Tuesday, November 20, 2012

Tu Diaaaaaa.....Hebat.....Hebat......


Ceramah siang malam tuduh orang itu zalim , orang ini rasuah, orang itu seleweng, orang ini kroni.....

Kononnya mereka yang zuhud, telus dan mulus....

Inilah yang dikatakan pepatah inggeris yang dipopularkan oleh Tun Dr M, better the devil you know than the angel you don’t.

Selanjutnya sila baca di sini




Hari ni ambe banyak kerja, dok dang nak nulis panjangggg.... pagi tadi ambe beli air nescafe kedai sebelah kediang ambe letak dalam gelas McD. Natang.....

18 comments:

Anonymous said...

celake la mung rbf! aku dok dang nok teranjang natang azhar idrus tu..base gong sombong! kecik besor kecik besor aku tgk dia...eeeeeiiii!!!! natang natang!!

Anonymous said...

Sapa yg pangkah pakatan kawasan Ampang dulu, ambik ko padan muka. Penjual buah pilihan korang kan. Boleh aku tanya, apa jasa dia???

Anonymous said...

penjual buah pn bleh jdi wakil rakyat kt ampang lak tuh..area dkt ngan kl,area maju dan kaya..ibarat ayam betina bertelur dlm gudang padi..memang mewah ler,.

Keja zuredah ni mundar mandir kehulu kehilir ceramah jer..modal air liur bleh plak kumpul keta wat koleksi,wow hebat lah...tuh baru perintah sepenggal..kalau sepuluh penggal abis keta kt dunia ni dikumpulnya..

Kalau kt pentas mengata org lain rasuaih,tak telus,mkn duit rakyat tpi dlm diam2 dia sendiri sibuk cakau duit rakyat..celaka tol ,.

Anonymous said...

mulut puaka mcm dia tu patut kena stepler jer hehe..

Anak Lenggong said...

ahli majlis MPAJ dibawah tangan dia..so komisyen projek banyak masyuk

hanizam said...

ha..ha..ha..dulu dia main kejar-kejar dengan kak Ijat pasal Lembu...

la ni, macam lembu pulak kena dengan blogger...

panas beb dia nak spin macam maner nak kelentong dia dapat kereta tu dalam masa 4 tahun...

nanti bila buat akuan bersumpah macam Ketua Serban Rabbani, ada rm9000, tapi boleh pakai 4x4...

ape kes??? mereka dok canang pihak ni lanun itu, lanun ini...tapi hakikatnya, merekalah yang buat segala benda tu selama memerintah ni...

suratan & kebetulan, tengok jelah ape nuar & keldainya yang lain dok ceramah, kata tak telus, merompak harta rakyat & sebagainya...

hakikat sebenarnya, dorang dah buat sebelum ni...malah tengah buat pun...tapi dia kata orang lain buat...

ha..ha..ha...mak lampir pun menangis....

Anonymous said...

wah wah wah...

banyak sangat ke gaji dan elaun MP tuuu??

lagi haru, MP sendiri tak bayar saman?? wah wah wah..

selama ni kemain lagi kutuk orang rasuah la, kroni la, rembat hak rakyat la..rupa2nyer..lu fikirla sendiri!

Anonymous said...

freemalaysiakini2 , Delivers The Latest Breaking News And Information For Free....

Anonymous said...

dia menabung masa dia meniaga tu....

Anonymous said...

Sumbang an penyokonglah tu katakan.

Anonymous said...

Kesian Mak Lampir korang kutok dia...

Dia kumpul semua reta yg ada tuh hasil jualan BUAH2AN la...semua jenis buah yg ada kat donia neh dia jual...buah epal, buah tembikai , buah betik, buah pelir, buah fitnah ........

Huh ..kalo pasal mnyalak mncari salah org len, mcm bunyi hantu mengilai dari atas pokok akan kehebatan mnceritakn kesalahan org..

ki ki ki ki ki ki ki

Anonymous said...

Kaya jadi MP fuckatan ni, rakyat yang bodoh menderma ingatkan untuk perjuangan... rupe-rupenye untuk beli kereta-kereta mewah, penyokong mereka naik beskal buruk je... sebab semua miskin, kononnya kerajaan BN terlalu ZALIMM.....!!!! Hak ptuih punye mak lampir...

Anonymous said...

boleh pegang watak hantu mak limah 2 dia ni hehe...

Adik Zu poki**k said...

Apa nak marah kat Kak Zu plak!! Awak sume ni MP ker ? kalu bukan MP dok diam jer la, Kat Ampang ni Kak Zu sorang jer MP orang lain tak layak nak kecapi kemewahan ni semer!! Lantak gi ler dengan rakyat semer!! Kalu kiter merintah Malaisier ni korang pun aku lantik jadi CEO GLc yang kiter rampas dari BN tu. Korang ada peluang jadi Duter kat luar negarer, lagi kencang makkkao!! Apocott! Tak heran laer jadi adun ni semer, buang maser dok layan hal rakyat, pegi mampos lar semer. Lagi pun kat Ampang ni ni awak semer nak dengar citer lancau UMNO jer kan?? Kak Zu boleh buat banyak citer, Rafizi ader dekat sini, Azmin lagi kampung dier sini, selalu cover Kak Zu..Apocott makkkao..

Anonymous said...

'Rezeki' Zuraidah sebagai MP memang 'murah dan melimpah ruah'. Tentu Zuraidah ada 'resepi' istimewa dalam isu mengumpul harta yang boleh dikongsi bersama penyokongnya. Diharap Zuraidah tidak kedekut untuk berkongsi 'resepi' kejayaan belaiu.

mtk

Anonymous said...

'Rezeki' Zuraidah sebagai MP memang 'murah dan melimpah ruah'. Tentu Zuraidah ada 'resepi' istimewa dalam isu mengumpul harta yang boleh dikongsi bersama penyokongnya. Diharap Zuraidah tidak kedekut untuk berkongsi 'resepi' kejayaan belaiu.

mtk

Anonymous said...

Ambo pun minta respiration jugak

Anonymous said...

Saman melambak xbyr....patut la dia bekerja keras membenteras AES....