x demo hentikan kedai dorang tu? yg nurul izzah pun x demo.. apa lg dn nuar terang2 yahudi man. ya Allah bukakan pintu hati saudara islam ku yg suka demo tidak tentu pasal ni.

Anonymous said...

Bila org Islam?melayu kita ada kedai runcit, org Cina datang nak beli beras, apa yg patut dilakukan oleh tuan punya kedai -

A. Halau je org Cina tu ?
B. Jual je beran yg nak dibeli ?
C. Kasi free beras kepada org Cina tu ?

Boleh ?

Anonymous said...

Xde lain dari perkataan ni, pas parti sesat...pemikiran dah sesat sgt...!

Anonymous said...

PAS yg hipokrit. Celakalah bg orang yg sengaja menggunakan agama utk kepentingan politik mahupun kpentingan dirinya sendiri. Kesian orang PAS diperbodohkan sedemikian rupa...

Daddy Cool said...

pada aku dua2 pembohong besar...fitnah dan pembohongan memang menjadi pegangan kuat lpd PAS..klau dh ahli majlis dia sndri blh komen harakah xrelevan,diorng sndri yg mngaku akhbar lidah setan diorng tu xbtl..inikan kita nak prcya??

anon 8.16 pm...

aku skong statement ko bro...slah satu drpd brg yahudi ialah mikrocip laptop...

Anonymous said...

yg x betul tu umnuuuuu....yg bohong tu pun umnuuuuu..yg rasuah kuat pun umnuuuuu...

Anonymous said...

Ada beberapa point kat sini:
-Ahli PAS dah tak percaya kenyataan Presiden (dulu kata boleh berjual-beli dgn Yahudi. Skg?)
-pemimpin bawahan PAS ada agenda sndiri, (konsep 'jemaah' yg hipokrit, wujud rasa tak demokratik dan autokrasi dlm PAS)
-Ada pelbagai aliran, bkn sja dlm PR, bahkan PAS pun ada plbg fahaman. Tunggu masa nak karam je (UMNO tak faham lagi ke? ganyang la bai!)
-PAS bodoh. noktah.

Anonymous said...

Tak usahlah nak jadi hipokret
konon nak tunjuk sangat anti Israel tu????? Tu yg Ketua Pembangkang dah terang2 sokong Israel apa tak bantah habis2...
Piah mabuk Parti Ajaran Sesat!!!!