Monday, December 10, 2012

Kemana Hilangnya Ahli Parlimen Ampang ?


Pertama sekali kita teringin nak tahu ke mana hilangnya Ahli Parlimen Ampang yang selama ini bukan main lantang menuduh orang itu dan ini melakukan rasuah ? 

Dah hampir sebulan dia tidak bersuara semenjak isu pembelian koleksi kereta-kereta sepanjang dia menjadi YB timbul....

Sakitkah dia ?

Jika sakit tolong beritahu kami supaya kami boleh menziarahnya....

Atau telah terkurung dalam botol ?

Biasanya dalam masa seminggu mesti akan ada sekurang-kurang satu sidang media darinya untuk menghentam Umno. Tapi kini dah sebulan dia hilang....

Sampaikan langsung tiada suaranya untuk mengulas atau lebih tepat lagi mengentam wanita-wanita Umno yang baru habis bersidang. Biasanya orang tak habis bersidang lagi dia sembur wanita Umno. Tapi kali ini mengapa diam membisu seribu bahasa ? 

Selain dari isu pembelian kereta, baru-baru ini sekali lagi isu yang juga turut melibatkan kereta mewah timbul menghantui Zuraida....

Sehingga kini Zuraida masih tidak tampil menjawab bagaimana sebuah syarikat swasta boleh menyediakan kepada dia sebiji kereta mewah yang berharga ratusan ribu untuk kegunaannya di Ampang ? 

Perkara tersebut ada dilaporkan di sini....

Bersuaralah Zuraida....kami nak dengar suara kamu. Kan kamu kata tak bersalah dan tak takut apa-apa, tapi kenapa mendiamkan diri pula ?

Bersuaralah.....

33 comments:

Anonymous said...

Hantu Kak Bedah Mak Lampir balik kekampung ....ha...ha...ha

Anonymous said...

YB Badan Masam ke tu?

Anak Lenggong said...

Dia tengah bz dok buat part time jadi tukang urut batin kat ampang kut..sebab tu dapat beli banyak kete..

Anonymous said...

Tak payah buat apa-apa lah. Gambar dia senyum simpul (bersama Azmin) terpampang pada billboard besar mengucapkan Selamat Hari Raya Aidifitri di Ampang Jaya dan Ampang Point dah cukup.

Anonymous said...

nak tuggu komen wsa..klu xmempertahan pmimpin PR, kan mesti dgn nada lembut yg pnuh hikmah konon nya...pastu selitkan dan libatkan umno jg..hehe

Anonymous said...

ooo Mak Lampir tgh kumpul buah2an....buah fitnah,buah pelir dan yg sewaktu dgnnya...maklumla nak tambah koleksi harta ...

Hu hu hu ..xsangka pendatang mcm Mak Lampir pon hidup mewah di Malaysia dgn menabur fitnah...

Anonymous said...

Rindu gua terubat kat MP Ampang bila tengok gambar dia.

Anonymous said...

Dia gi makan sate lembu NFC barangkali.... Dulu syok serang Shahrizat. kena sbiji kat dahi sendiri, benjol daaa. Trus tak mau keluar.

Anonymous said...

Tolong la RBF, jangan la rindu pada suara mak lampir tu... aku rasa SERAAMMMMM....

Anonymous said...

Kak bedah....

Buah pelir punaisihat kasi lima bungkus.... tapau yek.

Fuh, kaya perniagaan kak bedah. Patut la boleh beli kereta mewah banyak-banyak....

Anonymous said...

freemalaysiakini2 , Delivers The Latest Breaking News And No Subscription Needed...

Anonymous said...

Ala kereta pinjam dari kroni je tu... nak pakai kereta sebenar takut kantoi pulak dgn rakyat setempat...

Anonymous said...

Dia sedang bertapa didalam salah sebuah keretya mewahnya kot.

Anonymous said...

Nik aziz Dan hadi diam je psl mak lampir, baru lepas kena Urut ke diorg ni??? Sesiapa yg nak halalkan rasuah sila sokong pas.. Pas sokong pkr.. Sama2 uli tahi n bg pngundi mkn

Anonymous said...

kalau nak tau dia ni buat kerja ke dak, contoh terbaik tengok je billboard dia yg besar gedabak kat depan kiri dan kanan ampang point... Kalau buat kerja dah lama dia suruh org bawahan dia tanggal billboard tu....Dua billboard tu, satu sempena hariraya Aidilfitri dan satu pasal mansuhkan ISA. Ni dah nak masuk tahun baru 2013, masih adalagi....Menyesakkan mata org ramai....especially yg makan dlm KFC tu, terpaksa nak tak nak bertentang ngan muka dia dulu. Tu maknanya YB tak buat kerja.

Anonymous said...

Mak Lampir Mp Ampang balik Indon lah...! Tengah cari jalan nak pindahkan harta kat Malaysia balik kampung sebelum PRU13..Dia sedang buat persediaan tu. Kan last tahun 2012, Sape-sape ada kapal boleh masuk tender angkut hartanya.. Oleh Mat Bond.

