Saturday, December 8, 2012

Gambar Yang Para Parasit Dalam Pas Tidak Mahu Lihat


Ada pula nanti para parasit yang hantuk kepala ke dinding bila melihat gambar ini....

Lihat di sini

18 comments:

Anonymous said...

Kalau ada sebelum yang kata sultan Selangor jadi barua UMNO, mungkin kali ini mereka akan berkata TENGOK SULTAN SELANGOR DAH JADI BARUA JATI pulak......

Anonymous said...

The real truth is that yg berkata yg sultan selangor Itu sebetunya menjadi AKEPALA BARUA kpd DAP dan mereka yg menyokong atau bersetuju dgn kata kata wan ji pula adalah anak keparat barua. Si wan ji ni dlm ceramah di masjid ar rahimiah dulu amat lantang menggunakan bahasa yg keras dan kesat semasa menyampaikan kuliah agama beliau yg lebih kpd ceramah politik. Tp sekarang dah kena cold storage dan tak dijemput lagi. Ilmu agama tinggi tapi adab berbicara dlm ceramah dgn menggunakan bahas yg kasar tak mencerminkan tahap keilmuan dan akhlak yg terpuji. Jadi bgmana nak berdakwah menarik remaja dan bangsa lain kpd Islam. Wan Ji ni sebenarnaya tahap ustaz mangkuk hayun.

Anonymous said...

off topik,rakyat sejuk hati tgk Permaisuri Agong @ 1st Lady Malaysia dah bertudung..

back to topic..
elok la Sultan boleh terima rakyat mengadap.

jgn asyik kata pertahankan institusi Beraja..tp siapa la yg satu masa dulu terhadkan suara Raja@Sultan?

-Warga Shah Alam-

Anonymous said...

The initiative to restrict kuasa raja raja melayu was done with one principal objective ie to ensure the continuity of malay rulers based on good conduct or practice. The amendment is correct the non acceptable behaviours of some of the rulers and their close associates to the extent will do no harm to the commoners.

As for dr hasan ali and officials in JATI, pls do keep up with the excellent works and programmes to preserve the IMR.

Anonymous said...

"...tp siapa la yg satu masa dulu terhadkan suara Raja@Sultan?"

-Warga Shah Alam-
December 8, 2012 12:38 PM

=====================================

Ish Ish Ish...Warga Shah Alam ni tak tau fakta sebenar rupa nyer.

takpe la...kita doakan smoga dia balik ke jln benar dan lurus.

kita tak sanggup doakn di KO KO Hancur Hancur.

Anonymous said...

Kuasa sultan dihadkan supaya Sultan tetap pandang mulia disisi masyarakat. Kalau Sultan boleh buat sesuka hati tanpa batasan seperti membunuh, mencedera, memukul rakyat, pada masa tu siapa yang boleh dakwa Sultan??? Kebijaksanaan Tun M la meletakkan Sultan dikedudukan yang sewajarnya seperti sekarang. Ada kuasa Sultan yang terhakis ke sejak isu pengHADan kuasa tu ke???

Warga kota bharu said...

Kpd warga shah alam ..cuba tengok jari tangan anda.. kenapa Allah tidak buat lima jari anda Sama Panjang .. Renung renungkan lah ...

KAMUNTING CENTRAL said...

Salam bro... Hebat blog bro.. Mohon dapat dipautkan blog teman ke blog bro... http://kamuntingcentral.blogspot.com/ TQ

Anonymous said...

Wahai Warga Shah Alam...! Orang Sabah kata awak ni jenis PALUUUI...! Oleh Tanak Sabah.

Anonymous said...

siapa yg terhad kan suara sultan?

nak salahkan sape? tun m? yang kepala2 lain boleh lepas tangan? saya nasihatkan baca balik sejarah dan hansard parlimen. jangan bersikap munafik..

Anonymous said...

Mangkok Fuckatan kata nak kembalikan kuasa sultan yang UMNO dah "buang". Tapi dalam krisis Perak 2009, mangkok-mangkok dari Fuckatan la yang menjadi manusia pertama menghalang sultan dari menggunakan kuasa mutlak baginda melantik MB Perak. Cakap mereka ni macam ular... berbelit-belit...

Anonymous said...

Jawapan yg baik dan rasional.

Anonymous said...

WSA..

ni pasal JATI lh..salah org je ko nmpak..PR pula mcm maksum je..BN smua salah xsdh..xyah lh nak komen kt sini..aku silent reader tapi asyik baca tulisan wsa..skit hati je...jgn lpa..PR yg WSA ska sgt pn byk kekurangannya spt DAP terutama kpd Islam..cth mudah blame mca sbb azan kate org BN mcm2..tapi bla DAP bt pla kate dorg bkn Islam so xpe sbb xfaham..jd lh adil sikit spt org Islam yg d tuntut...pnuh bruk sangka..aku pn tau BN byak bt silap..tp ngku jg lh klemahan PR tu..sma je UMNO ngan PAS..tapi PKR dan terutama DAP?? lu pikir lh sendiri..

Anonymous said...

Tun M dan BN/UMNO dulu dikatakan menghapuskan kuasa sultan..hakikatnya org yg paham dan tahu cerita sebenar tidak akan terpedaya dgn cara PR yg mahu menggunakan isu ini untuk menunjukkan bahawa bukan PR yg memohon derhaka kepada sultan. Semua org sudah tahu kes PR cuba menunjukkan keangkuhan dgn sultan di Perak, Selangor dan juga P.Pinang.
Apa yg dilakukan oleh Tun M dulu adalah untuk melindungi hak rakyat sekiranya ada sultan yg melampaui kuasa mereka.
PR jika dilihat tindak-tanduk mereka sudah cuba mencabar kedaulatan sistem raja..lihat saja apa yg dilakukan oleh Singh the King terhadap sultan Perak dan Khalid Ibrahim terhadap sultan Selangor.

Anonymous said...

Biar kita bergaduh politik. ...jangan pasal sultan. Kesultanan kita adalah benteng terakhir Melayu di Malaysia yg majmuk & berkecamuk ni....Kita pertahankan Sultan kita dengan cara yg betul.

Anonymous said...

saya tidak kutuk Dr.Hassan Ali.

di blog RBF ini,saya antara yg respect cara kerja beliau dari dulu lagi..

tp dulu,semua hina saya..kini,semua bela Dr.Hassan Ali..

sokong bukan kerana parti jek..sokong biar kerana konsistensi,efektif,dan fokus ttg sesuatu perkara.

pemimpin yang baik adalah pemimpin yg mampu memimpin solat..itu adalah asas...brapa percent jek pemimpin yg ada kemampuan ini..

sama2 renungkan :)

-Warga Shah Alam-

Anonymous said...

Pertahan institusi beraja dan terhadkan suara Raja adalah perkara berbeza..

Anonymous said...

bukan itu saja wsa...akhlak pun mau jaga..kalo akhlak hancur mulut tak bejaga..ckp x srupa bikin..org lain buat xbleh tp kalo aku buat boleh..tu munafik namanye...tolehlah ke belakang tgk balik apa yg idola2 sedare dah fatwakan..kejap xboleh..haram...tapi tetiba boleh klua fatwa bnde haram dah tetiba jd halal..siap nas dan dalil..bukan menyembunyikan kebenaran tu sigat org munafik dan fasik..