Anonymous said...

Patotla puak pembangang dok menyalak kata kjaan bagi kerakyatan percuma pada pendatang....rupe2nyer yg buat demikian ialah di sblh puak pembangang...

Mak Lampir satu contohnya...dah la pendatang,,senang2 dpt ic dah tu bole pulak bertanding dlm praya..dpt jadi YB...ho ho ho ho...cer tanya mak Lampir...mst ramai lagi mak2 dan pak2 lampir yg dpt kerakyatan Malaysia..dia mst tau caranya!!!!!!!!!

usin said...

"balik' indon jap, tengok sedara mara yg lama tak jumpa. esok lusa balik ampang boleh la jwb camane boleh dpt keta...hahahaha

Anonymous said...

heheheheeeeeeeeeeeeeeeeeee mak lampiaq mengilai takut kena tampaq dgn hantu kak limah lagi

Anonymous said...

Mana pi pencacai2 PR smua? X kan biaq org pakat bantai MP kesayangan hampa ni. Come on back up la sikit.untung2 dpt kreta mewah sorang sebijik.haha.

Mana senyap pengomen & pencacai "warga shah alam" ni? Lari jgk ke ikut mak lampir tu?
Kah kah kah

Anonymous said...

-Warga Shah Alam- hanya berani bagi komen bila komen dia tu boleh perli UMNO-BN. Kalau dah menghentam MP-MP kesayangan dia, -Warga Shah Alam- hanya boleh beri komen berlapik je la. Takkan nak kutuk parti pilihan dia yang serabai dan cacamarba tu.............

Anonymous said...

jual minyak urut kat pusat urut di selangor,Sgor la ni kan banyak pusat urut,komisyen dedahkn nfc feedlot,kutipan ceramah,komisyen rekomen ahli ahli pakatan gi pusat urut.untung jual pisang tanduk lagi itu sebab dia boleh beli kereta mewah.

Anonymous said...

Kak Lampir pegi spa...banyak sangat komplen badan dia 'ucuk acam'....kena pegi lama sikit...persediaan nak kempen PRU 13 ni...

bro yul said...

dia tengah sibuk duk cari kereta baru lagi sbb x cukup lg koleksi yg dia nak....

Anonymous said...

awak antara blogger paling bodoh dan pondan dlm dunia blog dunia.... tulisan awak pasal kes rompakan di rumah wardina menunjukkan kelemahan awak sebagai lelaki dayus..memalukakn keluarga sahaja...

Bau bacang ngan nik aziz said...

Slm .. atas muka bumi banyak ore suka pada harta ..ore tino
Ada ore ambik duit..
Ada ore ambik duit n ore tino
Masa'alah nya dia dia ambik jugok dlm dua dua item tadi .. lepas tu dok geger rioh kata ore makan rasuah la .. zalim ..la
Hok sebenarnya dia makan jugok .. dasar puok PR...

Anonymous said...

dok tgh cari loya buruk tu..

Anonymous said...

Bedah oh Bedah oh Podah,muka berminyak , datang dari seberang, ciss berani dikau mau kutuk orang tanah melayu ! Kanapa lah dikau tak jadi orang gaji masa dulu. Kan senang nak hentam kekejaman oran melayu malaysia! NI tidak dah di beri kerakyatan racun pulak di beri sebagai balasan! Tak cukup ke jual minyak urut, nak ambil kesempatan lagi. Cuba ajar anak pinak awak asal usul keturunan merempat awak kat sini. Kat indon tak tentu jadi ketua kampung . Saya syorkan lucutkan saja kerakyatan si bedah ni , terlalu melampau sehingga mahu langgar adat pendatang.

Anonymous said...

GAG ORDER KOT?

Anonymous said...

Mana Rafizi nie? takan tak nak buat siri pendedahan pulak.

Anonymous said...

Ini politik pembangkang. Tabur fitnah supaya orng benci. Bila kena batang hidung, buat diam. Kalau boleh buat fitanah lain untuk alih perhatian. Mana laungan anti corruption? Semuanya game politik untuk menang dan dapat position. Bila dapat sapu apa yg bolih. Bila rakyat bising, alihkan tajuk kepada umno/bn. Kepada mereka yg masih waras, kick pr out malaysia politics.

Anonymous said...

Apa yg mereka perjuangkan? Kewujudan mereka bukan kerana memperjuangkanrakyat, tapi lebih kepada rasa benci, dengki kepada kerajaan sedia ada. Sikap begini tidak akan bawa mereka ke mana-mana....

Anonymous said...

Aku tahu Zuraidah buat apa sekrg ni..dia tgh baca semua komen2 kat atas ni dan tgh plan mcm mana nak saman RBF.
Taktik biasa PKR untuk cover balik kalau dah terkantoi adalah saman je org mengantoikan mereka tu. Walaupun dah terang lagi bersuluh memang dia buat benda tak betul pun masih tak nak mengaku..